Pa sej to ne more biti res. A se je policiji do konca skisalo ali kaj?
S tako potezo bodo naredili samo to, da naslednji? NIH?E ne bo klical Naloga ministrice Kresalove je, da ?efa teh policistov takoj in nemudoma odstavi, ker kretenizem je nevarna zadeva na tako odgovornem mestu.
Sem se pa spomnil mojega primera, ko so na Tr?a?ki crknili semaforji (tudi rumena ni utripala) in sem poklical policijo. Po tej logiki bi se verjetno moral postaviti v kri?i??e in ga zavarovati ter usmerjatti promet do prihoda modrih angelov, al kako? V nasprotnem primeru bi me torej lahko kaznovali zaradi kaznivega dejanja neodvrnitve pozornosti.
Poraba.com pravilno bele?i, s katerim bencinom si naredil koliko km. Se pravi, da vedno gleda pri novem tankanju pretekli tank in tisti rezultat pripi?e pravemu distributerju.
Sam a ve? je pa hec... z mojo prej?njo ?estk sem naredil 140.000 preden mi jo je en kreten razbil pa je bilo ve?ino tankanj na Petrolu in OMV-ju (si videl mojo statistiko tankanj na a.comu) in nikjer ni bilo niti sledu o kak?nih problemih z injektorji, tako da te?ko prevzamem da injektorji crkujejo zaradi Petrola al pa katergakoli druzga dobavitelja. Prej bi rekel, da tvoj avto nima samo 120.000 "italianskih" kilometrov :ne vem:
aja pa ?e to... slu?beni avti nam samo Na Petrol laufajo (Magna kartica) pa v vseh teh 10 letih ni niti eden imel akakr?nekoli te?ave ne z dieslom ne z bencinom... mogo?e pa je to "krivo", da nimamo francozov v voznem parku ... hihi
Kot zgleda ne dojema niti osnov marketinga "no sej tudi jest nisem stru?ko" ampak ?e logi?no razmi?lja?, niso in ne bojo niti mal v minusu. Tip ne dojame da s tem ko bo cena enaka in poraba ni?ja, Petrol pritegnil kupce konkurentov ki bodo po novem zaradi tega tankali na Petrolu.
bingo
to je ve? all manj vsa poanta... ampak zadeva mora biti izbolj?ana, da kupci to zaznajo, ker ?e ne bodo Petrolu full zamerili.
Pa mimogrede tam imajo ob AC tudi tisto o motoristih v vzvratnem ogledalu, o alkoholu itd... V?eraj sem pa na Discoveryu gledal oddajo z nesre?ami in so povedali, da se v USA 25% nesre? (kar je bojda 1.000.000) zgodi zaradi preutrujenosti, ne vem koliko tiso? jih naredijo prestari vozniki (mislim, da nad 60 let). Zanimiva statistika. Prevelike hitrosti sploh niso omenjali.
?e dobr, da ni ve? Lojza med nami, ker bi za?el spet tulit, da so vse statistike la?nive in da edino on pa ?lender vesta kaj je na stvari
Ej, Boss, tule se mi pa zdi, da si ti brcnil v prazno
Namre?, ta bloger ?ist isto kritizira to marketin?ko potezo in je tud sarkasti?n. V ?em se ti zdi, da naivno pi?e?
lp,
D
A si ti blog sploh prebral do konca :ne vem:
Daj ?e enkrat preberi, prosim. Bloger se je ?e na samem za?etku odlo?il, da je to samo marketin?ki trik in je kar dolo?il, da ni nobene izbolj?ave. To je precej drzna trditev in na to trditev nato obesi celo razmi?ljanje, da se Petrol dela norca iz kupcev in da nismo tako naivni, da bomo padli samo na novo ime.
Kako lahko kot bloger bazira? celo trditev brez da bi tehtno argumentiral. Ja sej papir resno prenese vse ampak vseeno se ne morem strinjati zdaj z enim blogerjem, ki se je iz ?istega dolg?asa odlo?il, da razen spremembe imena je to ?isto enako gorivo kot prej.
Se pravi, da zdej ima bloger prav in da nas je vse Petrol zavedel in se nam je zlagal, da dodaja neke aditive v gorivo. Huh, ?e zame, ki imam rad teorije zarot, je to huda razlaga, ker o?itno so me petrolovci nekako ?e telepatsko prepri?ali, da se mi avto bolj odziva kot prej (o porabi in izpustih ne bom sodil, ker je to te?ko dokazljivo brez testov) - v glavnem pri meni osebno se razlika pozna in vsaj iz tega stali??a ne dvomim, da se Ultimax gorivo razlikuje od tistega prej?njega Euro - pustmo za koliko ampak razlika je.
Vseeno pa ?ude?ev ne moremo pri?akovat ampak vsaka ?e tako malenkostna sprememba na bolje je vedno dobrodo?la, ker posledi?no tudi sili ostale distributerje goriva, da izbolj?ujejo svoja goriva in vse to je samo plus za nas potro?nike in upam, da si tega ?elimo vsi.
Pravilno pa je, da vsako stvar vzamemo z dolo?eno mero skepse in jo temu primerno preverimo ter se nato odlo?imo a bomo zadevi verjeli ali ne. Bloger pa pa? tega ni naredil in samo tuli, da je to 100% marketin?ki trik brez izbolj?av izdelka a se niti z besedico ne dotakne svojih testiranj, ob?utka med vo?njo in njegov argument je zgolj tale navedba
Pa res kdo temu verjame? Zakaj bi bil Petrol, ki dobro ?ivi od prodaje goriva in spremljajo?ih dejavnosti, tako neumen, da bi v gorivo me?al snov, ki bi bistveno zmanj?ala porabo? Ter vse to prodajal ?e za isto ceno?
hudo
Isto?asno pa o?itno ne ve niti tega, da dr?ava samo dolo?a zgornjo ceno goriva in po ?elji lahko vsak prodajalec ceno tudi zni?a.
Zraven pa se hvali, da je zmeden, k je zdaj tankal Ultimax? Zakaj ?e? A je mal nor al kaj, ?e je po njegovem to isti izdelek z drugim dodatkom pri imenu... a zato je ?lovek pol zmeden - ?e dobro, da zna tale tip?ek priti vsak dan v slu?bo, ker ?e se naenkrat pojavi delo na cesti je potem ?ist zmeden, ker cesta ni taka kot prej?nji dan, al kako?
Za zaklju?ek bi pa on ?e brez dokazov kar prjavljal Petrol na urad za varstvo potro?nikov, ker se je sam tako odlo?il, da je to samo menjava "embala?e" in zavajanje. Drzne izjave...hehe.
Zanimivo in zelo pristransko, saj avtor sploh ni sprobal pa kar pametuje in nabija v 3PM... skor tko k Lojz
O?itno mu ni niti pribli?no jasno, da ima Petrol izredno veliko konkurenco in ne preve? ?islano ime tako, da jim ne preostane drugega kot, da nekje drasti?no pose?ejo na podro?je prodaje in s tem zvabijo kupce goriva na njihove pumpe. Ko pa je kupec na pumpi bo pa ?e kak?no "malenkost" v ko?arico vrgel.
?isti biznis je to in ?al ta bloger tega ne razume glih najbolje al je pa ?e oreng zelen in mu je ?port, da pljuva brez tehtnih argumentov. In samo menjava imena brez spremembe v kvaliteti goriva bi se zelo hitro izkazala za blef in naletela na ?e ve?ji odpor kupcev, ki bi jih spregledali.
V glavnem ?e tako pameten marketingar mora imeti neko zaledje, da uspe z marketin?ko akcijo.
Str model mazde 6 nima ne rok in pranje kadar sam ho?e?, nova pa ima tako kot si napisal.
Dr?i
Pri novi je tako, da mislim, da vsako peto pranje ?ipe opere tud lu?i. Lahko pa sam aktivira? pranje lu?i tud prej samo na hitro 2x potegne? ro?ko k sebi za pranje ?ajbe pa se vklju?i tud pranje lu?i.
Prav gotovo je potrebno tudi Maxu izre?i priznanje, vkolior je efekt nejgovega delovanja podoben kot pri Shellovem power disel (nisem prepri?an ali je ime pravo).
Sej zgledam kot, da bi bil zaposlen v Petrolovem marketingu - ampak res sem navdu?en pa ?e to zgleda kot reklama pa pa? naj. Razlika pri meni je precej?nja, ker o?itno je tale motor ?e bolj zahteven glede kvalitete diesla kot tisti v stari ?estki. Zgleda ti aditivi zale?ejo, bomo pa videli na dalj?i rok a bo kvaliteta obstala al bodo spet za?eli "?parat".
Aja, pa ?e nekaj... nimajo ga ?e ?isto vse petrolove pumpe, ker ga pdobavljajo ?ele ko izpraznijo rezervoarje. Tako, da kak?ne manj?e ga verjetno ?e nimajo.
Kaj pa odgovorne osebe tega podjetja, nadzorniki, in?pektorji, tu je odgovornost! ?e je kdo kriv naj odgovarja, medtem ko isti ljudje delajo naprej....farsa.
?e davno, ko je bil ?ef na prometnem ministrstvu ?erjav bi morali pomest Nemca in njegovo ekipco ampak so o?itno tako lobisti?no mo?ni, da jih tudi Vla?i? ne zmore zmetat... ?alostno res
jaz zmeraj dobim obcutek, da ti boss ne maras tujcev...ozirom tko napises, da tako pol izgleda
ah ne to se ti sam zdi, ker tebe mam ful rad
Mam pa ob?utek, da tako kot Alex pravi nas v bistvu tujci ne marajo saj ?e je vse res kar pravi pol res ne vem zakaj bi se jim moral klanjat in ne vem raje hodit v Hofer al pa Leclerka kot v Mercator
Druga?e pa sem raje v Slo kot recimo na Mad?arskem, kjer je ?e davno cela dr?ava prodana tujcem in skoraj nimajo ve? doma?ega lastni?tva. V bistvu so skoraj najemniki na svoji zemlji in kar se tega ti?e bom rekel, da hvala bogu, da je Slo malo bolj konzervativna in manj zanimiva za tujce. Tako vsaj nekaj proizvodnje, bank itd ostaja v doma?ih rokah.
uuu mater smo za?li
v glavnem zdaj ?akam kako bodo ostali odgovorili na Petrolov udarec. Ker ne glede, da nekateri sovra?ite Petrol je taka poteza dobra za potro?nike na splo?no saj temu primerno morajo odgovoriti tudi sami z izbolj?anjem ponudbe. Recimo vsaj za diesel se je kvaliteta v zadnji 5 letih bistveno izbolj?ala.
S polno pi*do je lahko srat, je moj ata zmer govoru. Kaj pa je njim kupit reklamo v najdra?jem in najbolj gledanem ?asu? Mala malica, pravi o?i pujs. Ljudje smo kot srake. Greomo tja kjer se sveti
Pa sej kaj te pa stane... tankat mora? tko al tko in cena je enaka. Da pa Petrol takoj pokvari avto k ga not vlije? je pa itak BS brez primere. Pa? proba? pa vidi? in ?e je vse skup Bla?ev ?egen pa? naslednji? ne tanka? ve?... hmmm, to je vsa filozofija. ?e pa niti ne proba? pa pa? nikoli ne izve? a je kej vreden?
Naj tanka Maxa tudi nekdo, ki ni Bonda uporabil, da ne boste vse zasluge za ?ivahnost pripisali Maxu.
V nasprotnem bo Bond Maxa likvidiral.
Zadni? je Bond izvajaj vaje trenja na neki ?rnki, ki je po tem izjavila, da ji tako gladko ni ?e nikoli "pri?lo".
Od kar ima kerami?no oblogo je ne?no trd in prilagaja se "vsaki".
Hehe, Zlatkota imam notri ?e od tankanja pred tankanjem na Agipu, tako da mislim, da za te dogodke nima vpliva. :ne vem:
To?no tako. Zaradi tistih trapastih cevi sem na Agipu tankal to?no trikrat: prvi? zadnji? in nikoli ve?. Koji k... se delajo norca iz strank
Lp M
Ufff, sem mislu, da sem edini, ki mi grejo tisti rori na ?ivce in sem se ?e vpra?al, ?e ni z mano kej narobe hehe, pa o?itno le nisem edini .
Kaj je ?e un komad od Therapy? Bad karma follows you around
po moje bi lahko dodal k naslovu Bad karma follows you around Agip gasstations
Velikokrat povsem upravi?eno.
Zakaj upravi?eno? Kaj a smo manj vredni kot Italijani, da nas z levo roko odpravijo al kako?
?e je to njihov odnos jih bom pa? kot kupec kaznoval s tem, da pri njih ne bom kupoval. Al moram kot cucek kle?eplazit pred Italijanom, da mi blagovolji nato?it gorivo, ker si pa? o?itno "zaslu?im" tak odnos.
Ufff... lohk, da sem te narobe razumel Alex sam si me s tem stavkom kar malo zbodel, ker mam polhen krac raznih "velikih" v EU, ki nas smatrajo kot drugorazredne dr?avljane EU. Ma ne vem no, a moji Evri niso enako vredni kot Italijanovi? Zmeden
No no Boss, si se pa razpi... ja sej te ?ist razumem tud jest bi popenil ?e bi po?prical pol avta. Verjetno bi celo probal zdilat pranje (sej majo Agipi pralnice zraven, a ne?) No vsekakor bi rekel, da je pi?tola bila smola, tisti ror pa tud mene moti za znoret. Italijani pa?.... Jst pa tud zase priznam ,da mi je vse ul, da le ni PETROL.
Ma sej tist ror me najbolj moti, ker kaj takega pa res nimajo na nobeni drugi pumpi kot sam na Agipu. O?itno se jim v Italiji ljudje v nosilne stebre zaletavajo pa je to kot odbija? mi?ljeno, da jim kdo ne bi strehe podrl. ?e razumem, da je to na strani, kjer pripelje? ?e nekako razumljivo, samo da je pa to na strani kjer odpelje? in ni nevarnosti, da bi se kdo zaletel je pa res too much. Razen, ?e jih estetika skrbi in simetrija? ?e je to drugo pol jim je pa res vseeno za stranke in da odpeljejo zadovoljne ne pa jezne, ker si pobutajo spodnji del vrat.
Glede to?ilne ro?ke sem imel pa te?ave na stari ?estki tudi na Agipu na letali?ki, kjer nikakor ni hotela ro?ka sama polnit ampak je skoz vizklapljala. Pol sem jo pa? ves ?as tankanja dr?al in previdno doziral da je po?asi not teklo. ?e nisem 5min to takrat tankal, da sem nato?il polno pol nisem nikoli, ker je delovalo res in samo po?asno to?enje.
Vse skup v lajfu imam na Agipu ene 10 tankanj pa ?ist vsaki? se mi tam kej neprijetnega dogaja. Tako, da grem kar s strahom tja oziroma raje ne grem. Sej lahko, da se je v meni ?e navlekel negativizem do njih ampak to je o?itno tako kot pri nekaterih negativizem do Petrola, kjer veliko tankam pa nikoli problemov. Slu?beni diesli in bencinarji pa samo na Petrolu (Magna) in tudi en avto ni nikoli obstal ali crknil tako, da pa? ?ez Petrol res ne morem ni? slabega re?t. :ne vem:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
imam najnovej? SW notri, tko da ne vem v ?em je problem :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani