Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 24 minutami je Jaka32 napisal:

Bom!

Na koliko časa pa vozite avto na optiko? Vsakič ko menjate iz letnih na zimske, ali... ?

Ne, optiko naredis po potrebi; samo na novem setu pnevmatik - ali pa ko moras menjavat kak kos podvozja..ali pa ko zapeljes v kaksno jamo in cutis da ti volan vlece postrani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 44 minutami je FuManchu napisal:

Ali imaš optiko podrto ali pa prehitro voziš:bravo:

a to, da jih je mogoče znucal pa ni v poštevu al kaj? :D 

jaz imam sedaj po 2 letih cca 30 kkm z vredestein zimskimi in bodo glih še za drugo leto po profilu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 urami je Jaka32 napisal:

Resno sprašujem drugače.

No, pa sem še jaz danes menjal gume in komplet opral M3, stare felge z gumami in pa tudi nove originalne, ki so bile precej črne in sploh ni šla umazanija dol z vapom. Jah, banex, cotka in pa na roke drgnit.

1679399399906.jpg

Sem pa opazil, da sta precej bogi dve gumi, Nexen N'fera SU4. Imajo DOT 2720. Če jih primerjam s starejšimi zimskimi Michelin Alpin PA4 ki imajo DOT 3819, ki so kot nove...

Povejte, jih je potrebno menjati? Sedaj sem jih dal na zadnji dve kolesi, pa bi jih najraje menjal po koncu sezone - kar vse 4 skupaj.

Ali pa bi bilo bolje da bi jih kar čimprej? Lani so bile na sprednjih kolesih in kot vidite, res pobira robove - praktično jih ni več na notranji strani gume.

1679398948145.jpg
1679398948153.jpg
1679398948160.jpg

Za primerjavo, starejše Michelin Alpin PA4: 

1679398948167.jpg

Tista črtica po sredini ti pove, da se bližaš koncu profila, ki ga označi proizvajalec za minimalnega. Te gume so še za 5 tisoč, več ne.

Priporočam, da menjaš čim prej. Svetujem ti, da ob nakupu vseh 4 novih gum narediš še optično nastavitev podvozja, da bo res vse tipi topi :prstgor:

Posnetek zaslona 2023-03-21 215848.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 48 minutami je Janez007 napisal:

Ker se vtikamo v servisne zadeve in kupujemo nekaj na zalogo, da bomo privarčevali. :)

Za razliko od Scania poskušam zadeve izrabit do konca, seveda ne na račun varnosti. Mogoče bodo ploščice zdržale do 90.000 km...morda 100.000? Potem zamenjava samo ploščic, naslednjič pri 200.000 pa komplet z diski. :)

Glej 100 komot, jaz ti povem da pri 95 so imele še malo fore, kakšne 3 mm

Ampak ne čakat do konca z menjavo, mal prej menjej, smo že za večje bedarije dnar stran vrgl :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je g.Wankel napisal:

Ne vem, če bi sploh delal primerjave, ker AS6 je v rangu max performance summer, SU4 pa ultra High Performance Summer.

Primerjavo sem delal zaradi tega, da ljudje vidijo, kako jih "stara dobra Sava" zavede s ceno ;)

Realno je Sava v primerjavi z Nexen vredna 70 eur

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 52 minutami je FuManchu napisal:

Je nexen, kak forumski sponzor? Vidim da 90% imate te gume:D

Glej 19 col dimenzija je takole:

Nexen SU4 95 eur

Sava UHP2 145 eur

Goodyear AS6 175 eur

Direktna primerjava SU4 in UHP2 je takšna, da je Sava slabša v dežju. Potem je tu še 50% razlike v ceni. Podpiram lokalno in vse, ampak teh 50% razlike za takšno kvaliteto ne bom dajal. Sploh ko Savo primerjaš s top kvaliteto od gume AS6 vidiš da je pricing od Save pač slab. Sam bi se odločil za AS6, če bi iskal drago gumo. Kako bo z Nexen bomo hitro videli, sploh glede na mojo vožnjo. Kaj boste vi dali na svoj avto je pa vaša odločitev. Lahko da bom tudi sam čez pou leta te Nexenke že prodajal, lahko pa da jih bom v 2 letih zvozil ;)

Nexen ima pač dobro ceno, hoče se uveljavit na EU trgu, potem bo pa postopoma dražal svoje produkte. Osnove ekonomije pa to

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 26 minutami je Tine1966 napisal:

0ila

Da še tu napišem. 

Servis naredil pri našem lokalnem mehaniku.

Naj omenim,da oljni filter ni bil menjan na prejšnjem pooblaščenem servisu,filter goriva pa vprašanje kdaj saj je bil temno siv .

Olje Motul in filtre nabavil pri motorno olje.com v MB.

Vse skupaj me je prišlo 163 ojrov z delom vred.

Avto je malo bolj tih,za več pa je pomojem prehitro govorit.

Ker imam 212ooo km sem se odločil da bom olje menjaval spomladi in jeseni.

lepo nedeljo vam želim  Tine

Kje pa si bil na servisu? Ali je bil gor še original filter ali ne? Jaz bi jim pisal.

pred 30 minutami je SpEkTr napisal:

Kaj pa vem kakšna je kataloška, kje jo pa dobim, pa da vem da je prava?

https://partsouq.com/

Notri daj VIN pa potem pod groups (nalaga nekaj časa), service parts, air filter (passenger compartment) - pri meni je kataloška "KD4561J6X"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 27 minutami je SpEkTr napisal:

Aha, na autodocu vidim je 4l olja 73 eur. Če bi slučajno imel še kaj za naročit bi se že splačalo.

Glej jaz sem se odločil za original, ker bom naredil samo drain in refill identične količine pri 100kkm, na potem kasneje menjavo s filtrom. Tako bom mazdino original olje mešal z original mazdinim. Ravenol je takoj drugo olje (čeprav naj bi bilo po specifikaciji identično) ane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano
pred 2 minutama je Senad napisal:

Sem gledal na ceniku in je res pisano 194 KM, verjetno se je prodajalec zatipkal v mailu. 

Na naši strani še ni posodobljen konfigurator, sem pa gledal na češki strani kjer pa je že spremenjen in so razvidne nove opreme

https://www.mazda.cz/konfigurator/MAZDA CX-5/5WGN/

Ej, dobro si kupil :wub:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Glede teh Mazdinih konjskih posodobitev imam svoje mnenje. Bencinska Mazda 626 2.0 s 115 konji je pred 25-timi leti vlekla ravno tako dobro, kot sedanja bencinska Mazda 6 2.0 s 165 konji.

Seveda, sam ta je bolj ekološka, pa folku lahko rečeš da ma zdj več konjeu čeprou isto vleče, etc

To je kot z suv norijo :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.