Hmh, pol bi pa res znalo bit da je DPF, pri koncu svoje ?ivljenjske dobe. Je pa res smotano it na pot v skrbi da bo kaj narobe z avtom.
Opciji sta sam 2 nabava novega ali odstranitev.
Zdaj novi neorginalni je dokaj poceni, sam vpra?anje ?e pol res dela vse kot je treba, verjetno ima tudi garancijo.
Mene pr tem DPF sranju moti to da me?a nafto med olje, zato sem razmi?ljal da bi ga dal ven, drga?e mi zaenkrat ?e vredu dela, regeneracije dela na cca180-200km, edino to z nafto in oljem mi je mal mimo, zdaj po cca 6000km od zadnjega servisa mi je olje na ?ipki naraslo za cca 1cm nad oznako F.
Koliko se pa pr tebi dvigne olje na ?ipki med servisnimi intervali?
Aja, glede odstranitve dpfa sem se jst malo zanimal pr temu, vem za ene par bmwjasev ki so tam dali odstranit in je vredu zrihtal, odstrani dpf fizicno in softwarsko. http://www.sbs-tuning.com/index.php
No men se ni 1x ampak 3x (brez olja samo service reset)
Ne ?tekam najbolj? kaj se ti je 3x pri?gala dpf lu?ka, nivo olja si imel pa v normalnem? ali so ti samo pozabli resetirat servis?
Kolikor sem pre?tudiral te ta DPF lu?ka enkrat opozarja na prekora?en servisni interval ki je na 20000km, drugi? pa te opozarja na napako z DPF filtrom, In napako v zvezi z onesna?enostjo motornega olja (vsaj tak sem na?el v service manualu-slika ?ipke olja).
Ne ?e je olje preve? onesna?eno in pride prej do X oznake na ?ipki se vklopi lu?ka!
Pri meni se je to do zdaj 1 zgodilo. Pri tem dogodku se tudi zapi?e v ra?unalnik napaka in jo lahko vedno pogleda? za nazaj s testerjem kolikokrat je pri?lo do te napake.
Kaj pa nivo olja si kaj prekontroliral, ?e je v olju preve? nafte se tudi pri?ge lu?ka za DPF. Morm poiskat na kompu sem mel eno sliko o razmerju nivoja olja v povezavi z dpf lu?ko, bom probal poiskat.
Ja ce ga zdaj das ven se mora tudi software racunalnika spremenit da ne bo iskal dpfa in ce bos cez par let dal dpf nazaj bi moral takrat dat spet soft racunalnika na originalno stanje.
Nekja na netu sem videl da obstaja za mazdo 6 tudi tak set da tam ko mas predal na vrhu sredinske konzole, se namesti garmin not. malo pobrskaj po internetu.
Transponder je vlit v gumo kljuca. Jst sem z olfa no?em po?asi po robu starega klu?a prerezal gumo vse naokoli. Potem pa raztegnil gumo na pol, pol vidis transponder, ga pazljivo ven vzames in vstavi? v novo ohi?je. Jst sem transponder oblil z ono pistolo za vro?o plastiko (patex) da ne ska?e znotraj ohi?ja.
Daljinec pa enostavno odpres pa prenese? vse kar je v njem v novo ohi?je.
Xcarlink imam zmontiran v Accordu, dela res super in sem zadovoljen, ............bom verjetno dal tudi v mazdo samo bi vseeno rad mel tudi navadne cd-je
V moji mazdi 3 letnik 2004 nimam cd radija, pa malo gledam da bi si enga originalnega z cd ali cd-mp3 na ebayu kupil. Zdaj me pa zanima ce pasejo radiji od vseh letnikov in motorjev na mojega????
saj se da kupit tudi avtomatsko nastavitev zarometov od helle, cena je okrog 300eur. Samo nevem ce so zraven tuv papirji, brez katerih pr nas ne mores nic homologirat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mogo?e ti ga je pol popilo. a drga? se ti pa ni dvigalo nad F.
Ma to s tem dpf sistemom je krneki pr mazdi, ostale znamke so to malo bolje re?ile in ni tako opaznega tega sranja.
2008 Mazda 6
2004 Mazda 3
Povezava za deljenje
Deli na druge strani