Točno tako! Predvsem varno, kar je dokaj relativen pojem na cestah v Italiji, moraš bit kr aktiven voznik.
Sem pa opazoval po Italiji med dopustom, če bom opazil kaj polnilnic. Moram rečt, da sem bil šokiran, kako malo sem jih srečal izven autostrade. Predvsem v južni tirolski jih nisem opazil, tam kjer bi jih najbolj pričakoval, glede na to da je dosti prelazov. So pa bile na vrhu Trento Bondoneja.
Sem pa prvič srečal NIOta, in v garažil našel parkiran BYD Seal. BYD je bil z Danske. Večina e-mobilov v Italiji je bla z registracijami severne evrope.
Že 5 dni prav neč, ker počiva pod nadstreškom po izčrpnem dopustu v Italiji, toliko prelazov kot je videla minuli teden, jih še dolgo ne bo Med počitkom jo pa končno nadomešča Nissaaan z še bolj dinozaverskim motorjem (na pamet mi ne pade nobena večja in bolj starodobna žival, tak da sem moral samo stopnjevat dinozavra, žal )
Eh dvorjan sam ponazarja, da se da nardit šparovno pot z emobilom. Ja, seveda se da, vsaka čast, da ti je šlo skozi Samo, da bo pa "normalna" družina zdej z e-mobil šli na dopust 1x letno in s tem prišparali še za en teden dopusta, pa dvomim.
Izračun je pa easy namest 115€ bi jst porabu z dinozavrom od 480€ (6,8l/100km) do 528€ (7,5l/100km), s tem da ceno bencina izberem arbitrarno 1,5€. Ne vem pa ali je dvorjan potoval sam, če ni, potem bi se vrjetno tudi njemu poraba zvišala.
Ne vem pa zakaj zmeraj več zgodb slišim od raznih ljudi, kako se ogibajo EV. Ravno včeraj smo na mini pikniku pred blokom poslušali razne zgodbe, kako se pred Lidlom fila avto z 9 kW namesto z 50 kW. Pa kako so šli z Enyaqom iz MS do GO pa so vsi bili živčni v avtu in se bili primorani ustaviti v LJ.
Ne res guys, dve sekundi pomenita, da en al pa dva avta ne bosta šla v intervalu čez. Res je treba bit zbran pred semaforjem in ne spat. Predvidevat na osnovi ostalih semaforjev, kdaj bo zelena, če imaš startstop "zaženeš" motor prej, daš v prvo in ko se prižge rumena je to cca sekunda in ko je zelena spelješ. Pa ni treba dirkaško speljat, ampak normalno pri tem pa vseeno popazit, da ni kak padalc kej spregledal.
Vse to se da brez težav, če se ne spi pred semaforjom, teksta po telefonu, opazuje mladenke v miničih (Ok, mal lahko) in predvsem, da smo fokusirani takrat na vožjo. Pol ne bo nobenega trobljenja, pizdenja in gneče bodo prec manjše.
Mislim, da je večini z nas tule to znano, da pač na semaforju ne spiš ampak predvidevaš kaj bo. Problem je ostalih % ljudi (številko si izberi poljubno), ki jih tvoje besede ne dosežejo. Še zmeraj razmišljam o nakupu bele table z flumastri, da bom določenim v prometu lahko pomagal, bodisi z: pšenica ti leti iz kamijona, luči si prižgi itd.)
Lol, se bo našel pa kdo drug. Pač to je še ena plat tega, da je EV na začetku. Vrjetno tudi prvi kovač, ki je začel doma šraufat avtomobile namesto kovat podkve ni bil dobrodošel. Pa poglej sedaj, vsak tadrug mehanik ima "popoldanca".
Sem se pogovarjal z sodelavcem,k ima Teslo model-Y...o tistem hrvatu,k rihta EVje...pravi,da še cudno,da ga niso ubili...in o Renoult-ih (se je samo smejal)....
...z zeno skupaj v letu prevozita 33.000km..In je rekel..."do 192.000km ima garancijo na baterijo in pogon...pri 180.000 bo naprodaj..."😂🤣
Toliko o zelenem prehodu.
Am, kaj mi tukaj uhaja, dečko si gradi biznis okoli EV in zdej je za stran spravt al kaj točno si hotu povedat?
Tako že dlje časa iščem 350Z in zdej mam nekaj nagledanga in me zanima, če ima kdo kakšen kontakt na mehankarja, ki se z njimi ukvarja? Oz. če poznate koga, ki je že lastnik tega avtomobila in imate njegov kontakt? Hvala v naprej.
Fascinantno, koliko energie za prepričevanje en drugega v svoj prav, js pa še kr berem, ko kak tabloid, jao mene. Očitno bo zdaj še kar nekaj elektrike preteklo, preden se bo EV organsko razširil nad celotno populacijo, navdušenci že imajo vsak svoj model, zdej bo pa bolj zanimivo.
@dvorjan Kako si tako prepričan koliko bi ti mazda popila na tem istem potovanju? Ni druge, boš moral še enkrat it peljat, pa na koncu pokazat povprečno 48 km/h, pa da se vidi kolko bo pila. Jst na svojem dinozavru še nikoli nisem mel nad 7,5 kadarkoli sem šel na daljše izlete, tk da težko vrjamem da z trojko nebi nebi šlo pod to, brez naporov.
To je nova realnost za novejše modele Mazd, tudi evropski ga imajo manj in manj. Včasih so baje imeli evropejci okoli 150 mikronov (če se prav spomnim), pa se je v zadnjem času to dosti zmanjšalo tudi na 90.
Mazda je pa še posebej znana po tankem laku, ko sem imel svojo po par letih uporabe prvič na detailingu (imam 6 letnik 2019, 2022 sem bil na detailingu prvič), so bile ugotovitve iste kot jih imaš ti. Delala sva meritve pri prevzemu in ravno takrat je tam imel tudi čisto frišno mazdo 3, in je bila ista pesem.
Tule je pa prispevek iz tistega časa (sem dejansko mislil, da sem jo dal na detailing že 2020 pa očitno ne ) :
Sej ne rečem so prednosti. Če imaš babo s prevelikimi joški jo hitro najdeš v dvorani polni bab, tko kot sem jaz danes brez težav našel svojo Mazdo v prepolni garažni hiši. Prevelike sanke je težko zgrešit.
@Boss ima ta problem/prednost (kakor se vzame), da je visok in zdej vidi samo tiste sanke na svojem avtu. Če bi imel SUVa, bi je videl manj in bi bil problem rešen
Pazite se me, js bom prvo vgradne Bridgstonke letos obul že petič
Pač imam to srečo, da nimam dnevnih voženj, ko pa grem pa večinoma v lepo vreme, v dežju se pa tako ali tako "jajcam" in nebi zaupal nobeni gumi, sploh pa ne tisti ki isto drži v suhem in mokrem
Mimogrede, kako so osvetljena stikala na voznikovih vratih? Meni na 13 letniku samo za odpiranje voznikovega okna...
Se lahko to kaj nastavi, da še kaj drugega sveti...ogledala...
Če imaš že GJ verzijo potem je to to, moja prejšnja l. 2015 je tudi osvetlila samo stikalo za voznikovo okno, sem takrat tudi mislil da je bug. Trenutna letnik 2019 pa že ima osvetljeno vse.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Točno tako! Predvsem varno, kar je dokaj relativen pojem na cestah v Italiji, moraš bit kr aktiven voznik.
Sem pa opazoval po Italiji med dopustom, če bom opazil kaj polnilnic. Moram rečt, da sem bil šokiran, kako malo sem jih srečal izven autostrade. Predvsem v južni tirolski jih nisem opazil, tam kjer bi jih najbolj pričakoval, glede na to da je dosti prelazov. So pa bile na vrhu Trento Bondoneja.
Sem pa prvič srečal NIOta, in v garažil našel parkiran BYD Seal. BYD je bil z Danske. Večina e-mobilov v Italiji je bla z registracijami severne evrope.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani