Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je FuManchu napisal:

A to zakoplje kaj?:D

Veš da. Že navadna, če je pa še 2.5T, potem pa zakoplje tudi s 4x4 pogonom. Ampak o čem takem lahko po zaslugi politikov, ki so talci trmoglave skandinavske najstnice, Evropejci lahko le sanjamo ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Zanimivo, da ima mazda cx 30, motor 2,5,avtomatski menjalnik (za ameriški trg) 186 konjičkov a le 186 Nm navora. 🤔

Ja, ker gledaš navor, podan kot LB FT ... Torej moraš pomnožiti z 1,36, da dobiš navor v Nm.

1 ft-lb is equivalent to 1.3558 Nm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

@Janez007: Vidim, da stalno čekiraš tale avto.net za Mazdami. Daj me prosim pingni, če vidiš kako lepo 2, mogoče celo CX-3 ali 3, bencinar, letnik 2015 in novejši po približno pametni ceni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan x180
Napisano
pred 22 urami je Mare77 napisal:

Zanima me vaše mnenje o tem avtu? Se zanimam za nakup, a je ta nov motor x180 ok za vozit? Sem umirjen voznik, letno delam okoli 15. 000 km. Cena se mi ne zdi ravno pretirana, zdej če je vse OK z avtom. 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=17377296&display=Mazda Mazda3

Mene pri tem oglasu najbolj zmoti to, da ne piše, da avto ni bil poškodovan in karamboliran ... Naj ti pokažejo slike od karambola/poškodb in račun od popravila, potem pa dalje razmišljaš.

Sicer pa se mi za takšno kilometrino vseeno zdi drag, pa še prva različica X motorja je, kot so ti že omenili (lahko se v nadaljevanju pokažejo še kakšne težave).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 9 urami je Aless napisal:

Za primerjavo  prejšnji 2008 Accord 2.2 ictdi povprečje na 64.000km = 6,08L

Pri obeh so bile vožnje več ali manj enake 4-5 oseb Avtocesta MS-MB in občasno morje.

Tudi jaz sem imel z Accordom dizel 2007 letnik v celem času lastništva (par let) skoraj do centilitra enako porabo! 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je MazdaBoy napisal:

Sej to se lahko obnovi volan a ne. Drgač pa dobra cena a ni, če je vse ok z avtom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja, par dni nazaj je bila se na 25.700 nastavljena, zdaj je ze 24.700. Mogoce bo drug teden 23.700, pol bo pa izginila iz oglasov. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Malce zastarel, a naj bo.

Ti vidiš "zastarel", kdo drugi vidi "preverjen". Kakor komu paše. Jaz se trenutne šestice ne bi branil, bi pa obvezno morala imeti digitalne števce ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Od jeseni do pomladi stopaš v avto z mokrimi podplati in še več umazanije kot ponavadi. Zakaj bi se vpijala v blago?

Pa lažji so za očistiti.

Za prtljažnik je pa samoumevno, da to rabi, da se ne popraska, če kaj "balina" po njem.

Probaj, boš videl. Imajo tudi za CX-30 - po meri.

Zdaj imajo ravno akcijo -20% na prtljažno gumo ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Prejel Gledring gumirane tepihe - notranjost + prtljažnik - in jih kljub poletju kar namestil. Do pomladi 2023 bodo not; z občasnim čiščenjem, da se razume. 😃

Pa še v prenovljeno Petrolovo avtopralnico sem ga zapeljal na "avtopranje L".

Zdaj je lep. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja, pa še zmeraj imaš samo SkyActiv-X s 186 konji.

Medtem ko lahko izven EU uživajo v 2,5-litrskem bencinskem stroju, podprtem s turbino.

No, tisti je zame vreden 30 jurjev (ker ima še 4x4). Aja, sem pozabil, da je danes USD = EUR.

Pa težko razumem tako veliko navdušenje nad dvignjeno Mazdo 3 z malce večjim nahrbtnikom, kjer se vsak centimeter plača v zlatu ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Dizli nimajo za burek proti x motorju. 😉

Ja, tale vročinski val in še zapiranje vode na obali vam res ne koristi.

Sem prepričan, da si še kak mesec nazaj ravno obratno vpil. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Tudi sam ne vidim smisla, da se v letu 2022 pri kateremkoli novem vozilu kupuje ročni menjalnik.

Raje kak kos "nepotrebne" opreme manj pa avtomatik, kot pa na roke šaltat ne vem koliko let še ... Čemu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 minutami je DonFelipe napisal:

A 406 ti ni rjavel?

Ni bil 406. Je bil C5 Break ... in ne, nic ni rjavel.

Edino, kar je bilo izrednih okvar v 167.000 km (sem ga imel od novega), je bilo:

- zadnji senzor višine

- prednja leva zavorna čeljust je zaštekala

- žičke v pregibu prtljažnih vrat (nehalo delati odpiranje zadnjega stekla)

- amortizerja prtljažnika

Še danes me kdaj mehanik spomni, da sem prehitro prodal najboljši avto. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 4 minutami je DonFelipe napisal:

Katere aditive si pa sipal notri?

A ti je potem spet začel nagajati oziroma cukati?

Ej, ne vem, tega je že 15 let. Ne, nikoli več ni nagajal ali cukal po tistem pripetljaju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 19 minutami je DonFelipe napisal:

O kakšni varnosti to govoriš?

Kaj ti je cukal da si moral vsakih 100km dotakati?

Katerega dizla si to imel?

Malo je cukal, predvsem pa nikamor ni šel. Poln plin pa smo se peljali 120 km/h (sicer bi šel 220).

Bil je 2.0 HDI, v katerega sem natankal vse možne usedline - sem potem šele videl v tistem okenčku pri točilni pipci.

In potem sem pridno dotankaval premium nafto ... in se je stanje do doma (cca. 800 km) izboljšalo.

Si pa vsekakor nisem želel zabitih šob in čiščenja ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Jaz tudi ne verjamem, da je povsod zmanjkalo goriva, pa saj še ni najhujša sezona.

Je pa res, da morajo zaradi varnosti pumpe izklopiti prej, preden so čisto prazne. Zaradi dveh razlogov: da črpalka ne potegne zraka, še preden pa potegne zrak, ti natočiš vse možno sranje od usedlin in imaš veliko "štalo". Vem, ker sem enkrat v Nemčiji natankal takšno svinjsko brozgo, je avto komajda šel in sem vsakih 100 km dotočil premijsko nafto v upanju, da šob ne zabije. Pa po AC v četrti na 3500 rpm z dizlom cel čas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.