Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Ko se peljes od Idrije proti Sovodnju v kar konkretnem sne?enju in ponoci in se prav lepo po?asi po glavni cesti pelje Toyota Auris z ugasnjenimi lu?mi (faking dnevne lu?i) .

In ne dojame zakaj blendam.... ?e dobro ,da se po?asi vozim...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ljudem ?edalje bolj dogaja... In ?e dobro , da nimam kamere...

V?eraj na Ro?ki cesti , med kri?i??em s Streli?ko in kri?i??em z Karlov?ko v smeri Trnovega. Torej; dvopasovnica.

Se peljem po desnem pasu, 30m pred menoj Passat KP tablic na levem pasu vozi v isti smeri kot jaz. Nikjer nobene gne?e. Pred passatom nikogar.

Naenkrat tip kontrolirano z nakazanim smernikom mirno zapelje ?ez polno ?rto na nasprotni levi pas...

In se pelje. Skoraj zadane neko Corso... In se potem po kakih 50m mirno postavi nazaj na svoje mesto...

Marsikaj razumem,ampak tega pa ne...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Jaz sem poleti vozil mese?no na avtodomu, pa me niso ustavili

Off Topic; ?e ima? AD , ki je nad prednjo osjo vi?ji od 1,30m (kar ve?ina kombijev je), potem kljub temu ne rabi? dra?je "kombijevske" vinjete,ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Mene sani ne motijo,ampak neke stra?ne prednosti za VE?INO ljudi pa tudi ne vidim.

Malo ljudi daje karkoli na streho, ?e pa da?, si pa pa? kupi? tipske nosilce. Tako imam jaz na xsari.

Nekatere moti videz, malo je zagotovo vi?ja poraba (malenkost,ampak nekaj zagotovo je), konec koncev je tudi sneg zoprno spucat s strehe, ko se zabije pod sani...

Vse to zaradi ne?esa, ?esar ve?ina ne bo nikoli uporabila.

Edino ?e ima? navado voziti na strehi,ima? pre?ne letve od prej?njega avta in ti pa? ni? ne pomagajo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Nekdaj so rekli , da ce zelis skregati ljudi, jim omeni politiko...

Zdaj je kamen spotike vse (pre)veckrat vw... Jaz tudi nisem njihov fan, ampak priznam, da niso slabi avti. Je pa res, da so casi, ko je bil "nemec" ve?en, vse ostalo pa kvarljivo blago, ze zdavnaj mimo...

Vw verniki pa ostajajo.

20jurjev za prihajajoc osnovni golf... hja, saj koliko pa so osnovni civici, corolle, mazde3, focusi, skratka novi modeli v tem razredu? Vse okoli 20jurjev in verjetno bo tako tudi z novimi modeli, za zdaj ostarelih meganov, aster,leonov, 308...

Se bomo morali navaditi, da bo solidno opremljen avto tega ranga pa? stal 25jurjev...

Kot kaze izpolnjujejo obljubo, da bo ?koda cenovno bolj jasno pod vw-jem. Le da ne bodo ?kode pocenili, ampak vw podrazili...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2020
Napisano

Evo predviden vrstni red na koncu:

1. Clio

2. T-roc

3. CX-30

4. Kamiq

5. Corsa

Lahko, da bosta 3 in 4 zamenjana med seboj.

Isto jaz napovedujem. ?eprav zna tudi corsa presenetiti,glede na agresivno propagiranje elektrike v corsi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pod ro?no pranje jaz upo?tevam le pravo ro?no pranje.

In sicer gre postopek tako, da avto najprej dobro splahne? z vodo pod pritiskom (najbolje z kakim kerherjem ali podobnim strojem na pritisk). Seveda nastavi? tak pritisk, da ti ne olupi dol barve. :).

S tem odstrani? z barve ve?ino trdih delcev in umazanije, ki bi jih pozneje z gobo lahko vlekel po barvi.S tem bi nastali hologrami kot nastanejo na avtomatski avtopralnici.

Nato cel avto od vrha proti tlem

po?kropi? z ro?no tla?ilko, v kateri je me?anica ?ampona za avto in vode.To peno pusti? delovati par min.,da "zgrize" ?e ostalo ne?isto?o, ki je eventualno ostala na avtu. Med tem ?asom pripravi? v posebnem vedru, ki ima na dnu mre?ico dvignjeno od tal ?ampon. Ta mre?ica slu?i temu, da ko gobo ali rokavico o?me? v tem vedru, eventuelne ne?isto?e padejo na dno in jih ne more? ve? nanesti z gobo na avto.

Nato peno, ki si jonpustil na avtu spere? zopet z pritiskom.

Nato opere? normalno avto z gobo (najprej ?ipe, nato od strehe navzdol) cel avto. Na koncu opere? feltne z gumami vred.

Po pranju je dobro barvo za??ititi z kakim voskom ali pisebnim nano nanosom. To zelo dobro ??iti barvo pred zunanjimi vplivi in umazanijo.Recimo znano je, da pti?ji iztrebki zelo hitro na?nejo lak, zato jih je treba takoj, ko to vidimo odstraniti. Lahko vzamemo samo malo vode in to takoj speremo, tudi ?e ne operemo takoj celega avta.Jaz sem se tako na moji mazdi mk1 "zafrknil" in nisem takoj spral iztrebka galeba.

Tej so ?ele "kisli".Na tistem delu nisem mogel barve ve? niti s poliranjem obnoviti, tako globoko se je takoj v?rlo.

Ne re?em, da morate tako prati avte vsi, a jaz tako prekticiram. To tehniko sem videl pri kolegu, ki ima profi avtopralnico in res ro?no opere avte brez kenije... no, brez kemije ne gre, ker je ?e avto?ampon - kemija. :)

Koliko ?asa pa porabis za tak postopek?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V bistvu tudi mene zanima kaj je sploh najbolj priporo?ljivo.

?e ga perem doma ga "drgnem" z gobico. ?e ga v avtomatsko ga drgnejo krta?a. ?e ga peljem v samopostre?no (kjer sicer ?e nisem bil) pa mi je spet vpra?anje koliko mo?ni so tisti detergenti, da ja spere brez drgnjenja.

Kaj priporo?ate? Nagibam se k samopostre?ni, pa bi bilo fajn ?e bi kdo opisal postopek pranja pa mal izku?nje.

Jaz vozim v samopostrezno. Ce je avto zelo umazan je postopek tak:

Najprej z "wapom" sperem vso svinjarijo dol , hkrati zwapiram gumijaste tepihe (imas drzala na steni pralnice), nato z njihovim detergentom naspricam, nato (naj mi bo oprosceno, saj se to naj nebi delalo) s svojo lastno gobo spucam avto (1 goba za pleh in ?ipe, ter druga za ratkape) in nato vse skupaj sperem... ?e ni zelo umazan, preskocim gobiranje z lastno gobo.

En zeton je 1,5eur , za to proceduro rabim 3zetone. Nato se odmaknem iz praknice, prebrisem ?ipe in ogledala in na koncu tesnila vrat. Nato posesam avto (?e cetrti zeton), prebrisem armaturko in to je to. Raznih svetlecih zavb za gume, voskov in podobnega ne uporabljam, edino tesnila namazem, da mi pozimi ne primrznejo na vrata.

V lj hodim v samostrezno v btc zraven Mazde, tista pri supernovi je cenejsa , ampak se mi zdi, da je krajsi cas delovanja in rabim vec zetonov. Dobra je tudi na teharjah pri celju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Hja, nas je sedem: jaz, ?ena in pet otrok. ?e gremo v hotel, potrebujemo skoraj ?etrt nadstropja in v menzi vsaj dve mizi... In tam potem cena hitro zraste na nekajkratnik kampa. Tudi apartma za sedem ljudi pride precej ve? kot 20 - 25?...

Kar se pa opreme ti?e, pa... Prvo prikolico smo "podedovali" (postri?ili, ?e sem natan?en, ker je bila od o?etovega brata, ki pa ni imel otrok). Potem smo dobili tole, ki jo imamo zdaj, po zelo ugodni ceni (prej so jo imeli v podjetju KOP Bre?ice, ?tirikrat so jo vlekli na morje, potem pa je ?est let stala) in ko smo ?e staro prodali, je bila razlika v ceni vsega 3000?. In zdaj smo s to prikolico dobri za kak?nih 15 let... Torej tudi ni nek tako blazno velik stro?ek. Razen nafte in cestnine, ti stro?ki pa kar narastejo. Ampak glede tega je pa tako, kot si ?e napisal: najceneje je, ?e sedi? doma, ?ez dan bere? knjigo in gre? "s koko?mi" spat...

Hja,recimo pri meni je druga?e. ?e s prikolico bi bil problem; nimam je kje shranjevati (blok), niti nimam avta za vozit to, nimam kljuke....

Saj ?e grem sam ali pa pa? v paru za kaksen dan,dva, tri, je kamp super. ?e pa grem za ve? dni in je vmes veliko kolesarjenja, pa po parih celodnevnih turah pa?e le?ati kje drugje kot v ?otoru...

Ampak se zmeraj mi je pa filing tisti pravi v kampu.

Ker... Jaz kampiranje dojemam kot ?otor+poceni miza s stoli in ?immanj stvarmi... Tole kar se marsikdo gre zadnja leta ni "k" od kampinga...

Je pa res da sem malo specificen dopustnik, manj k je ponudbe in gnece , lep?e mi je.

Mah,vazno da je dopust,pa kjerkoli ?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

?isto tak nevmesno vpra?anje...va?e gume vzdr?ijo 4 sezone? :ne vem:

Predvidevam da te zanima glede profila?

Odvisno predvsem od tega koliko km delas in kdaj so po tvojem mnenju gume za stran; pri nekomu je to pri 4mm, nekdo jih bo zgonil do indikatorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Hja,moji star?i ?e zdaj kampirajo z malo manj?im avtodomom, cca 40nocitev na letno sezono... In v?asih je bil to nek ne prevelik stro?ek,zdaj pa vpra?anje ?e nebi bilo ceneje biti v apartmaju...

Ampak seveda, najceneje je biti doma.

Jaz zae vem da ne grem v hotel za ve? kot 2nocitvi pa ?e je cenej?i kot kamp.

In seveda,ogromno ljudi nebi ?lo v kamp,pa da je zastonj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Najceneje najeti apartma? 

http://www.reisemobilstellplatz-graz.at/

20 - 25 ? na enoto ne glede na ?tevilo oseb. Za ta denar dobi? apartma kve?jemu kje v Nigeriji...

No... jaz sem po srcu kamperist, ampak ko pogledam; v dolomitih lani 20eur/noc kamp za 1osebo. Apartma v istem kraju 35eur skupaj z zajtrkom. Ce pristejes recimo 5eur za zajtrk v kampu in ce upostevas ostale stroske povezane s kampiranjem (nakup opreme tudi ni poceni), prides z apartmajem zelo,zelo blizu ceni kampiranja. Casi ko je bilo kampiranje za reveze, so ze zdavnaj mimo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Bi mogo?e pri?el pa ne vem ?e lahko.Ne poznam nikogar iz va?e dru?be.Izgleda kot da ste neka zaklju?ena dru?ba ki se dobro pozna.

Ti se kar pridruzi. Jaz sem spoznal nekaj sofuroma?ev in so me vsi lepo sprejeli, tako da verjamem da je z veliko vecino tako. Saj ce ti ne bo, se ?e zmeraj lahko obrnes in gres :) .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba Zakona o pravilih cestnega prometa
Napisano

Jest, nekaj takega sem tudi jaz imel v mislih, tako da Mislim da tale smerokaz zgolj zaradi nakazanja spremembe smeri ne pride v postev . Mislim da je poanta zgolj v tem,da nakazes ostalim,ki ne vedo za tvojo obvezno smer, kam ?eli?/moras iti.

Slivka.. ja,ampak ob vstopu v rondo je nedvoumno ,da nikamor drugam (dostikrat tudi fizi?no) ne more? iti,poleg tega lahko v rondoju (sploh ?e je manj?i oziroma s pogostimi izhodi) hitro koga zavedes , saj bo nekdo mislil,da si dal smerokaz kot znak,da bo? zapeljal iz rondoja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak cena je pa...

Za pol cene dobi? tole, pa se mi zdi za enega kolesarja ?isto dovolj.

Ja... Mislim saj verjetno vemo,da se avtodom nikoli ne izpla?a... ?e zmeraj je najceneje najeti apartma , ker ko skalkuliras nabavno ceno,vzdrzevanje, opremo, parcelo v kampu.... Se pa? ne izpla?a.

Mogo?e ?e ima? kombi ?ez teden za slu?bo/druzino , ?ez vikend / za po?itnice pa kot avtodom...

Kar se ti?e cene; lahko je bolano visoka,lahko pa niti ne,ce je pred kratkim obnovljen, ima webasto, ne?teto kamping opreme zraven... ?koda da se ni vsaj malo potrudil pri opisu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

S tem ovira? kolesarje na cesti...

Si ti z biciklom hitrej?i v hrib...

Ne,ne... Se kar vidim s tem v kak?nem kampu poleti v Dolomitih kako se izlezavam pred avtodomom po celodnevni kolesarski turi. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.