Skoči na vsebino
Nakup Mazde 6
Napisano
pred 22 minutami je Alex napisal:

Kot da bi moje misli napisal. 

Da ne bom vedno jaz ta, ki šimfa čez te švoh benzinarje.😇

Alex p&w motor od boeing 777 vas reši 🙃🙃🙃🙃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 9 minutami je sportman333 napisal:

1.6t težak karavan z navadnim 2.0 motorjem z 145km je nepremičnina😀.....razen, če ti je za vožnjo/pospeške, itd., res povsem in čisto vseeno. Imam Accorda 2.0., ki ima malenkost več konjev (160) in mu jih manjka vsaj še kakih 60-100 :) pa turbo.....

Saj vožnja je super ampak enostavno pri tem motorju kake hude športnosti ni za pričakovati, to je res in zgolj povsem family cruser :), tako da če že bencinarja zagotovo močnejšo verzijo, ne vem kaj ima mazda naslednjo izvedbo....moje mnenje, je pa res da nisem mazdaš :), ne vem če to šteje🤪

Za tebe je zgleda šlepar pa še to V8 580Km pa še tam bi ti kakšnih 60km falilo 🤣🤣🤣🤣. Dajte no glihtak se pelješ ni tak hudo se da prezivet. Mesate spet jabolka in hruska. Aless je najbolj realno napisal. 

pred 1 minuto je amatej napisal:

Ja to me malo moti ja. Pa da nima avt, pa da ni malo več opreme :P  Baje ima G165, do 4k (če se prav spomnim) enako krivuljo navora. Baje je pri G145 razlika šele nad 4k obrati.

Jaz mam g165 gre normalno ko rabis malo vec pa saltas nizje. Se da prezivet. Drugace pa tudi dizel ni napacen. Nobenemu ne pasejo kratke voznje ne bencincu ne dizlu. Vzdrzljivost pa je v veliki meri odvisna od vzdrzevanja in uporabe.

PS: ne rabim vec kot g165 ker za vec mam licenco za pilota in grem z letalom 😁😁😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Honda H-RV 2022
Napisano

Meni spredaj deluje kot mazda mx30 zadaj kot kia sportage notranjost tam pri infotaiment zaslonu kot mazda do 2018 pri klimi pa kot prve mazde 6 od 2013 do 2015. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
pred 31 minutami je Bini napisal:

Nič takega, kdo pa ma na M. Forumu vw avte.? 😁

Joj ne Bini, zdaj je gotovo samo da gregc88 prebere.

Ja nic, zdaj tak je kaj je grem jaz po kokice in coca colo, se komu kupim?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 19 minutami je gregc88 napisal:
1081410.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 Wagon CD175 Revolution, letnik:2014,5500 EUR :: www.Avto.net ::

očitno ni bila prodana :D  mal poklepat, kilometre dol... pa bo šla za 10K juhu

Kilometre ima pa lepe. Saj dela je tudi kar nekaj. Streho sklepat, pokrov menjat, šipo, in oba blatnika menjat. Potem pa še preventive: podložke injektorjev, ketna, sito oljne črpalke. Ko to vse skupaj zračunaš nwm če se glih splača. No razen če si lahko sam doma narediš večino.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

V mazdi Ferk so mi glede na kilometre 65000km preventivno priporočali tunap aditiv 979 za čiščenje šob. Aditiv sem kupil 42€ in naredil 200km. Razlik je očitna. Že nekaj časa ko je bil motor ogret so bili obrati cca 750. Zdaj so nazaj na 500 in bolj miren tek opažam. Vglavnem priporočam za bencinarja. Imajo tudi za dizla. Naslednji tretma je na 120000km.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tukaj se pa ne strinjam s tabo, saj je prenos prestav pri avtomatiku med sklopkami in zavorami, kar pomeni da sklopke drsijo in se dodatno grejejo, kar posledično slabše vpliva na šiber ki vse skupaj krmili, in pa seveda na wandler in lock up sklopko. Pri večjem navoru mora sklopka prenašat večji navor in s tem se poveča obraba (več 'mulja'), kar pa spet slabo vpliva na šiber in hitrostne senzorje. Tudi hitrosti vrtenja v planetnem gonilu so večje kot pri ročnem menjalniku, tako da povečan navor nima dobrega vpliva, če menjalnik ni konstruiran za večje navore, torej več lamel sklopk, dodatno hlajenje, povečan pretok olja črpalke, pogostejše menjavanje olja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Jaz ga nebi ravno zaradi avtomatskega menjalnika, vecja obremenitev wandlerja, vecje temperature. Nevem kje je meja pri mazdinem ampak vem za zf in mercedes da so razlike v stevilu lamel v sklopkah in zavorah. Pri avtomtskem vsakemu odsvetujem, se mi zdi bolj ziher. Ceprav menjalnik je skonstruiran za visje navore ni zdaj limit 420Nm lahko je 500Nm kar je zelo verjetno za mazdinega, ampak vseeno sem raje na varni strani.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 10 urami je Deeyan napisal:

Ko smo lih pri temi cipiranja, CD175 je pametno cipirat, al rajsi pustit tak kot je? 

Jaz ga nebi ni neki prirastek moči in navora.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Mazda ima enake dele v g120 in g165. Je bilo predstavljeno da bodo tudi 6cilinderske motorje gradili z enakimi deli ker s tem znizajo stroske. Osnove in glavni deli so isti. Tudi dizelske motorje sestavljajo na isti liniji kot bencinske s tem so se bolj znizali stroske, in pa naprave za privijanje imajo nastavek v nastavku tako da jih uporabljajo za obojne motorje. 

Jaz kar obcudujem te Japonce res mi je top narod, njihova kultura, red, resnost, pametno razmisljanje.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.