Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Moji trije kandidati

1.) Audi, temne (?rne?) barve? 

2.) BMW?

3.) Passat?

Pravilen odgovor je Audi. Ampak sem imel ?e sre?o, da je bil bele barve.

g. Trobec (avtor Vu?kota) vozi mazdo....

A to tegale Vu?kota ki joka v kanalu bob steze.

post-1420-0-41565200-1512403880.jpg

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

V?eraj je moja ?ehinja na avtocesti delala napoto - skozi trojanski predor se je po prehitevalnem pasu mimo enega prikoli?arja cijazila s samo 110km/h. Situacijo je uredil nek gospod z besnim trobljenjem od zadaj, (verjetno je tudi blendal ampak lu?i ni bilo mo? videti, ker je vozil par cm od odbija?a). Nagradno vpra?anje: katere znamke avto je vozil g. trobilec?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Sej tudi z prvimi dizli je bilo kao ful narobe to,da so zaribavali.

Seveda tistim pacientom, ki nikoli v ?ivljenju ne dvignejo havbe in pogledajo nivoja olja. Tisti so seveda blatili mazdo po forumih.

Ne bo ?ist dr?alo, ?eprav sem redno dvigoval haubo bi skoraj postal pacient.

Pacienti so pri mazdi, ker so skrivali da ima njihov motor tovarni?ko napako. (da ?e malo blatim) :hudicek:

To je pravilno - motor ima najbolj?i izkoristek ravno v obmo?ju med 80 in 90km/h,

Rekordno nizko porabo na relaciji ?iht-dom sem imel, ko zaradi prometa nisem presegel hitrosti 50km/h. Seveda je DZG menjalnik dr?al vrtljaje na rekordno nizki vrednosti kar ni glih zdravo za ma?ino.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole s sedmimi sede?i ko sta zadnja dva nazaj obrnjena pa je eno vrhunsko sranje. Se vidi da Tesla ni avtomobilska firma ampak karneki.

Uglavnem, pol ure vo?nje v os. avtu z nazaj obrnjenimi zici, ?e ?e ti uspe ohranit vsebino ?elodca rabi? ene tri?etrt ure sprehoda po sve?em zraku da ti je vsaj eno malenkost mine slabost. Po sili razmer preizku?ali en mesec pa smo potem raje kak?no uro pe? hodili, kot da bi se na ta na?in preva?ali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Hibrid je fino za po mestu. Na relacijah na AC ni mnogo koristi od njega. Je pa dra?ji pa ?e nekaj dodatne te?e vozi? s seboj in pa seveda dodtnih elementov ki se lahko kvarijo. 

Smrdljivi sodobni bencinski turbomlin?ki imajo ?tevilo trdih delcev v izpustu enako kot dizli leta 96.

V cerkvi nam obljubljajo nebesa, politiki nam obljubljajo lep?o prihodnost, in?enirji v avtomobilski industriji pa mobilnost brez izpustov za ?ist malo denarja. Komu vi verjamete?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Bencin ima ni?jo kalori?no vrednost od dizla, zato sanje da bo imel nek x bencinar pol ni?jo porabo od dizlov so samo sanje.

Ta politi?na kampanja o ukinitvi motorjev na notranje izgorevanje nima hudega ekolo?kega efekta. Precej racionalneje bi bilo prepovedati uporabo kuri?? in zapovedati uporabo toplotnih ?rpalk. Pri tem ima? na en del vlo?ene energije 4dele toplote, medtem ko pri uporabi el avta me?e? stran energijo ko s seboj preva?a? 300kilsko ute?.

?e najbolj ekolo?ko bo takrat, ko se bo ?tevilo ljudi na zemlji zdesetkalo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

Sodelavec in na octaviji tudi ro?ico menjalnika znucano. Avto 2 leti, 35000 km.

To je pa to ker ni hotel dopla?at za automatika :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

un k je pi?u mimo ma ziher nemca :) (?eskega)

?e?ki nemc je zakon, danes se je moj z driftanjem uklju?il v voze?o kolono, sem moral kar ornk zahodit gas da ga odneslo zadek. Pa? nove letne gume na plundri dr?ijo k pr norcih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

To?no o tem je bilo tu ?e govora. Za zadostitev zakonu (ketne v kufru), ne kupi? nogavic - so dra?je od kak?nih ?ip no-name verig. ?e pa ima? resen namen re?evanja iz snega, potem kupi? resne ketne.

Edina prednost nogavic ki sem jih imel v biv?i mazdi, je bila ta, da so pokrile obe dimenziji - letne 16colske in zimake 15colske, medtem ko so mi verige pasale samo na zimske.

Tudi jaz se prve dni zime vozim na letnih in verige v prtlja?niku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Vpra?anje za tiste, ki skladi??ite gume doma in / ali jih imate na plati??ih (torej imate 2 kompleta plati??). Kako pravilno skladi??ite (skladi??iti) pnevmatike? V mojem primeru bodo ostale pnevmatike na plati??ih. Konkretno me zanima ali uporabljate kaj podobnega temu:

https://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_13288_co857371_stojalo_za_pnevmatike_82_110

Jaz imam tako stojalo, sicer kupljeno v hoferu. ?ist zadovoljen ker v kleti je pri nas kar precej vlage pa da nimam ravno na tleh, ker zimske feltne za meganeta so ?elezne. Bi pa pre?ivel tudi brez tega. 

Stojalo se sicer ne prevrne kar samo od sebe, ni pa tako stabilno da bi otroci plezali nanj. Nisi omejen s 17 colami, omejitev je ?irina gume - kak?nih 225 gre gor, ve? pa ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

V lu?i strategije do leta 2030 - politiki se iz vsake svoje dokazano nedelujo?e neumnosti poizku?ajo izviti z novo neumnostjo. Po njihovem bodo tisti ki nimajo individualnih hi? ?ez no? svoje konji?ke priklopili na drog javne razsvetljave: ?lanek na Siolu :"Britanci bodo prav tako pove?ali ?tevilno polnilnih mest za avtomobile, ki so parkirani na ulici v mestih. Odlo?ili se bodo o?itno za sistem polnilnih mest na drogovih javne razsvetljave. Podoben ukrep na?rtuje tudi Slovenija v lu?i lastne strategije razvoja alternativnih goriv do leta 2030"

Tako lahko pri?akujemo razkopane ulice da bodo do vsake lampe potegnili debelej?i kabel, pri?gane bodo tudi podnevi, ali bo imelo vsako parkirno mesto svojo lu? bomo pa ?e videli.

Na javno razsvetljavo je grel delavnico znanec, ampak je imel komaj kilovat ker je bila delavnica 2x3m. Pa ?ez dan je bilo mrzlo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

sem opazil, da mi je sprednji dve malenkost po robih pobralo...je mo?no, da je premajhen tlak?

Pobrani robovi niso nujno znak prenizkega tlaka, dostikrat nakazujejo na fitipaldija za volanom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

ja tr?i boki. Kar se odra?a tudi v vo?nji (manj guncanja)

Ampak tud slab?e pobiranje finih tresljajev.

Ko smo ?e v indijanskem poletju eno vpra?anje. Kdaj vi zabri?ete zimske gume stran, ko so stare ali ko imajo profila 3mm. Baje da ?e pri 4mm niso ni? vredne https://siol.net/avtomoto/nasveti/nove-proti-rabljenim-zimskim-gumam-neposredna-primerjava-pokaze-vse-pasti-video-450940

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volan - obraba, hladen pozimi...
Napisano

Zanimivo, pa prav volan je bil tisti, ki mi je bil pri 1. generaciji v?e? ker se ni obrabljal, tudi po 313Kkm ko sem prodal je bil OK in to pri mojih ?losarskih lopatatah namesto rok (no niso glih take).

Re?itev za mrzel volan - kupi? hyundaja z ogrevanim. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gornji pas imajo stol?ki za tr?i??a, kjer ne obstajajo avti s 3to?kovnimi varnostnimi pasovi zadaj, tako da takih na?eloma pri nas ne bo? videl.

Pri na?i hi?i imamo to?no tak?ne cybexe, vendar pa jih ne jemljemo iz avtov, tako da so vzglavniki lahko stalno spravljeni doma.

Obra?anje vzglavnikov je bila dobra ideja pred mnogimi leti pri mazdi 1.generacije, ko ?e ni bilo familije in sva na kak?nih bolj "divjih" potovanjih mazdo uporabljala kot "camper". Ampak to je bilo takrat,  ko so ?e izdelovali uporabne avte in ne samo lepe kot sedaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Neuporaba smerokazov na splo?no je vezana na znamko vozila, nekaterim se hitreje kvarijo, avdiji in bmveji se ?e iz ?tacune ven pripeljejo s pokvarjenimi. Neznanje uporabe kro?i?? pa po mojih opa?anjih ni vezano na starost voznikov tako kot zaklju?uje pisec ?lanka, vse ?ivo - in staro in mlado - se po zunanjem pasu vozi do 3. izvoza.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Sem bil pred nedavnim zgro?en nad tistim odsekom o katerem govori?, kjer so namalal polno ?rto na prej prekinjeno. Tisto je narejeno izklju?no za inkasantstvo. Pa naj eni ?e tako nabijajo, da pri nas policaji niso inkasanti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

?e ljudje celo avto spregledajo, potem je pri motorju ki ga je 4x manj, verjetnost za to 4x ve?ja. U teoriji bi moral motorist vozit ene 4x po?asneje da bi bil enako varen pred izsiljevalci. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.