Glede upravljanja klime s touch zaslonom na sredini je res neumnnost.
Ampak dosti tehnolo?kih re?itev je dobrih in uporabnih, npr ABS, EBD, ESP, elektri?ni pomik stekel, ogledal,servo volan, klima, ogrevanje ogledal, daljinsko centralno zaklepanje,Airbag, Isofix, navigacija, prostoro?no telefoniranje, zra?no ali hidravli?no vzmetenje, xenon ali led lu?i.... ma bi lahko na?teval ?e pa ?e uporabnih re?itev ki so jih izumili od ?asa Yugotov in Fi?otov.
Bi rad videl junaka ki bi se vsak dan raje vozil 100km na ?iht z Yugotom, kot pa z nekim normalno opremljenim avtom.
Ampak to si sedaj na?tel stvari ki so ?e 10-15 let standard v vseh avtih (pustimo 5let stare osnovne mal?ke), edino ksenon in led sta novej?i zadevi , oziroma se ?ele sedaj prebijata tudi v bolj dostopna vozila.
Verjetno je alex bolj mislil na novodobne stvari kot so npr.360stopinjska kamera, avtomatske lu?i (preklop med kratkimi in dolgimi), aktivni tempomat, samodejno parkiranje....
Saj je lepo imeti vse to, sploh ?e ti gadgeti kaj pomenijo. Problem je zgolj v tem,ker te stvari marsikoga poneumijo in so ljudje ,ki potem ne znajo ve? parkirati brez kamere, ne znajo bo?no parkirati, ne znajo oceniti kdaj zasen?iti lu?i ali kdaj sploh pri?gati zasen?ene lu?i...
Za moje pojme najbolj uporabne novodobne zadeve: tempomat, corneting lights, kamera (za natan?no parkiranje in varen prvi premik , da vidi? ?e je otrok za avtom), pogojno nadzor tlaka...
Ostalo pa me ne gane , ?eprav vozim tudi avte s takimi stvarmi... Raje imam webasto in ergonomske odlagalne povr?ine, pregradno mre?o, ogrevane sede?e in volan...
Kak se lahko ?e kdo s takim avto pelje brez neumnih pripomo?kov?
Obratomer, merilec hitrosti, merilec goriva, pa temperature.
To je to, kar se potrebuje...
Ja, Slivka, staramo se, otroc pa rastejo...
Malo za ?alo , malo zares... Jaz na xsari ?e brez obratomerja ?isto lepo shajam... Pri 150kmh v peti pa? manjka 6ta prestava, ampak Me ?isto boli papak koliko je obratov takrat...
Sexstrinjam. Ampak zanimivo je, da velika ve?ina bi imela-rde?o mazdo. Ne vem zakaj, ampak tako sem sam ugotovil po reakcijah ljudi. Res pa je tudi, da tudi, ?e bi ga hoteli imeti si ga ne upajo kupit, ker no?ejo bit tako opazni in v centru pozornosti. Druge avte pa ve?inoma ne bi imeli v rde?i barvi. Mogo?e ?e edino to novo kio ?ipka z ?rno streho.Recimo audije pa ve?ina kupuje v beli barvi in srebrni. Nato je na vrsti ?rna.
Jaz sem pred kratkim videl ?estico v neki sivo-modri barvi, ki je res Super izpadla.
Ve? kot ima avto nekih dodatkov v stilu kromaste letve (6ka) ali pa ?rnih obrob (cx30) , bolj je treba paziti kak?no barvo se izbere.
Recimo Corolla od punce; hotela je svetlo notranjost (?rna izpade res morbidno) in ji je prodajalec sam rekel, da naj v tem primeru izbere temno zunanjost in res, izpadlo je Super. Ko sva videla sicer v?e?no svetlo corrolo s prav tako svetlo notranjostjo.... Je bilo bolj tako-tako.
Iz 5 na cx3 je preksok ogromen. Cx3 je zelo majhen avto. ?e redno potrebuje? prostor petke bo? mo?no razo?aran nad cx3. Tudi cx5 ne se?e do kolen. Mazda trenutno nima ekvivalenta za petico.
To?no tako. Ubistvu ima rwdkokatera znamka ekvivalent starim dobrim enoprostorcem.
Razen ?e avtor teme pa? ne potrebuje ve? toliko prostora.
Fantje,to je samo odsev dana?njega ?asa in ljudi... Sam ?ivim skoraj v centru Ljubljane, kjer vemo kaki so parkingi in ?e NIKOLI nisem naslonil vrat na tujo lastnino... Ljudem se pa pa? jebe...
Na star avto naslonijo ?e? "saj je star", na novega pa malo iz fou?arije malo pa ?e? "saj ima kasko".
Tudi par dni nazaj v Litiji; pripelje tip v prastarem Puntu, ga vpra?am ?e ima slu?ajno drobi? za parking..... Odpre vrata da pogleda po predalih...bum v xsaro.... In potem tisti nasme?ek,ki ga (upam da) nikoli ne bom razumel; me?anica posmehovanja in zadrege... Brez "oprosti, a se pozna? Shit... Zdaj bom pa moral ?astiti pir" .... Ni?... Kot da se ni ni? zgodilo. Zivimo v obdobju zombijev.
In ja, tudi sam parkiram, tako da sem cimbolj umaknjen od ostalih avtov (in predvsem ljudi), ampak vedno pa ne gre...
Se pa probam ne sekirati (kot je Labi napisal),ampak jebemu.... Slej ko prej boj kupil nov avto in ho?e? no?e? je to za stanovanjem druga najdra?ja stvar v ?ivljenju .... Ja,pizda.... ?e kupi? nov avto (pa naj bo to magari Dacia za 10t) in da ti je vseeno ko ga neka budala rukne in odide... Svaka ?ast....
Kaj bi te re?ilo? Fantek je bil v polnem zagonu na nasprotni vozni pas, ko se je oglasila sirena. Sekundo pozneje (reakcijski ?as je baje eno sekundo) je bil ?e na sredi nasprotnega voznega pasu. Otrpnit sredi voznega pasu mogo?e 20 metrov pred 40 tonskim vla?ilcem je lahko zdravju ?kodljivo...
Ja v tem primeru ga je re?ila sre?a. Hupa mu ni ?kodila,niti koristila.
Morda bi (zdaj sem pameten iz toplega doma, v tistem trenutku bi tudi jaz delal instinktivno) pomagalo,da bi z blendanjem opozarjal nasproti voze?e...
Ampak spet... Saj ni mogel vedeti,da bo sko?il ?ez.... Pac upam da se je Mali kaj nau?il iz tega
Hja.... Jaz sicer rad pogledam kje bi lahko prisparal kak?en Euro (ne vidim razloga,zakaj nebi za isto stvar/storitev pla?al npr 105eur namesto 110eur), ampak je treba znati brati drobni tisk...
Kaj mi pomaga dobromimetje na neki kartici, ?e tam ne kupujem ali ?e imam do te stacune 30km....
Sicer mi je eLeclerc super, ampak 2uri ?akanja med ?iv?nimi, ka?ljajo?imi ljudmi sredi hrupa.... Za 10eur.... Hvala lepa...
?e dobro, da mi ne gre tako slabo.
Saj razumem, ?e je ?lovek na minimalcu in se mu pozna vsak Euro. Ampak... Kot ljudje ki gredo tankat za par 2centa cenej?i liter bencina in potem ?e malo ?ve?ilnih pa kavo to-go mimogrede vzeti...
Bo? danes dobil sne?no po?iljko, menda celo v prestolnici okrog 15cm, vi?je toliko ve?.
?e v?eraj je bilo kar Zanimivo.
Sem ?el okoli 16h iz suhe Ljubljane v Idrijo (na cesti logatec-godovic minus 4 stopinje in razen kopnih kolesnic 1cm snega, pa so se nekateri vozili po omejitvah -90kmh,nekateri smo se pa pa? cjazili z 60kmh), pa potem preko Otalez-a v Sovodenj...
Vse skupaj ni? , ampak zaradi kretenov, ki ?parajo na gumah na eni strani , in kretenov na drugi strani ki se zana?ajo na Super duper gume ter mislijo da so vsaj 5kratni svetovni prvaki v rallyu, postane vse skupaj tako kot pa? je...
Na koncu pa masovno pizdenje ?ez zimske slu?be, kamionarje in ostale de?urne krivce . Da bi pa sami kaj naredili v pravi smeri,to pa ne...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ampak bedarije delajo zato,ker jih ljudje masovno kupujejo in imajo v glavi sprogramirano miselnost, da brez tega ne zmorejo ve?.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani