?e je ista stvar (kvaliteta) potem raj?i tam naro?im v Nem?iji, al Avstriji...
Isto ni, v kvaliteto pa se ne bi preve? spu??al, ker ne vem kak?en je ta z ebaya. Jaz imam original Mazdinega in moram re?i, da je zelo v redu saj je korito dovolj "gumjasto", da se stvari ne vozijo preve?. Cena pa... hmmm kaj naj re?em... od kdaj pa so deli pri Mazdi poceni
Jaz pa vseeno mislim, da ti te?e nekje pri lu?i, ker o?itno ni bil samo odbija? odmontiran ampak ?e kaj drugega. Poglej pri tesnilih okoli lu?i pa sem skoraj prepri?an, da je tam vzrok, ?e posebej, ?e je voda v "bazen?ku" dokaj ?ista. ?e bi bila voda s ceste bi bila zelo umazana.
Ja no nedeljskim voznikom tud to uspe da z 3.0 ma?ino vozijo pod 10L.
Kle pa nima? prav saj "nedeljski" vozniki ve?inoma nimajo nizke porabe in to ravno zaradi tega, ker so nedeljski vozniki in pospe?ujejo z desetino gasa, kar pomeni, da ri vsakem pospe?evanju to traja v nedogled gorivo pa veselo te?e v motor.
Veliko bolj?a so hitra pospe?evanja, do ?elene hitrosti potem pa v primerni prestavi enakomerno naprej. ?e pa ?e malo zna? predvidevat, kaj se bo zgodilo in da se ne zaletava? od semaforja do semaforja kot utrgan si pa ?e napol zmagal v boju s porabo.
Tako, da poraba trilitrske ma?ine je ?isto mo?na pri 9 litrih, ?e jo le zna? voziti pa bohnedej, da si nedeljski voznik
Mazdam, ki so bile kupljene v SLO so naknadno menjali prve zavesice za dalj?e in s tem so re?ili ve?ino problemov s "speskanimi" pragovi.
Vseeno pa je tole na slikah pretirana obraba in moja biv?a ?estka pri 140.000km ni niti pribli?no bila takole "obdelana". Zdaj ne vem, ali se zelo veliko vozi? po mekadamu, da je toliko speskan prag ali pa si imel res smolo z barvo?
kar se pa ti?e lu??enja plasti laka pa mislim, da je to popolnoma napaka proizvajalca in bi ti jo morali sanirati v garanciji in kjer se lak lu??i ne bo pomagalo prav nobeno poliranje... le ker pametnjakovi? ti je to predlagal?
Ne vem kak vam to rata, da bencinarji pijejo enak kot diesli... za iste performance in na?in vo?nje mam z Mazdo 6 cca 6,5 porabe, z novo astro 1.6 bencinar pa cca 9 litrov.... dr?i, da moram astro bolj prtiskat, da vsaj pribli?no dose?em enak stil vo?nje kot z diselom na Mazdi ampak 2,5 litra vi?ja poraba pri bencinarju pa ni hec in je kar precj ve?ji stro?ek.
Pa nobenih displejev.. in nevem ?emu bi jih rabil,
je piskanje ?ist dovolj za uspe?no parkiranje..
Pri originalno vgrajenih ima? tipko za izklop prednjih senzorjev sej bi ti druga? po?rli ?ivce, ko bi se vozil in stal v kolonah po mestu pa bi skoz piskalo k pr norcih.
Prve GTA-jke nimajo parkirnih senzorjev... meni so jih naknadno montirali in sem z njimi 100% zadovoljen. Piska tako kot mora in pove?uje frekvenco piskov do zveznega piska nekje cca 20cm pred oviro tako, da je ?e ?as ustaviti.
Nova ?estka je brez senzorjev zadi in z zatemnjenimi stekli skoraj nemogo?a za bo?no parkiranje pa nisemnoben levek v tem opravilu.... sam ?e se ne vidi se pa? ne vidi in tisto piskajo?e ?udo je zlata vredno... al pa vsaj celega odbija?a
Na stari ?estki ena luknjica, ki so jo zaflikali, na tej je pa ?ipa kr po?la in je raspoka dalja? iz dneva v dan. Tretji dan je pa me iz carglassa ?e niso poklicali, kaj je zdej s to ?ajbo oziroma kdaj bo.
Ne glih, zavira lep?e ce saltas v visjo....takrat pa se izklopi tempomat....
Govorim o AC-jih... tam so klanci zmerni in lahko motor dovolj zavira pri hitrosti 130km/h. Za vse ostale ceste v Slo pa tempomat itak ni primeren, ker ma? z njim ve? dela kot, ?e je izklopljen.
Ma?ina lepo zavira tudi z vklopljenim tempomatom razen ?e je klanec prehud.
Je pa res, da s tempomatom se poraba POVE?UJE in to predvsem zaradi tega, ker tempomat sku?a dr?ati enakomerno hitrost tako, da konstantno dodaja in odvzema plin. To ni var?no saj enakomeren pritisk na stopalki za plin omogo?a manj?o porabo.
Razlika je cca 1-2 deci na 100km v ?kodo tempomata, tako da ga jaz relativno redko uporabljam.
So pa danes na POP TV spet prodajali idiotizme in kotalili bu?e, ?e? da Prius porabi 4,1 litra goriva kar je ?ISTA LA?. Sploh pa PRius porabi na odprti cesti skoraj toliko kot kateri koli drugi avto z isto mo?nim motorjem. Pri ostri vo?nji po ovinkih pa je celo po?re?nej?i od marsikaterega klasi?nega bencinarja s precej ve? konji, da o dieslih sploh ne bi razglabljal.
Edino kjer se Prius izka?e je stroga mestna vo?nja in ta avto bi morali ljudje kupovati le in samo iz tega naslova. ?e dobro, da pridno omenjajo samo porabo in izpust CO2 iz auspuha. Kaj ko bi kdo pogledal, koliko CO2-ja pa se izpusti v zrak pri izdelavi akumulatorjev za ta avto - to je ?ele katastrofa. Po nekem izra?unu se ?ele pri 150.000 prevo?enih km skupni izpust CO2 (izdelava+poraba) izena?i z klasi?nim bencinskim avtom.
No ja kaj ?mo- pop tv pa? tolk dale? v raziskovanju ne se?e ... ?alost pa? glaven da smo senzacionalisti?ni pa ?etudi prikrivamo in la?emo, a ne
Hja sej full super ja... zaprt odstavni pas na AC oni pa dajo table 60km/h samo zato, da bodo mastno kasirali od vseh navkljub temu, da so edino nevarnost naredili sami, ker so naredili prehudo omejitev. De?ela butalcev nimamo kej... zdej bi pa ?e kasirali radi na ra?un idiotskih omejitev.
AC omejitev 60km/h... faaak no... pa pizda, ?ez center LJ sred zgo??enega dvosmernega prometa in prehodi za pe?ce imamo omejitev 60km/h
To je tolk te?ko primerjat, ker je vse odvisno od re?ima vo?nje. Edina tehtna primerjava bi bila, da bi se z bencinarjem in z dieslom vozili po istih cestah ob enaki prometni obremenitvi.
Bomo videli kolk bo moj zadnji tank, ker imam v tem obdobju ogromno mestne vo?nje in stanja pred semaforji. Po moje bom ?el tud ?ez 7,5 al pa ?e ve?.
Presene?enje na celi ?rti... prevozil sem polovico tanka samo mestne vo?nje v centru Lj in je bilo kar veliko semaforjev in stanja pa je bila poraba na tanku 6,44litra/100km
Pri?akoval sem vsaj liter vi?jo glede na to kaj pi?ejo drugi uporabniki glede porabe dieselce. Men se tole zdi stra?no dobro saj za primerjavo imam na slu?beni bencinski Astri 1.6 (116KM) pri skoraj enakem re?imu vo?nje (enak na?in vo?nje sam mal je treba bol pritisnit, da da kej od sebe pri pospe?evanju al pa pri prehitevanju) porabo od 9-10litrov/100km.
Glede tega sem super zadovoljen z novo Mazdo 6 in 2.0 CD motorjem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
hehe... ri?ota
Povezava za deljenje
Deli na druge strani