Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 9 urami je DonFelipe napisal:

A misliš da bomo delali zastonj?

Malo si izračunaj stroške ter kolikor ti pripada. 

Poznam.

A je mogoče en tak na Saab forumu kjer je govora o čipiranju?

Stroške? 

Avtobus je 250 000 €+, tovornjak je 200 000€+, da o gumah in servisiranju ne govorim... Kje so še cestnine.

.

Taxi stroški? Tak znesek v 20ih letih...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 51 minutami je DonFelipe napisal:

Aha. Je pa enak motor v tem vozilu.

Pa zelo redki si C5 Break, je več limuzin.

In kar je še najbolj zanimivo, danes bi za dizla zapravil več kot so redni servisi in je vreden.

Sem taksiral z 406 in C5 prve generacije pa je kilometer bil liter nafte, danes pa s tem ne bi nič zaslužil ; včasih je veljalo pravilo : kilometer je liter bencina, danes pa je kilometer 0,90€/km cena nafte pa je 1,8€ oziroma še enkrat več tako da se nemoreš pokriti. Kilometer bi moral tako biti vsaj 2-3€, čakalna ura pa ne 15, ampak 20€. Želim samo povedati da se dizel splača samo v kolikor si non-stop v pogonu in ga ne ugašaš, hkrati pa z današnjimi cenami kot taksist oziroma prevoznik ne preživiš saj imaš še dodatne stroške (članarine, servisi, nalepke na vozilih, ...).

Zanimivo pa da so avtobusi obstali in zamujali, folk pa jasno živčen saj se niso imeli kam dati ker je bilo prevroče in soparno.

Kilometer 2-3 €? Zanimivo. 

Poraba recimo 10 litrov... 

Tovornjak in avtobus se vrtita max 1,5 € po km in 30 litrov porabe... 

Čakalne ure pri tovornjaku ni... Vsaj za šoferja ne...pa se na mejah po 24 ur čaka... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 21 minutami je TBA napisal:

Sam sem v petek dobil Toyo Proxes Comfort 215/45 r18 93w xl fsl. cca 103€/kos. Sam sem že imel Toyo drug model in drugih dimenzij na Toyoti pa niso bile slabe (zimske in letne). Je slučajno že kdo fural tote?

Na dveh mazdah imel TOYO. 

Meni so super. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano
Pred eno uro je robertk6 napisal:

Definitivno vertikalno skrito , no zgleda da jo eni imenujejo horizontalna😀

Imaš prav. Se opravičujem. Narobe sem napisal. Vertikalno je pravilno. Tako sem mislil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano (urejeno)

Horizontalno nevidno. Ko ni priklopa gor, se ne vidi NIČ. 

Vertikalno mislim.

Se opravičujem. 

Popravljeno od Shrek
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano

Previs dvigne pritisk na zadnjo os. 4 odrasle osebe v avtu in nekaj prtljage zadaj...pa je preveč na zadnjo os. 

Drugače je to letelo name in poln avto pa še kolesa zadaj za na dopust...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano (urejeno)

Horizontalna nevidna s 13 polno vtičnico, komplet z homologacijo je bila lani 660€.

Mazda6 letnik 13 limuzina.

Popravljeno od Shrek
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano
pred 21 minutami je robertk6 napisal:

Ok zdaj pa že malo biksaš , ja kdaj pa greš kolesarit in maš psa zraven???Če pa greš na neko daljšo turo ( morje) pa tud če imaš psa neboš nekam dosti v prtlajžnik spravil , na lokaciji boš pa itak nosilec pospravil v apartma lai kam že. Če pa si slučajno omisliš kaj takega 

Thule nosilec za kolesa EasyFold XT 934, 3B, 13-pin | mimovrste=) pol pa sploh ni problema za pospravljanje.

Hmmm tole si pa moral bit orng naložen , da ti je počila vzmet . Jaz vozim 3 e bike , vsak ima okrog 20kg pa se mi še kaj takega ni zgodilo in avto tud ni podnu .

Ja. Vsa prtljaga za 14 dni morja... 2 odrasla in 2 najstnika, strešni kovček...4 kolesa odrasla...

Že štirje odrasli in samo kolesa zadaj in prazen prtljažnik...pa je avto na tleh. Mazda6 08 HB sport.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilci koles
Napisano

Na streho mi ni za dvigovat in spuščati kolesa. Je previsoko. Na zadnja vrata sploh pomislim ne. Vozim 4 odrasla kolesa na morje. Parkrat sem jih peljal na priklopu. Je bil pa avto čisto na tleh. Mi je vzmet počila na mazdi. Potem sem kupil prikolico in jih peljem na pokrovu prikolice. 

Za dnevno uporabo je na priklopu zakon. Biti mora tak nosilec,da gre lahko v avto, ko je prazen. Za polni avto in nosilec zadaj...jaz ne več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

No...

Bi pa jaz nekaj čez kolesarje. 

Primer včeraj. Tovornjak 40 ton skupne. 500 lipicancev. Od Trbovelj do Hrastnika dobrih 30 na uro. Pred tovornjakom kolesar... Kako ga prehiteti? Za tovornjakom pa kolona do Litije. Če se traktor pelje, se umakne na kako avtobusno ali primeren kraj. Kolesar...kolesar je pa edini... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 10 minutami je Bini napisal:

Pa ravno zdaj, ko lavfa forum u nulo brez štekanja... 🥴

Eni pa res nimate živcev, živciranje nič ne pomaga, pejte mal v naravo pa bo.... 😉

Smo pa v napačni temi, če niste opazli😊 Kake so pa cene goriva 🤔

Cene goriva... Na českem? 

🤣😂🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

O, k. Če že iščeš, da si žrtev naj ti bo. 

Ja, Češka prikolica se nanaša na tvojo smešno tovorno prikolico. V njej tovoriš vse, kar potrebuješ za teden dni na Pagu vključno z dvema baksama Laškega. Ko se srečaš z kakimi starejšimi čehi z starimi škodami, ki tudi tovorijo takšno češko prikolico, si poblendate. Dobra je tudi za prevoz gradbenega materiala in kakega prašiča. Lepo paše na tvojo benzinarko. 😉 Zadovoljen? 

Pokazal si svojo iskrenost. 

Še rasizem manjka. 

Zaradi takšnih, kot si ti, ljudje ne hodimo na slovensko obalo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Bejž no. 

Si se vžgal na Čehe in češko prikolico, ko si mojo fotko vidu...

Sej skleroza je fajn bolezen...nič ne boli in vsak dan nekaj novega izveš... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.