ali pa MB C klasa za 45k € (najmanj), kjer se pohvalijo z bogato opremo in celo 17'col alu platišči :), heh, kot da smo leta 2000, ko so bile 15 in 16 col že nekaj posebnega, 17 pa oh in sploh.....
Oglejte si ponudbe za limuzino razreda C Mercedes-Benz zdaj: nakup, aktualne akcijske ponudbe. Z veseljem se z vami dogovorimo tudi za termin za svetovanje.
Al pa tiste fore s komfortnimi sedeži, ki so fensi poimenovanje osnovnih zicou
@Jest bo bolj verjetno, da smo nehali jamrat in se sam še za glavo držimo. 😜
Pa ajd, ko že pišem, da pojamram...
Tudi moj volan pri 55k izgleda, kot da ima najmanj 3x toliko. Na splošno usnje tudi na sedežih žnj kvaliteta. Včeraj zaštekalo še desno ogledalo... da o pikah po barvi ne omenjam ampak ok...lak je bil od negdaj minimalističen.
Počasi bom znorel.... sam, imam pa mazdo 🤪🤦
Jah pravim vam da ne poklapljajte, pa ste se mi smejali Upam da dobro zrihtaš spet pri selmarju
CX-3 je bila boljše iz vidika materialov znotraj kot ta 6ka, majkemi. Tako usnje kot tudi obloge na vratih.
Akumulator imam še prvi, avto je 2017 letnik. Mogoče je res že čas za novega. Mi lahko priporočate katerega moram kupiti? Avto je Mazda 3 limuzina, 2017, 2.0, 88 kW.
Te lučke so se mi zdaj začele pojavljati, mogoče 1x na 14 dni.
Sem opazil da mi tudi avto včasih ne zaklene, ko grem stran od njega. Nevarno, da ne pogledaš, če pustiš denarnico notri pa ti jo kdo ukrade. Upam da je tudi tukaj razlog slab akumulator. Ker baterije v ključih sem menjal pred kratkim.
Drugače pa najlepša hvala za pomoč, @NevLado in @Bini.
Original ti je zdržal 6 let. Jaz bi šel še enkrat po originala, vsaj tako sem jaz naredil
Mi zna kdo povedati kaj moram narediti na svoji Mazdi?
iStop uttipa, pa rumen trikotnik gori.
Baterijo v kljucu sem zamenjal. Sumim akumulator?
Tole je pa klasično opozorilo za slab aku. Zdaj če bo kak dan užgalo brez tega je na meji, če ti pa stalno gori več dni zapored tudi po daljših turcah pojdi pa kar menjat. Ko menjaš aku, je priporočeno, da narediš tudi proceduro kalibracije istop sistema. Na pooblaščencu ti to naredijo oni, če boš menjal v lastni režiji jo pa naredi sam.
Pa bom malo napisal po dobrih dveh mesecih uporabe cx 30
Avto se pelje odlicno v ovinkih imas vcasih obcutek da se avto skoraj ne nagiba, hrup v kabini zelo majhen dobro edino avtocesta malo doda, motor odziven sicer ja pri nizkih obratih ne poskoci ko pa pride na obrate pa vlece in mu tudi ne zmanjka, poraba za tako mocen motor in bencinarja je 5,9l/100km kar se mi zdi dobro. Skratka zelo fin za vozit asistenci sistemi delujejo dobro itd.
Aja pa zaslon itd res dobro izpade da ni na touch. Pa bose sound je pa vrhunski.
No sedaj pa se malo minusov.
Menjalnik sicer zelo natancen vendar se vcasih zgodi da kar ne gre zlahka v prestavo. Mogoce sedaj ko se je malo uteklo vse skupaj se to skoraj ne zgodi vec. Zapiranje vrat vcasih se avto sam zaklene vcasih ne ima kdo kasno idejo
Pa kako naj kupim CX-5, če je na trgu že 10 let, enako kot M6. Nisem nič naredil s takšno menjavo. Če menjam hočem nekaj novega, bojlšega, hitrejšega, privlačnejšega....
Vem vem, in tud razumem zadevo, sam še zmeri me moti😁
Njim je cilj, da boš kupil sedaj CX-5.... potem boš vozil CX-5 in čez 5 let bo prišla nova šestica in jo boš spet kupil...seveda bo obstajala verjetno tudi neka cross dvignjena varianta da ti ne bo tako bed jit nazaj iz suva
Ampak Mazdi se je pa s temi cenami čisto odpeljalo. Jaz bom dal 3.000€ več za novega sedemsedežnega enoprostorca s štirikolesnim pogonom...
Kdaj nam boš zaupal, kaj si kupil?
pred 48 minutami je ignacij napisal:
Se strinjam. S full opremo novi CX5 stane 46k, CX60 pa 65k. Meni se zdi občutno preveč, CX5 bi mogla biti max 40k, CX60 pa 55k, pa se to je prevec. Res pa je da ni mazda edina s takimi cenami.
Aveš tista stara ljudska trg-povpraševanje? Dokler bo folk nove avte kupoval po taki ceni, se bodo pač prodajali.
Avto vsak rabi, moderni SUV-i imajo notr manj placa kot včasih navadna limuzina - spet te prepričajo v večji in dražji avto, ker so "navadne verzije" umetno zmanjšali.
Se spomnim enega še pravega usnjenega volana Mazde Xedos,slabih 30 let nazaj - bil je kar fino popraskan od številnih prstanov voznice.
Ti novi so res iz nekakšnega plastifiiciranega papirja-kartona. Ta material nima nobene zveze z naravnim usnjem, zato ga pripravki za usnje lahko uničijo (notri so topila). Sem enkrat poskusil narahlo očistiti z 95% alkoholom na vati - samo malo sem podrsal in je bila vata črna od barve volana. Alkohol torej topi barvo Mazdinega volana!
Si predstavljate v času korone, ko smo si razkuževali roke z alkoholnimi razkužili in z neposušenimi prijemali volan. 🙃
Mah, jaz sem res picajzel, kar berem tukaj verjetno na višku picajzlov na tem forumu, pa vedno uzamem prav namenske pripravke za avto, tako da bom kr ostal pri svojem mnenju da je tole iz papirja narejeno očitno
Sem izkoristil včeraj eno luknjo, da sem spucal avto. Včeraj prvič probal še tale tekoči Sonax. O volanih smo že dosti pisali, tole se je pri meni naredilo po 45kkm vožnje Mažem pa glih da ne vsak mesec. M6 za 40 tisoč eur, volan pa iz papirja?
Zanimam se za nakup Mazde6 2.2 revolution letnik 2017 (140000km).
Mi lahko kdo kaj svetuje ali odsvetuje?
Hvala
Dizelske mazde CD150/CD175 imajo pred letniki 2016 kar nekaj porodnih težav, od 2016 naprej so pa načeloma ok. Preverit je treba ali je tvoja prav 2017 letnik ali je še 2016 letnik (to vidiš po dizajnu volana - oglate linije namesto okrogle). Največje hibe teh motorjev so zabijanja vseh eko komponent. Predvsem so problematične tiste iz uvoza, ker ne veš, kako se je delalo z njimi - motor je pa kar občutljiv na vožnjo, nafto, pogoje. Ali imaš to slovenski avto, po možnosti od prvega lastnika? Kakšne imaš pa relacije?
Kupil polnilec za telefon, tisti, ki gre v "cigaretni vtič".
USB na mazdi je preeeeepočasen, ob vožnji na morje ki je trajala 4 ure, se je telefon nafilal iz 5% na 24%.
Skratka, ta "cigaretni" je sedaj okej, 60 W in napolni kot strela.
Sem pa opazil, da ko polnim telefon, DAB radio ne vleče. Ob istih poteh, ob istih radijskih postajah... tako da je nekaj na tem. A je mogoče kakšna antena tam spodaj, pod cigaretnim vtikačem, da jo moti kovina/žice?
Počakaj da neha padat dež. Včasih DAB trokira ko pada dež in so užgani brisalci.
No to je dobro povedal, za keyless zaklepanje vrat. To tudi mene živcira od samega začetka pri moji M6. Ne moreš normalno okoli vozila, da se ti ne zaklene. Očitno Japoncem to ni še noben povedal.
Če bi bil pa daljši range, bi pa folk jamrou da prepozno zaklene
Drugače pa sem to jaz prvo minuto izklopil ko sem dobil avto in šel čez vse vmesnike, imaš v nastavitvah. Zaklepam raje na dotik in sem ziher.
Pa ravno sedaj ti pravim da to nima nobene veze s tem da je elektricen avto in da spara na zadnjih luceh. Avti so tako debilno narejeni, da ce je dovolj svetlobe gorijo samo dnevne luci spredaj. Zadaj je tema. To je ze od samega zacetka, ko so ven prisle dnevne luci. Je pa res, da bi voznik sam lahko malo razmisljal in pri slabi vidljivosti rocno obrnil stikalo na on in bi bila zadeva resena. Take paciente usak dan vidim na cesti. Tudi "blendanje" ne pomaga.
Fora je, da ti to avto sam nardi, sam pač folk ne gre v nastavitve in ne nastavi sensitivity na mid-high. Jaz sem se ob nakupu sprehodu po vseh nastavitvah in preveril kako in kaj. Enim je pa važno samo da radio špila in ne pipaj.
AJA PA ŠE TO, pri pralnem stroju mi dodate program eko sam zaradi tega ker more bit not čeprou je crap, na avtu pa ne more dvignt senzitivnosti luči po default na mid-high????
Nisem nič nardil, sem pa bil za vikend na tehnološki konferenci kjer je bilo govora tudi o dpf s strani podjetja walker. Če motor deluje pravilno bi se naj regeneracije izvajale med 400-800km vse kar je manj je znak da motor ne deluje pravilno.
Aja pa še električne smo imeli v delu, pod črto, podn od podna, če bi začel pisat bi rabil kar nekaj ur, glede okvar vodi mercedes z najvec okvarami, najmanj okvar pa ima kia, samo enih par je bilo glede baterij kjer se je menjal posamezni modul in nic druga.
Mercedes ima celo števec klopov kateri odšteva in se po 180000 vklopih zaklene, takrat bi naj bila baterija "slaba" in je potrebna menjava (kar baje ne pije vode saj naj bi bile slabe samo določene celice).
Pri hybridih je tud števec kateri šteje vklope vendar lahko steje tudi v plus ker spremlja vec parametrov, pri menjavi 12v baterije pri hybridih se ob poceni akujih lahko stevec odsteje do 0 in zahteva menjavo hybridne baterije, zato se priporocajo znamke kot so varta in podobne ki imajo ze nek sistem... In pa mehki hibridi 48v ki imajo litionsko baterijo nesmejo stat vec kot 4 tedne saj se baterija sprazni in ko pride pod 15% soc je za nic, hybridni je omejen na nakje 3mesece elektricni pa na 4 mesece. Pojavle so se tezave ko je folk kupoval elektricne prek luze in je avto bil nalozen s skoraj "prazno" bateriji ko je ladja prispela je imela pa samo 5v ne 400v, baterija vec ni bila uporabna... Vglavnem tole na kratko, bilo je vrhunsko.
MX-30 ima tudi na 180kkm predvideno menjavo baterije kolikor sem slišal
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Al pa tiste fore s komfortnimi sedeži, ki so fensi poimenovanje osnovnih zicou
Povezava za deljenje
Deli na druge strani