Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
39 minutes ago, Bini said:

V resnici se v teh primerih gre bolj za samohranilke na sociali in z več otroki pa vseeno živijo skupaj s partnerjem pa se vozijo z avti teh vrednosti, ker ga plačajo iz dela na črno, visokih socialnih prejemkih in še na koncu na račun brezplačnega vrtca.... 🥴

Ja ok, za te primere, nič ne rečem. Očitno pa sistem to dovoljuje, in dokler bo, bo tako. Lahko potem rečemo tudi za javne razpise...da ni nič drugega kot legalna kraja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ne, ne. Tle se pa ne strinjam. BTW, tudi meni so vrtec zvišali za 30eur, pa ne iščem vzroka v tem oz ga ne vidim. Mislim, če dobi 20 jurjev, je morala že firma državi plačati precej več od teh 20 jurjev. Sedaj pa jaz s temi 20 jurji kupim avto na lizing, ali na keš. V obeh primerih imam avto za 20 jurjev, ki sem jih prislužil s svojimi rokami, nogami, možgani...s čimerkoli.

Torej zdej, neko senco metat na uporabnike lizinga je brez veze. Pa nimam lizinga. Samo povem. Gre pač za prislužen denar, za katerega je bila plačan pošten , res pošten davek. Saj ne gre za pranje denarja.

Zdej, da mi pa CSD potem teh 20 jurjev še enkrat šteje v neko kvoto je pa milo rečeno odiranje. Ali pa če bi teh 20 jurjev dal na varčevalni račun. Ista pesem.

Sicer pa, če bi hoteli bi lahko prišli do tega podatka , kdo ima registrirano premičnino. Nisem siguren, na koga se dejansko registrira avto v primeru lizinga? A v prometni piše lizing hiša? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Jaz pa ne vidim težave v tem. Vsak lahko s svojim denarjem naredi kar hoče. Če naredi tako, da csd tega 'ne vidi' je pa njihov problem. 

Je dovolj svinjsko v samem štartu že to, da ti 2x obdavčijo tvojo plačo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
1 hour ago, robz said:

Ja, če te skrbi izguba vrednosti avtomobila pa rentaj avto, boš precej na slabšem v 5-10ih letih 🤠 

Primerjamo samo lizing ali takojšnje plačilo. Lizing je vsekakor slabši, saj denar ne izgubi toliko vrednosti kot znaša preplačilo lizinga... Če pa ti denar vsak trenutek toliko pomeni, si pač ne kupiš avta. Imaš npr. 10k za avto in še 10k lufta na računu. 10k obračas po želji, lahko tudi z izgubo... Za avto pa bom jaz plačal 10k takoj, ti pa po obrokih-vse kupaj 13k v npr. 5 letih. Avto na koncu prodava za enako vsoto. Mislim, da je tukaj logično kaj je cenejše..

Če avto izgubi 70% vrednosti, si pozabil dodati še izgubo vrednosti denarja-odštej še ene 10% :P

Ja, če bi bil spreten z denarjem , vlaganjem itd...potem je računica v tem. Ampak večina žal ni.

Sicer je pa pred leti že Jures razlagal, kako se njemu izide ta lizing da je vedno v plusu. Tako da, nekaj je na tem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Zanimiva štorija, mene pa zanima razplet. Al je potem običajen državljan, ki je zgolj pomagal, odgovoren za nesrečo oz ne - soodgovoren, ali ne? Kaj so pa dejansko policaji rekli? A so kaj namignili, da se to pač ne bi smelo na tak način urejati ali kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
16 minutes ago, tommaazz said:

Ne gre sem probal🙃. Edino, da jo poskusim spolirat...čuti se hrapavo, zato mi je čudno. Mah saj je garancija, ni pa dober občutek pri 4 mesece starem avtu takšna rja🙄

Hja, če je površinska nimaš kej, to se hitro lahko zgodi. Če je pa rja kot rja, pol pa seveda ni  v redu :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.