Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Enostavno nočete nekateri razumet tistega primera, vididelo se je kaj bo naredil in mu pač pomagaš, da nebi prišlo do nesreče.... :nevem:

Lahko se pa delaš norca in se mu smejiš..... 😔

Vsa čast, da imaš tako dobro intuicijo. Jaz do konca posnetka nisem točno vedel kaj namerava - marsikdo se takole postavi v križišče pod pravim kotom, da je lažje kontrolirat situacijo in ne tako pod kotom, da se vidi precej slabše kaj prihaja iz leve. Jaz se recimo tudi postavim tako, da imam čimboljši pregled in da nisem odvisen od ogledal ali pa stegovanja vratu kot žirafa. Potem pa ker tud žmigavca ni dal sem skos pričakoval, da bo verjetno speljal v najbolj neprimernem trenutku in da bo nekoga izsilil. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Kdo jim bo pobral vozniške? Ti? Voznik tovornjaka? Mislim, ker policajev tam ni bilo...

Zna biti, da so policaji kje v kakem grmu na ne preveč nevarni lokaciji s pretirano omejitvijo lovili prehitre voznike...

Hmmm, verjetno se delaš, da ne razumeš? :nevem: Ja seveda ne jaz, ampak policija in verjetno tole ni edina neumnost, ki jo tale počne. Tazga je pač treba spravit iz prometa ne pa da jim še pomagamo, ker takim pomoči ni edino, da se jim pobere vozniška.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Bini, klele ga pa mal sekaš. Se pravi je tvoja dolžnost, da če ga nekdo serje na cesti, da ga ustaviš in mu poveš svoje. Ker nisi policaj mu tega niti ne smeš dopovedovat. Takim je treba brez pardona pobrat vozniške, ni druge, ker tole so tempirane bombe - danes v krožišču v nasprotno smer, jutri po AC v nasprotno, naslednjič čez otroka na prehodu za pešce, ker ni več kos prometni situaciji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Misliš, da so premajhni? Omenja se moč 300W. Če ga parkiraš pred službo in stoji na soncu 8 ur, se nabere za skoraj 100 km poti... Dobro, če ni idealno postavljen, pa vsaj za 70 km. To bi pri meni bilo celo dovolj, da se iz službe pripeljem domov...

Ti si pa tole fejst premal izračunal. 8 ur je teoretično 2,4kWh. To je jedva za 15km vožnje če ful šparaš.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Samota za občino, da ne more tisto kurčevo luknjo zasut v več kot mesecu dni. Me zanima kolk časa bodo na mostu čez Soro ograjo popravljal, ki jo je voda odnesla? Župan Medvod se obnaša tako kot, če bi bil župan Črne, Prevalj, Mežice - mogoče taktika, da bi izsilil več denarja od države za obnovo. Sem bil teden dni nazaj tam s kolesom in mi ni blo nič jasno kakšna nekompetentnost je to.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Opis je zabaven

Citat

Vozilo prodajam iz večih razlogov. Premalo je voženo (cca 100 km na mesec) in zato nagajajo spremljajoči agregati motorja. Prodajam ga tudi zato, ker ga je v Celju težko imeti - vsi mehaniki na celjskem so postali montažni mehaniki. Ko se Rx pripelje pred delavnico najprej rohnijo kot ranjena zver, nato imajo recital o tem, kako hitri vozniki da so (kot, da to koga zanima), potlej pa hočejo menjavati cele sklope in neizogibno olje in izstavljati zverinske račune - najbolje si je pomagati sam (če si človek more). Enako je s kozmetičnimi avtokleparji. Pa kjer stanujem ne moremo imeti lepih stvari - paradigma je praktičnost in vse kar je lepo smrdi po nepraktičnosti in to moti. Naveličal sem se stalnih pripomb in brundanja. Če bom nabavil Vel Satisa ali Multiplo, pa bo menda večni mir.

Spodoben servis je Avtohiša Kržišnik v Zagorju, kamor sem Rx-ico vozil.

Testni vozniki ne kličite, pojdite kam drugam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano

Ne vem kaj voziš @Shrek ampak, če pa je kaj še posebej za pohvalit na Mazdi je pa tole samodejno uravnavanje žarometov. Dejasnko deluje tako kot treba in na zaslepi nikogar. Verjemi, da ročno nisi tako hiter kot tole zna priklopit. Ravno tako vožnjo za nekom, kjer zazna rdeče zadnje luči par 100m daleč in prilagodi snop. Včasih se mi zdi, da celo pretirava. Tudi meni ni še nihče blendal pa imam avto že 4 leta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vedi samo to, ko je potrebno izplačevat škodo so zavarovalnice neusmiljenje in bodo iskale malenkosti, da ne bo potrebno česa poravnati. Vedi, da imajo oni več izkušenj in prakse iz takih primerov, da ne boš zmagovalec.

Na hitro moj primer izpred let, ko še nisem bil na Mazdah in sem si lastil KIA Clarus. Avto je bil vsa leta zavarovan kasko in odkljukana je bila vsa oprema, ki je bila dejansko na avtu. Vsakič, ko sem podaljšal sem samo rekel, da naj naredijo enako kot prejšnjič. No pa sem imel manjši karambol, kjer je nastradal tudi hladilnik klime. Grem na cenitev, kjer pa ugotovijo, da klime nimam zavarovane.

Meni ni bilo nič jasno in sem prosil naj preverijo lansko polico in glej ga zlomka klima je na tisti bila odkljukana. Pol se je pa začelo, češ da je sicer možno, da se je zgodila napaka, ampak, da bi sam moral preverit ali je vse gor. Bolj k sem razlagal, da tolk neumen nisem, da bi snel iz seznama klimo za tistih nekaj takrat tolarjev prihranka. V glavnem od poncija do pilata so me šetali, da sem na koncu jim že moral zagroziti z odvetnikom, da so se vdali in sem moral it na poslovalnico, kjer sem sklenil zavarovanje, da so naredili novo polico in da sem doplačal še zavarovanje za klimo.

Upam, da se vidi kaj hočem povedat in da je res potrebno biti previden kako in kaj je zavarovano, ker jaz sem uspel se izgovarjat na njihovo napako, ti se pa v primeru škode ne boš mogel, če bo napačno/pomanjkljivo zavarovano

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 1. 9. 2023 ob 14:09 je hermelin napisal:

edit: Mah jaz sem že čisto zblojen, saj zavarovan bo g165, samo očitno avtomatik, kar pa nebi smel bit problem ker je dražji kot manual. Še vedno čakam agentko, ker je ostala brez avta v poplavah in je tudi sama šla enega gledat. Upam, da znese danes, da bo vikend zoom. :D 

Ne bo v redu, ker nimaš avtomatika. Moraš zavarovat tisto kar imaš in ne na zalogo, ker če pride do poškodbe menjalnika ti lahko zavrnejo, ker ne gre za opremo, ki je zavarovana.

Predloži tisti cenik in revolution opremo, kjer ni usnja in je to to. Tako da bi morala biti cena skupaj z barvo manj kot 33k€. Jaz imam to opremo ampak dizla 150 pa sem na 34,5k€ kot je tudi na ceniku.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 minuto je g.Wankel napisal:

Tko je to, ko že voziš luksuzen avto in ne rabiš najemat raznih Mercedesov za poroko :D

Eni na tem forumu se s tem ne bi strinjali in pravijo da vse Mazde niso premium še manj luksuz. No vsaj rdeča je. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 10 urami je Z M A J napisal:

Oblikovanje mi ni nič kaj slabše kot aktualni Holcgraben modeli. Za konkretno oceno bi ga moral potipat oz. peljat. :)

No sej si vse povedal s tem stavkom. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Kake imaš, komentiraš kar ne poznaš.... 🫣Pejd pa najprej poglej od blizu, se pelji in potem povej kaj dobiš še za tak denar, Dacie pa ne omenjaj edino Reno Austral se mogoče lahko primerja, če nebi bil plastičen kot vsi novi vw-ji. 

Kitajc je pa res.... 😂😉

Kaj pa moraš poznat? Izgleda kot CX-5 iz leta 2012. Ok ja ni 15 let je pa 11. Teli SUV-i so en živ dolgčas in le redki proizvajalci si upajo stopit tudi v malo bolj drzne oblikovalske vode pa še tisto zadnje čase nekako hranijo za EV-je.

Nikjer nisem omenjal, da je cena slaba in verjetno res nima veliko cenovne konkurence ampak komur je to dovolj je pač že v letih in mu je vseeno, kdor pa bi rad imel še malo več je pa treba seči nekoliko globlje v tošl. Zato pač vsi ne kupujemo najceneje, ampak tisto kar nam je všeč, kar nam da zadovoljstvo in kar tudi z veseljem pogledamo čez 5, 6 ali pa 10 let. Čez 10 let bo tudi tvoja CX-30 še vedno zgledala lepo, tole MG nešto pa močno dvomim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 3 minutami je Bini napisal:

Taki ne morejo imeti izpit.....:nevem:

Hehe, verjetno vsakemu petemu Italijanu in Avstrijcu tud. Aja, ne opravičujem dejanja takih in sem prvi, ki podpišem, da bi morali tako praktično kot teoretično obnavljati izpit na vsakih 10 let pa da vidmo kdo bo še za na cesto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.