Jaz sem na papirje iz Italije ?akal pribli?no en mesec.Avto doma pa brez registracije !No dvakrat sem se pregre?il pa kar tablice od avta,ki je od moje babnice dol po?raufal pa na svojga ruknt in hop hitr en krog
Hvala enako,s tem da sem ?el jaz z njim malo dlje-ne povem do kje.
Pa kar hitro si dobil paperse.Je kar za pohvalit.Kaj pa,?e so se medtem kaj popravili tudi italijan?ki??
omg cel ?port. Pla?a? jim pa tak ?e vse ko avto odpelje?... Potem se bom moral pa kar kmalu spravit zraven ?e se bom hotel aprila kaj vozit. A pri nas pa tud kak?nih testnih tablic ne more? dobit za ta ?as? Kaj pa druga?e iz nem?ije recimo so isti problemi? Ker to pa prvi? sli?im da je treba tolko ?akat. A nimajo oni avtov ?e odjavljenih iz prometa in brez tablic?
Ja,nem?ija je pa ?isto druga pesem .Tam mislim,da lahko,?e si iznajdljiv v enem dnevu na ob?ini odjavi? avto,tablice kupi? za?asne in se odpelje? veselo dogodiv??inam z novo Mazdo naproti.Oni to re?ijo z nem?ko natan?nostjo in hitrostjo.
-Pri nas obstajajo tudi za?asne tablice ampak kaj ti pomagajo,ker veljajo samo nekaj dni- za tam ?ez v It. pa ne pridejo v po?tev.
Dokler avta ne odjavijo in ne dobi? papirjev,da je vse v redu z njim,ga ne more? registrirat pri nas....Na?alost. :ne vem:
Aha dobro garancija torej odpade (ampak morajo pa biti ra?uno od originalnih servisov). Druga?e pa si napisal ?e glede papirjev da se jih dolgo ?aka. To pomeni da potem pri nas avta ne more? registrirat dokler ne dobi? papirjev al kako? A se ne uredi vse to na licu mesta in dobi? papirje ?e zraven?
Ne,papirje dobi? pozneje domov.Moj kolega,ki je lani prav tako uvozil Mazdo 6,je papirje ?akal iz Milan-a kake tri mesece,pol pa jih je v Trstu to?il.?ez kak?en mesec je to?bo dobil in pol so mu ?e en komplet letnih gum dali kao zdraven in ?e ceno so mu spustili,ker je vse skupaj ?akal na papirje 4 mesece in je ta ?as avto ?e zgubu na vrednosti
...Yes,dokler ?aka? na papirje avta ne more? registrirati,ampak ga lahko samo ?alostno gleda? v gara?i ali pred blokom.To je pa zato,ker v Italiji vse skupaj melje zelo po?asi-da avto odjavijo.Tako je pa? in ni? ne more? pomagat.Jaz sem imel sre?o,da sem dobil papirje v enem mesecu.
A so res imele Mazde 6 v Italiji 6-letno garancijo? Ker sem jih zdaj ?e ene par videl 2004 letnikov po oglasnikih da imajo ?e eno leto in pol do dve leti garancije? Ampak tisto lahko potem samo v Italiji verjetno uveljavlja??
Tako kot ti je napisal ?e Roko-5 letna garancija ti velja edino za avte registrirane v Italiji.?im izvozi? Mazdo 6 v kako drugo dr?avo(bilo katero vklju?no z SLO),ti velja 3-letna ali 100000 km,kot povsod drugje v Europi.Pogoj za uveljavitev je izpolnjena servisna knji?ica(na uradnem servisu,ki je pri njih v Italiji ponavadi Ford-mazda,in bo? videl v knji?ici ?ig od Forda-ni? bat,to je v redu).?e bo? M6 vzel letnik 2004 je garancija v vsakem primeru ?e potekla.Je pa varianta,da ti prodajalec da 6 mese?no garancijo,ki jo pa lahko uveljavi? le pri njemu...
Alex ima izkusnje z balkanom (mitrovica pa to ) in je 100% mislu, da das pac ene tablice gor (katerikole) pa riskiras domov...itak, moznost, da te ustavijo je minimalna
Tudi sam sem to za naredil iz kopra do ljubljane...pa je slo
To?no tako,kot si napisal,Labi Ene x tablice od drugega avta gor(slovenske)in gasa domov in upa?,da te ne bodo ustavili ali pa da ne bo? imel nesre?e z avtom.Doslej je vedno palilo.
Le kaj i??e pri trgovcih finan?na policija? Zastonj ?e ne delajo racij.. se ti ne zdi?
Sicer pa je znanec pred leti kupil laguno diesel z 20.000km staro leto in pol iz Rima, notranjost je ?e di?ala po novem... pa je bila notranjost res popolnoma nova,armatura, sede?i, volan itd , pa se jo je hitro znebil, ko so mu na servisu dokazali, koliko ima resni?nih km!
Saj ne trdim, da so vsi trgovci lopovi, mislim pa da Italijane nima smisla u?it lumparij!
Se strinjam,da so povsod razni koristoljubci,tako pri nas kakor tudi v tujini.
Prvo pravilo:vse kar je ni?je od Firenz je It.jug,se pravi ne delaj biznisa z njimi. Sem spada tudi Rim.
Drugo pravilo:pelji avto pred nakupom vedno na najbli?ji uradni servis-?e tega ne dovolijo,se jim izogni v ?irokem loku.
Tretje pravilo:kupuj avte pri renomiranih prodajalcih,kateri nudijo garancijo,ne nekih zakotnih in neuglednih preprodajalcih.Sam sem podpisal overjeno kupoprodajno pogodbo,po kateri bi lahko pripeljal avto nazaj,?e bi ugotovil,da je z njim karkoli narobe.
?etrto pravilo:Obvezno preizkusi avto,kako se obna?a v vo?nji(nekateri ne dovolijo,?e?,da nimajo tablic).
Takemu re?i takoj -arrivederci amore.
Peto pravilo:ko kupuje? rabljen avto je to vedno loterija-lahko je bil razbit,lahko niso pravi kilometri,lahko je bil ukraden,lahko je bil ve?ino ?asa po servisih in se je stalno kvaril,lahko ima kako tovarni?ko napako,katere ne znajo ali ne morejo odpravit....(vzemi s sabo dobrega mehanika)
?esto pravilo:ko kupuje? avto v tujini je priporo?ljivo,da dobro obvlada? njihov jezik in vsaj be?no pozna? njihove zakone in postopke pri prodaji rabljenih avtomobilov,da se ne bo? kasneje kesal,kaj si podpisal...
Sedmo pravilo:ko ga kon?no po vseh mukah pripelje? domov je dobro,da ga ?e pri nas pelje? na uradni servis.Tam ti po potrebi ali pa v vsakem primeru opravijo servis in si pol miren......recimo.
No tu se pa ne bi strinjal.. da so tuljoti glede prevar usrani... Mi jim niti do popka ne pridemo..
Sicer pa so ?e "pozabljeni ra?uni" hudo sumljivi... jaz nimam niti enga v avtu..kaj ?ele od vseh servisov...
No,ko sem bil z kolegom drugi? v Milanu(tudi kupil enako kot jaz,pri?paral 3000? ) je ravno ko sem bil pri trgovcu upadla finan?na policija. In to kot v filmu-obkolili so concesionario(plac,kjer je imel avte) in vse nas legitimirali ter ga za?eli razturavat po dolgem in po?ez.Vzeli so si na piko par avtov(tip jih je prodajal par tiso?) in pregledovali vse papirje od avtov.Z njimi sta bila tudi dva mehanika,ki sta vse ?ivo prekontrolirala na dveh
avtih.V glavnem,midva sva se pobrala,ker nama je prodajalec zatrdil,da bo trajalo cel dan.Tako,da ne bi rekel,da se mu spla?a kaj "mutit".ker sem gledal avte in ima razporejene po vrstah od 20000km do 250000 km
v zadnjih vrstah.In ?e enkrat-pri njih finan?na policija deluje.Ne bom pa trdil,da se tudi tam ne dogajajo lumparije.In "pozabljene" ra?une so imeli skoraj vsi avti kar v predalih.Pa ne samo to,celo ra?uni od kuplenih gum so bili zdraven. Ko sem prevzel avto,so mi oni naredili redni servis na poobla??enem Mazda servisu.
Evo to mam rad da ljudje lepo razlo?ijo zadeve. Torej ni kaj za ?tudirat, 2004 letnik ma?ina katera pa? bo, pa? 6. prestave ni je pa zato kaj drugega bolj?e, pa samo da bo ?imve? opreme, xsenon lahko pa tud pol montiram ja. Kolko pa kaj pride cena monta?e?
?ez v IT.so ve?inoma 136-konjske(90% z usnjem in xenonom).Ne gledat pri privat fiz.osebah,ker imajo navite cene.In z trgovci se glihaj za ceno vedno na licu mesta-nikoli po telefonu.Izberi si par avtov na internetu v enem mestu in si vzemi ?as,za pogledat vse.
Za tam kupljen avto ne more? dobiti probnih tablic-ali montira? gor svoje (Slo) ali pa avtovleka.Na dokumente ?aka? nenormalno dolgo-italijanska le?ernost in slow motion delovanje ob?in.
Hvala za prve odgovore, ki mi bodo kar v pomo?. Torej 2005 verzija ni nekaj bistveno bolj?a da bi se spla?alo gledati za njo, tako da bom verjetno res kar 2004 iskal. Sem pa nekaj sli?al da bi naj italjanske Mazde 6 imele neko 6-letno garancijo? Ampak na kaj, verjetno ne na ves avto? Sicer je pri italjanih ?e drug problem da ne znajo na avte pazit Druga?e pa sem kar se Xsenona ti?e zdaj mi?ljenja da bi ga imel ?e bo opcija. Samo sem videl same kombinacije ko je bil Xsenon+usnjeni sede?i, usnja pa nebi imel notri. Samo so verjetno tudi Mazde 6 z Xsenonskimi lu?mi in brez usnjenih sede?ev... Druga?e se pa ne da videt ali je bil ?tevec prevrten ali ne?
Druga?e pa jermen bom sigurno menjal pa ni va?no kaj bodo rekli. Me pa zanima koliko druga?e pride generalni servis na 120.000 km? Pa ni nujno da na poobla??enem sevisu, koliko pribli?no stane materjal?
P.S.
Mazda 6 letnik 2004 je ?e imela ?esto prestavo?
?au.Imam 6-ko iz Italije in kot sem ?e ve?krat ponovil ob drugih prilikah,ne kupujte nikoli avta brez izpolnjene servisne knji?ice na uradnih servisih.Z servisno knjigo(izpolnjeno)lahko uveljavi? garancijo tudi pri nas,ki mimogrede,velja 3 leta in ne 5 kot za in samo za M6 registrirane v Italiji.Z xenonom sem imel tudi sam te?ave(bolj z mehanizmom za avtomatsko liveliranje lu?i ) in so mi oba modula na obeh lu?eh menjali v garanciji.Jaz imam 136 konjsko,leather& Bose(pri nas GT) in sem druga?e zelo zadovoljen z porabo in samo vo?njo.?e se ti da malo zafrkavat in ima? ?as,se spla?a iti osebno do prodajalca v Italiji(ne kje ob na?i meji-kak Milano ali kaj podobnega) in bo? pri?paral kake 3 tiso?akae ali pa ?e ve? ??. Edino papirje bo? pol ?akal kak mesec ali dva iz Italije.Moj je bil odli?no ohranjen(kot nov-brez praskice),letnik 2004. in je imel 50000km(preverjenih,ker so mi pustili vse ra?une od servisov v avtu-nala?? ali pa so vse skupaj pozabili ven vzet ).Kar se pa ti?e prevrtenih kilometrov mi je majstor prodajalec v Milanu namignil,da to delajo na?i Slo-ma?ki,ki pridejo z neko aparaturo in kar na avtih nalo?enih ?e na ?leperju "uredijo" zadevo.Oni so pa kar se tega ti?e dokaj usrani,ker so kazni za to pri njih astronomske+ ovzem dovoljenja za prodajo avtomobilv za vekomaj.Vpra?aj ?e kaj,?e te konkretno zanima.
evo me! ta woofer je 25 cmm premera! pa saj jest mam tud oja?evalc ground zero zram pol mam pa ?e predne zvo?nike 16-ka rainbou 70 RMS pa oja?evalc za njih!! pol pa kako to zvezat da ni treba menat avtoradija pa itak mam tud vse potrebne kable k to je ?e enkrat hudo ?pilal na avtoradiju pioneer!Tm mi je kolega zvezu k ma radijo vse ishode posebaj!
?e kdo ve pol bi prosu za odgovor
hvala hvala
Opa,to?no isto kombinacijo ima? kot jaz(samo ne v Mazdici ,na ?alost)ground zero sub. zadej,rainbowi 16-ke spred+zadnja vrata,sam jaz imam drugo zverino od fer?tekerja.
Je pa uvo?ena iz s Italije pravi da da garancijo na realne kilometre in na vse drgo.
Kaj menite a je dobro da je uvu?ena, kak?ne so mo?nosti da se "naserje?",
da je vse ok, .................. unsure.gif
No,jaz imam tudi "italijansko" mazdo 6.Sem jo pa kupil,ko ni bla stara niti 2 leti in in je bila ?e ve? kot leto dni v garanciji(ki mimogrede velja tudi pri nas ).Strogo mora imet zdraven servisno knji?ico(potrjeno),brez tega se ne niti pogovarjat o nakupu.Glede tega frajerja v KP sem sli?al ?e vse mogo?e in ti ne bi svetoval nakupa(edino,?e preveri? na servisu kako in kaj je bilo z njo)in da ima obvezno potrjeno knjigo.To velja za vse mazde,ki jih gleda?,?e posebej,?e avte uva?ajo iz tujine. Ne se zaletet z nakupom!!
Mislim, tole je pa res too much.Spet je nasrkal en mladeni?,ki ni bil ni? kriv.Tudi jaz bi takemu sodil,samo bi moral dobit ?e ve? zapora in delat bi moral zastonj v kaki tovarni...in vsaka nesre?a,ki bi se zgodila z smrtnim izzidom zaradi vinjenosti,bi ga peljal pogledati,kak?ne strahotne posledice so to.Ker ko je on zakrivil smrt tega mladeni?a,verjetno sploh ni vedel zase.
mam ground zero "25" k sm ga meu u prej?nem autu! kako je pa z menjavo radija?
Kak?en je ta woofer 25 "? A je to v colah ali je to kaka oznaka?Druga?e pa pride v po?tev za woofer
edino after-market oja?evalec in nikakor ne priklop na avtoradijo.In avtoradijo naj ima izhod za fr?terker
najmanj 2V,ta bolj?i imajo 4V.Kar se pa kablov ti?e z vsako predelavo se obvezno(ali pa je zeeelo priporo?ljivo) zamenjati kable.Obvezno mora? potegniti primerno debel kabel z baterije za napajanje oja?evaca.
Hja,tako na slikah izgleda v redu.A ima servisno knjigo?Najbolj?e,da gre? avto pogledat.Pa poglej,da ni kak zadnji blatnik rjast(pri nekaterih se le-ta pojavlja).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
...he,he,kogar pi?i ka?a,se tudi vrvi boji...al tako nekako gre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani