Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Padero in Chiko Boy dejta povedat kolk je res poraba manj?a s tabletkami - ampak please brez bullshita :). Pa kolk tabletk dajeta na tank pa kolk to stane.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

100% se strinjam s tabo - eetak se vsak odlo?a po svoji glavi

Kar se pa porabe ti?e je pa to en velik hec saj, ?e se vsak dan vozi? iz Litije v Ljubljano ima? lahko porabo 4,5 do 5 litrov. ?e seveda ni vmes ?e kaj mestne vo?nje in AC-ja pa da vozi? z glavo in ob?utkom za gas ter bremzo.

Sem pa v testne namene uspel spraviti porabo ?estice tudi pod 4 litre samo to ni bilo podobno vo?nji ampak bolj ?lepanju saj sem se na avtocesti spravil za kamion in se vozil v njegovem zaveterju ter nisem prekora?eval hitrost preko 100km/h z ni? mestne vo?nje. Samo to je res ekstrem, se pa nekateri res tako vozijo non-stop in se hvalijo z nizko porabo in isto?asno s svojo vo?njo nervirajo vse ostale udele?ence v prometu.

V glavnem ra?unaj na porabo nekje med 6-7 litrov seveda odvisno kako si "prijatelj" z obvladovanjem var?ne vo?nje. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

kaj pa ?e bi se ?li bencin vs. dizel in turbo bencin vs. turbo diezel?

tukaj je pa ?e neka razlika :D

ampak to je res hec, kako zagoorniki bencinarjev vedno ruknete turbo bencinarje na plano in to kljub temu, da se pogovarjamo o serijskih avtih, ki jih lahko kupimo zdele v ?tacuni. In kaj ima Mazda od turbo bencinarjev? Obe najmo?nej?i razli?ici z oznakama MPS, ki imata temu primerno tudi konkretno ceno in nikakor ne spadata v kontekst te debate.

Na koncu bi lahko namre? napisal v pluse za turbodiesel tudi enostavno poceni pove?anje mo?i motorja zgolj s chiptuningom ampak to ni debata o aftermarket predelavah.

Tako,da ?e enkrat - vpra?anje je bilo postavljeno glede nakupa serijskega modela za normalen denar.

:) :) :)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Dokler nisem vozil/imel prvega diesla sem tudi jaz razmi?ljal tako kot Madmax. Me je pa situacija prisilila, da sem izbral diesla saj pri 50.000km na leto je prihranek ?e kar ob?uten (cca 1000? na leto). Na osnovi tega sem prera?unal, da se mi razlika v nakupni ceni povrne v manj kot dveh letih, kar mislim, da je tisto obdobje, ki ti mora biti nekje osnova ali je turbodiesel sprejemljive?ji od bencinarja vsaj kar se ti?e financ.

Ok toliko o financah zdaj pa bolj zabaven del zgodbe. Bencinski in turbodieselski motor sta popolnoma razli?nih karakterjev tako, da eden bolj sede enim drugi drugim voznikom. Bencinar je bolj za tiste, ki raje malo bolj zavrtijo motor v vi?je vrtljaje saj le tam bencinar da vse od sebe. Vse to pa ?al potegne za sabo tudi ve?jo ?ejo in pa razmi?ljanje v kateri prestavi in obratih se bomo lotili prehitevanja, da bo le to najbolj varno.

Turbodiesel po drugi strani razvije napram isto mo?nem bencinarju okoli 2x ve? najve?jega navora. Ampak kar je najbolj navdu?ojo?e je to, da je ves ta navor pri TD-ju na voljo ?e pri nizkih 2.000 obratih. In ker ve?ina "normale" vo?nje poteka pri nizkih obratih med 2.000-4.000 obratih je to ve? kot dobrodo?el podatek saj se ve?ino ?asa vozimo na navor in ne na konje, ?e je kdo slu?ajno tako mislil.

Ves ta navor pa naredi dodatno razliko predvsem pri bolj nalo?enem avtomobilu saj se skoraj ne pozna razlika ali si sam v avtu ali pa so zraven ?e trije, da o vo?nji v klance sploh ne govorim.

Moram pa demantirat Madmaxa v zvezi s te?avami dieslov pozimi, ki so neko? davno res bile danes pa je to le ?e oddaljen spomin. ?e enkrat naj povem, da tega danes ni, za name?ek imajo pa Mazdini diesli dodan ?e predgrelec tako, da se pozimi diesel segreje celo precej hitreje kot bencinar. O u?itku v vo?nji pa bi se dalo tudi razpravljati saj po 400km vo?nje fotrove Mazde 6 1.8 benz sem si mo?no za?elel spet mojega traktorja. :ne vem:

OK, dost nakladanja

?e moji plusi za Diesel

+++ navor in zmogljivosti povezane s tem

+++ poraba

++ ob?utek, da vozi? precej mo?nej?i avto kot je zapisano na papirju

+ la?ja prodaja rabljenega tudi za ve? denarja

+ vsaj pri 6-tki je zvok motorja pri 140-150km/h bolj prijazen za uho kot pri motorju 1.8 benz

plusi za Bencin

+++ ni?ja nakupna cena

++ zvok motorja v prostem teku in pri nizkih obratih

+ delovanje motorja v ve?jem obmo?ju obratov

+ malenkostno ni?je cene servisov

+ manj ob?utljiv motor na grdo ravnanje (ti??anje mrzlega in uga?anje pregretega)

Pa da se vrnem na tvoje izvorno vpra?anje bi na tvojem mestu izbral ali 90 konjskega diesla, ki je po performancah in ob?utku primrljiv z 1.6 bencinarjem. 110 konjski diesel je precej bolj ?ivahen od obeh prej na?tetih a ga ?al tepe vi?ja nabavna cena. Druga?e je pa najbolje, da se zmeni? za testno vo?njo in sproba? ?eljene motorje vr?e? na tehtnico minuse in pluse ter se odlo?i?. Ne glede pa kaj bo? izbral pa ne bo? brcnil v ?isto temo razen z naj?ibkej?im bencinarjem (87KM), ki s trojko nista najbolj?a prijatelja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CE oprema nima tipk na volanu, usnjen volan se pa da naknadno naro?it in zamenjat. In tu se spet lahko postavi vpra?anje ali je volan bil zamenjan in zakaj. lahko da ima avto ?e uhuhu kilometrov in so hotel obrabo zamaskirati z manj obrabljenim volanom.

Tipi?en trik maskiranja kilometrov je poleg ?tevca ?e menjava volana, prestavne ro?ice in stopalk. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Mene kr pr srcu stisne, ko vidim te cifre o porabi - na mojo kilometrino 40.000 prevo?enih bi me vsako leto samo gorivo pri?lo vsaj 2.500? dra?je kot do zdaj.

Mah kurc se bom ?e kar s traktorjem vozu, pa probu pr?parat, si hi?o bli?je LJ kupit pol bo pa tud dnar za kaj bolj "?ejnega" ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

121 km bom vzel,rekel mi je da ima navigacijo noter 2003 letnik,ma ESP,pa alu 16",in xenon,za opremo TE nisem ?ist sigurn ali je ta oprema ali je bolj?a ampak to ima kar sem napisal bom pa napisal ko ga bom kupil katero opremo ima,ok!

Druga?e pa hvala vsem za iz?rpne komentarje,pa ko ga kupim vam povem pa seveda slike prilo?im!

Lp!

S tako opremo CD120 ni bilo v Sloveniji tako, da je tu skoraj 100%, da je avto uvo?en iz nekega drugega trga kot je recimo Italijanski. ?e je to res potem bodi zelo zelo previden s ?tevilom kilometrov predvsem pa pravilno servisno knjigo in "normalnim" sosledjem kilometrov.

Hotel sem povedati to, da ne bo slu?ajno zgledalo da je avto v prvih dveh letih naredil 80.000km v naslednjem letu pa pol pa samo 5.000. :whatever:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa ?e mojih 5 eurocentov

Imam 121 konjsko in ti povem da mo?i je zadosti oz ve? kot bi ?lovek pri?akoval od golih tehni?nih podatkov. Imel sem prilo?nost voziti tudi 136 konjsko pa se obna?a do 3500 obratov popolnoma enako kot ?ibkej?i motor.

?ele nad temi obrati pa se pozna, da je 15 konjev ve? in je zadeva malce bolj suverena ampak glede na to, da govorimo o dieslih to ni ne vem kako merodajen podatek, saj se pri dieslih "vozimo" na navoru in ne na maksimalni mo?i, se pravi, da je pametno prestavljati pri tak?nih obratih, da pri prestavljanju naslednja prestava pade v obmo?je najve?jega navora, ki je nekje med 2000-2200 obratih.

Kaj sem hotel povedati, da imata oba motorja popolnoma enak najve?ji navor pri 310Nm, tako da sta ve?ino ?asa popolnoma enakovredna in je skoraj vseeno katerega izbere?.

Iz mojega pisanja si verjetno razumel, da je popolnoma vseeno kateri motor, ampak zdaj pa pride na vrsto tista besedica skoraj, ki je napisana z odebeljeno in zdaj bom razlo?il to bistveno razliko. 136 z opremo TE ima vklju?en tudi stabilnostni sistem, ki ga 121 TE nima. ?e ti to kaj pomeni potem vzemi mo?nej?i motor, je pa po mojem najbolj?a izbire 121 konjski z opremo evolution, ki ima stabilnostni sistem, poleg tega pa ?e xenon ?aromete, BOSE ozvo?enje in serijska ALU 16" plati??a, ki ju 136 TE nima. Oziroma ju ima ?ele 136 z opremo GT. Samo tam je pa zraven ?e usnje, navigacija, gretje in el. nastavitve sede?ev vendar bo verjetno tudi precej vi?ja cena.

Evo, upam, da sem ti razjasnil zadevo gleda motorjev, ki sta si zelo podobna ampak raje glej kako je z opremo predvsem pa ohranjenostjo, realnimi kilometri, izpolnjeno servisno knji?ico in seveda na ?imbolj ugodno ceno.

Pa veselo kupovanje :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3
Napisano

@reddevil: ravno ti verjetno ve? precej dobro kako zgleda, ?e kupi? rabljen avto. To je neke vrste loterija in lahko je vse OK in si zadovoljen 100 na uro. ?e ima? smolo al pa da se je avto prodajal prav zaradi tega ker je bilo nekaj narobe.

Seveda je tudi pri novem mo?no, da bo? imel te?ave ampak je pa zato garancija. Nekako se mi vseeno zdi, da je tista zgodba z Boro bolj naklju?je kot ne in ne verjamem, da bi se WV spustil na ta nivo in namerno "tempiral" okvare na pogarancijski ?as.

Tudi ?tevilo kilometrov je zelo relativna stvar. 300.000 relacijskih kilometrov po moji oceni v istem ?asovnem obdobju je veliko bolj "varnih" za nakup kot pa 100.000km mestne vo?nje in kratkih razdalj.

Back to topic: naj te ne bo strah turbine saj ob pravilni uporabi pri hladnem ali pregretem motorju je ?ivljenska doba le te lahko dolga, zelo dolga ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3
Napisano

Glede na ?tevilo kilometrov, ki jih prevozi? bi jaz izbiral malce mo?nej?i motor kot je 1.4 in bi vzel ali 1.6 ali 90 KM diesel. Glede na to, da nakupa avta ni majhen stro?ek in verjetno ga misli? voziti vsaj nekaj ?asa ti predlagam, da doda? ?e malo pa vseeno vzame? mo?nej?i motor.

Mein F?hrer! I can walk! :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3
Napisano

No in zaradi tega imam jaz sedaj benzinca!

hja, sam bencinc tud pod razno ne da tolk u?itka, kot ga da dieselca, ?e posebej pospe?evanje in posko?nost. Ne govorim na pamet, ker sem par dni nazaj po dolgem ?asu spet vozu fotrovo Mazdo 6 1.8 in sem bil skos prepri?an, da mam zadaj pripeto prikolico :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kje zavarovat svoj voz?
Napisano

Tako kot je boss napisal........vse sam mariborsko ne!

Kolegica je isto mela nesre?o, policija in sodnica praujo da n? kriva, njihov kvazi strokovnjak pa da je krivda deljena in je mogla ?eprav je mela kasko pla?at polovico ?e je hotela avto nazaj dobit...........to?ba se pa vle?e ?e dandanes!

Podn od zavarovalnice! <_<

Haha... ista scena - sam pri men je bla ?e huj?a fora, ker je povzro?itelj preve? divjal in ko me je zagledal je na full stopu na bremzo in blokiral kolesa. Brez ABS je enostavno drsel naravnost iz ovinka na mojo stran ceste in tr?il meni v bok, pri tem da sem se jaz umikal ?e na travo in v trenutku nesre?e je bilo pol mojega avta ?e na travi pol pa na cesti.

Nedvoumna krivda bi rekel vsak, ki ima IQ ve?ji od ?tevilke svojih ?evljev, ampak ne. Njihov kvazi "izvedenec" je napisal 7 (sedem) strani dol elaborat poln matemati?nih formul, kjer je dokazoval, da sem tudi jaz peljal prehitro in da cesta ni bila dovolj ?iroka (to je bilo res) za oba. Fora je v tem, da jaz nisem imel zavornih ?trajfnov in da je mojo hitrost nekako izra?unal ?ez vse tiste mogo?e in nemogo?e formule in to pol leta po dogodku na osnovi policijskega zapisnika :hohoho::hohoho::hohoho:

Ko sem to zvedel sem ?el na poslovalnico v Novem mestu, kjer so vse to zakuhali, da bi videl ta umotvor a so mi ga samo pokazali in mi niso hoteli dati kopije, ?e?, da so za to pla?ali 80.000sit. Potem mi je bilo pa tega cirkusa dovolj in sem povzdignil gals in jih vpra?al ?e me imajo za norca. Potem je padlo ?e nekaj neprimernih pripomb v stilu saj imam kasko in naj se ne razburjam. Pol mi je pa film po?u in sem se ?ivalsko zdrl (na to sicer nisem ponosen, samo v ?ivljenju mi ?e nobeden ni takole jebal v glavo) na celotno osebje - dve revi sta kar mirno stali in v strahu ?akali kaj bo.

In pri tej kur?evi zavarovalni nategalnici so to naredili za kur?evih 400.000 jurjev ?kode na mojem avtu in ?e bi pla?ali samo polovico kolikor bi bili v primeru deljene krivde in od?teli ?e tistih 80.000 jurjev za izvedenca bi na koncu profitirali zgolj 120.000 sit. Mislim, ?e to ni poden potem ne vem kaj je in vsakemu, ki me vpra?a po zavarovalnici povem ta moj primer in mu toplo odsvetujem sklenitev zavarovalne pogodbe.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A pozna kdo (Mazda 626)?
Napisano

kaj pa pricakujete za 900 eur???

Labi, iz ust si mi vzel stavek... :bravo:

Avto je letnik 93, napisano je da je srednje ohranjen in za ta denar res ne more? pri?akovati tip-top kondi?n

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kje zavarovat svoj voz?
Napisano

Vse lepo in prav, ko je treba premijo pla?at, ti obljubljajo vse najlep?e in sama nebesa po ugodnih cenah in ni?jih stro?kih kot konkurenca.

Ko pa ho?e? uveljavljati ?kodo se pa za?ne pekel. V ?ivljenju sem imel s tremi zavarovalnicami peklenske boje in to s Tilijo (pla?ali ?kodo 20.000sit ?ele po pol leta pregovarjanja), Adriaticom in najhuj?e z Mariborsko zavarovalnico. Pri vseh treh primerih so bili namre? krivci drugi in jaz sem moral potem pri teh zavarovalnicah dobesedno fehtariti, da so poravnale ?kodo.

Naj pa samo omenim Mariborsko, ki pa mislim, da je poden od podna po nesramnosti in barabinstvu. Ne glede na to, da je njihov zavarovanec/povzro?itelj nesre?e bil nedvoumno kaznovan tako s strani policije, kot sodnika za prekr?ke in mu je bila krivda dokazana, jaz sem bil pa popolnoma opro??en vsakr?ne krivde, je ta zavarovalnica kupila neko strokovno mnenje od nekega izvedenca prometne stroke, je na vsak na?in izpodbijala odlo?itve in zahtevala deljeno krivdo. Na koncu so mi ostali dol?ni ?e 1% odbitne fran?ize (cca 15 jurjev sit) a sem jih poslal dobesedno v kurac in jim rekel, da naj se zadavijo s tem denarjem rev?ki ubogi saj se mi jih ni dalo to?iti za te fi?nike.

Poanta vsega tega je namre?, da pri takih zavarovalnicah tudi v sanjah ne bi sklenil zavarovanja ?e posebej ne kaska, ker ob takem odnosu si lahko kar mislim, da bi krvavo scal, ?e bi hotel priti do svoje od?kodnine.

Kar se Generalija ti?e jim zamerim tisto segregacijsko akcijo o ?enskah kot bolj?ih voznicah, ki imjo zato cenej?e zavarovanje. No sicer so hitro ugotovili, da je bila ta akcija ?ista polomija saj je temeljila na napa?nih predpostavkah in zdaj posku?ajo zadevo re?evati s tem, da bi ostalim zavarovalnicam pobrali tiste zavarovance, ki jih najmanj stanejo. Tak?ne hojladri akcije meni ne zbujajo zaupanja v neko zavarovalnico zato bi se je jaz osebno raje izognil.

Zavarovalnica, ki ji jaz zaupam in mi je do danes poravnala vse stro?ke brez te?av in da se je dalo z njimi tudi kaj zmenit, brez da bi moral obresti pol njihovega personala je zav. Triglav :rispekt: Naj to ne zveni kot reklama ali pa da delam pri njih, vendar zame so res OK.

Druga?e pa je na strani AMZS lep primerjalni progi, kjer lahko vidite razliko o cenah med posameznimi zavarovalnicami.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

S kok se pa u resnic kej benza voz?? Mislm kok porabe na 100 km? <_<

Mene pa kr firbc matra kok mi bo poraba sko?ila ?e dam gor 225/17, ker zdej pa mam 205/15! Pol mi zihr voz nav ?ov ?ez 180 tko kot od RedWinda Megan kupe, najprej je letu 205 s 14kami, pol pa sam ?e 180 s 17kami! :ne vem: :P

Kaj, pa ne da slovenskim cestnim podjetjem primanjkuje valjarjev pa bo? svoj avto pol posojal, al kaj? :ne vem: :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto sejem v Mariboru
Napisano

Hvala.

JA se je avto.net uredu.Sam ce mas avto ko ne ve velik ljudi da sploh da obstaja je pa mal tezje prodat.

Mazda je ze tak redka,da pol ne govorim se sploh o dolocenih modelih(to je loh dobra stvar al pa tut ne).

Ma kaj se sekira? - napi?, da je Golf dvojka diesel, pa ni? slikc gor, ko pa pridejo kupci pa re?, da so na avto.netu zajebal - simpl ko pasulj. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Me prav zanima kaj bi rekli na servisu, ?e bi jim kdo pri?el te?it, da jim avto premalo kuri.. :hohoho:

dober scenarij za skrito kamero... smeh brez meja :hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I??em kakega lastnika RX-8!
Napisano

To je res dobitna kombinacija: ?iroke letne gume, zadnji pogon, klanec in sneg :hohoho:

Va?no, da si zadevo re?il brez nekih ve?jih te?av in stro?kov predvsem iz strani policije. Komot bi ti lahko ubrisali kazen 100.000 biv?ih sitov. ker si oviral promet zaradi neustrezne zimske opreme.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Skoraj ne morem verjeti, ampak dosegel sem nov minimum pri porabi...

zadnji tank:

6.71 l

Ve?inoma avtocestna vo?nja med 100 in 110 km/h, enkrat vmes pa cca. 45min 150km/h.

Meni ni logi?no... <_<

Pejt na servis pa naj ti avto pregledaj, ker to ni normalno - ziher je kaj narobe ;):lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izpis naslova pesmi
Napisano

Pri meni tudi ne deluje, tako kot ne delujeji ID3 tagi pri skladbah posnetih v MP3 formatu. Neki ?asa me je motilo potem sem se pa bil prisiljen privadit :( ali pa bit brez MP3 playerja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja ?tevci la?ejo,samo pri tem avteku je digitalni,pa je malo te?je to za re?t! :P In ja,ni? ?udnega,da si ga tolko nateral,se gre! :bravo:

Saj je vseeno kak?en je ?tevec... baje so neka pravila, ki narekujejo, da morajo ?tevci "lagati" v plus v dobrobit ve?ji varnosti or something.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Top speed
Napisano

OK, ampak to velja samo, ?e je suho. :ne vem:

Ha, dobro vpra?anje... verjetno je manj?a temperatura samo vpra?anje pa koliko.

Mimogrede, kaj ima? to za en program za navigacijo? Ima? to na PDA, ali ima? prav navigacijsko napravo?

Garmin Nuvi 350

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No saj mi to sprobavamo pono?i pa AC, ker edino takrat lahko res sproba? to :bravo:

Na to, da ?tevci la?ejo sem tudi ra?unal ampak da toliko? Zanimivo bi blo enkrat sprobat, da bom sam v avtu in da gre? vsaj do kakih 8500rpm :bravo:

Sicer si pa poglej temo Top speed, ki sem jo odprl prav s tem namenom saj sem danes navsezgodaj zjutraj testiral prav to in pri meni la?e 12km/h pri hitrosti 206km/h. Teb pri 235km/h bo verjetno "napake" kar 15km/h.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.