Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Za tak avto ne rabi? nobenega drugega razloga, kot tega, da ga pa? mor? met, haloooo... Mazda :D

?e je mela pa bejba bolj?i okus kot tale kekec.... pol pa ne vem zakaj ni baba s sabo vzela avta :D

Sej kdo pa je rekel, da je baba ?e ?iva... ?zmeden? napisal je samo, da je ?la... naprej si pa lohk vsak sam razlaga kam :hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazde 6, 2.2...
Napisano

?e je problem samo v porabi je ?e ok, sicer pa kdor ima vsaj tolk v glavi, da ni povsem vakuum, mu mora bit na dale? jasno da ?e ne da? ne dobi?, ne more? imet 185 konjev pa porabo 5 litrov, tudi ?e se od kopra do murske za tovornjakom pelje? 90 km/h.

Se strinjam razen z odebeljenim tekstom... ?e se bo? vozil za kamionom 90km/h bo poraba globoko pod 5 litri. Sem pred leti silom prilike (bula na gumi) celo AC od Lj do Bre?ic (110km) prevozil za kamionom. Povpre?na poraba je bila na BC-ju 3,2l/100km in ?e upo?tevam ?e neto?nost BC-ja na stari ?estki od 0,5-0,7 litra je vse skupaj ?e vedno pod 4 litri. Pa tukaj sploh ni bistveno, da je imel motor "samo" 121KM, ker pri enakomerni, konstantni vo?nji ni bistvenih odstopanj tudi pri 64KM mo?nej?em motorju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazde 6, 2.2...
Napisano

To je tolk te?ko primerjat, ker je vse odvisno od re?ima vo?nje. Edina tehtna primerjava bi bila, da bi se z bencinarjem in z dieslom vozili po istih cestah ob enaki prometni obremenitvi.

Bomo videli kolk bo moj zadnji tank, ker imam v tem obdobju ogromno mestne vo?nje in stanja pred semaforji. Po moje bom ?el tud ?ez 7,5 al pa ?e ve?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ljubitelji Mazde 121
Napisano

Pozdravljena na forumu :rozico:

Malo ve? nam pa vseeno mora? povedati glede avta in sicer kateri letnik je oz. katera oblika. Mazda 121 je v treh generacijah zamenjala tri oblike in sicer v prvi je enaka kot kasnej?a reinkarnacija Kia Pride, nato je bila v za?etku devedesetih oblikovana v taki jaj?kasti obliki z zlo?ljivo streho. Zadnja 121 pa je bila po obliki enaka Fordu Fiesti tega obdobja.

Torej, katera je tvoja?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"Premium" avtomobilske znamke
Napisano

Malo pretirava?, ker dana?nji Nemci v veliki ve?ini nimajo ni? s tistimi iz 2. svetovne vojne. Jaz jim vseeno ?tejem v plus, da so se edini v Evropi pokesali za svoje grehe in priznali krivdo za tisto kar so po?eli pred e? kot 60 leti. Italijani, Avstrijci, NDH in raznorazni drugi sodelavci nacizma in fa?izma tega niso nikoli storili in nikoli niso raz?istili s svojo preteklostjo tako, da zdaj stresati srd na dana?nje Nemce ni po?teno saj ve?ina teh z grehi svojih star?ev in dedov res nima ni?.

To je nekako tako, kot ?e bi recimo tvoj o?e naredil kak?no veliko svinjarijo ti bi pa zaradi tega kasneje nosil njegove grehe v dru?bi.

Zakaj pa se danes nekateri avtomobili lahko prodajajo po takih cenah pa pri tem niso toliko bolj?i od drugih "nepremium" znamk smo pa ve?ino krivi potro?niki oz. kupci sami. Dokler smo pripravljeni dajati denar za to bodo premium znamke uspe?no obstajal, ko pa se bo 1x hoh?taplerski odnos spremenil in bodo ljudje ugotovili, da za ta denar lahko dobi? skoraj dva Hyundaia ali pa dve Kiji bodo tudi premium znamke morale postati nepremium, da bodo lahko pre?ivele. Se pa trenutno ?e dogaja in ena taka premium znamak je ?e na tem da izgine... govorim o SAAB-u, ?e kdo ?e ni sli?al.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - 5 zvezdic na NCAP
Napisano

nisem prepri?an, da je to ?e po novih kriterijih... ?e pa je pol je pa tole res dobra ocena. V vsakem primeru pa :bravo:

me je pa prav stisnilo, k sem film?ek trka pogledal... pa ?e iste barve je k moja :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temnenje Stekel+Parkirni senzorji
Napisano

Zatemnjena stekla mi niso v??e?, niti ne bi kupil avta z naknadno zatemnjenimi ?ipami.

Zakaj ne bi kupil tazga avta? Folijo lahko dokaj enostavno odstrani? s pomo?jo fena. Pazit je treba le na zadnjem steklu, da ne po?koduje? ?ic od gretja al pa antene.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ljubljana-Prishtinë
Napisano

Labi moja mama in prav tako mazdo samo da ima 1.5 motor, ki je le malenkost bolj?i od 1.3, razlika v porabo pa je vsaj 2 litra manj, podvozje pa ima za moje pojme fenomenalno, verjetno ima 1.3 motor druga?nega :ne vem: .

Haha :hohoho:

Dej mamino Mazdo Labiju v roke pa bo poraba krepko ?ez deset litrov. Pri polnem gasu in posledi?no vi?ji hitrosti bo ?e bolj veselo teklo notri. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M3 MPS
Napisano

Se zna zgoditi, da bo to podobna zgodba kot z DPF filtrom, le da bodo tukaj namesto izjav tipa "da DPF ni narejem za kratke vo?nje" rekli, da MPS ni namenjena za mestne vo?nje z veliko stanja pred semaforji.

?e bo kej narobe bomo spet uporabniki krivi, ker "ne znamo" vozit oziroma si kupujemo napa?ne motorje glede na namen in uporabo.

Me pa ?e vedno zanima, kako bo delovala Klima pri ugasnjenem motorju in kako stalno pri?iganje motorja blagodejno vpliva na ?tarter, alternator, akumulator ter na vse takrat priklju?ene porabnike. Turbina je v tej zgodbi verjetno samo pika na i. In ves ta hokus pokus za cca 0,1 litra prihranka na 100km pa ?e to samo v primeru mestnih vo?enj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M3 MPS
Napisano

Sam MPSka je pa huda, tale komentar pri testu stare M3 MPSke je verjetno izjava leta:

Grajamo

cena

poraba goriva

oblikovna pustost, predvsem v notranjosti

:bravo:trganje volana iz rok pri polnem pospe?evanju :bravo:

hja, kaj pa so pri?akovali pri 265KM FWD .... hehe

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova M3 MPS
Napisano

Stop&Go je res samo za mestno vo?njo z veliko stanja pred semaforji. Je pa to bolj BS kot pa da bistveno zmanj?uje porabo prej bi rekel, da zvi?uje obrabo ?tarterja. Sicer ne vem kako "blagodejno" vpliva to na ostale pri?gane porabnike, ko motor ugasne saj avtoakustika pa ?e kera druga zadeva res nimajo preve? radi napetostne ?pice ob obremenitvah pri v?iganju motorja. Tudi sredi vro?ega poletja mi ni jasno kako se klima obna?a, ko je motor izklopljen saj ?e po kaki minuti lahko ?e po?teno ?vica? brez pri?gane klime. Ampak po moje ni glih skrbi, ker ?e te sistem moti se ga da tudi izklopit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2009
Napisano

Glej, po cesti se vozim... :D Je pa ta cesta, po kateri se vozim v precej "dobrem" stanju-beri asfalt star 30 let in posledi?no precej grob. Poleg tega je precej ozka in ovinkasta. Torej je veliko zaviranja, pospe?evanja...Je pa tudi res, da ne spadam med po?asne voznike. Je pa omejitev 90 km/h, ampak se toliko ni priporo?ljivo vozit (ker ?e sre?a? kamion, se ne da sre?ati...). In ?e da? to vse skupaj pa? grejo gume precej hitro. Meni se ne gre toliko za samo obrabo ampak, da bi mi gumo lepo pobralo po celi povr?ini-ne pa samo po robovih. Zato pa? rabim eno gumo z ?imbolj trdimi boki. In sem pa? vpra?al za nasvet...Zdaj je upam bolj jasno, kaj delam po cesti... :bravo:

lp Andra?

verjetno premalo pumpa? gume in ti jih zato tudi izdatno pobira po robovih. Za tvoj stil vo?ćnje bi priporo?al obvezno pol bara vi?ji tlak kot je napisano na vratih. Za gume kot so recimo GYF1 pa celo skoraj za cel bar vi?ji tlak. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj Kupiti
Napisano

Kaj pa h?erka pravi? Bi bla Mazda sploh v redu? Mislim v tem smislu, da ni? ne pomaga kolk je avto dober, ?e ji ne bo v?e?. B)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arobne pikice zakonske...
Napisano

Baje je bolj?e zbirat Merkatorjeve pike.

A si ziher? policijske pike trajajo tri leta pa ?e popust je 50 procentni, ?e pla?a? v osmih dneh. Mercator jim po teh "ugodnostih" ne se?e niti do kolen :P

:hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?arobne pikice zakonske...
Napisano

3 leta... so podalj?al mislim, da z novim ZVCP

Je pa hec... k re?ejo kazenske pike... kot v ?oli, k smo v prvem razredu dobivali ?rne pike za porednost in ?ebelce za pridnost

A ne bi blo torej lepo, da bi nam policaji tud dajali ?ebelce, ?e bi recimo dali stari mami prednost pri pre?kanju cesste, ?e bi pobirali "padle" kolesarje in lepim ?toparkam ponujali zastonj prevoz. :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.