Skoči na vsebino

:P:P Pa res, malo so zame?ali z MXom ... se zgodi.

Tudi jaz zaenkrat nimam problema, ampak se premalo vozim, da bi bil lahko vzorec v tem primeru. Bomo videli kaj bo.

Mogoce imajo v mislih Campusa....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vidim, da ni ?e nobeden objavil, pa bo verjetno koga tole zanimalo.

Danes me je kolega razveselil z linkom, da je Mazda v?eraj sporo?ila, da bo vpoklicala 170.000 Mazd 3, 5 in prve M6 zaradi napake v SW pri DPF filtru in posledi?nem nara??anju olja.

Ve? lahko vidite tukaj -> LINK - auto-motor-und-sport

Za tak?ne kot jaz, ki znamo nem?ko samo piti in jesti ?e online prevod:

LINK (upam da bo delovalo)

To se mi zdi zelo pomembno,ker je sedaj Mazda kon?no priznala, da so ga nekje pobiksali in da nekaj delajo na tem.

Lepo bi bilo, da bi tukaj vodili evidenco kdo od lastnikov bo dobil dopis za vpoklic nalaganja novega SW in morebitno odpravo napak.

Tud prav - jest sem tukaj:

vom Mazda 5 2.0 MZR-CD betrifft es Modelle aus dem Bauzeitraum 19.04.2005 bis 03.09.2007

Ampak mislim da nas je vecina ze resila probleme, moja ja 11/2006 in je imela problem 5/2007 in takrat re?eno do danes....

Sam tole je pa vrla nemska revija - klikni na pod link MAZDA 5......jao....a govorijo sedaj o pravi 5ki al kako????

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kraja avtomobilov
Napisano

Ne vem za nikogar, ki bi mu ukradli Mazdo.

Razlog je v po moje v tem, da enostavno ni privla?na za nadaljnjo prodajo. Ukradeni avti v Sloveniji gredo ve?inoma na jug, gdje se zna, ?to je auto.... Deutsch... :hohoho:

Zaradi tega je zavarovalna premija za Mazdo proti kraji 20% ni?ja kot za nem?ke avte :bravo:

?e ne na jugo pa v trgovino z rezervnimi deli....

No poznam kolega, ki je cez 4 dni na?el (nekdo javil policiji) svojega A4 v gozdu popolnoma izropanega, samo ?asija in zici so ostal... :ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Premium" avtomobilske znamke
Napisano

A Mazdi 2 pa ni lansk let noben ?estitu! <_<:P

Niso mogli, ker jim manjka Congratulation from......?e dolg niso dobili ni? da bi vstavili....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kraja avtomobilov
Napisano

Imate izku?nje o kaki ukradeni mazdi? :blink::blink:

Gledam policija.si samo za letos, slovenski avto leta vodi premo?no :D , Mazda?????

Gledano samo letos:

01.02.2009 V Ljubljani ukraden zelen R twingo

31.01.2009 V Mariboru je bil ukraden VW golf

30.01.2009 V Ljublajni je bil ukraden Renault clio, LJZ1-82E.

30.01.2009 V Srednjih Jar?ah je bil ukraden Audi A8, reg. ?tev. LJ33-2LP

29.01.2009 V Meng?u ukraden ?rni Audi A3

28.01.2009 V Novi Gorici je bila ukradena ?koda favorit

28.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Renault clio

27.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden VW touran

27.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden VW passat

26.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Volkswagen golf

25.01.2009 V ve?ernih urah, je bilo v Ljubljani ukradeno kombinirano vozilo Citroen jumper

23.01.2009 V Dom?alah je bil ukraden VW golf

23.01.2009 V Ljublajni je bil ukraden VW golf

23.01.2009 V Litiji je bil ukraden Volkswagen passat

22.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Renault clio

22.01.2009 Na Vrhniki je bil ukraden VW golf

21.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Volkswagen polo

21.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Volkswagen golf

21.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Volkswagen golf

20.01.2009 V Mariboru je bil ukraden Mercedes vito, MB T3-443

20.01.2009 V Meng?u je bil ukraden VW golf, LJ 43-70Y.

19.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden VW golf

19.01.2009 V Mariboru je bil ukraden Audi A6

19.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Volkswagen passat

18.01.2009 V Mariboru je bil ukraden osebni avtomobil znamke Seat arosa

18.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden VW golf

18.01.2009 V Solkanu je bila ukradena Opel astra

16.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Volkswagne golf

16.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Renault clio

16.01.2009 V ?en?urju je bil ukraden Audi A4 avant

16.01.2009 V ?alcu je bil ukraden Volkswagen golf

14.01.2009 V Meng?u je bil ukraden VW passat

13.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Renault R5

13.01.2009 V Diva?i ukradena rde?a ?koda favorit

12.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden BMW X5

11.01.2009 V Ljubljani ukraden Audi A3 1.9 TDI, LJMA-215

11.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden VW golf, LJ-DE-861

10.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Volkswagen golf

09.01.2009 V Medvodah je bil pono?i ukraden VW passat, KP 48-69L

08.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden Renault clio

06.01.2009 V Ljubljani je bil ukraden VW passat

03.01.2009 V Devinu pri Slovenski Bistrici je bil ukraden Renault megane, MB-P9-54T

03.01.2009 Na Ho?kem Pohorju je bil ukraden Renault megane 1.9, KR-73-79L

02.01.2009 V okolici ?kofje Loke je bila ukradena Kia sephia

Torej lestvica za slovenski avto izgleda skorajda res tako kot pred kratkim:

1. WV - 22 glasov

Golf 13 glasov

Passat 7 glasov

Touran 1 glas

Polo 1 glas

2. Renault 9 glasov

Twingo 1

Clio 5

5ka 1

Meagane 2

3. AUDI 5 glasov

A8 1

A6 1

A3 2

A4 1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Premium" avtomobilske znamke
Napisano

Pozdrav vsem.

V zadnjem ?asu v na?i "strokovni literaturi" pogosto opazim pojem "premijska avtomobilska znamka". Kaj je to? Kdo je to? Zakaj je to? BMW, Mercedes, Audi...? Mogo?e to pomeni, da so premije (leasing, kreditne, zavarovalne...) pri teh avtih ve?je :P:D:hohoho:

LP A

A mislis da sami vedo, prestiz je samo ordoje za pridobivanje denarja od neumnih bogata?ev??

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

OK, razumem, da ni posodobitve za CE (se ne ?udim, saj ?ivim v SLO <_< ), ampak da tudi za ostalo evropo ni posodobitve - ajoj.

?akajo da slovenci avtoceste naredimo.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Zdravo!

Sem ?e ?isto fri?en ?lan. To pa zato, ker sem se naravnost zaljubil v M6 GTA Sport Combi. Oprema je svetska (od ?portnih dodatkov, ki mi sicer di?ijo, a ne pomenijo veliko, do prakti?nih: pameten klju?, alarm, pomo? pri spreminjanju pasov, xenon). Sem za dizla, saj delam 150+ km na dan in je to verjento logi?na izbira.

Seveda me moti 185 konj, ki jih dobesedno ne potrebujem (140 bi bilo ravno prav). Skrbi me poraba, drag servis in zavarovanje. Sicer imam vse bonuse na zavarovanju in kasku na maximumu (trkam na les kot zme?an). Nisem pa pripravljen delati kompromisov glede opreme. Ima kdo kak?ne konkretne informacije o tem?

Tukaj se mi zdijo Mazdini ljudje malo trdonje, ker nima ?lovek ?isto nobene fleksibilnosti - ena oprema, en motor - take it or leave it.

V vsakem primeru gledam samo ?e Japonce - nekako sem si vbil vglavo zanesljivost (bomo ?e videli, sicer); ?ena in svak vozita Toyote. Novi Avensis izgleda zelo dobro, ampak je M6 bolj dinami?na, sta pa tako Avensis kot Honda Accord dra?ja od Mazde 6.

Upam, da bom od vas nabral kak?ne konkretne informacije.

Lep pozdrav vsem!

BTW sedaj vozim Citroen Xsara 1.6, pa sem se te znamke - predvsem zaradi servisa - rahlo ?e najedel. O?e je vozil C6 V6 s hidraktive III vzmetenjem in je sicer bil zadovljen, ampak prav vzmetenje ga je neznansko motilo, saj avto baje dela prave po?epe - vzdol?no se pretirano nagiba pri pospe?evanju in zaviranju.

Probaj poiskati na zalogi 'starejso serijo' Na primer na AC cosmosu so prejsnji teden imeli se CD 140 GTA Mazdo 6....

Preden je CD185 prisel je bila ta oprema (brez RVM) na CD140....drugace pa ja sedaj samo na obeh mocnih masinah, ostaja ti se moznost GT....isti patak samo malo manj plastike - sportnih odbijacev...

Glede Citroena bo pa Upwind kej napisal.... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

trenutno imam cca. 189.000km

tistko TOK TOK je zacel - pojma nimam-enkra po 100.000km, jaz sem bil tud na gami, so pregledali pa rekli, da za zdaj je samo zvok, ki prihaja od ene sobe, drugace pa je vse ok

Po moje se kaka bejba ho?e voziti s tako fejst mazdico, pa trka na vrata...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Mp3 USB - XcarlinK
Napisano

Takole, problem s telefonom sem re?il, in sicer gre za glupo zadevo.

Kot vsak novejsi telefon podpira 3G/UMTS, in ravno ta moti Xcarlink. V meniju telefona izberes 2G in ne 2G&3G in stvar ne moti vec...

Ocitno starejsi Xcarlinki se niso UMTS ready...

To sem opazil, ker je ven vrglo vedno na istem mestu na jeprci, kadar se preklopi telefon iz 3G na EDGE...res na tako istem mestu, da bi lahko ga oznacil...torej med preklopom na 3G je ocitno frekvenca ali valovi interferirala z USB vmesnikom.

Od preklopa na 2G (GSM only) stvar deluje brezhibno, p?a se baterija dalj drzi.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Gospoda, MAZDA 185 GT je v moji gara?i. Naredil sem ?e 300km in lahko povem:

Na to ti lahko le re?em pacek! :jupiii::rispekt:

RVM pa moram na servisu ?e v pogon spravit, saj ne dela.

RVM - a bi moral delati avtomatsko, al se ga mogoce vklopi kje??

Pa pazi:

The Rear Vehicle Monitoring System detects vehicles approaching from behind in adjacent lanes at speeds in excess of 60 kph using two radar sensors. If a vehicle

deluje nad 60km/h

poglej:

http://www.mazda.com/csr/special_features/saf/01-02-01.html

Naj bi bil pa nastavljiv....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xcarlink upgrade
Napisano

Vem sam imel 8 let takega klovna doma ! ?e ne pomaga pa uni?uje.

Na? je 8,5...hrbtenica ga daje, drugace pa se vedno trapast

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xcarlink upgrade
Napisano

Lahko tebi, ker ima? takega pomo?nika :bravo:

Cool, a pa ve? da je stalno treba gledat da vro?ga ne prime, sicer se opro??am da tole ni v DIY....pozabu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xcarlink upgrade
Napisano

Super si tole naredu :bravo: skoraj zgleda kot original. Mogo?e bi se sam odlo?il za lepljenje s kak?nim industrijskim lepilom namesto vijakov ampak tud takole zgleda super.

Mogo?e edino ?e kot dodaten namig, ?e bo kdo to ponovil. Pri podalj?anih kablih se zna zgoditi, da pride zaradi enosmerne napetosti, do izgub na kablu in kak?en klju?ek potem ne bo deloval. Da ne bi kdo prehitro obupal, ampak je treba probat z ve? razli?nimi klju?ki.

Sem razmisljal o limu, samo nisem preprican ce bi vzdrzal stalna natikanja....

Je pa tako, v vsakem primeru ostane izum v avtu, ni poti nazaj.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xcarlink upgrade
Napisano

Takole, za vse, ki nam je dovolj USB podalj?kov in odpiranja predala....

Potrebujemo:

1. USB slot adapter - cena 6?

Objavljena slika

2. USB kabel primerno dolg, na eni strani s standardnim USB priklju?kom, ki pa?e v USB port Xcarlinka, medtem ko je drugi del pogre?ljiv

Objavljena slika

3. Odlo?itev kam ga bomo vgradili je stvar posameznika, pazimo le da po vgradnji na del ohi?ja ne 'nasede' na kak drug del, oziroma ga zakrivi

Moja odlo?itev, plasti?ni panel okoli ro?ke menjalnika, ker je tudi v skladni barvi

Objavljena slika

4. Razdrimo USB port adapter in snamemo pine iz plasti?nega konektorja

Objavljena slika

5. Spajknemo oba odrezana konca, pomo?nik za?eljen

Objavljena slika

6. Primerno izoliramo in kabel je kon?an

Objavljena slika

7. Z ostankom slot adapterja zari?emo ?ablono za odprtino

Objavljena slika

8. V narejeno luknjo montiramo vgradno ti?nico sneto z adapterja

Objavljena slika

9. Et voila

Objavljena slika

10. Dokon?amo finese

Objavljena slika

11. Buta Buta

Aplavz prosim, in veselo na delo.

P.S. Ne me ku...ce spraskate armaturko, po?asi in po pameti!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2
Napisano

Znanci, sodelavci in ostali so pa totalno navdu?eni nad njo. Tak mali lepi, zmogljivi avto z ogrooomnih prtlja?nikom med svojimi mali sovrstniki. Pa ?e 70 letna ?enska je komentirala, da je na sovoznikovem sede?u prav udobno, kar me ni :o , pa tudi tisti na zadnjih sede?ih se tudi ?e niso prito?evali.

Nehaj, bomo ?li na?e avte razsut......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Jest sem delala izpit na C3. In je :wub:...sicer ne tok kot mazdica, ampak ok :D

Jaz pa nazadnje na Kawasaki Er-5... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2
Napisano

6,5 koliko km pa ?e ma?? Ker men pije tam 7,8 povpre?je, pa to res kombinirane vo?nje, tudi del AC, tako da se mi zdi tvoja poraba 6,5 nekako normalna, tistih 5,2 ali kar ?e pi?e na njihovi strani o povpre?ni porabi s strani Mazde pa po zagotovilu prodajalcev ni realna. Je pa tako, da ma moja Mazda2 ?ele dobrih 1200 km, ker je prakti?no ?e ?isto nova, je pa normalno, da avto na za?etku pije malo ve?.

Mazda v prospektih za evropo ni vkljucila DDVja pri porabi.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

PA VIDVA PA STA MALO PRTEGJENA, ?E MENE PRA?A?!!!

TIP BO JA SPIZDIL NA LJUDSKI FORUM, KO VIDI KAKO JE TU!

MISLIM, ITA MO?KI EGO NEKAM DRUGAM KAZAT :whatever:

P.S. MAZDA+CITROEN= :ljubezen:

Resitev je samo ena.... :mi pijemoo:

Pa brez C ali M - taxi!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD 185
Napisano

Oprosti ampak a si samo nepismen ali se dela? norca iz mene?

Kdaj sem jaz rekel nekomu, da naj ne kupi Mazdo, da je klump itd? Tole mi prvo poka?i, druga?e pa bodi tiho.

Preberi ?e enkrat tokrat res zelo po?asi:

Motor je nov, izku?enj pa o?itno res ?e nobeden nima, ampak verjetno bo vse OK.

Kar se ti?e udobja je pa tako kako si navajen in kak?no podvozje ima? raj?i. ?e ima? rad bolj trdo in ?portno, potem ti bo za GT po mo?nosti ?e z 18' plati??i izjemno v?e?. ?e pa si bolj umirjen in ne ?porten voznik, kjer prisega? na gladko, mehko vo?njo potem ti bo to (pre)trdo. Jaz spadam v zadnjo kategorijo (prej in ?e zdaj vozim Xantijo), tako da me v stari M6, ?e posebej pa v novi konkretno pretrese, ampak se ?lovek navadi.

Je pa podvozje kar se ti?e pobiranje lukenj in jam lepo zadu?eno in nemote?e. Mogo?e te bo motilo zvok kamen?kov na kolotekih in ?um vode, vendar to ni ni?, razen ?e nisi ekstra ob?utljiv.

V celoti gledano je dober avto, za dobro ceno(na ?alost) in upajmo da ni mo?no pokvarljiv

Naprej:

Eh jaz mislim da ne bo problema z zanesljivostjo, da bi kje obstal, mogo?e kak?ne malenkosti, to jih imam jaz tudi pri moji M6. Ampak, to re?ujemo in ?e bomo re?evali, zato pa je garancija

?e naprej:

V glavnem pa, nova M6 bo ?isto fejst avto, samo vo?nja po pameti (185 konji?ek je veliko), pa ?im manj tak?nih in druga?nih nesre?

In:

Kot sem ?e rekel, meni je M6 ?isto fajn za vozit, rad jo vozim, bolj je dinami?na, bolj agilna, skratka "fun to drive", ampak na res dolgih relacijah, pa ?al ni in ne more biti na nivoju Citroena (hidravlji?arja). To moram priznati, pa moja Mazda6 gor ali dol.

In:

Jaz bi po?akal na Mazdo.Kaj pa je razlog da ?e ni pri?la?

In:

Samo otro?ke bolezni so pri vseh novih zadevah, pa naj bo to motor, podvozje, menjlanik .... Potem mora? vzeti ali staro Mazdo6, mogo?e Accorda. Samo ta novi 2.2 motor ni tako revolucionarno nov, da bi ?lo kaj res hudo narobe. Verjetno so se kaj nau?ili od DPF problema in je to baje odpravljeno.

Jaz bi vseeno ostal na Mazdi, pa ne govorim tega zaradi lastni?tva Mazde doma.

To je samo od te teme in ti meni govori?, da jaz nekomu govorim da naj Mazde ne kupi in da je klump.

Kar se ti?e trrkk pri stiskanju sklopke sem vpra?al ali se to dogaja tudi drugim in nekdo je odgovoril da ne in je stvar zaklju?ena. Rekel sem ?e to, da je ma?ina bolj glasna in da se sli?i padanje peska na podvozje, ampak da to ni moto?e kot govorijo novinarji.

Glede DPF filtra in rja pa nisem napisal groznega, ker je to splo?no znano dejstvo po celem svetu. Saj si pameten in si poglej nem?ke forume, pa ti bo jasno, da ima dale? najve? te?av s tem Mazda. In kaj naj potem napi?em, da to res ni problem?

Zdaj pa ne vem ali sem jaz tisti ?uden ali pa je kdo drugj

Mislim, saj ne morem verjet kak?ni otroci so tukaj :rispekt:

Predlagam vama en DRAG RACE, mi bomo pa merili trdoto in poslu?ali komu dela TRRR....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M6 - vziganje avta s prizganimi lucmi
Napisano

Zivjo,

pred par leti so mi na servisu zabicali naj 6-ko vzigam z ugasnjenimi lucmi, da ne obremenjujem prevec akumulatorja, in da se xenon elektronika ne poskoduje. Laiku se to slisi se kar logicno.

Zdaj imam pa novo 6-ko, na kateri se nisem uspel pogruntat kako ugasnit luci. Tudi v OFF poziciji svetijo. Seveda moram avto prizigat z vzganimi lucmi. Samo zdaj mi pa na servisu trdijo da je to normalno, ker so v novih 6-kah porihtali elektroniko..

Kaj je res in kaj je laz? ;-)

Vnaprej hvala

Jest sem tud na parkirnih.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ima tukaj kdo CX-7?
Napisano

Hmmm, zanimivo tole s plinom....sploh nisem razmi?ljal o tej mo?nosti

Sicer sem jaz po du?i tud bolj benzina? in vem da tak avto ne more bit ?parov?ek. Pa vendarle me matra firbec, da ne bom skoz na pumpi visel. Po navadi tud nimam te?ke noge, tako da....

Prihajam pa? v leta, ko so me za?eli zanimati udobni cestni terenci, pa tud rad bi se bolj na visoko usedel.

Te ?portne male in nizke mlin?ke sem prerastel zato rabim zrel avto za zrelega mo?aka.

Nekje se moram zmenit za testno vo?njo, da vidim kako se to pelje in kako tole stopi.

Pa ?eno moram nahecat, da bo ?e ona kak dinar zraven dala, ker druga?e jo s tem avtom ne bom vozil k ma?i.

Drugac max 500-550km je range tega avta na benz ali plin...:)

Pa ce bos s temu avtom jo peljal k mas bo zupnik vedno pu?co teb dal ne njej....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ima tukaj kdo CX-7?
Napisano

Kmalu mislim menjat avto, pa se nekaj oziram za tem lepotcem.

a zato ker te v noge zebe? :bravo::bravo:

?e ?e, samo npr. Mazda Tribute je imela fordov dizel.

CD 185 bo notri, navora bo dost, ne pricakuj pa porabe 8, 9 bo z muko, po moje 9,5 - 10, to je ?ival + AUTO 4x4

Pa ?e nekaj avto je trd ko prijatelj od Austina Powersa in bencinska ma?ina, ki je bolj uglajena mu sigurno bolj pa?e - vem ker imam CD143 na 5ki...

Menjalnik mehkej?i, natan?nej?i, stopalke direktnej?e....itd

Seveda pa bo odvisno kako ceno bodo dali na dizla, ce bo ista NO WAY za kupit

Ker povrnitev predelave po enem letu pomeni vsako nadaljno leto 80? prihranka na mesec, oziroma registracija na letni ravni!!

Ja in spet moznost ogleda....uradne ure na sporo?ilu...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ima tukaj kdo CX-7?
Napisano

Kmalu mislim menjat avto, pa se nekaj oziram za tem lepotcem.

Malo me moti, ker se dobi samo bencinska ma?ina, vendar se letos bojda obeta tudi dizel varianta. ?e ima kdo od vas ta avto v lasti, naj prosim malo napi?e kako je zadovoljen s tem avtom in kolk v praksi dejansko ?re ta bencinar?

Kater dizel bodo dali noter? A bo to fordova ma?ina itd...?

Evo me.....:)

Avto - brez pripomb, porabo moras pa vzeti v zakup pri ceni avtomobila, to je avto z 1800kg in 260 konji, ne moras pricakovati porabe 7,8,9

Resitev: predelal sem ga na plin, strosek 1200? se mi je ob taki porabi povrnil v enem letu, ravno bo star eno leto Marca, predelan pa je bil Aprila.

Poraba plin:

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6806

Poraba bencin:

http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=6805

Vendar pazi poraba bencina se ni realna, ker pada strmo, saj ga natankam po kakih 8-ih tankih plina, naslednjic bo 60L tankanih po zopet kakih 1000km, in pricakujem da bo cca 2L / 100km kon?na

DODANO:

Kot vidis na poraba.com, je bil bencin nazadnje tankan:

18.01.2009 51,67 46,81 17.357 1.245 4,15

plin pa pri 18.397 torej je ze 1000km razlike, cagar za benz je pa na polovici!!!

Poraba in performance se ne spremenijo, iz tega lahko naredis rezime:

bencin:

127,31 litrov 109,36 ?

plin:

382,08 litrov 224,17 ?

skupaj 510L, ce bi bilo to samo zelenc je povprecno 510 x 0,95 = 490?

Kar pomeni 160? prihranka - pazi od decembra 2008, ker sem sele takrat odkril stran za porabo!!

Torej cca 80? na mesec, na leto je to 1000?, ob 18.000km, predelan pa je bil pri 5.500 se pravi 13.000km

Ce naredis vsaj 20.000km se ti povrne v enem letu garant, zdaj pa je Pahor s trosarinam se pospe?il povratek investicije.

dovolj informacij?, ti kar vprasaj....

P.S. Najcenejse zimske gume so bile komplet 680? - zelo dobre Nokian!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.