Sicer močno dvomim, ampak poskusiti ni greh: iščem stikalo Uj06-66-122. Ima mogoče slučajno kdo kje v kleti kakšno rabljeno, pa da mu leži in prah nabira?
Te moje Kleberce, ki so na 4, mestu so "cenovno" daleč pod prvimi tremi a dosti višje po kvaliteti od nekaterih zvenečih znamk.....
Tako, kleber so boljše za sneg, slabše v vodi, vredestein pa ravno kontra, zato sem se jaz raje odločil za njih, ker je večinoma dež kjerkoli se peljem, 2x sem šel letos v hudem zametu po ac ko je snežilo
Zdravo za naslednjo zimsko sezono bom menjal gume, do zdaj sem imel sava eskimo ho2 dimenzij 225 55 r17 letnik 2018, če koga zanima jih prodam po 40€ za komad, profila imajo 6,5mm.
Ok zdaj pa k bistvu proucujem naslednje zinske gume, po resnem preucevanju, mnenjih, analizah itd itd se nekak najbolj spogleduje s hankoog w462 gumo. Glede na rezultate testov in ceno je guma top.
Ze ima kdo mogoce to gumo? Prosim komentarji, replike, pohvale, graje... Hvala
Jaz imam Vredestein Wintrac Pro, drži kot pri norcih, je pa sedaj po 25kkm že kar znucana, tako da bom imel jih samo še za naslednjo zimo. Če gledaš amzs test so tudi tam izpostavili veliko obrabo, sploh pri meni kjer imam visoke hitrosti na AC - ampak cena je dobra
Mi smo imeli CD175, vožena 95% na 30 km relacije po avtocesti, 30.000 km od temeljitega čiščenja saj, spiranja, ... menjave podložk (ja, pri 65.000 km je zasvetila dpf lučka), pa je bil pri 100.000 km spet zabasan s sajami, regeneracije na cca 120-140.000 km. Sumilo se je na injektorje. Tudi zato moj odklonilen odnos do Mazd dizlov.
No, jaz 20 let vozim samo dizle, sploh se ne spomnim več kako je vozit bencin, ampak mam pa par dejstev, ki so argument za benz - ali pač ne?? Pogosto vozim zelo kratke razdalje, 5km do službe, seveda tudi pogosto daljše, tiste s 100km in več v enem šusu so pa zelo redke, na leto naberem od 12-15.000 km. Zadnjih 10 let vozim megana dizel, ampak je zadnja verzija motorja brez DPF, kakih težav z vodo v olju zaradi kondenza ali karkoli drugega z motorjem nisem imel. Morda se bo moj profil vožnje v prihodnje spremenil, je pa dejstvo da to kar trenutno prevozim definitivno ne govori v prid dizlu. Za naslednji avto sem že 95% odločen da bo 194KM CX-5 (5% je zaradi boljših voznih lastnosti namenjeno 6 karavan, ampak hočem višjo pozicijo sedenja, pa plus CX-5 je, ker je krajši), sicer mislim cca 3 leta starega iz Nemčije - kako pomembni so tu kilometri? Zelo mi je všeč, da je brez GPF, atmosferski. Edino kar me malo skrbi je, da jih zelo radi kradejo...
Kilometri pri bencinarju ti sam povejo na kateri točki moraš kaj zamenjat, recimo 120kkm je predvideno svečke + jermenčki po potrebi če so že napokani; če imaš več kot 100kkm je priporočena menjava AT menjalnik olja...
Se bom mal pohecal, avte imate za 30k€+ in sedaj štejete everčke kaj se bolj splača in kaj je ceneje ali pa dražje Vsak naredi po svoje a vendarle iz take konstruktivne debate marsikdo uvidi kaj bi mu bilo boljše,ugodneje ali celo( v mojem primeru) LEPŠE.....
Čaki mal ti o varčevanju, a nis ti tist, k sabo prinese potem olje na redni servis?
Meni se zdi 2.5 G192/G194 najboljša opcija, če greš lepo nežno je res umirjen, če tiščiš maš fore še pa še, edino od 130 ko šaltaš v četrto pospešuje bolj počasi, ker je dooooooolga
Se pa pozna razlika m6/cx5 G192, ker oblika avta naredi svoje pri pospeških, sploh na R19.
Pa delam priblizno cca 15k do 20k na leto. Je res da je malo več mestne vožnje kot relacij, ampak kot si dejal noben ne mara mestbe od obeh modelov. Ga bom probal malo veckrat na relacijo peljat.
Ne rabiš verjet vse kar prebereš, sploh pa ne samo na podlagi mnenja enega človeka, ki si niti ne lasti takšnega motorja
Dizl mazde so problematične samo tiste iz uvoza, ker imajo vprašljive servise, vprašljivo zgodovino in nihče ne ve, kaj se je delalo z njimi. Če boš kupil od prvega lastnika s servisi na 15 tisoč si rešiš marsikatero težavo. Žal pa bo pri velikih kilometrih imela vseeno serijo določenih težav, kot so to omenili sogovorci v tej temi. Če misliš imet avto dlje časa in delaš krajše razdalje, raje vzami bencin. Oba bencinska motorja sta povsem neproblematična.
Če delaš normalno veliko kilometrov, jo kar vzami. Je kot dan in noč proti benzinarki. Navora za izvoz. Edino veliko mestne vožnje ne mara. Enako kot benzinarka. 😉
Kar se tiče porabe, seveda je odvisno kako voziš, pa tam okoli 6/100.
Žal. Imajo skoraj vsi novi avti tako rešeno. Če hočeš novi avto pač moraš živeti z fake izpušno blendo v odbijaču.
Točno tako... Mazda je bila ena izmed redkih, ki je imela na novih avtih rore, ampak če imajo vsi v premium segmentu plastiko, so še pri Mazdi rekli dajmo še na CX-60 plastiko... ko standard enkrat pade tako pač je
In zaradi takih situacij, ki jih opisujete, imajo servisi takšne marže kot imajo, ker se potem vsem fajn zdi, da dobijo še malo popusta in malo izcenkajo - na koncu je pa servis lih na nuli
Montiral kitajske gume gor in slikal kolk kej rjavi mazda
Moja je praktično ista, pa je 2017 letnik... najbolj me boli ta zglob, ker zgleda srhljivo rjav pri meni. Kako je pa lonec od avspuha, ti tudi kaj rjavi spodaj? Pri meni se dela lisa
Da kar tuki vprašam. Gledam isto CX5, g194 AT. Novo. Te na zalogi imajo še i eloop. Ta nove so že mild hibrid. A so še vedno (pri CX5?) težave z i eloop in je bolje naročiti z mild hibrid sistemom? Vem, da je zdaj 6 let garancije. Aja, za AT pravjo, da ne rabi servis, lahko pa naredijo. Nima čepa spodaj in izčrpajo ven.
Prvič slišim za ieloop tezave na G194, kaj si mislil s tem?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ebay?
https://www.ebay.com/itm/195687255000?hash=item2d8fde8bd8:g:bUsAAOSwhuRkJa81&amdata=enc%3AAQAHAAAA4OdwtPIPUc5ukXVYG2I4S1wIVqSPQJs7EJV6fKzlFwvVskQNUedoxpfE8aPJW2JaYcH%2B2EI6wpLRcxt1PNJE%2FZOAIdCmGd1lXvEOzXSig8xNn6r5a8AWAK0m9ZsA5d57GTJ9%2B3HhDcanoCgcvW56s42ZozrRThygq9ATrQn7oZk4JMbTobswoute0x1mfzBkJ1aJ2onzYpCu%2FKkmJIdxdi8Kzv8r1C4qq5f%2BNsbUDmmQAd6ekckO9X9U0uf%2BlJhzcJIwuHGTbISowMAG%2BXCTSsp0PRzXTISzoZworxronjWM|tkp%3ABFBMhsSUheth
Povezava za deljenje
Deli na druge strani