Skoči na vsebino
Dilema - kje tankati
Napisano

No,?e par ugotovitev"stru?kotov" na Mazda forumu (Italija) glede diesel goriv.

-Agip blue diesel(italijanski)-najmanj kadi in "ma?ina" je najmanj nemirna in glasna,malo ve?ja poraba od ostalih specialnih diesel goriv,manj?a poraba olja,avto izgleda bolj "lahek"??Po njihovem je to eden bolj?ih diesel goriv. :whatever:

--Shell V-power-najve?ja mo? motorja in elasti?nost,najmanj?a poraba,manj vibracij in zvok naj bi bil

"najlep?i".Minus---je najdra?ji od vseh.

-Tamoil-malo ve? mo?i kot Agip blue diesel,je najbolj"suh"?? diesel in edini brez serijsko dodanih raznih aditivov.

-ERG diesel One-najmanj?a poraba,najbolj tih.....cena ugodna,skratka po mnenju mnogih,je to najbolj?i diesel(cena-kakovost).

-Total Excellium-samo malo bolj "tih" od navadnega diesel goriva.

-Q8 hiQ-najbolj naj bi bil podoben Agip-ovem bluedieslu.

Na ?alost ve?ino teh goriv ni za dobit pri nas tako,da ne vem,koliko so te "ugotovitve" pravilne.

Iz njihovih stru?nih debat naj bi bilo razvidno,da niso vsa diesel goriva enaka(?e posebej ta nadstandardna). :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mehanski zaklep menjalnika
Napisano

lp

mene zanima. ?e je dal kdo od vas vgradit mehanski zaklep menjalnika? govorim o tej zadevi blokada menjalnika ?

kak?no je va?e mnenje?

jaz i??em nekaj takega za Mazdo5, ker iz meni neznanega razloga ni serijsko vgrajenega alarma ?e pri osnovni opremi, kar se ti?e naknadne vgradnje pa zaradi garancije ne bodo preve? veseli, ?e bo kdo ?aril po elektroniki

?e je alarm strokovno vgrajen ni? ne "telovadijo" z garancijo.Jaz imam vgrajenega naknadno in je bil vgrajen ?e,ko je bil avto v garanciji.Dvakrat sem uveljavljal garancijo in sploh ni bilo problemov.Le pri kasku dobi? dodaten popust,?e ima? vgrajen alarm. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vozilo je bilo ukradeno
Napisano

Hm,samo potemtakem lahko ?isto vsak prodajalec(italijan?ek),ki proda avto v tujino,uporabi to

"finto". :whatever:

Pa kaj njihove zavarovalnice kar na lepe o?i izpla?ajo zavarovalnine?.Pri nas vem,da imajo posebne agente,ki to dobro razi??ejo in ?e pozneje ugotovijo,da je kdo kaj mu?kal,mora denar vrniti in ?e ovadijo ga.

Zdej,?e se to tam ?ez tako pogosto dogaja in "najdejo" tako veliko ?tevilo avtomobilov pri nas in naprej na vzhodu,kaj jim ni vse skupaj rahlo sumljivo? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Varnost v prometu
Napisano

Kon?no ena pametna pogrunrtav??ina v povezavi z mo?nostjo napak pri vo?nji skozi semaforizirano kri?i??e.

V Kopru sem opazil dodatek na semaforjih, dodana je ?e ena signalna lu? na kateri se od?tevajo sekunde ki merijo koliko bo trajala zelena in rde?a lu?. Ko se na?ge rde?a se za?ne od?tevanje sekund trajanja rde?e (rumena se ne ?teje), nato na isti signalni lu?i prikazuje ?as gorenja zelene. Sekunde so v barvi lu?i, katre ?as se meri, lu? je enake oblike kot ostale lu?i semaforja.

To onemogo?a vo?njo skozi rumeno, torej ni mo?en noben izgovor, v stilu prepozno sem opazi, nenadoma se je na?gala, oziroma nisem mogel zavreti.

?e se ta noviteta uveljavi, se tistim, ki imajo navado ignorirati rumeno obetajo te?ki ?asi, pa tudi policajem bo onemogo?alo, da na oko ocenjujejo, ali bi voznik lahko ustavil, ali ne. :policaj::policaj:

Ja,to je tam pri mercatorju.Full dobra zadeva in res "po?tenim" voznikom pride zelo prav. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup RX-8
Napisano

ma neeeeee Alex, Tipkov?ek bi imel en tak mali gumbek za NITRO, tako kot je na comp igricah...

A ve?... Glej, on najprej lepo po cesti 45 km/h, pol pa gumbek in evo ti 300 km/h :aaaaa::hohoho:

...aha,in to po zadnjem kolesu,shure. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup RX-8
Napisano

Brez skrbi fantje... sem dobro treniral --- zadnji tank porabe 6,10 in to s Petrolovo nafto (Petrolhaterji pa v jok :hohoho: )

Samo res je carska tvoja poraba. :bravo: ?e malo in bodo za?eli jokat golf-ovci z njihovo porabo,da jim pije preve?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup RX-8
Napisano

My money's on Boss :P

Tole bi bil zelo zanimiv test ?zmeden?

Ja,tudi jaz stavim na Boss-a.Kdaj bomo to iz :P:bravo: probali?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

ah to ni ni? - jaz sem imel na Pugiju magnetno sklopko za ogromen ventilator na kilerju in ko sem zadevo priklopil je in dal gas in je ventilator zavrtel skupaj z obrati motorjem je zarjulo kot bi imel boxer z vsaj 300 konji. :hohoho::hohoho:

?zmeden? in ?emu je to slu?ilo?? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Ma ?e bi bila srednja ?alost bi blo ?e nekak - po ob?utku bi lahko celo rekel, da jih pri speljevanju posekajo zimske UltraGrip ?zmeden?:blink:?zmeden?:blink: ... nikol si nisem mislil, da bom kdaj kaj takega rekel. Sicer je to samo filing saj bi moral z metrom to probat ampak v direktni primerjavi so recimo Potenza svetlobna leta spredaj - pa skos sem bil zagovornik GoodYeara tako, da bom moral zdaj malo paziti z izjavami...

Goodyear premium razred super - - - vse ostalo pa... izogibaj se v ?irokem loku. Po?as mi je jasno zakaj Savina intensa je tako slaba guma saj delajo gumeno zmes po GY recepturi za ta razred gum.

No,vidi?,da si se odlo?u prav,ko si vzel Bridgestone. :bravo: Jaz se kar ne morem lo?it od mojih starih Pirelli 6000,ker imajo ubo?ice ?e 6 mm profila in mi jih je ?koda ?e zamenjat.Ampak bo treba po?asi,ker v de?ju sem bos(s). :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

na bmw 3ki za na?o bajto :hohoho: pa uni tamo?ni 3ki z 4 rori :D

Tip si je omislil bmw-ja,pa mu je zmanjkalo ke?a za resne gume. :P:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo ?e ena kost za glodat

Trdim da se mazda poserje proti alfi v legi (obe STOCK varjanti).

Konkretno govorim o mazdi 6 l2005 in alfi 147 l2005.

Pa preden bo kdo spet preve? pameten sem obe peljal.

He,he,poznamo mi take ti?ke.Ker te na "va?em" forumu noben ne jemlje resno,si uletel k nam. :P

In kak?ne veze ima,katera bolj?e dr?i?Ena je namenjena(M6) prijetni vo?nji,druga pa....vo?nji. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Do predzadnjega posta NISEM REKEL NI? SLABEGA NA RA?UN MAZDE AMPAK SAMO DEJSTVA, zadnji post pa je bil mi?ljen zajebantsko ?e ?e niste doumeli...

Sicer se pa kot ka?e z vami itak ne mor? pametno pogovarjat ker ste preotro?ji.

Ampak ?e zdej mi nobeden ni napisal zakaj Alfa ni avto ampak skret, Mazda pa oh in sploh?

PS ?ez deset let bo moja Alfa brcnila tvojo mazdo direktno na odpad :hohoho:

Lep pozdrav

?e zdej mi ni jasno,?e ne misli? mogo?e,da smo na "cekino d`oro" forumu.To je en tak forum?ek za pridne pobi?e,ki lepo pojejo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jap,to me malo spominja na obala.net,kjer je par "pametnjakovi?ev" v eni temi toliko nalagalo o alfah,da so

oh in sploh,da me je prijela diareja. :P

Kot je ?e Poki napisal,so vsi tukaj gor dobrodo?li.Ampak...ne nam razlagat o alfah,ker si falil forum.

Ko bo? imel in ?e jo bo? neko? imel-Mazdo namre?,pa dobrodo?el.

Pa ne zamert. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.