Skoči na vsebino
Kaj je dobro za "mašino"?
Napisano
pred 4 urami je NevLado napisal:

G120 komot v tretji do blokade in si na 130, potem pa šaltaš v 5to in 6to.

Blokada ni pri 130, ampak pri 155 :)

Ker ponavadi vozim kratke in mestne relacije, obvezno vsakič ko grem na AC (in to je tudi vsak teden), v 3. menjam šele med 5000 in 6500. Ker pa imam do AC slabih 15min se motor tudi ogreje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
dne 11. 11. 2022 ob 16:09 je Janez007 napisal:

Vodna črpalka??? OK, pri teh km so mikrojermeni včasih že napokani, ampak vodna črpalka? 😲

Pri jermenih ni problem samo kilometrina ampak tudi zob časa..

Napenjalec je bil že hin..

Za črpalko sem se pa odločil, ko sem bral to temo:

kjer piše:

Mikro jermen+napenjalec                      100000km-120000km
 Vodna črpalka                                         100000km-120000km

Sicer naj bi zdržala 150 - 200k km, ampak sej ni problem, če se servisira bolj pogosto, kot pa preredko :)

Naslednje leto imam namen menjat svečke, pa tudi še ne bo predpisanih 120k km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano

Še ena o porabi iz prve roke, od danes.

Peljal sem mojo mazdo G120, čipirano na 169 z 18 col gumami iz Zreč v Dramlje na servis. Cca. 25km, tudi avtocesta na relaciji.

Z drugo mazdo G120 in 16 col je šla žena, da me je potem odpeljala domov.

En za drugim, po omejitvah ali malo čez :)

Poraba pa na obeh identična: 5,7 l / 100km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano

Letne gume imam 18 col, zimske pa 16. Razlika v porabi je cca. 2dl, predvsem na račun teže:

So pa 16 col malenkost bol udobne za vozit, če cesta ni najbol lepa takšnih pa je kr veliko cest v SLO).

Pa tudi, če imaš namen kupit zimske verige, sam niti posmilsim ne da bi kupil za 18 col :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moja trojka je snowflake bela, pa je barva izjemo hvaležna (ne opazi se da je umazana). Poraba mešane vožnje (mesto + AC) je okrog 6,5. Načeloma sem zelo zadovoljen, težave sem imel samo z Bose ozvočenjem (2 zvočnika so "menajli" oz. rešili pod garancijo, enega sem letos sam zlepil skupaj) in zadnjo desno zavorno čeljust je blo teba že 2x pucat, ker je štekala. Na volanu po dobrih 90k še ni opaziti nič omembe vrednega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 6. 5. 2022 ob 20:08 je akla napisal:

Verjetno gre za tole: https://www.ebay.com/itm/224683763484

Ali je kdo od forumašev to že vgradil ?

Sicer sem to funkcionalnost imel na VW Golfu in si želim uredit tudi na Mazdi.

Ne še, sem pa decembra naročil nekaj podobnega za trojko. Link na ebay-u žal ne dela več.

Bo treba počasi vgradit :)

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Glede na vrata limuzine bo zanimivo predvsem belanco na MTB spravit mimo.

Gre pa v hatchback recimo poleg 2 potnikov še 70 m2 vinila, podloga za vinil in letvice :)

vinil.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano (urejeno)
pred 15 urami je robz napisal:

Zame in za kolo bo najbrz dovolj :D kak sopotnik pa bo tudi kar udobno sedel spredaj. A je ful razlike s prostornjosto v primerjavi z limuzinsko 6ko?

M3 letnik 2015 hatchback. Specialka velikosti 54 in višina sedeža 75cm gre not brez težav, ampak že na knap. Če bo sedež malo višje ga bo treba spustit. Je pa seveda treba podret celo zadnjo klop.

Popravljeno od toto89
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
dne 6. 1. 2022 ob 19:24 je Bini napisal:

Graf od  X 186  bi bil malo lepši.....😬

Evo :)

Za 2015 G120 in G165 int 2021 X186

20152.png

20151.jpg

Pa še za 2021 G122 in G150 int 2021 X186

20212.jpg

20211.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Bini napisal:

Pojdi na probno vožnjo in boš videl kako in kaj.:whatever:

Imel sem  prejšnjo 3ko in sem bil zelo zadovoljen,sem pa testiral novo g122in je premalo tako,da kupi to 150 😊 Meni je lim.dosti lepša od 5 vratne in bi jo imel,če nebi bilo cx30....😉😂

Med 3. generacijo (BM-BN) in 4. generacijo (BP) trojke je razlika tudi v teži - nova sejje "zredila" za slabih 100kg (ne vem točne številke).

Motor G120 "na papriju" rabi 8,9s do 100, novi G122 pa 10,8s. Zato je @Bini opazil razliko :)

G150 pa 9,1 do 100, torej približno kot stari G120.

Številke so od tukaj

Popravljeno od toto89
označitev člana - Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 G120 poraba
Napisano

V povprečju naredim s tankom 550 - 650km, poraba pa 6,0 +- 0,5l.

Je pa zelo odvisno od relacije.

Od kar delam od doma in zaradi zaprtih regij nisem vozil daleč (dobrih 5km), je bila poraba 7 - 7,5l.

Kar se tiče kilometrine, ko se prižge lučka, nisem nikoli preizkušal.. ker se mi zdi, da se na naših cestah pogosto obtiči, zato grem tankat takoj, ko se prižge lučka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 24 minutami je Alex napisal:

Mene tudi zanima umazanos mrežice. Pa kako to, da so bile ploščice že dotrajane? 🤔

Koliko pa bi naj zdržale ploščice? Na moji trojki sem jih meljal po 46 000km. Najbrž je obraba zelo odvisna od relacije po kateri se avto večinoma vozi..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kak?ni so kaj prvi znaki, ko je potrebno zamejnati akumulator, glede na to, da pravite, da pri Mazdi dr?i kake 3 leta? Start stop verjetno ne dela ve??

3 leta? Imam letnik 01/2015, za enkrat akumulator deluje ?e brez problema. Na servisu je bil glede akumulatorja odgovor, da lahko zdr?i od 3 pa tudi do 8 let. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.