Kar se starosti ti?e, je po mojem mnenju bolj?e imeti 5 let staro in kvalitetno gumo kot novo kitajsko. Se spomnim Nankang pred leti, to je bila totalna grozljivka ?e nova guma.
Berem ?lanek in ?e takrat je imela aktivni tempomat ter skoraj 2 toni netto te?e. Temu primerno ni posebej posko?na za skoraj 300PS, vsaj ne na pospe?evanje (atipi?no za H).
Legend sem doslej le 1x videl v ?ivo in je res zverina. Tole s 305PS mora biti dobra zadeva. Te?ava zna biti avtomatski menjalnik in morebitni nadomestni deli?
Prora?un je fleksibilen, recimo med 5 in 10 Jur?kov, ve? pa nikakor ne, ker mi je prioriteta v par letih raje kak?en obmorski stanovanje ali wikend kot pa se zapufat za avto v stilu povpre?nega Janeza.
Avtomatskim menjalnikom v starih vozilih se bo verejtno tudi pametno izogniti, razen kot mi razni mehaniki svetujejo, MB ima zelo vzdr?ljive avtomatske, menda.
LPG sistem naj bi mi pokrival do nekje letnika 2005 ali 2006, tako mi je svetoval pokojni Denis (LPG ma?ek), ker novej?a vozila imajo ?e preve? elektronike in mi bo nagajalo.
Kar se pa Mazde ti?e, sem se pravzaprav zmotil in bi z veseljem vzel kak?nega Xedosa 9, ker ta mi je ?e od nekdaj v?e?, pa tudi ta plin sem imel za identi?en motor (KLDE v Mx6).
@Slivka, ?e dobro da nisi predlagal Honde NSX, da bo zadeva ?e ve?ja rariteta.
?e bom v roku par mesecev kupil nekaj kar bo za glavni wagen nadomestilo E46 3 karavanko, sem v resni dilemi kaj kupit, ker ne vem katermu avtu sploh zaupati (ene matra elektronika, druge rjavenje, tretji imajo katastrofalno nezanesljive motorje, ?etrti kombinacijo vsega na?tetega).
?elel bi 6-valjni in atmosferski bencinski motor, med 2.5 in 3.5, ker imam na zalogi 1 LPG sistem, vse komplet za 6-valjni motor in bi ga potem z veseljem zase uporabil. Je pa tako, da sem v veliki dilemi katero znamko sploh gledati, ker recimo BayerischeMullWagen sploh nisem ljubitelj (?eprav imam trenutno 2 pisana nase), ampak se ne morem in ne ?elim poistovetiti s tipi?nim lastnikom te znamke, ki ne upo?teva omejitev hitrosti, ne uporablja smernikov, izsiljuje prednost, itd. (tudi menda jim je kvaliteta po 2004 letniku strahovito padla na vseh podro?jih). Mi je pa precej v?e? zadnji pogon, torej ostane na izbiro le ?e MB (no in kak?en Lexus, hehe), pa da premore 6-valjne motorje.
Kar se dizlov ti?e, ga rabljenega niti nimam poguma kupit (razen mogo?e Golf II, a ta pa je rahlo prestar, hehe), sicer pa kot dr. Pelko pove, je rabljen dizel z 250 ali 300.000km zelo pogosto jama brez dna in tega ?porta se raj?i ne bom ?el. Pri novej?ih dizlih poleg tega ?e na forumu berem, da ga niti ne sme? ugasnit kadar bi ?elel in potem na silo vozi? dodatne kilometre, ker se ti je ravnokar za?elo ?i??enje DPF. To mi je sli?ati grozno, da je avto tvoj poglavar in se mu mora? prilagajati.
No, ?e smo realni in po?teni, ima dizel poleg minusov tudi pluse, npr. tisti ob?utek sunka v hrbet, ko pritisne? plin (?eprav gre ponavadi atmosferski bencinc z isto konjenico praviloma hitreje, ampak ni pa efekta udarca v hrbet).
Ker tole ni mi?ljeno kot prosti spis, ?elim prebrati va?a mnenja o zanesljivih vozilih in sicer vsaj v velikosti trenutne 3-ke karavanke ali razred ve?ji od nje.
Ko razmi?ljam kako hitro se lahko naserje? pri nakupu rabljenega avta (svoje R Lagune 2002 zlepa ne bom pozabil), pa koliko nekih skritih napak, uff (moja najljub?a znamka ostaja ?e zmeraj Mazda, da ne bo pomote in to vsakomur z veseljem in ponosom povem, nima pa ?al nobenega vozila, ki bi mi bil trenutno zanimiv).
Vabljeni k pisanju svojega mnenja in pa sre?no ter zadovoljno vo?njo ?e naprej!
Kot zanimivost; Pelka sem danes vpra?al glede Skyactive motorjev in mi je G pohvalil, D pa zelo skritiziral. Simon je ma?ek in zagotovo ve kaj govori, iz prakse.
Avto Pelko so mi danes zelo hitro in ugodno opravili redni servis na karavanki Bayerische Motoren Werke. Mi je dal tudi za testirat naslednika (E90), ki me 320d ni navdu?il.
Avtocona; Alja?a Cajhna moram zelo pohvaliti za ugodno ceno izdelave homologacije in tudi zamenjavo LPG rezervoarja za ve?jega. Mojster in pol, priporo?am za vse vrste menhankarije, zlasti pa za avtoplin.
Povej mi kaj o tem, ker ima? o?itno obilo izku?enj z njim (nekaj malega jih imam sicer tudi jaz; npr. se vozim z razli?nimi vozili na LPG ?e od novembra 2008).
@Mazdaboy; priporo?am ti pokli?i Alja?a Cajhen-a, ki ti bo z veseljem pomagal, pa tudi G-1 sistemi mu najbr? niso nepoznani; 041875322. Dol pri Ljubljani je njegova lokacija.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zelo malo jih je rabljenih naprodaj in so o?itno iskana zadeva, da se prodajalec po?uti skoraj monopolista, hehe
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani