@NevLadoNexen vas je kar nekaj vzelo. Če se ne motim gre iz GY5 na 6 @Alex? Kar je fino, saj bomo lahko podali mnenja in iz uporabniških izkušenj videli, če dražje upravičijo svojo ceno.
Če bo vsaj tako dobra kot GY assimetric 5 bo super. Naj bi bila pa še tišja in boljša v vseh segmentih. Bomo. Videli.
Če precej, ti svetujem, da narediš prvi redni servis prej, kot ti to svetujejo strokovnjaki na mazdi. Jaz sem ga naredil na 12900km.pa se mi zdi, da bi ga lahko še prej. Nikakor pa ne na 15000+.in izogibaj se btc servisu. 😉
Glede na to, kolikokrat je Alex v zadnjem casu omenil Miato ... imam obcutek, da bos kmalu dobil druzbo ... Bo sestica sla ob bajte? Ali bo to tretji (sezonski) avto
Verjetno res. Razmišljam o avtu za poletje, za skok do plaže in obisk kakih Dolomitov poleti. Glede na to, da je na obali veliko sonca in malo zime, bi res bila pravšnja mx5. Sicer je bil v igri tudi porsche boxster in bmw z4. Ampak po prebranem naj bi bilo največ veselja in užitkov prav v mx5. In najmanj stroškov. 😊 Za 6-ko še ne vem, mogoče jo bo vozil sin naprej ali pa bo šla od hiše.
Matjaž Vidmar (eden večjih slovenskih genijev elektrotehnike) je imel pred leti predavanje o svojih izkušnjah z električnim avtom. Med drugim je poudaril, da je za življenjsko dobo baterije najbolje, da se polni čim bolj počasi.
Posnetek predavanja (slab zvok):
To je res. To velikokrat poudarjajo pri avtomobilskih baterijah. Najbolj jim dene počasno polnjenje preko cele noči. Tisto ekspres na ful pa precej skrajša življenjsko dobo.
Kar dober približek, 2 smo zrihtal, ostali dve pa mogoče kasneje, ko gdo spet zaruži odtenek je malenkost temnejši, ampak gresta obe na eno stran tako da ne bo težav.
Kako pa potem rešuješ RTV naročnino? Plačat moraš. Če potem res sediš pred plazmo in gledaš RTV SLO1, RTV SLO2 ali pa celo RTV SLO3, potem zna biti, da ni krivo sonce...
To moraš po zakonu plačati in ne, ne gledam te tv. Mogoče je ravno obratno in ti spremljaš te "kanale". Ob nedeljah dopoldan je prav luštna oddaja za krepitev duha. 😉
Koliko časa si bil brez avta? Jaz garantiram da 1,5 ure
Ne. Dve uri in pol. Ob deset do dveh sem bil tam, predal ključe mlečnezobemu mladeniču in zavil v Extreme vital čez cesto, kjer sem bil zmenjen za boot feeting pancerjev.
Okoli petnajst do treh sem končal in, ko sem šel mimo je bil avto še vedno parkiran na istem mestu. Nato sem šel v BTC. Ob 16.30 sem dobil sms, da lahko pridem po svoj umazan avto. Se pravi, brez avta sem bil 2,5 ure, koliko časa oziroma kdaj so ga zapeljali v delavnico pa ne vem. Najbrž ob 16.uri.😉
Ja, mal pavšala pa je. Saj to ni samo pri teh avtomobilističnih zadevah
Kako bi izgledalo, da vsi začnemo delati tako na pavšal? G. Jereb, ki ga verjetno marsikdo tu na forumu pozna. relija je ob nekem pogovoru sogovorniku zaupal, da se največ zasluži prav z servisi v garanciji in ne toliko s samo prodajo avtomobilov.
Še posebno je zadovjen z kio, ki ima 7 letno garancijo in s tem zagarantirano, da bodo hodili toliko časa sigurno k njemu. Čiste pare.. 😊
Ne razumem, res ne... kupiš avto za 30k in potem pizdenje "fak 50 eur so me ociganili pri servisu"... alora pejdi po megana 1.9 dizl karavan in vozi pod kozolec s tisto elf brozgo menjavat za 70 eur in je to to... checklisto stvari ki ne štimajo boš pa po poti delal, ko bo avto razpadal med vožnjo
Ni to to. Če nekaj plačam, moram to tudi dobit. Kako bi izgledalo, da bi plačal band za recimo igranje na poroki. Rekli bi ti, da stanejo 1000€/uro. Igrali bi ti pol ure, račun bi dobil za uro in pol igranja. In ti bi lepo požrl to, oni bi šli po pol ure lepo domov, naslednjo uro bi pa ti zabaval goste. Če seveda imaš posluh. 😄
Super, na tvojem mestu bi to priložnost čimprej izkoristil. 😃
Od malega me zanima, kako stvari delujejo. Kot otrok sem razšraufal (uničil) šivalni stroj, kolo, razne ure,..... Ko smo kupili nov TV sem ga po 2 tednih že odprl, da sem videl, kako izgleda od znotraj ... 😂 Zato bi mi bilo všeč, da lahko gledam, kaj in kako mehanik šraufa. Ni pa to všeč vsem servisom, da vidiš, da menjava olja in filtra, za katerega ti računajo 1,5 ure dela, traja efektivnih 10 minut + 20 minut birokracije + 10 minut za pranje vozila.
Točno to stalno ponavljam. Za menjavo filtra in olja so meni zaračunali 1,5 ure. Ali so novo olje kapali z kapalko noter ne vem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mazda cx-30 si mislil. Ja, precej skopirano vse skupaj. Pohvalno za mazdo. 👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani