Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

To rde?o sn pa ?e gledal na netu ja,res je lepa! :bravo:

pa pocen, glede na novo... je pa kar huda, da v dobrih dveh letih zgubi? pol cene, kot da bi bil BMW (Labi ne me tepst, please) :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMW 100-tka
Napisano

Kaj pa glede TU?-ojla, sm sli?u, da ?e kup? u trgovin za vrednost (biv?ih) 10 smukov, da pol ma? za litr benza ceno 200 SIT! :blink:

A je kdo to probu, ker to pa se ne sli? tok slabo! :jupiii:

al pa ?e ti dajo v ?tacuni popust, na koncu je to isti ?tos

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMW 100-tka
Napisano

kaj a shell obstaja v sloveniji? kje pa je? njihov v-power je pa nekaj drugega (glede mirnega teka)

V Sloveniji so zaenkrat ?tiri vendar so vse namenjene prvenstveno tovornjakarjem, ?e pa ima? njihovo kartico (vse so namre? avtomatske) pa lohka tudi v osebni avto tanka?... aja, seveda edino, ?e ima? diesla.

Ve? infa na tej strani

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMW 100-tka
Napisano

Za Agip sm pa zdej tut sam ?e parkat sli?u, da so se ful pokvarl, npr. kolega SDI kot njihova stalna stranka, je reku, da z Agipom celo mn prevoz, kot pa z njihovo konkurenco, pred pov leta npr. je bla pa stvar krepko drga?na! B)

Klele bi se moral kar strinjati saj z njihovim dieslom nisem bil zadovoljen (ve?ja poraba) pri tem, da sem se full namatral, da sem jo spravil v tank (skos je ro?ko izklapljalo pa kljub temu, da je nisem nastavil na najve?ji pretok) pa ?e ena stvar je ?udna in to so tiste nizke rde?e ograjce (zvite cevi) pri stebri?kih in ?e si le malce raztresen jih to?no zadane? s spodnjim delom vrat, ko izstopa? saj so pod nivojem pogleda in jih zlahka spregleda?.

Zadovoljen sem pa z OMV-jevim dieslom (predvsem zimskim), ne vem pa kaj folk vidi pri MOL-u saj je ?isto povpre?en diesel... Petrol me tudi ?e ni pustil na cedilu saj ima normalno porabo in spodobne vozne lastnosti.

Ostale (Logo, Tu?, Deo, ...) sem pa tanakal enkrat, dvakrat tako da ne morem dati pametne ocene. Edinga, ki se izogibam je Interina (govorice iz Hrva?ke o slabem dieslu) nisem pa tankal ?e na Shellu, Eri in Ultri, ker imajo premalo pump, al pa so tam, kjer me pot ne zanese.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

jaz sem pa ze zdavni nehal mert porabo...brezveze

sicer se mi giblje od 6.0 do 7.5 l/100km

ampak, a ve? ker avto porab najmanj bencina na 100km?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zra?ni filter
Napisano

PS. Hladen zrak je zakon, bolj je mrzel bolj? e se pelje moj V6 !

Yap, ve? molekul kisika na isti volumen poskrbi za bolj?e izgorevanje - zato pa se uporabljajo razni intercoolerji in podobna krama za hlajenje. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kva bi pol po tej logiki mislu (glede na moj pojo?i le?aj), da ?udno da nism ?e poletu, ko je tok zvoka od koles! :bravo::hohoho:

Boss, ti mu drugi? kar pre?itaj kej iz tvojga zakona, kiga ma? skoz pr seb, pa da vidmo, kdo pol bl obvlada predpise! :blink::D

Saj bi, sam o ?vi?ganju izpod koles v povezavi s hitrostjo ?ist ni? ne pi?e.... hehehe

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Top Gear Survey
Napisano

Pregled kvalitete za leto 2006. Zame ?e vedno en najbolj?ih in verjetno med najbolj objektivnimi pregledi kvalitete, zadovoljstva in zanesljivosti saj tukaj res lahko ocenjujejo zgolj lastniki avtomobilov in ne kar tako malo na povprek, kot se grejo pri AvtoMagazinu in partnerskih revijah pri izboru za najbolj?i avto (katastrofa).

CarSurvey 2006

Druga?e pa Mazda lepo dr?i mesto med prvo peterico, Katastrofa pa Mercedes, Nissan, Mitsubishi, VW, Audi in deloma tudi BMW, ki bi lahko bil vi?je. Francozi so pa itak prepri?ljivo na zadnjih treh mestih tako, da je ?e Fiat bolj?i :lol:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nisem vedel ali naj to vtaknem pod zabavni koti?ek saj je zadeva na meji resnosti.

V glavnem se v soboto vra?am iz Mazda meetinga v Celju pa me na cesti od Mokronoga proti Mirni v naselju ustavi policija. Po GPS-u sem imel hitrost 60km/h se pravi 10km/h nad omejitvijo. Pa da se ne bo kdo preve? zgra?al, kak?en divjak sem naj povem, da je to ravna, pregledna, regionalna cesta skozi naselje, ki je osvetljena, ima na obeh straneh plo?nik in tudi hi?e so vsaj 5 metrov odmaknjene od plo?nika.

OK... da nadaljujem. Za?elo se je po obveznem protokolu prometna/vozni?ka nakar se je :policaj: vtaknil v navigacijo in spra?eval, ?e mi ka?e tudi omejitve v naselju. Sem takoj vedel kam pes taco moli in sem mu lepo brez ovinkarjenja priznal, da sem vozil 60km/h in da lahko mojo trditev tudi na radarju preveri, da govorim resnico.

No nakar pa mi odgovori, da sploh ne merijo z radarjem ampak, da so me ustavili po zvoku gum in da je bilo po njihovi oceni kar precej hitro.

V tistem trenutku sem pogledal ?zmeden? to?no tako kot ta smajli in nisem bil ?isto prepri?an a :policaj: misli resno ali ne. Sem pa ?e enkrat ponovil mojo trditev o 60km/h in sem mu ?e enkrat potrdil, da mu ne la?em saj sem bil prepri?an, da me je snel na radar.

No potem sva sicer zaklju?ila pogovor o hitrosti in ?vi?ganju gum pa sva se posvetila pihanju v neko ?katlico s ?tevilkami ;) . Sicer sem mu pred pihanjem povedal, da bo 0,00, ker ne pijem alkohola. Ampak zgleda ?e vedno ni bil prepri?an v to, da mu govorim resnico pa sva morala to ?e stestirati.

Seveda je bilo 0,00 in :policaj: se mi je vljudno zahvalil za sodelovanje in mi za?eli varno vo?njo. Odnos na nivoju in zaslu?i pohvalo, je bilo pa vseeno sme?no, ker ti ni? ne verjame :D pa verjetno, je bil on ?e bolj za?uden, da na Dolenjskem v soboto ob osmih zve?er najde? nekoga z 0,00 promila. :hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ocenjevanje vozil
Napisano

Ra?unaj pa tam nekje cca. 500-1000? ni?jo ceno kot se prodaja po avto netu.

Hja sej... tolik?no zni?anje pri?akujem od prodajalca, ?e ne avta sploh ne kupim - pol smo pa ?e na evrotax cenitvah ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke
Napisano

S Xenoni je takole - sicer bom napisal za Mazdo 6, na?eloma pa velja za vse avtomobile s serijso vgrajenim Xenonom.

Po zakonu morajo imeti Xenonke vgrajeno avtonivelacijo vi?ine snopa lu?i in pranje ?arometov. Pranje ni toliko pomembno kot pa samodejna nastavitev vi?ine. Serviserji zadevo nastavijo privzeto vi?ino na neobremenjen avto, ko pa je avto nalo?en (potniki, prtljaga, prikolica) pa skrbi avtomatika, ki na osnovi senzorjev na vseh ?tirih obesih ugotavlja obremenjenost posameznih koles in temu primerno uravnava vi?ino lu?i.

Logika (oziroma neke vrste enostaven program) pa skrbi da na osnovi podatkov iz senzorjev tudi skrbi za primerno vi?ino. Se pa zgodi (in ne tako poredko) da pri nas nekateri serviserji ob menjavi ?arometa "pozabijo", da rabi lu? tudi vnos teh parametrov, kar nato pomeni, da ta lu? pri obremenjenem avtomobilu ne vzdr?uje vi?ine in sveti visoko oz. zelo visoko ter moti nasproti voze?e. Je pa vseeno naloga voznika, da ko opazi (in pri xenonu je to sila enostavno - razlika med ?rtama, ki ju me?e zgornji rob snopa) pomanjklivost v delovanju, da to na servisu ?imprej odpravi.

Tolk o xenonkah in zakaj je lahko zadeva problemati?na za nasprotivoze?e ;) - aja, ?e imajo pa ?e dodatno zni?ane avte in SLOganksta' style vo?nje je pa to dobitna kombinacija za rde?e o?i.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I??em kakega lastnika RX-8!
Napisano

?e tazadnji Top Gear si poglej, kjer se Clarkson, May in Hammond skregajo kateri je bolj?i ali Mazda RX-8 ali Audi TT ali Alfa Brera.

Predvsem si pa poglej Stigovo vo?njo na ?as, kjer je bilo res lepo videti kako se lahko eriksko vozi ?portnodirkalno. :bravo:

Aja, Poky tudi ti si poglej zadevo, malo natreniraj, da nam bo? tole demonstriral v soboto v Celju ;):D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

no tole glede bmw-ja (stasuni simbol pa to) slisis samo in samo v sloveniji....svasta...

in to zarad raznih kompleksov

no v nemciji je 3-jka eden jabolj prodanih avtov...mislim da je med top 10

pa se to: nehajte se razburjat na cesti ker to je domena balkancev (in nikol ne ves kdaj te bo ta isti balkanc ustrelil s pistoljo, ja tud to se dogaja)

vozi misko :)

pa se to: da pomislim na to, 'uff bmw je hud sam vozijo ga "cefurji" in ce ga bom kupil bom tud jaz "cefur"' je pa sploh adijo...

Labi, tole jemlje? malce preve? osebno saj na?a razi?ljanja ?e zdale? ne etikirajo vse lastnike bimmerjev, da so ?efurji al pa iskalci nami?ljenega statusnega simbola. Zame osebno BMW 3 tudi v sanjah ni statusni simbol ?e manj pa da bi si za?elel imeti trojko (ne re?em za kak?en krog ;)). Ta avto je pa v nekaterih o?eh resni?no statusni simbol, ?al vse preve?krat v o?eh tistih, ki jim je ?ivljenje, po nekih ?love?kih normah, precej tuje - vsaj iz mojega na?ina razmi?ljanja glede osnovnih ?love?kih vrednot.

Lahko da se tudi motim pa da so moderne vrline zdaj druga?ne in da se mora ?lovek obna?ati kapitalisti?no, povzpetni?ko, tla?iti druge in se dvigati nad mno?ico predvsem na ra?un ostalih.

?e bi Sun Tsu (Art of War) ?ivel danes bi svoja genialna razmi?ljanja prenesel nekako tako, da ?e ?eli? globje spoznati ?loveka naj te zapelje en krog s svojim avtomobilom. Pri tem se poka?ejo tudi namensko skrite lastnosti posameznikov, ki jih ne more? odkriti zgolj s pogovorom.

In tako kot se obna?a? v prometu tak?en je tudi tvoj osebnostni karakter in takih ljudi se jaz izogibam tako v privatnem kot v poslovnem ?ivljenju. Na ?alost pa si ta vrsta izbira svojemu karakterju, po njihovem mnenju, primerna vozila. Najve?krat so na tem spisku najprej napisani BMW-ji, pa kak?ni Audiji, pa tudi Alfe in Honde so visoko. Pa da ne bo kdo mislil, da so Mazde imune na kretene - ?e zdale? ne, ampak je pa? tako, da pri kretenih pa? niso dovolj visoko zapisane - premalo izstopajo.

Kar se mene ti?e je tako, da za moj ob?utek je to avto, ki nase vle?e preve? slabe karme od fou?ije, ki se prerada tudi na pleh podpi?e, do ob?utka, da preve? izstopa?. To zadnje je lahko tudi moj osebni problem saj sem se neko? odlo?al kaj gre od hi?e in ostal je Wartburg, od?el pa Peugeot 305?!? Pa tudi s Clarusom pri drugih verjetno nisem vzbujal ob?utkov zavidanja, kar se mi je prvi? zgodilo z Mazdo in moram re?i, da mi ni bilo ?isto ni? v?e? - sem pa? tak, da na polju fou?ije pa? slabo uspevam ;) .

Evo pa sem spet zafilozofiral - upam, da je komu jasno kaj sem hotel povedat, ?e ne pa tud ni? hudega. Aja v glavnem imam kar sre?o, da privatno poznam edino "normalne" lastnike/sovoznike BMW-jev zato, ?e sem koga slu?ajno u?alil se opravi?ujem - ?e posebej tebi Labi in mojemu prjatlu Mateju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

en policaj me je sramezljiv se bo treba ?e enkrat z njim pogovorit :D

hehe, do that - pa ZVCP mej s sabo v avto - se spla?a imet...

enkrat me je zadeva ?e re?ila saj me je pred leti v hudem sne?enju in 10cm snega na cesti :policaj: hotel kaznovati, ker naj bi me na ovinku zaneslo preko sredinske ?rte (ki, je seveda bila skrita pod snegom). Ko sem ga vpra?al po katerem ?lenu me ho?e kaznovati se reve? ni mogel spomniti ni? pametnega pa mi prbije enega od ?lenov. Jaz pa ro?no vzamem ZVCP, pogledam kateri ?len pa skoraj prasnem v smeh saj je ?lo za ?len o dajanju smernika.

Smernik na ovinku kjer ni kri?i??a?!?! Pa sva bila hitro zmenjena, da bo samo opozorilo brez kazni - sicer tudi nisem vedel na kaj me je opozoril ampak ej, vsaj dnarja mi niso pobrali :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

samo v vednost :D

na AC in raznih obvoznicah ni ve? prehitvelanih pasov, vsi so vozni, tako da je dovoljeno tudi prehitevanje po desnem pasu, ampak samo je potrebno biti izjemno previden ker tisti ki ga prehiteva? po desni po ravno takrat zanala?? proti tebi zapeljal, kot kaj me ima? po desni za prehitevat - ne glede na znamko avta!

Marko, Marko, Marko - pa kdo te je tako grdo naplahtal, ker ?e bo? po?el tole kar pi?e? bo? zelo hitro ob 170?.

Druga?e pa priporo?am branje ZVCP-ja ?e posebej 26. in 36. ?lena

No pa da se ne boste matral sem ju kar objavil

26. ?len

(1) Na smernem vozi??u z dvema ali ve? ozna?enimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.

(2) Na smernem vozi??u iz prej?njega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. ?e ima smerno vozi??e tri prometne pasove, je dovoljena vo?nja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

(3) Na cesti z dvema ali ve? prometnimi pasovi za vo?njo v eno smer v naselju sme voziti voznik motornega vozila, katerega najve?ja dovoljena masa ne presega 7.500 kg, ki lahko brez oviranja sledi prometnemu toku, tudi po prometnem pasu, ki ni ob desnem robu smernega vozi??a.

(4) Kadar se na cesti iz prej?njega odstavka promet zgosti toliko, da vozila zasedajo vse prometne pasove na smernem vozi??u in se premikajo s hitrostjo, ki jo pogojujejo pred njimi voze?a vozila, ni dovoljeno zapeljati z enega na drugi prometni pas, razen zaradi razvr??anja pred kri?i??em ali ustavitve vozila.

(5) ?e je na smernem vozi??u iz prvega odstavka tega ?lena na enem od prometnih pasov onemogo?en promet vozil zaradi ovire ali se pas kon?a, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dol?ni omogo?iti vklju?evanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na tak?ni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vklju?i v promet ?e po eno vozilo (sistem zadrge).

(6) Na cesti, ki ima dva ali ve? ozna?enih prometnih pasov za vo?njo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozi??u, namenjenem vo?nji v nasprotni smeri.

(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekr?ek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim ali petim odstavkom tega ?lena.

(8) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekr?ek voznik, ki ravna v nasprotju s ?etrtim odstavkom tega ?lena.

(9) Z globo 60.000 tolarjev se kaznuje za prekr?ek voznik, ki ravna v nasprotju s ?estim odstavkom tega ?lena. Vozniku motornega vozila se izre?e tudi 4 kazenske to?ke.

36. ?len

(1) Prehitevanje vozil je dovoljeno le po levi strani.

(2) Ne glede na dolo?bo prej?njega odstavka je dovoljeno prehiteti po desni strani:

? vozilo, ki zavija levo;

? vozilo, ki vozi na cesti v naselju, s smernim vozi??em z dvema ali ve? prometnimi pasovi, po prometnem pasu, ki ni skrajno desni;

? vozilo, ki vozi na plo??adi z ve? prometnimi pasovi, v katero se raz?iri smerno vozi??e pred cestninsko postajo, na kateri je hitrost omejena na najve? 60 km/h;

? tirno vozilo, ki vozi po tirnicah, polo?enih po sredini vozi??a.

(3) Vozilo, ki zavija levo, je dovoljeno prehiteti po desni strani, ?e je voznik tega vozila dal predpisan znak in zavzel na vozi??u tak polo?aj, da se da zanesljivo sklepati, da bo zavil levo, in ?e je na njegovi desni strani dovolj prostora za prehitevanje.

(4) Tirno vozilo, ki vozi po tirnicah, polo?enih po sredini vozi??a, je dovoljeno prehiteti le po desni strani, ?e je med tirnim vozilom in desnim robom vozi??a prometni pas. Na enosmerni cesti ga je v takem primeru dovoljeno prehiteti tudi po levi strani.

(5) Prehitevanje po desni strani ni dovoljeno na avtocesti in cesti, rezervirani za motorna vozila, razen na plo??adi iz tretje alinee drugega odstavka tega ?lena.

(6) Z globo 40.000 tolarjev se kaznuje za prekr?ek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z dolo?bami tega ?lena. (7) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekr?ek voznik, ki ne potrebuje vozni?kega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z dolo?bami tega ?lena.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bom kar sebe citiral iz naslovnega posta te ?trene

Ali je sploh mo?na oz. smiselna primerjava med avtomobiloma, ki sploh nista v istem velikostnem razredu. V bistvu je, saj se izka?e, da sta to cenovno povsem primerljiva avtomobila oz. Golf je celo dra?ji?!?!

Mislim, da je primerjava kar na mestu, ?e gledamo koliko avta dobimo za koliko denarja in kako se ta dva potem obneseta na cesti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.