Teorija v zvezi s klimami zaradi katerih avto pri 25? porabi manj kot pri 35? ima eno luknjo. Namre? ve?ino energije avto porabi za premagovanje zra?nega upora. Zrak pri 35? je opazno redkej?i kot pri 25?, posledi?no je manj?i zra?ni upor. Iz tega sledi da avti v vro?ini porabijo manj.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Pa kaj a res ni mogo?e pri dana?nji napredni tehnologiji, da se posname nekaj kletvic na sisteme za prepre?evanje trkov - bi mo?no razbremenilo voznika.
Imam DSG pa vseeno ne rabim prestavljat ker mi menjalnik to dela avtomatsko. Iz tega dejstva sklepam da je menjalnik v moji ?e?ki gre?ki avtomatski. V?asih preklopim v "na roke" pa ?altam na roke, takrat imam pa ro?ni menjalnik.
Vsaka baterija se sama prazni, le da imajo te litijeve baterije v primerjavi z recimo NiMH ali pa svin?evimi baterijami samopraznenje zanemarljivo.
Druga stvar je podalj?evanje ?ivljenjske dobe. Ko LiIon niso v uporabi dlje ?asa, je priporo?ljivo, da so napolnjene samo na 2/3. (Me prav zanima kdo od lastnikov el. avrov ravna tako)
Leto 2040 je zelo dale?. Do takrat bo Velika Britanija vsaj ?e ene 2x vstopila in izstopila iz EU, vozili pa se bomo ?e na lesne sekance (Slovenija bo zaradi tega tako bogata kot zdru?eni arabski emigranti.)
Edino pravo voskanje avta je tisto na roke. Ko nana?am vosek zelo pazim, da se ne dotaknem ?rnih plasti?nih delov (scout jih ima cel kup), pa vendar se zgodi. ?ez en teden je potem ta ?rnina vsa bela in zgleda ne preve? lepo. Edina re?itev ki mi pade na pamet, je, da bi plastiko za??itil z li?arskim trakom. Kako se vi lotite voskanja avta da ne greste ?ez rob?
Ne vem zakaj policaji ne kasirajo tem kaskaderjem ki hodijo parkirat v tunele. Tako po?etje je mnogo mnogo nevarnej?e kot ?e bi peljal skozi trojansko sekcijsko kontrolo z 10km/h vi?jim povpre?jem. ?e so kamere zadosten dokaz za po?iljanje ra?unov v primeru prekora?itve hitrosti, bi bile ustrezno name??ene policijske kamere dovolj dobre za prepre?evanje teh izjemno neumnih po?etij.
Kolikor poznam teh "?udakov", vsi so do?iveli lakoto in pomanjkanje v obdobju otro?tva pred vojno in var?evanje za vsako ceno se jim je zapeklo v male mo?gane, kar je nekako logi?no. Potem pa so kar naenkrat imeli mo?nost imeti nekaj...
Mislim, da mi ni prav preve? jasno, zakaj in kako?
Moj stric je imel lancerja ?isto novega iz ?tacune na klocnih skoraj 25 let. Glede na to da je to kupoval v ?asih, ko je bilo treba dr?avi dat enih carin za japonca ?e za en avto, je spu?il ogromno denarja.
Ni klju?a, rabi? samo 2 namenska plasti?na vzvoda cca 6cm+ dol?ine, in ?e se ti ne da pumpat, CO2 bombica...
Meni tako redko uspe iti kolesarit, da mi ?e na misel nebi pri?lo odpovedat se tem u?itkom in se domov peljat v kamijonu, je preve? enostavno zra?nico zamenjat.
BTW, a v avtu pa vozite rezervne gume? Saj je ni potrebno ?e ima? asistenco.
A ni downsizing ?e pase, baje naj bi bil sedaj v modi rightsizing. Res je kar pravi Jures, sedaj sta toyota in honda najve?ja tekmeca kako narediti ?imgr?i avto.
Jedrska katastrofa v Fuku?imi bo imela za posledico tiso?e ?love?kih ?rtev. Vzrok je opustitev uporabe jedrske energije ne samo na Japonskem, tudi Nem?ija bo namesto urana kurila nevemkva za zadovoljevanje ?edalje ve?jih potreb. Ampak itak so to dr?ave z demografskim problemom in je zadn cajt da se za?ne malo bolj zgodaj umirat. Iz ekolo?kega vidika.
Vazno da je iztegnila roko. ...po tem ko je bila ze v sredini krizisca, nekako tako kot ljudje ki dajo smernik ko so ze na drugem pasu.
Po pravici povedano, z mesta na hitro speljat z biciklom ne da dr?i? krmilo z obema rokama, poizkusi, zahteva kar precej spretnosti.
Tudi v kri?i??u pri zavijanju levo zalagat ovinek in pri tem krilit z roko - zadnja desetletja na?e ceste samajama - rabi? biti precej spreten.
?e ne palamudi? kot koko?i na posnetku, pa? pa se pri zavijanju levo z biciklom pred kri?i??em lepo "po ?olsko" postavi? na sredino cesti??a, te vsi vozniki avtov gledajo kot marsovca ki je padel z lune.
Tale ?e?ki medved je za ene dva razreda (prtlja?nik) ve?ji od ka?kva. Samo na hitro viden mi ni deloval lep, ampak ?kode ne kupujejo od ?ustev odvisni ljudje. Med "terenci" zagotovo najcenej?i po kubiku.
Se komu dogaja, da mu senzorji piskajo, pa ni ni? zadaj?? Se mi zadnje ?ase kar pogosto to dogaja, pa sem najprej mislil,da mogo?e zato, k mam tok umazan avto Pa tud po pranju ni ni? druga?e. Ma kdo kak predlog, kaj naj ?e naredim?
To te nekdo preganja, mora biti nek duh. A si v prej?njem ?ivljenju koga povozil?
Od avtov ki jih trenutno vozim, meni so ?e najbolj?i senzorji pri moje najdra?je renoldu, takoj zatem pri slu?beni Ri?oti LC, potem pri ?kodilaku za moj okus prekmalu za?no piskat, dodatni senzorji na bokih za brezvezno avtomatsko parkiranje so pa sploh mote?i. In najslab?i so mi senzorji na slu?beni hondi. Tisti ?e od novega piskajo kot se jim zazdi tudi ko ni ni? zadaj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Teorija v zvezi s klimami zaradi katerih avto pri 25? porabi manj kot pri 35? ima eno luknjo. Namre? ve?ino energije avto porabi za premagovanje zra?nega upora. Zrak pri 35? je opazno redkej?i kot pri 25?, posledi?no je manj?i zra?ni upor. Iz tega sledi da avti v vro?ini porabijo manj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani