Je pa zanimivo brati komentarje, predvsem tiste, kako nekateri, ki v ?ivljenju niso naredili enega testa in ?e manj prebrali kak?nega u?ijo druge oziroma jih celo demonizirajo, da so glavni krivci za 290 mrtvih v lanskem letu. Ajoj, le kam gremo... ?edalje bolj razumem tisto "blagor ubogim na duhu, kajti njih je bo?je kraljestvo".
Mal volan ven pa not, gor in dol premikaj. Tako, da se bo drog namazal pa preveri a je kaj bolje? Jaz na vsake toliko mal takole potreniram pa je za nekaj ?asa dobro.
La?i? zna bit v?asih drag. Mene so gume in nove OZ feltne pri njem pred ?tirimi leti dodatno stale ?e poln rezervoar bencina + iz?rpavanje le tega na servisu :ne vem:
ampak, kaj imajo pa veze La?i?eve cene s tem
Labi si je bil sam kriv, zate je bla pa verjetno kriva pumpa oziroma zakja si moral prazniti tank.
u ?e to Labi, kolk kilometrov si rekel, da si ve? prevozil s Potenco kot z F1?
Kaj pa stare F1-smrekca se pa ne da ve? dobit? :ne vem:
Se da, La?i? jih je imel ... samo sem se jim odpovedal, ker zdr?ijo komaj kak?nih 30.000km in to normalne vo?nje... ?e bi bil divjak in rezal ovinke verjetno ?e 20.000 ne bi naredile. :ne vem:
No pa je tudi pri meni ?la po gobe lahka odlo?itev... Sem te ?e mislil preplonkat, zdaj pa bom moral spet tuhtat
Ti bom povedal, ko skurim prvi tank od kar imam gume gor. Sicer sem 1x ?e tankal sam sem imel ?e 250km prevo?enih z zimskimi gumami pa je bila poraba 6,35.
Glede na to, da mi BC no?e pod 6.0 litrov predvidevam, da bo poraba tam nekje okrog 6,7 oziroma dobre pol litra ve? kot z zimskimi in ene 3 deci ve? kot z GY F1.
Saj vem zdele se vas 80% krohota, ko spet porabo omenjam. Ve?ina vas bo rekla pa saj je samo pol litra, kaj se sploh ukvarjam s tem. Ampak pol litra na 100km pomeni pri 40.000km (toliko prevozim na leto) znesek dobrih 200?. 200?...hmmmm...cena vinjete mogo?e.
Mogo?e bo komu jasno zakaj porabo vedno omenjam.... to je namre? skriti po?iralec denarja za katerega ve?ina sploh ne ve, pa se ga da precej korigitrat ne da bi se moral odpovedati u?itkom v vo?nji.
o lenoba lena - pa kaj a misli?, da je Zagorje na drugem koncu sveta? Saj Ally ma diesla pa ne bodo preveliki stro?ki pa ?e mal Slovenije si bosta lahko ogledala pa na?la kak?en skriti koti?ek.
Pa sem mislil, da sem samo jaz tolk neodlo?en ... ko gledam Ally pa vidim, da se do jeseni ne bo odlo?ila pol bo pa itek vseeno, ker bodo spet zimske na vrsti.
jeeeaaa... jaz sem tud danes mal prtegnu po ovinkih in to ?e na mokri cesti - u?ivancija na kvadrat sam pol sem moral ustavt, da je ?la moja jelene klicat
Na leto prevozim cca 50 000km... od tega kakih 30 000 na letnih 17" gumah in seveda tudi na malo ni?jih fedrih....
Pa morem re?t da resni?no nimam problema z udobjem... neglede kje se vozim... mislim da se s ?asom kar navadi? na ob?asne mo?nej?e tresljaje.... in jih dejansko ne ?utim ve?...
Jaz sem zase govoril zakaj ne grem na 17" - Glede na to, da nisem ve? rosno mlad in da ne bi ?e rad imel te?av s hrbtenico se mi pa? zdi pomembno, da ve?ino lukenj in tresljajev poberejo gume, vzmeti in amortizerji in ne moja hrbtenica.
Sploh mi pa ?e najbolj dol visi to, da avto kao bolj? zgleda (od zuni ga vidim samo, ko je parkiran ), ?e je ni?ji in da se mnogo bolje dr?i ceste. To zadnje je bolj urbani mit kot ne, saj je ?isto odvisno od cestne podlage. Ja, dr?i, ?e je cesta lepa gladka in ne dr?i, ?e je poflikana, narebrena in z veliko jamami. To zadnje se najlep?e vidi v kak?nem ovinku, kjer je razlika ?e v tem koliko ima? napumpane gume kaj ?ele od vsega ostalega.
Zdaj mi je jasno,zakaj si se premislil glede vinijet-jaz bi se tuuudiii.
na za?etku se nisem strinajal samo zato, ker je bil predlog tud za kamionarje in tiste cene so bile tako nizke, da bi se cela vzhodna evropa zgrnila na na?e ceste. Da, pripravljen bi bil ?e vedno toliko pla?evat samo, da bi se lahko normalno peljal - samo zato sem bil proti, ker denar ni vse.
Ko pa so se odlo?ili kamionarje pustiti na starem sistemu in s tem prepre?iti vdor vzhodnih prevoznikov na na?e ceste sem se pa seveda premislil.
Pa ?e to: z mojo drago imava dva avtomobila samo ona gre redko na AC pa bova kupil vinjeti za obe vozili, ?eprav ona porabi na leto le tam nekje 50-60?.
?e si velik v avtu so ?al na?e ceste preslabe za 17". Zato odpade tudi ni?anje kot tudi tr?anje amortizerjev. Tako, da ostanejo le 16" za dokaj normalno vo?njo. Je pa tako, da mogo?e je res fino kako avto zgleda ampak ve?ino ?asa si notri in ga ne vidi? od zunaj, takrat je pa bistvo kako se avto vozi in ?e ima? veliko za prevozit je verjetno najbolj pomembno kako je udoben.
Ja,?e bi hoteli,da zimske gume "delajo" prav,bi jih morali zamenjati najkasneje v dveh letih.Finan?na konstrukcija po mojem ne bi bila ugodna...
Ma tako drasti?no ji padajo performance v snegu, da je slaba za v sneg ?e po 4-5000km, ?e velja njihov izra?un, da pridejo na 4mm po 17.000km.
ampak po na?i zakonodaji je va?no, da ima? 3mm profila in M+S gume pa si bolj varen za na cesto, kot nekdo, ki ima nove letne pa nima verig v prtlja?niku - sick
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ja ?al
Ta avto nikoli ve? ne bi smel na cesto ampak prodat samo za dele
Povezava za deljenje
Deli na druge strani