?e dejansko proba? display v novem modelu bo? pogruntal da je itak postavljen tako da ga ne more? udobno ?latat z voznikovega ali sovoznikovega sede?a. Tako da ne vem zakaj bi po vsaki sili moral tla?it touchscreen nekam kjer ga ne dose?e?... niti se ne spomnim kdaj sem nazadnje res nujno ?elel ?latati po zaslonu v svoji Mazdi.
Predvsem sem pa sedaj po uporabi raznih drugih touchscreenov v cenej?ih ?vabskih in franconskih avtih precej zadovoljen da Mazda ostaja pri kontrolerju v centralni konzoli, ker je ?latanje displaya med vo?njo v VAGih in pogodbnih brez alternative grozno nerodno - obenem pa so vedno postavljeni nerodno pod vi?ino o?i ker morajo biti na dosego roke. Ni neko naklju?je da tudi dra?je znamke ostajajo ve?inoma pri kontrolah na centralni konzoli in imajo touchscreen kve?jemu kot backup.
Lepo pose sa so ga zanalasc oddaljili
Zakaj pa ne bi raje "po?latali" koga drugega namesto ekrana? A ne bi bilo lep?e?
Recimo v 6-ki se jaz z gumbom premikam po meniju brez, da bi pogledal na ekran. Se pa? nau?i? tistih par kretenj, ki jih rabi?.
Ja, varnost na prvo mesto. Sem siguren, da je marsikatero nesre?o v sodobnej?em ?asu pripisati tudi"iskanju"prave temperature na ta? skrinu.
A pri analognem gumbu avtomatske klime pa ne pogledas skoraj pol metra nizje koliko stopinj je?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Pa kaj, ?e ga ni. A je bil pred desetimi leti? A takrat pa niste znali voziti avta brez teh igra?k?Hvala bogu, da Mazda ni padla pod vpliv teh neumnosti.
Res,kmalu bodo ljudje samo ?e bulili v ekran,kjer bodo gledali cesto namesto skozi ?ipo.Eh,?e ?al bo ljudem, da so izumili te igra?ke, ko bodo otroci napol invalidi...in, ko bodo zrasli, bodo totalni invalidi,ki bodo ?iveli v virtualnem svetu. Na ?alost.
Lej logicno je da ce gre razvoj in tehnika naprej (in cena nenazadnje) da si v koraku s casom.
Pise se leto 2019 in ni normalno da se tehnika downgrade-a. Se posebej ce je prejsnji model imel....
Ce je to res mazda dela neumne korake (nazaj deset let kot si sam rekel?)
EDIT
Res je....in rekel bom samo velik HA HA na izgovor.
Ogledal sem si ?e 3jko s polno opremo. Ob?utek je monogo bolj?i kot pri tisti brez "ustnja". Kvaliteta je na nivoju. Je pa me zmotilo nekaj... ?e se dodatken? stropa na zadnjih sede?ih, tam kjer se pri?ge in ugasne lu?, se cel strop miga, kot da nebi bil vredu pritrejn. Poskusil sme pri dveh razli?nih mazdah 3 in pri obeh se mi je zdelo, kot da strop ni vredu pritrjen.
Dodatno, avto deluje temno, mislim, da zaradi tega ker je obloga stropa temna (na ?alost).
lahko pa da je brez izolacije, kar se lahko na glasnosti pozna
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Tudi meni gre na qrac ta pretirana gonja okoli varovanja osebnih podatkov.
Ja,ok,ko govorimo o zdravstvenih te?avah in podobnih stvareh se strinjam...
Ampak, zakaj za vraga bi nekoga lahko (z)motilo a nekdo posname med drugim tudi njegov avto,tablico,fasado hi?e...
Delam v zdravstvu,oba star?a delata v ?oli in tole je (tako kot ?e marsikaj drugega) ?e konkretno u?lo iz vajeti...
Medtem pa ogromno ljudi ,ki so bolj pape?ki od pape?a prebira slovenske novice in ostala rumena sranja,ki se ukvarjajo s tem , kaj ostali ljidje pocno v privat zivljenju...
slovenske novice so drugo....tam slave ?ejni sami obhjavljajo svoje neverjetne zgodbe.......
zanimiva je Hrva?ka, ko pride do prometnih nesre?, umorov, kaznivih dejanj - velikokrat je polno ime v novicah!
Tudi sedaj ob tragediji na Pagu. Brez milosti
Vpra?anje je na mestu - registrska tablica avtomobila ni splo?en podatek preko katerega bi lahko vsakdo preveril osebne podatke lastnika. Tako, da tudi meni ni jasno od kod ta ideja.
Ker lokacijsko 'izdas' nekoga, pa un bla bla o osebni privatnosti....
?e ho?e? da na HUD pi?e omejitve hitrosti mora? imeti aktivno Mazdino navigacijo. ?e ho?e?, da na HUD pi?e navigacijo je treba delat prek Mazdine navigacije. So to z novim letnikom spojili z googlovimi mapami prek AA oz. CP?
Je pa AA pravi balzam za glasbo s telefona v primerjavi s klasi?nim BT. Zadeva dela skoraj tako kot mora. Nekaj nelogi?nosti in omejitev je ?e a se da ?ivet. Moti, da je dolo?ene zadeve treba recimo v Deezru ?e prek telefona nastavljat. Googlova navigacija pa je v primerjavi z vgrajeno veliko bolj enostavna. Edino velik minus je, ker ni projecirana na hud.
To ima pa carplay postimano. Muzika je bolje zrihtana kot v juke boxih.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To pa po moje pomeni da v trojki carplay in android auto nista mogoca.....s tem odpade odlicen entertaiment in google / waze navigacija
Povezava za deljenje
Deli na druge strani