Je pa zanimivo da je teh vozil več na podeželju kot v mestu kar je po eni strani tudi razumljivo.
Pa tudi res je, da je pri nas bolj okrnjena modelna ponudba medtem ko je pri sosedih italijanih in madžarih bolj številčna ter ne samo ''terenska'' oziroma SUV in pickup-ovska.
Motor ima od mercedsa za drugo se ne ve preveč ker jih je zelo malo
To vem, sploh od starejših modelov MB so motorji in moram reči da lepo delujejo.
Svoj čas je bila to znamka skupaj z Daewoo-jem potem pa so se ločili.
pred 6 urami je Nejc1986 napisal:
Iskreno.... Nevem zakaj bi se ob poplavi vseh ostalih suvov in terencev zagrel ravno za to znamko. V najboljsem primeru bo težava "zgolj" v iskanju nadomestih delov. Razen če mu je oblika tako všeč .
Kot vidim ima kar dobro prodajno-servisno mrežo in tudi ni jih veliko. A je z rezervnimi deli problem?
Ne gre za obliko in ostalo, ampak za uporabnost oziroma funkcionalnost.
Verjetno ne bo kupil novega, ampak katerega od starejših modelov (Actyon, Musso, ...)
pred 4 urami je g.Wankel napisal:
Kaj, a korejski Chevroleti pa niso več kul? 😪🥰
Tudi to gledava, ampak kot večini med njimi ni terencev in enoprostorcev, ampak limuzine in manjši modeli.
Vprašal pa sem tukaj ker nimamo omenjenega foruma tako za večino japoncev in korejcev ; enako sem naredil za Chevrolet
Kia Pride z avtomatskim menjalnikom je bila tudi pri nas, ampak takrat smo jih samo ljubitelji poznali.
Vzhodnjaška vozila so delana pač minimalistično za prevoz od točke A do točke B in ne kot šminka ter ostalo kar se dandanes žal proizvaja in prodaja.
Gre pač za (staro dobro) preverjeno tehniko in poceni dober izdelek ; vzhodnjaki so ceneni samo v očeh večine in tistih ki ne razumejo trga ter jim je pomembno kaj bo sosed rekel in si o njih mislil, saj omenjene znamke ne zvenijo prestižno.
To bi pa imel v zbirki
Pa še zanimiva verzije Chevrolet za indijski trg :
Omenjena zadeva se je v teh dneh in nočeh pokazala zelo koristna, sploh ko gre za precejšnje nihanje vlage in temperaturne spremembe ter ko ob koncu tedna pelješ cunje na pranje na poti domov
Tole mi je vprasljivo, ker ne omenjata nekaramboliranosti, servisne knjige in lastnikov:) dizel prav tako ne pride v postev, vseeno hvala za predloge:)
Res je, ampak realno je vsako tretje vozilo karambolirano in za nekaramboliranost ni nikakršne garancije, saj gre na sistem videno-kupljeno.
Je moj bratranec enkrat zelo ugodno dobil novo Mazdo MPV za pol cene, ker je bila poškodovana pri transportu oziroma ji je na streho padel nek predmet, ampak zadeva je bila dokumentirana in popravljena s strani ličarja in kleparja. Drugo pa je če je funkcionalnost vprašanje in kako je res uporabno in varno.
Glede servisne pa je enako, samo je pa tudi res da gre večina le-ta na živce oziroma večina po njej ne povprašuje.
Zanimiv. Čeprav je od daewoo-ja samo značka gor. Zrisan in sestavljen je v Italdesignu. Škoda, ker so vtaknili pogon spredaj in avtomatiko z štirimi brzinami.
Kaj pa je narobe, če imaš omenjeno kombinacijo pogona in menjalnika?
Danes zjutraj pa mi je zadeva prišla tudi prav, ko sem bil na obisku v hribovskih vaseh kjer je precej vlažen (gorski) zrak.
Par minut višinske razlike in nekaj urno parkiranje ob obisku so avto precej zarosili. Ko sem se pa vračal nazaj sem vklopil omenjeno in opazil da imam časovni rele za dobrih 30 minut in potem sem zadevo ponovno vklopil da sem spravil ven vso vlago ter odrosil zadnje steklo in ogledala, s pomočjo klime pa tudi ostala stekla.
Škoda je ker nimajo še vsi razen Forda, Mazde in LandRover-ja tudi funkcijo odroševanja/ogrevanje prednjega vetrobranskega stekla, Subaruji in nova Lada Niva pa imata tudi funkcijo odtaljevanja brisalcev.
Omenjeno gretje oziroma odroševanje stekla mi je prišlo v teh dneh zelo prav ko se nas je peljalo več v vozilu (5) saj se le-to zarosi zaradi dihanja in ostalega povezanega s tem tako da sem omenjeno kombiniral tudi s klimatsko napravo in zadeva je sproti odroševala in stekla in ogledala ob primerni temperaturi.
Prav pa pride tudi ko se na zadnjem steklu in ogledalih nabere ivje in ostala svinjarija katero zelo dobro odstrani, ampak drugače jo pa temeljito odstranim ob prvem pranju.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj praviš na SUV gume kakršne imajo na pravih terencih?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani