CX-5 diesel ima mislim da 2t, tam nekje. Ja, sam Nemci lahko z B kategorijo tudi vozijo potem to z neko srednje težko prikolico. Pri nas je treba še izpit delat, kar se mi pa trenutno res ne da. Je pa nekaj avtov ,ki imajo dobro razmerje med lastno maksimalno težo, ter maksimalno vleko recimo.
Ja Jures je že prodal, tudi njegova Japonka ga že čaka, samo še prevzet jo mora
Kok rabiš ti za prikolico teže? A dejansko prevažaš vsako zimo domov-krk?
Za vikend sem snel airbox in prvič preveril olje v menjalniku, glede na to, da sem prebil 100kkm in ga imam namen menjat
Ni ravno plavo, kot je nov, ne zgleda pa tudi neki rjav? Mnenje @scania?
Pa sem rekel, da bom kar zamenjal, pa imajo starši tako ozko garažo, da je nemogoče z mazdo6 manevrirat nad kanalom. Tako da bom moral al kupit klocne, al pa pelat nekam zamenjat.
Se vozim po AC, videvam polno šleparjev Tesl 3, Y, X...Očitno gredo Tesle za med, kot vroče žemljice se prodajajo očitno...noro.
Ja res, dnevno jih vidim na poti v službo bistveno več kot Mazd. Glej če vzameš rabljeno iz Nemčije in imaš doma sončne celice, se voziš napol zastonj. Tisti pri vrhu imajo pa itak električne polnilnice na firmah, pa so zmagali...
G150 je stara zasnova motorja, klasičen atmosferc.
X186 je nova zasnova motorja, ekstra svečke za nizke obrate pri izgorevanju in kompresorček za dodaten navor.
G150 nima praktično nobenih težav in ga lahko voziš do ogromno kilometrov, X186 je pa na trgu sedaj par let in je druga generacija X motorja, prvi je bil 180. Ta 186 zaenkrat še nima problemov. Bodo pa servisi malo dražji, ker moraš menjat te svečke na 60k, pa tukaj imaš še filter ki je podoben DPF, pa te vse novodobne ekološke fore.
G150 sploh ni slab v kombinaciji z ročnim menjalnikom, če pa hočeš AT pa ne razmišljaj sploh o G150, razen če si res umirjen voznik.
Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih tanartabl usega tega. Ma, če sm prou zakapiru, ker se električnih premalo proda, bodo navili ceno nafte do onemoglosti, da tudi najbolj trdovratne prisilijo v nakup električnega avta.
Pa tale Evropska demokracija je hujša diktatura kot v bivši Jugi totalitarni komunizem. Tam si lahko kupil Zastavo, tudi Renault 4 in 5, pa Lado in Škodo ter tudi Golf TAS. Lahko si kupil tudi Passata, le carina je bila zraven, pa je bil avto nekaj dražji. Pri tej Bruseljski demokraciji pa če ne boš kupil dragega in neuporabnega štromarja, bodo vse drugo podražili do te mere, da boš moral kupiti dragega in neuporabnega štromarja...
Očitno bo treba iti kolesarit tudi po Bruslju, ne le po Ljubljani...
Za 6-ko se pa niti ne ve, če bo sploh dobila naslednico, vsaj tako sem že večkrat bral po različnih medijih. Je kaj novega glede tega?
Jah če prodaš recimo 20 tisoč šestic na leto v EU, pa jo ukineš in potem od tega 15k kupi CX-5 in gre ostalih 5k drugam, se ne boš lih sekirou za novo generacijo šestice. Taka je očitno logika s temi SUVi
No, danes je tudi moj akumulator zaštrajkal in ni hotel več zagnati avta. Glede na to da je ves čas vžigal v prvo, sem mislil da še imam nekaj mesecev do nakupa novega. No, ni bilo tako.
Minus dol, plus dol, nov akumulator noter in minus gor, nato še plus gor. Sicer v navodilih zraven akumulatorja piše, da najprej plus gor pa potem minus.
Skratka, resetiralo mi je samo trip 1 & 2, pa povprečne porabe in hitrosti.
Pribljubljene od radia so ostale, navigacija in vse ostalo tudi.
A je to tisti "šment" ki ste ga obravnavali v eni temi, kao za pravilno vgradnjo start stop akumulatorja?
Če je samo to, potem se res ni splačalo pogovarjat o tem 10 strani.
Ne ne, so še neka navodila za reset istop sistema. Lahko se voziš in se bo skalibriral sam po par km, lahko pa izvedeš tista navodila.
Ampak, roko na srce, kolikokrat pa se ti je to že zgodilo. Meni v vsej moji vozniški karieri še nikoli. Edino, mi je parkrat na AC iz druge strani fliknilo brozgo čez v šajbo. Ampak to je takrat pričakovano.
Da ne bo narobe razumljeno, nisem proti avtomatskim brisalcem, ker so načeloma čist ok in se jih da uporabljat na oba načina auto in ročno. Čeprav z Rain-X om na šipi brisalce vsaj na AC-ju ne uporabljam, ampak le pri nižjih hitrostih, kjer voda ne zdrsi dol.
No, najprej odgovor na ta troll. Mene so avtomatski brisalci na prste ene roke rešili iz te situacije naliva vode. Morda pa nekoga niso. Kolikokrat v lajfu te je rešilo avtomatsko zaviranje v sili? Morda nikoli, morda te pa enkrat bo. So ti kdaj pozabljene luči izpraznile akumulator? Mogoče ja, mogoče ne. In tako naprej... Te stvari so avtomatizirane z razlogom. Ampak po Slivkini teoriji sem zaradi tega "nesposoben vožnje v prometu".
Ah, daj no, včasih imam občutek, da nas imajo za invalide - takšne in drugačne...
Avtomatsko vklapljanje brisalcev? Človek, ki ne more z dvema prstoma mignit in premaknit ročico ob volanu, ko začne deževati, nima kaj delat za volanom.
Človek, ki ob zagonu motorja ne more obrnit stikalo za prižig luči, ni sposoben vozit v prometu.
In tako naprej.
Čeprav, če dobro premislim, zadnje čase res srečujem na cesti vedno več ljudi, za katere nisem prepričan, da so res opravili vozniški izpit...
Jao bože kaj jst berem v tej temi. Bom dal en primer.
Voziš se po ovinkasti regionalni cesti, pada zmeren dež, ti držiš volan v levo in tovornjak, ki se pripelje nasproti tebe, vrže cel kup vode na tvojo spredno šajbo.
Situaciji:
- voziš avto brez avtomatskih brisalcev: ker pada zmeren dež, imaš verjetno v prvi stopnji ki je intervalna, besno preklapljaš na brisalce a si sredi ovinka kjer moraš zavijat pa še merkat, da ti avto ne zdrsi
- voziš avto z avtomatskimi brisalci: lepo nadaljuješ pot v ovinek mirne duše, ker ti brisalci takoj preklopijo na največjo hitrost in odlijejo tisto odvečno vodo
Pa mislim da je tak priemr še najbolj uporaben zate. In isto velja tudi za vse ostale asistenčne sisteme. V tistih 10% pridejo še kako prav.
Včasih se vprašam v lajfu kaj sem naredil narobe, da moram delat za mizo, da zaslužim za položnice, medtem ko se lahko nekdo vozi v avtu kot tester in za to dobi denarce.
V mejah normale v današnjih cajtih. Vsi izgubili kompas. Karkoli si sestaviš v konfiguratorju je takoj 40k plus. Kdo je tle nor?
To je full packet.
Je pa zanimiv pricing, recimo Nakama Intense ki jo ima kar precej nas tu na forumu je 2017 s polno opremo + šibedah koštala 38k po ceniku od zavarovalnice
Potem ti pa v 2023 prodajo isti avto z razliko:
- deaktivacija cilindra v motorju
- serijski apple carplay + android avto; digitalni števci; projekcija na headup, slabša (!!!!) 360 kamera (janezu v čast), spremenjeni šivi na sedežih + fejk usnje na oblogah vrat v notranjosti
- nova sprednja maska od zunanjosti
Bam, cena 48k v 2023
Mislim, da se jim je mašina za štancat Mazdo6 že zdavnaj amortizirala
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem se ravno na jutranjo kavo peljal, pa je niti nisem rabil potem....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani