Kljub nedelji sem po opravljeni državljanski dolžnosti zamenjal še kolesa na M3. Pol urce lahkega dela.
Letne še prve gume imajo za sabo enih 45.000 km in bodo verjetno še za 2 sezoni. Ugotavljam, da po robovih bistveno hitreje pobira enak tip gum na M6 ... si mislim, da je razlika v večji obremenitvi v ovinkih (teža vozila).
Sicer ne danes, ampak prejšnji vikend.. Naredil servis na Mazdi 3, na 92 500km. Poleg rednega servisa menjana še vodna črpalka, mikrojermena, napenjalec in antifriz.
Vodna črpalka??? OK, pri teh km so mikrojermeni včasih že napokani, ampak vodna črpalka? 😲
Aja tooo 🙂 Ja, sem v navezi z enim madžarom , ki je tudi raziskoval tole. Razkopal je praktično skoraj cel motor pa nekak z mehanikom nista prišla do nekega zaključka. Vse injektorje menjat kar tako je pa predrago - samo za test.
Sedaj se je usmeril v softwerski del, da ga bo nekako prilagodil itd itd...
Pri meni se je pa stanje popravilo - od zadnjič ko sem vlekel PK na krk in nazaj, se je res precej 'popravilo' na plus. Ne vem še točno v čem je fora...
Kaj to pomeni, 180 km, 120 km..?
Ko sem jim jaz fino zatežil s tistimi grafi, so mi na koncu ponudili nove injektorje .. res ugodno. To nakaj pove. Tudi tisti Japonec je na koncu prišel do te ugotovitve.
Sicer pa se menda težave pri novejših dizlih pojavljajo pri vseh znamkah. Niso več to Golfi I ali II, katerih dizel mašine so bile neuničljive.
Haha, ja res. Bom moral kak drug hobi najt. Je pa res, da tale barva mi ni čist na kožo pisana....Razmišljal sem pač, da prodam oba avta in kupim enega benzinarja, ki bo sposoben še prikolico vlečt, pa roka...:D
Sam sem in tja pokukam še na kakšen drug forum, ker se še kar dogaja, eni zmečejo v avto tudi po 10.000 € pa še vedno ne dela OK ...
Mah, levo žarnico zamenjam z enim zaprtim očesom. Je lepo dostopna, prideš z obema rokama lepo zraven. Ja, bom zamenjal tudi levo, ma kar doma v garaži. Desna pa... Ko moram pa desno žarnico zamenjat so pa vsi svetniki tam, kjer jim ni mesto. Ma golazen poševnooka, pa kaj so mislili, da so to tako napackedrali? Ma ku##i ušivi, pi### jim ########, če se oni radi j##### ni treba, da j##### še mene....
Mah, brez veze vse skupaj, samo v slabo voljo me spravlja...
Kolk bi šele trajalo, če bi bila potrebna menjava LED žarometa. Včeraj je človek zjutraj na servis pripeljal CX-5, ki mu je v garanciji crknila sprednja luč. Ko je prišel popoldne ponj ga je skoraj infarkt, ko je izvedel, da bo na novo luč potrebno počakati 1 teden, 2 tedna, morda pol leta ali celo eno leto. 🙃😪
To, da lahko v nekaj minutah pred policajem usposobiš luč, bo kmalu preteklost.
Zame je šlo vseeno vse skupaj predaleč. Konec koncev, če nekdo postavi ceno in verjame, da bo avto za to ceno prodal, bi ga morali podpreti, ne pa, da se nekateri zgražajo in razglabljajo. 😉
Ali bo avto prodal za postavljeno ceno ali ne, je odvisno samo od avta, cene in potencialnih kupcev. In Selmarjevi trgovci dobro poznajo avto - trg - cene - potencialne kupce, tako da vsaj mene ne bi skrbelo.
So jo odstranili z foruma... kar je po moje edino prav. Toliko mlatenja prazne slame.
No ja, se ne bi strinjal. Meni je bila zanimiva debata in nič žaljiva. Ne more pa taka debata koristiti pri prodaji konkretnega vozila, kar je verjetno lastnik tudi ugotovil in ukrepal.
Glede na vremensko prognozo kaže, da bodo vsaj do sredine novembra temperature bolj všeč letnim gumam. Zato bom v prtljažnik s 15. novembrom vrgel verige in raje počakal z zimskimi.
Ne vem, kako se piše. Na teh feltnah se je luščil lak, kot na mnogo drugih. 😊 Njegov stric baje dela na mazda servisu. Te feltne, ki jih v garanciji zamenjajo na servisu z novimi enakimi ostanejo servisu. 😊 Kaj se zgodi z takimi feltnami ostaja misterij. 😉
To je že tretji tak set 19", ki sem ga kupil.
Kakšen misterij? 😄 Saj si že vse povedal - v delavnici izginejo, pristanejo v Ankaranu, se prebarvajo in jih nekdo kupi ... in se mu luščijo ... in potem je kriva Mazda, ne pa lumpi v tej verigi. 🤔🙂
Kupil sem še ene originalne 19" feltne za 6-ko od bivšega mazdaša Danija iz Grosuplja.
Sedaj vozi wv aertona, benzinarja (280konjičev) a je priznal, da je bila njegova 6-ka not bolj kvalitetno narejena in predvsem bolj "premium"-detalji...😊
Moti ga preveč plastike v ta novem in predvsem prevelika poraba (10-12 l/100).
Prodal je svojo dizel mazdo 175 - ročni menjalnik predvsem zato, ker ni imel avtomatskega menjalnika (veliko se vozi v kolonah). Ko sem prišel z mojo 6-ko me je prosil, če se se lahko vsede še enkrat v 6-ko. 😊 Rekel je, da mu je po svoje žal, ker jo je prodal. Probal je tudi benzinarko 194 a se ni odločil za nakup, ker mu ni bilo jasno, kje so skriti vsi tej konji. Imel je pa že prej 3 mazde.
to je lepo napisano na papriju, v praksi to iztožiti oz. dobiti nazaj pa ni ravno enostavno, da boš en dopis napisal, tega se moraš lotiti potem resno, z svojim odvetnikom, itd....kar pa tudi ni for free, razen če imaš kakega kolega pravnika-odvetnika.....navadne "neuke" uporabnike pa odkantajo, tako da zase ne vedo.....žal....
V prvi fazi ni treba pravnika. Začneš s pisnim zahtevkom zaradi slabo opravljenega servisa (če je od njega manj kot 2 leti) (pošlješ priporočeno s povratnicoservisu) na osnovi 38. člena ZVPot. Če odgovora v 8 dneh ni, ali je zahtevek zavrnjen, greš na Tržno inšpekcijo. Kdaj že njihov obisk vse uredi (se jih firma ustraši).
Načeloma lahko nepravilno opravljeno storitev (redni servis, ko niso menjali podložk, pa bi jih morali) reklamiraš, podjetje (pooblaščeni servis) pa tožiš v civilni tožbi za povzročeno škodo 12.000 €, ker niso menjali podložk, kar so celo sami ugotovili. Upam, da imaš kje pisno (na SMS, e-pošti, ... delovnem nalogu,...).
Se strinjam. In da ne bom šimfal samo Mazdino navigacijo. Googlova me je peljala po zelo ozki zaviti poti v strm hrib (Straža pri Dol. toplicah), kjer sem se komaj rešil z vožnjo nazaj (Kodiaq - brez kamere), je pa pomagal navigirati sodelavec. Najbolj je trpela sklopka, ki so jo nekaj tednov kasneje morali zamenjati (pri 40.000). 😏
Kamera je neprimerno boljša kot v 6-ki,tudi navigacija enkrat, ko jo naštelaš, deluje v nulo. Do sedaj še nisem prišel v situacijo, ko bi me peljala po kakšni kozji stezici. Tudi mi hkrati uporabljamo Google maps (na telefonu) kjer sledimo, kje so zelene, kje rdeče poti (zastoji).
Tudi poti primerjamo sproti na obeh in včasih se odločimo za mazdino navigacijo včasih za Google.
V katerih primerih se odločite za Mazdino namesto Googlove?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Kljub nedelji sem po opravljeni državljanski dolžnosti zamenjal še kolesa na M3. Pol urce lahkega dela.
Letne še prve gume imajo za sabo enih 45.000 km in bodo verjetno še za 2 sezoni. Ugotavljam, da po robovih bistveno hitreje pobira enak tip gum na M6 ... si mislim, da je razlika v večji obremenitvi v ovinkih (teža vozila).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani