A bo? na piknik pripeljal tudi kaj svojega kvalitetnega vinca, da mal podegustiramo. Saj, ?e bomo pregloboko pogledali vkozarec bomo ?e ?li previdno in po?asi domov.
Naj ?ivi dan mladosti. Nekaj je govora, da bomo mogo?e danes dobili regres, to bi bilo res lepo praznovanje.
Pa po LJ se nekaj govori, da bi s?asoma to spet postal dr?avni praznik. Zdaj naj se kar skensla drugi maj in januar kasneje se bo Marijino vnebovzetje, potem pa se namesto tega uvede spet dan mladosti. Seveda ne vse v tem mandatu..
No Borut da se razumemo, najem ni 35? ampak je neka fiksna cena. Potem mora? pa ti deliti to cifro s ?tevilom udele?encev.
Poleg avtov se da zmeniti tudi za tekmovanje z gokardi (kvalifikacije in tekmovanje, pokali) enkrat vmes (kako uro ali uro in pol).
Torej recimo (ne vem to?ne cifre, itak varira od dneva, in letnega ?asa), 600? pa pride 20 Mazda?ev je to 30? po komadu. No okoli 600? se je govorilo na za?etku, mo?no, da je zdaj kaj dra?je ali ceneje, odvisno d razli?nih dejavnikov. Potem se spla?a najeti ?e transponderje (?asomerilec), ?e je seveda interes. Ne toliko da bi tekmovali med seboj kot zato, da vsak vidi koliko vozi in koliko je izbolj?al ?as ?ez dan z iskanjem linije in spoznavanjem proge. Sploh prvi? je to atraktivno in si z vsako 0,1 sekunde zadovoljen kot najve?ji zmagovalec. Pa kdo ve, mogo?e bi kdo ugotovil, da se mu spla?a priti ?e na Time attack.
Je pa recimo idealen ?as petek od 15ih do 21ih. To je kar dovolj ?asa, verjemite. Ker dvomim, da bo boste vsi vozili vseh teh 6 ur. Vmes se kaj poje, podebatira, pokli?e pico. Je na Racelandu tudi plakat halo pizza, ?e vejo zakaj.
Skratka jaz bi rekel na minimalno cifro 20, raje 30 Mazda?ev. Vse skupaj se lahko zapakira pod "jesenski piknik", da ne bi kdo mislil da je primoran divjati z avtom po dirkali??u temve? lahko tudi le u?iva v dru?enju, se zapelje kak krog s svojim ali kak krog s kom drugim.
Aja, ?e bo interes z veseljem pomagam pri najemu, dogodku in nasvetih v Kr?kem ker mi dirkanje pa? pomeni ve? kot kak styling show ali navaden piknik s fuzbalom.
EDIT: Pa ?e ena opomba izraz peskovnik se mi ne zdi primeren, sploh ne v samem naslovu teme. Lastnik dela na tem, da tole postane ne le gokard proga primerna tudi za avtomobile in poligon varne vo?nje temve? tudi pravo dirkali??e. In z obiskovanjem mu omogo?amo ravno to (torej postopno ve?anje dirkali??a). Glede na to, da je nekaterim ?e tu ?koda avto pritisniti v drugi prestavi je zanje ?e tole preveliko kaj ?ele, da bi sicer obiskali kaj ve?jega in ga tam pritisnili do meje. Ostali pa lahko u?ivamo na tako majhnem poligonu kot na ?em ve?jem.
1,7t je itak od Volvota. ?e je lastnik v ekipi Cameleon pa ne vem. So pa tele predelave delali nekateri v Velenju (Renault 19, Renault 5, Megane), ?e ti kaj pomaga. Pa ker gre za dokaj zanesljive motorje je tole v bistvu dobra predelava z dosti potenciala.
Dr?imo pesti, da do takrat pride iz Francije. Na?eloma naj bi (iz UK v max en teden) se je pa dogajalo da se je kje kaj zataknilo in je trajalo en mesec. :ne vem:
EDIT: Zanimvo, tudi na Mazdi 6 dizel, letnik 2004 preverjeno dela. Tako, da je rezerva ?e rezervirana.
Bo mogu pa z nami kdaj na time attack pa se tm znoret, ceste res niso za divjanje
Tako tako, pa tam pokazati kako bi ga nakriviu tam v prvi in ?e huje, v drugi ovinek, pa rekel "jaz sem furu tam tak in tak ?as.
Sam res bi bil ?as, da si privo??i neki mo?nej?ega, pa ?e dolgo ni nih?e v tem okoli?u kupil kakega ?estaka. Mogo?e ravno zato ker je pri?el njegov ?as in bo on kupil?
V vednost, z ZMAJ-em sva probala. Na Mazdi 6 2,3 GT letnik 2003 normalno funkcionira, ?e eno napakico sem mu izbrisal. Tako, da vsaj za ta model ?estke lahko re?em da 100% funkcionira.
To?no tako. Za eno zase ni panike, pa? potrpi? dva tri tedne in je. Za recimo 10 komadov pa no?em tvegati, da bom rekel, da bo 11? nakar bi carina prevrila paket in bi me usekal kak DDV ali worst case (se je ?e zgodilo prijatelju za butasto ?rpalko za akvarij) po?ljejo nazaj na Kitajsko. Potem pa fehtaj Kitajca da vrne denar pa naro?i ?e enkrat pri komu drugemu ?e ima? voljo.
Seveda pa lahko tudi prekli?em group buy in lahko ti tvega? namesto mene. Pa ?e za kamerce (prej?nji group buy) poglej in prera?unaj koliko sem zaslu?il, ?e misli? da posku?am nategovati prijatelje in bogateti z nekaj centi profita.
ps: pa ti dela glede na to da enim na Mazdi 6 ne dela?
Zanimivo, na Mazdi 3 GTA (uklopko in grega) in dizlu (Deeyan) laufa? ?e ima kak Mazda? z Mazdo 6 ?anso bi se prav dobil z njim da probamo preden naro?imo, da ne bi kdo naro?il za brezveze, ker nimam namena nikogar nategnit.
Jebemti iPhone, ?e ima vedno neke take fore. Na unem linku je ena aplikacija za te zadeve je pa tudi 10x dra?ja kot za Androida.
No glede na to kako so Android in Symbian telefoni poceni sem imel ?e prebliske da bi kupil enega samo za v avto (potem sem si itak kupil drug mobitel). Nalo?i? kak program za tole, GPS, muziko, radio, priklopi? na polnilec v avtu pa ima? vse kar rabi?.
-OBD2 Bluetooth vmesnik, ki v navezi s pametnim mobitelom lahko slu?i kot diagnostika napak, raz?irjen potovalni ra?unalnik, lap timer (preko GPS v mobitelu), 0-100, 402m, bere vse parametre motorja, skratka uporabna re?. Seveda mora imeti avto OBD2 konektor, kar imajo avti, ki so se za?eli prodajati po letu 97. Torej ne avto, ki se je prodajal od leta 94-98, vsaj kolikor sem opazil drugje je v tem fora. Naprimer pri na?i Mazdi 323C BA generacije ga ne najdem pa je letnik 97.
-Ve?ina OBDII vozil prikazuje tako obrate, hitrost, temperaturo vode in vsesanega zraka, boost (?e gre za turbo) ali vakum (MAP senzor) v sesalnem taktu, temperaturo vsesanega zraka, volta?o, lambda sondo, loputo plina, predv?ig, pretok (ali pritisk) bencina/dizla v sistemu in injektorjih, preko tega tudi porabo (tudi ?e nimate potovalnega ra?unalnika!), pretok zraka (MAF senzor). Seveda poleg branja in pisanja napak kar pride kar prav. Ponavadi je priklop avta na ra?unalnik dra?ji kot je tule vmesnik tako da se ?e prvi? povrne nakup. V?asih tudi ni nobene lu?ke pa se najde kaka stara napaka. Obenem nekateri programi omogo?ajo iskanje re?itev napake na internetu.
-Vmesnik ?e uporabljamo jaz, uklopko, qwerty, KAALman in vsi smo zelo zadovoljni. Napravico so ?e videli v akciji Boss, Pavlovi?, g.vankel, Grega in verjetno ?e kdo. Testirano deluje na MX-5 NB, Mazdi 3, po podatkih tudi na Mazdi 6, RX-8 itd...
-Prevzem bo mo?en v ?ivo v Dom?alah, Morav?ah ali z dopla?ilom po po?ti. Cena samega vmesnika bo verjetno zaokro?ena 20?, v najslab?em primeru kak ? ve?. ? nekam grdo pada v primerjavi s funtom. Naro?ilo omejujem na 10 komadov, ?e bo slu?ajno interes kakega ve?.
Tako izgleda vmesnik:
Tako nekako izgleda priklop, lokacija je v?asih pri varovalkah, pod pepelnikom, pri nogah.. Odvisno od avta.
Glede na to, da so nekateri ?e izrazili interes vas bom kar napisal. ?e se ne strinjate se zbri?ite v nasprotnem primeru prosim potrdite naro?ilo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani