Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Ja, najbrž res. Verjetno pomeni "aquaplaning" for free. 😊

Oznaka A na gumah Bridgestone (in večini ostalih) pomeni "asymetric", torej asimetrični profil tekalne površine.

Kar sicer pomaga pri zagotavljanju oprijema, je pa seveda oprijem odvisen tudi od same zmesi, ta pa je pri "touring" gumah, oznaka T, precej trda in namenjena predvsem nabiranju kilometrov in manj športni vožnji.

Sicer pa tisti, ki morate vsak dan in v vsakem vremenu na cesto, ne komplicirajte in preprosto namestite zimske gume.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

No, no, kar lepo po pameti ...

Te eksperimente s 3,0 bara se raje pojdite spomladi, ne zdaj, ko bodo ceste mokre in spolzke. Razen če imate radi utripanje tiste lučke proti zdrsavanju koles, vklapljanju ESP in lovljenju vozila po cesti ...

Pri 3,0 bara bo že pošteno trda guma, znatno manjši oprijem in udobje ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
pred 16 minutami je Haxballer napisal:

Če prav razumem z vidika lege na cesti... Zimske 16, je težišče avta nižje in je to na "zimskih cestah" z vidika varnosti pozitivno. Zakaj potem letne 18 in posledično višje težišče? Z vidika stroškov pa ne vem, kaj bi bil razlog takšne izbire... Če lahko mogoče kdo razloži? Hvala :)

Težišče se ne spreminja?! Kolikor je razlike v premeru, se kompenzira z višino bočnice (45 vs 65 mm).

16 colske so ožje in balonaste = gredo lažje v (poln) sneg, večje udobje na slabi cesti, nekoliko slabša lega (ker so ožje in imajo višje boke ter se bolj zvijajo)

18 colske so širše in trše = boljši oprijem, manj zvijanja, manjše udobje, višja cena gume

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
dne 6. 10. 2022 ob 11:09 je dvorjan napisal:

Nazaj grede sem na 54 km trasi, kjer imam običajno porabo 6,8-7,1l/100 km, ker se nadmorska višina viša, dosegel rekordno nizkih 5,4l/100 km. Pri tem sem pač po AC vozil 100-115 km/h in pri tem na moje začudenje še vedno prehitel deset (!) osebnih avtomobilov.

No, danes sem tole odvozil precej hitreje, ker se je mudilo, po AC v glavnem tempo 150-180 km/h z izjemo nekaj bremzanj in pospeševanj zaradi tistih, ki v avtomobilih ne znajo gledati v ogledala pa kakega egoističnega avtodomarja.

Rezultat? 8,5l/100km. Meni se zdi zelo v redu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 chip tuning
Napisano
pred 18 minutami je Matick napisal:

A je kdo čipirov oz. delov re-map M3 iz 120KM na 165KM?

Me zanima kolk se to pozna, pa če je kaj na kar je treba bit pozoren ko se to dela, da gre vse skup v k***

Pa saj to ti tuner naredi, ali bi nemara ti raje sam spreminjal mape in "flashal".

Kar se tice motorja - to je to, komponente so enake za G120 in G165, tako da ni treba nic spreminjati/nadgrajevati. Itak se bo razlika najbolj obcutila nad 4000 rpm, ko bos dobil novo dimenzijo in vse tiste dodatne konje. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

200€ sam za svečke... pol pa mej bencinarja ja... 🤣🤪😂

Ja, pa na filter trdih delcev (GPF) si pozabil ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Boš testiral in dal od G svečke v X? 😃

Kaj pa če damo mi od X svečke v G mašino? To bo ziher več konjev, navora pa nižja poraba! 😃

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 19 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu dama an se na use to ne zastopm prou preuč, ma če prou zastopm, tisti, ki imate avtomatski menjalnik veliko časa ročno izbirate prestave...

ROTFL

Jaz ročnega načina pri trenutnem avtu še nisem sprobal. To verjetno veliko pove.

Če pa kak "dinamik" občasno preklopi v ročni način, pa tudi ni konec sveta. Veš kolikokrat bi si tisti, ki imajo ročni menjalnik, želeli, da bi imeli avtomatika ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je SpEkTr napisal:

Mogoče samo 2 tedna prej pošljejo, da imaš še malo časa da se najaviš, pa seveda ni nujno, sa si takoj na vrsti... 😊 

Jaz tudi mislim, da zato pošljejo malo prej, saj so čakalne vrste - pa še oni si bolje razporedijo delo.

Meni se to ne zdi nateg.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je Bini napisal:

Tako tudi je, če imaš neko normalno porabo 6.0-6.5lit/100....👍😊

Mater ste tečni s temi decilitri. 😃

Naj vas podražim? Nazaj grede sem na 54 km trasi, kjer imam običajno porabo 6,8-7,1l/100 km, ker se nadmorska višina viša, dosegel rekordno nizkih 5,4l/100 km. Pri tem sem pač po AC vozil 100-115 km/h in pri tem na moje začudenje še vedno prehitel deset (!) osebnih avtomobilov.

In to z "dinozavrom" od motorja, kot nekateri radi rečete zaenkrat še najbolj prostorninsko radodarnemu bencinarju v Mazdinih osebnih avtomobilih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem pa po sili razmer sam postal tale "mythbuster". Sem doma pozabil denarnico in sem se odpeljal v Ljubljano in nazaj. Trenutno sem na -15 km. Na AC pa v breg res ni dober občutek, ko piše "No fuel", ampak če je deklarirano, da tank drži 50l, več kot 40l pa še nisem natankal, potem ima še kar precej rezerve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 minutami je Jest napisal:

Smo razlicni... Jaz imam vedno vkljucenega... ravno vceraj sem slucajno opazil, ko sem se malo sprehajal po menijih infotainmenta ... da je v petih letih motor zaradi i-Stopa bil ugasnjen slabih 24 ur ... 

Ja, že, ampak na račun tega sistema se je tudi motorju življenjska doba skrajšala za 240 ur in možnost okvare povečala za 24-krat. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.