Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

EV Clinic (Hrvatje, pomojem najboljši serviserji EVjev, na balkanu, mogoče tudi v Evropi) so naredili sledeči seznam:

DOCS.GOOGLE.COM

List EV List- EVC Aprooved,Ovo je lista koja se ne dotiče ničijih privatnih ukusa i kozmetičkih stajališta, vozilo posmatramo kao...

Lepo piše za vsak model + in -

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moj prvi avto
Napisano

A motorji tudi štejejo?

Prvi avto je trenutna Mazda (2.2d, 175km, 2015), prej sem vozil družinsko Toyoto Yaris 1.0 (2001 letnik), ki jo še vedno koristim do Ajdovščine in nazaj.

Motorji pa - APN 6 (1986), ki je še vedno doma, in če bog da sina, ga bom učil gor se vozit

Cagiva Raptor 125 - 2005 letnik (2 taktna puščica)

Honda Hornet 600 - 2007 letnik

Aprilia Caponord 1200 - 2017 letnik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nisem je več mogel gledati vso umazano in sem jo opral.

Kje je poletje me zanima? Katastrofa je to vreme.

Med pranjem sem ugotovil, da mi je nekdo ukradel pokrovčke na gumah.

Svašta, hvalabogu imam rezervo (so pa aliexpres, 80 centov vsi 4 komadi)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ovinki moram še sprobat (Ajdovšina - Col)

Iz moje vasi do Ajdovščine ni nekih ovinkov tako da ko sprobam poročam :)

Kot pravim nisem neki "norec" (za ovinke imam motor, to ladjo od avta mi ni neki za preganjat po ovinkih, pa vem da je avto zmožen)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo da delim še mojo dosedanjo izkušnjo z Nexenkami

Včeraj/danes so doživele krst haha

Šel sem k sošolcu s faksa v Ljubljano in guma je doživela (skoraj) vse kar se da - od lepih temperatur in suhe ceste tle na Primorskem, do dežja v bližini Postojne, do sodnega dneva v Ljubljani (zelo zelo močan naliv + sodra), za domov pa nizke temperature (pri Uncu mi je kazalo 2 stopinji)

V nalivu je bila na trenutke avtocesta bolj jezero kot kaj drugega. Če ne drugega mi je lepo spralo podvozje haha

Guma se je držala kot po tračnicah je pa res, da sem hitrost zmanjšal (100-110 namesto 130).

Zelo mi je tudi všeč ker je res tiha, pa tudi ne vem ali je to samo moje opažanje, na zimskih ko grem 130 "čutim hitrost", na letnih pa se mi zdi pri 130 kot da grem samo 110 😅

Vsekakor zadovoljen, bomo videli koliko časa bo držala (računam 4 sezone)

Priporočam 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

A niso Nexen Korejske gume.....🤔

Tako je, vendar je pomojem izdelava cenejša na Kitajskem

moje so vse 4 Nexenke Made in China - bomo videli, zaenkrat mi delujejo dobre gume, še najbolj me zanima dež, ki ga pa ne bo treba dolgo čakati :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Evo teta me je pripeljala do Mercatorja in nazaj

Za nazaj sem jo mal testiral, namesto levo, zavil desno in sel skozi center. Teta je lepo racunala sproti (razen annoying route recalculation, ki je res annoying), info se je izpisoval na heads up displayju, znake za hitrost je ok kazalo (iz 90 na 60 kamor je bil znak)

Zaenkrat all good

Jutri do Kozine porocam se avtocesto/hitro cesto

Kartico sem naročil 14 marca, dobil danes, tako da 15 dni (brez carine, ker je šla čez Madžarsko)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.