Z dobrimi gumami mora? biti ?e kar po?teno nasilen, da se kolesa zavrtijo v prazno - tud pri 310Nm navora. V mokrem in spolzkem asfaltu vrtijo v prazno ?e precej ?ibkej?i avtomobili, ?e pa imajo pomo? v slabih gumah je pa to ?e tolk la?je.
Narobe sem napisal... moral bi re?i Slo Agip (100% to ni enak diesel kot ?ez mejo) tako pa me je Labi za?il pa se ne morem niti kregat, ker ima verjetno prav.
Moje 4-letno povpre?je je 6,5 in sem vedno trdil, da ni velikih razlik med dobavitelji goriv v SLO saj so bila odstopanja minimalna (par deci). Klele je pa kr liter - ne bom trdil, da je Agip na splo?no slab (lahko, da je problem v najemniku pumpe, ki je en s.p. (Rudnik)) ampak da sem zdejle ?el ?ele ?etrti? ?ez 7 litrov pri skoraj 170 tankanjih in to pri relacijski vo?nji in temperaturah, kjer klima skoraj ne laufa....hmmm :ne vem:
Ne vem no, ?e en naj mi re?e, da ma Agip bolj?o nafto od Petrola in Omv-ja pa se bom glih skregal.
Ma kaj je narobe s to Agipovo nafto? Porabo sem mel zadnji tank 7,0l100/km - sem se od groze kar usedel . Tank pred tem pa je blo s petrolovo 6,12l/100km. Vo?nja je bila podobna (same relacije) tako, da zaradi na?ina vo?nje bi lahko bilo le par deci razlike ne pa takole ko je skoraj liter diference.
Sem zdele spet Petrol notr natankal pa da vidim, kaj bo na koncu tanka.
Ok, mal heca mora bit zdaj pa k bolj resnim odgovorom:
Po?akaj cca 5.000km pa bo? potem videl a se je poraba zmanj?ala.
- Druga?e pa ?e bo? malo bolj napumpal gume (cca 0,4-0,5 bara ve? kot je normiran minimum) bo? imel deci do dva manj?o porabo.
- Vozil si verjetno v vro?ini in je klima delovala na polno pa je tu ?e kak?en deci do dva.
- AC poraba pri povpre?ju 130km/h je takoj samo po sebi cca 6,5litra/100km, ?e ima? petvratno ?e kak?en deci gor oziroma pri karavanki dva do tri ve? kot pri ?tirivratni.
In ?e vse se?teje? in upo?teva? neulaufan motor je to to.
Aja, da ne pozabim, ?estitke pri izboru avtomobila.
Zadovoljen sem samo z dejstvom, da je res manj mrtvih. Nisem pa zadovoljen z dejstvom, da zato hvalijo nov zakon kot, da je to glavni faktor.
Da bi upravi?ili drakonske kazni in "dokazali" uspe?nost zakona so z uvedbo kazni so isto?asno pove?ali policijski nadzor in izvedli kar nekaj policijskih preventivnih akcij. Da ne bo narobe razumljeno - sem navdu?en, da je teh akcij in nadzora ve? samo to ni direktna povezava z uspe?nostjo novega zakona saj bi tudi s starim in ve?jim nadzorom (tudi napovedanimi akcijami) storili natanko isto.
Na roko je ?lo ?e izredno slabo vreme skoraj ves junij, ki je pregnalo kar nekaj motoristov s cest vklju?no z drugimi joyriderji nad joydriverji. Poznajo se tudi povi?ane cene goriv, ki rezultirajo v po?asnej?ih (var?nej?ih) vo?njah, da ne re?em, da si marsikdo ?e skoraj ne more privo??iti izleta za en dan na morje.
Pa do uvedbe novega ZVCP-ja smo imeli ?e itak precej ugodnej?o statistiko kot lani.
V glavnem, super je da je ?rtev manj ampak po?teno bi bilo, da bi navedli vse dejavnike, ki so to omogo?ili ne pa da se samo trkajo po prsih in ponavljajo kake face so, da so uvedli novi ZVCP, ki naj bi bil zaslu?en za vse to.
Boss kaj meni? o 205W seriji? Bi bla dovol za navadno navigiranje? Ne rabim nekih mp3 itd, ampak enostavno da me pripelje od A do B
Potem ?e me zanima ali se da npr. AR nalo?it brez, da bi zanj moral od?tet ?e dodatnih 100??
Vrh glave dovolj - vedi edino to, da da razlika med 205W in 255W je v tem, da ima 255W ve? internega spomina in gor ?e prednalo?en Citynavigator NT 2008 Europe in ?e nisi preve? zahteven uporabnik je to ?ist zadosti in ne rabi? AR.
Kar se pa ti?e map je pa zaenkrat ?e vedno mogo?e malce pir....at.
Vse je mo?no... jaz imam napake od par deci in tudi do 7 deci od tistega kar pravi BC. Zanimivo je pa to, da ?e tankam na Petrolu je manj napake, kot pa recimo pri OMV-ju. Me resno zanima kolk, ?e sploh, bi bilo napake pri kak?nem res kvalitetnem dieslu (recimo v-power).
boss a mas idejo zakaj z oplom moram dat garmina ven (dobesedno ga drzim z odprtim oknom ven dokler se najde satelit) pri golfu pa ni treba?
opel ma cist temne sipe ampak samo zadaj...a je tud karoserija cist zanic al kaj je?
A pol, k pa najde satelite je pa v redu?
Mo?no je to?no to kar pravi x-layer, ponavadi imajo pa vsi ti avti tudi del stekla (ponavadi je to za ogledalom), kjer naj ne bi bilo za??iteno. Poskusi ?e tam.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Qwerty - ven mora? stopit pa mal porint in bo ?lo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani