Ko si omenil Kio je to sicer super avto, samo je ?isto drugi razred.Jo je kupil kolega pred kratkim,sem jo vozil in ni niti priblji?no podobna vo?nja Mazdini.Probaj,?e je le mo?no ostati na 6-ki.Jaz vem,da bom .V vsakem primeru...
Ja sej sam razlika 10.000? je pa tud - za ta denar pa mora bit Mazda vseeno kar precej bolj?a
Danes sem govoril z Gamo pa je zadeva ?e vedno v statusu quo. Precej dragih stvari bo treba zamenjat vklju?no z mostom in desno obeso.
Zaenkrat me v "igri" za popravilo dr?i le dejstvo, da se niso spro?ili airbagi. Ve? zvem ta teden, ko bo ?e 1x pri?el cenilec in se bo to?no vedelo kolik?en je stro?ek.
@Grega - ?e bo totalka, bom obvezno upo?teval tvoj nasvet... ?e pa ima? ?e kak?nega odvetnika, ki se spozna na take vrste primerov bi te pa tudi prosil za njegov naslov/telefon.
sranje glavno da ni tvojo stran razbil keri in da si se cel,upam da se bo dalo zrihtat
No sej kle je ?e ena zanimiva zadeva oziroma kako sem bil razo?aran nad odnosom nekaterih. Zaradi tega, ker sem jaz zavijal v ulico in so iz te ulice ?e za?tartali tisti, ki so dobili zeleno, bi tega kretena fasal ta, ki je hoel zapeljati ven a zaradi mene ?e ni mogel, ker ?e nisem spraznil kri?i??a.
V bistvu sem ga re?il a ta pizda (da ne re?em ?e kaj bolj slab?alnega) je nato samo obvozil nesre?o in odpeljal. Lahko bi mi vsaj ustavil in pustil telefonsko, da je bil o?ividec - 5minut ?asa bi mu vzelo- pa ?e hvale?en bi mi moral biti, ker sem ga re?il.
Je pa po?akal en drug o?ividec, ki je ?e stal na rde?i in ga je povzro?itelj najprej obslalomiral potem pa tr?il vame. Je pa mo?akar kr ven padel in pizdil na tega, kako je lahko tak kreten in budala. V glavnem o?ividec je po?akal (?e 1x hvala) da je pri?la policija in bi dal izjavo a je sre?a povzro?itelj vse priznal in se ni za?el lagati in sprenevedati, kar sem se najbolj bal.
?e bi vsi o?ividci odpeljali bi si ta lahko enostavno zmislil, da je imel zeleno in bi bil jaz kriv, ker sem zavijal na levo.
Tako, da vsem, ki ste kdajkoli pri?e karambolom, polagam na srce, dejte pustit podatke ?e se vam mudi ali pa po?akajte do prihoda policije. O?kodovancem boste lahko re?ili situacijo in zamislite si, da boste 1x v taki situaciji, ni? krivi, a brez o?ividcev bo bila samo va?a beseda proti besedi povzro?itelja.
Tnx stari za ponudbo, res si faca - sem pa kar skepti?en glede na tvojo sre?o s "posojanjem avtov", da ne bi jaz nadaljeval to negativno tradicijo
V glavnem... zaenkrat ?e ni panike glede prevoza... ta teden sem itak na dopustu (super dopust, a ne? ), 5 dni imam priznanega nadomestnega vozila, pol bom pa mal brata ?ical za Lantro al pa fotra za njegovo 6-ko.
?e pa bo kaj zagustilo te pa ?e vedno lahko prosim za uslogo? Saj verjetno ne bo treba, je pa vseeno dobr ob?utek, ?e ve?, da lahko nekdo ponudi backup.
Sicer upam da se jo bo dalo popravt, sam sj kia pa tud ni slab avto. In sam vedno pravm, da du?o da lastnik avtomobilu, ne pa da jo ma avto ?e sam. Poro?aj kok so ti ocenli ?kodo.
Ve? bom zvedel v ponedeljek, dr?im palce da bo ?lo. Je pa dodatna jeba, da so vsi kleparji zasedeni s popravili zbitih od to?e. Se zna zgoditi, da tudi ?e bom popravljal to pomeni cca mesec brez avta ali pa ?e ve?. V tem primeru bom verjetno moral kupiti nekaj za 500?, da bom vsaj mobilen :ne vem:
Eh Boss, res gnila situacija, po mo?nosti je bil ?e mal opit!
Upam da bo? nakonc ugotovu, da ni tolk ?kode in bo avto spet ok!
Jaz tudi mo?no upam... sem pa zdele malo bolj pesimisti?en tako, da razmi?ljam o vseh ostalih mo?nih re?itvah. So pa ?al vse povezane z novimi stro?ki
Mazda sama ni problem - problem je, da je kretenov na cestah veliko jaz sem ogromno ?asa na cestah in ni hudi?, da po 999 re?enih situacijah pride taka, da je ne more? re?iti in karambol je tu. ?alostno je pa? to, da samo nekateri re?ujemo situacije eni se pa vozijo kot beboti in sploh ne dojemajo sveta ?e manj pa sobivanja v prometu.
Ne, seveda ni Mazda kriva ampak, ?e se bo zavarovalnica odlo?ila, da mi da denar zgolj za totalko in mi ga s tem denarjem ne uspe popravit mi preostane verjetno samo to, da popokam denar in prodam razbit avto.
Nimam volje, ne znanja, da bi se sam zajebaval in iskal dele ter popravljal po kosih. Tak ?port namre? traja tudi po nekaj mesecev jaz pa avto rabim zdaj.
Zakaj KIA? Zato, ker mi je nova 6-ka predraga. Cena za novo je namre? cca 27.000? za tako opremo kot jo imam zdaj. KIA z enako mo?nim dieslom in max opremo bi bila pa 17.000?. OK res ni to isti razred ampak mi je pa? v?e?. Pa ?e 7-letna garancija, pa za 40% ni?ja premija kaska. :ne vem:
Lahko pa vzamem tudi Magentisa za 17.000?, kot je zdaj v akciji pa imam spet veliko limuzino. Razlika 10.000? je ogroma pri tem, da pred nesre?o sploh nisem mislil investirati v avto.
Zakaj ne rabljene Mazde.
1.) rad bi imel tako opremo kot jo imam zdaj in takih trenutno recimo sploh ni na voljo na netu, ?e bi pa rad ?e kak?no manj zahtevno barvo (da ni vsakih 5min na novo umazana) je pa to?e skoraj misija nemogo?e.
2.) ker delam leto 40kkm je nakup rabljenega lahko problem saj je zelo pomembno kako je bil avto vo?en, da se ne bom po letu, dveh zna?el pred kak?no ve?jo napako, ki jo je povzro?ila nevestna uporaba prej?njega lastnika.
3.) iskanje rabljenega zahteva svoj ?as, ki ga nimam.
4.) kerga kol bi dobil se skoraj upam zagotoviti, da ne bo nikoli tako dobro ohranjen, kot je moj
Airbagi so celi saj je bil udarec bo?no spredaj pred kolesom, tako da je avto zavrtelo za cca 60 stopinj. Verjetno premalo, da bi senzorji odprli airbage, kar je v bistvu sre?a, saj potem bi bila 100% totalka.
Je pa tako, da brez odpiranja havbe (se je ni dalo ) je uni?en zunanji blatnik, notranji blatnik, havba, odbija?, prevleka odbija?a, lu?, vzdol?ni nosilec odbija?a in vezne stene, ohi?je kolesa, vse pripadajo?a plastika... verjetno je zamaknjena tudi komplet vezna stena in nosilci, premaknjen motor in menjalnik (upam, da ni kje zategnjen), itd
V glavnem cel ?it... me pa najbolj mori to, da nisem ni? kriv pa se bom jebal kaj pa vem kolk ?asa, ki mi ga nih?e ne bo povrnil pa ?e to ni nujno, da mi bodo dali dovolj denarja za popravilo.
Ne vem, zdele sem take volje, da bi najraje vse skupaj prodal pa kupil novga Proceeda, Mazdo pa ?imprej pozabil :ne vem:
Pa ?e to: kreten, ki se je zaletel vame je bil skupaj z ?eno, ki jo je takoj po nesre?i zganjala histerijo in tulila na mo?a, kolk je neumen, pa kolk misl vse ubit, pa da je imel od kar je izpit PONOVNO opravljal (leta 2005 po podatkihv vozni?ki) imel ?e 4 totalke.
Resno se vpra?am, kaj taki sploh po?nejo ?e vedno na cestah. Za malenkostne nenevarne prekr?ke te ubri?ejo do nezavesti takim pa, ki so splo?na nevarnost na cesti pa izpita ne vzamejo za vedno.
Sicer bo pa butala itak poleg kazni 250? (sme?na kazen za vo?njo v rde?o in povzro?itev nesre?e) pla?al ?e avto, ki je bil od firme v kateri je zaposlen.
?al je tako, da zgleda vsak s?asoma naleti na kakega kretena. Tokrat je bil zame usoden en starej?i usekan primorc, ki je z divjim slalomom med avtomobili, prevozil rde?o lu? (po ocenah o?ividcev je rde?a gorela ?e kake 2-3 sekunde)in je kljub zaviranju (cca 12metrov zavorne) priletel bo?no v moj avto desno pred prvim kolesom.
?kode je precej, tako, da kljub ?e vedno relativno visoki ceni avta (cca 11.000?) se mi obeta kon?na ocenitev, ki se bo glasila "ekonomska totalka".
?akam na oceno v ponedeljek, ko ga za?nejo razdirat.
V glavnem, morala je na psu, sem brez avta (za bohvedi kolk ?asa), ?e bo totalka mi ni jasno kaj bom sploh naredil... v glavnem sranje od sranja.
Novega CityNavigatorja NT Europe ?e ni (verjetno konec leta :ne vem: ) tako, da za zdaj si ne more? ni? pomagati, ker ima? itak ?e name??ene zadnje verzije vseh map.
a je to normalno, da me garmin vcasih pelje po mestnih obvoznicah ali pa obicajnih cestah namesto po avtocestah?
(to velja predvsem za nemcijo)
izbral sem pa najhitrejso pot (in ne najkrajso)
a je se kaksna finta, da kaj narobe delam?
Garmin ima mo?nost, ki jo lahko vklju?i? in sicer, da se izogiba AC-jev amapk v tem primeru bi te vsaki? posku?al speljati na vsporedno cesto. Zdajle nimam Garmina pri sebi, da bi pogledal, kje se to vklopi/izklopi - poskusi najti sam. ?e ne bo? na?el lahko pogledam popoldne.
Druga mo?nost je, da je pot preko obvoznice ?asovno kraj?a, kot po AC. Recimo, da ima obvoznica hitrost 100km/h in je dolga 10km jo prevozi? v 6 minutah. Po AC pa je recimo 14km pa s hitrostjo 130km/h rabi? cca 6 minut in pol.
Tretja mo?nost je pa napa?na kategorizacija cest z napa?nimi omejitvami vo?nje. Lahko, da je ob nastajanju kart bila omejitev na AC recimo 80km/h in je to ostalo zabele?eno na karti. :ne vem:
Samo za tako porabo mora? imet res mehko nogo-najbolj?e od kakega noni?a.Jaz sem tudi vozil cel tank ali dva same avtoceste-po "regulah" 130km/uro ali ?e manj(za probat).In nisem ?el nikakor pod 6l/100.(ali tam nekje).
Prehitel sem pa kve?jemu kak?no katrco in Yugi?e(vse novej?e je ?lo mimo kot blisk,pa ?e kak?en tovornjak se mi je zapi?il zadaj in blendal).
Tako,da ti verjamem,da ti toliko pije-samo penzionisti?no po?asno pol?ja vo?nja press.
Alex moti? se ... pri 130km/h je recimo Golf TDI na testu imel porabo 6,7 litra/100km pri 80km/h pa samo 4,6 litra, kar je rangu merjenj kot jih je navedel mtz1.
?e 1x si poglej tale graf kjer so primerjani Golf TDI, Golf TSI in Prius pri razli?nih hitrostih.
V glavnem, vo?nja v stilu nonotov ?e nikoli ni bila var?na saj po?asna pospe?evanja pove?ujejo porabo poleg tega pa nonoti ne znajo ?altat niti poslu?at motorja pa se enakomerno vozijo 50km/h v drugi prestavi.
Pa ?e moj primer: star?i imajo dru?inskega prijatelja, ki je pred leti do?ivel mo?gansko kap in ostal delno hrom na levi strani telesa. Zato je zamenjal skoraj nov avto (star 1 leto) za novega z avtomatskim menjalnikom in enako mo?no ma?ino.
?e dobro se spomnim, ko je razlagal, da ga bo zdaj bencin full drago pri?el, ker je po tehni?nih podatkih avtomatik porabil skoraj liter in pol ve?. No ?ez kak?en mesec se pa pojavi ?isto presre?en in hiti razlagat, da ne more verjet, da je poraba MANJ?A za skoraj liter v povpre?ju. Sicer razlage, da ni znal ?altat nikoli ni sprejel ampak je trdil, da so zgleda izbolj?ali motor (yeahh right) ampak hej saj je vseeno glavno je da je zadovoljen.
Glede na prej?nja sporo?ila bom verjetno naletel na veliko ?tevilo "nejevernih Toma?ev", a spodaj zapisano povsem dr?i:
s svojo Mazdo 6 CD sem doslej prevozil cca. 73k km in prvih 10k km porabi sem imel IZRA?UNANO porabo 5,5 l/100km, kasneje se je pri?ela umirjati in je sedaj nekje 4,9-5,0 l/100km. Ker se bo zagotovo na?el nekdo, ki bo rekel, da ne znam ra?unati: prevozim cca. 1100 km in tankam okoli 55 l. Do pred kratkim sem vedno tankal na OMV, sedaj je pa Agip naredil benc. postajo v bli?ini mojega kraja in zadnjih 5k km tankam tam. Poraba je takrat ?la dol za 0,1 (na 4,9).
?al BC nikakor ne daje pravilnih podatkov ampak mi ka?e porabo nekje 4,0 - 4,2 l/100km. Resetiram ga vsakokrat, ko tankam.
?e kdo ?e vedno ne verjame, mu lahko poskeniram list (sta ?e dva) na katera pi?em km, razliko km, porabo po BC in izra?unano porabo od vsega za?etka.
Pa ?e to: vozim mehko, upo?tevam (dokaj) omejitve - zelo veliko je v mehki nogi. Kljub temu sem jaz tisti, ki prehitevam ve?, kot sem prehitevan 80:20 (da ne bo mi?ljeno, da sem na cesti "cagav").
?ist verjamem... verjetno ima? ve?ino vo?nje medmestne, kjer hitrost na?eloma na presega 90km/h. Najve?ja sovra?nika ugodni porabi sta hitrost nad 120km/h in pa seveda mestna vo?nja z veliko ustavljanja in speljevanja.
Ko smo ravno pri hitrosti je pred ?asom autobild testiral porabo pri razli?nih hitrostih in za Golfa TDI je bila poraba pri 100km/h 5,4 l/100km pri 160km/h pa se je ?e povzpela nad 9l/100km.
Testa ?al ni ve? na straneh Autobilda sem pa na?el povzetek tega ?lanka na ameri?kih straneh Green Car Congress.
Rezultati so pretvorjeni v MPG (miles per gallon). Za prera?un v nam bolj znane enote l/100km pa imate tukaj ?e kalkulator.
Sej po novem,?e bo? kupoval rabljen avto,bo? moral bit ?e cel pravnik.
Tole je samo dokaz kolk so na?e in?pekcijske slu?be nesposobne. Najbolj sramotno je pa to, da opravljanje njihovega dela in zadol?itve zvrnejo na samega kupca... saj bi se smejal, samo je tak?en odnos pa? preve? ?alosten za dr?avo, ki ji baje re?emo tudi "pravna".
To je verjetno bilo tam, kjer je odprt nov odsek mimo Oto?ca... ta odsek ?e ni vne?en tako, da je malo zmede. Problem je tudi na novem delu Gorenjske AC in na ?tajerski AC od Pesnice do Lenarta.
?e tole kupi nekdo, ki zna skoraj vse sam lahko zaslu?i denarja ohoho. Ali pa, ?e obdr?i v vsakem primeru bi se ?esa takega ?e sam lotil, ?e bi imel pogoje.
In mimogrede cena je menda 9.000? in pomislite avto je star 71 let in ?e kar dela in v?ge. Narejenih je bilo menda 72.000 primerkov.
?e ti avto veliko pije (okoli 10 litrov) in ima? majhen tank se kar hitro navadi? koliko ti avto pije. Sam pri 100km ?e pribil?no vidim a je pil 10 litrov ali manj. In ve? ali manj se ne u?tejem.
Jaz lahko pribli?no ocenim ?ele takrat, ko se pri?ge lu?ka za rezervo. Vse ostalo je zgolj ugibanje. Je pa res, da med mojim najmi?jim in najvi?jim povpre?jem je le liter razlike.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja sej sam razlika 10.000? je pa tud - za ta denar pa mora bit Mazda vseeno kar precej bolj?a
Povezava za deljenje
Deli na druge strani