Skoči na vsebino

Ne vem več kolikokrat sem že napisal tukaj na forumu. Zelo dobro sem poznal človeka na Mazdinem servisu in pred 5-imi leti imel enako dilemo, in sem ga vprašal, katero Mazdo kupit, s katerim motorjem. Brez dileme je odgovoril "bencinarja". Nisem nehal in ga vprašal, "kaj pa dizel?". Njegov odgovor:"kupi bencinarja". Je pa res, da je sam vozil Mazdo dizla. :)

Tukaj smo to že obdelali in prišli do zaključka - če kupuješ Mazdo izven garancije in ne znaš sam pošravfati motorja, potem je bolje kupiti bencinarja. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano

Jaz čakam G145 2,5 ... menda pridejo proti koncu leta  ... krivulja navora boljša od G122 ... podobna krivulji X motorjev v območju okoli 3.000 obratov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj kupiti?
Napisano
pred 31 minutami je ignacij napisal:

Ma nič ne pomaga razlaga, ona bi imela malo višjega in konec🤣. Yaris ji je premajhen, ne sprašuj zakaj ker samo ona ve. Nekak pogledujem proti CX30, sam so kr dragi. A ta motor g122 sploh kam gre al moreš vzeti X?

Boj važno je kam ona pogleduje, če bo njen avto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je gregor2137 napisal:

Kaj pa ostalo? Zračni filter je bil menjan samo enkrat po 5 letih oz. 52.000 km, zavorna tekočina sploh nikoli. Je to ok? 

OK, bi pa zavorno olje sedaj zamenjal ... zaradi starosti je izgubilo nekaj kakovosti, vendar to ni naredilo nobene škode (s časom se v olju nabere nekaj vlage, ki mu niža vrelišče .... ampak to je bolj pomembno za rally avtomobile). Včasih smo vozili po 10 let isto zavorno olje ... sam sem ga imel v Hondi Accord letnik 2008 vsaj 8 let, če ne celo 12 let oziroma 230.000 km.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kar nekaj Mazd 2.0 in 2,5 bencinarjev sem videl, pri katerih so se servisi delali na okoli 25.000 km ... 

Sam ne bi imel zadržkov zaradi servisnih intervalov za nakup te Honde, sploh pa, ker ima zelo malo prevoženih km in tudi če je bilo olje že malo na meji, vse skupaj ni dolgo trajalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je NevLado napisal:

Ce kupis kot fizična oseba sem 99,9% da ostane 19% davka :D  mogoče @dvorjan poda oceno koliko pride uvoz za NOVO vozilo, ker vem da je neka višja dajatev

Jaz pa sem 99,99%, da moraš plačati slovenski 22% DDV. Za vse avte do 6.000 prevoženih km ali mlajše od 6 mesecev, ki se davčno obravnavajo kot da so novi.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:
PRANGE.DE

Mazda 6 Center-Line G-165 *August-Aktion* NAVI ACAA MR Farbe: Machine Grey im Mazda Autohaus Prange GmbH.

Pa še vse 6ke pri tem prodajalcu trenutno:

PRANGE.DE

aktuell Mazda6 im Angebot HerstellerPreisKilometerErstzulassung Renault Twingo 1.0 SCe 75 Limited Faltdach Klima Bluetoo 12 Monate Garantie Leistung54 KW / 73 PSKilometerstand39.419...

Samo komentar: Ta pride cca 36 (mi imamo 22% DDV, oni 19%) , ... center line je skoraj osnovna oprema (2. po vrsti ...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je NevLado napisal:

Kupi novo 6ko :D G165 v Nemčiji dobiš za 32k, odvisno od opreme

Daj pripopaj link do prodajalca ... meni se zdi, da je v trgovini bolj okrog 40.000 ...

https://www.mazda.de/konfigurator/MAZDA6/5WGN/

Ma gledam za sina, ki se počasi odpravlja na svoje. Primerna zanj (optimalna) se mi zdi Mazda CX-30 z 2,5 G140 motorjem. Mu je Mazda 6 všeč, enako kot jaz pa je mnenja, da je v trojki (prejšnji model) občutek vožnje še boljši. Potem si pa mislim, da če bo slučajno kakšen naraščaj, bo trojka HB kmalu premajhna, za nalagat vozičke itd. in je verjetno CX-3 po prostornosti nekje vmes med 3-ko in 6-ko, ali se motim?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Freedom988 napisal:

Iskrena hvala za odgovore do sedaj. Vendar tisti dve fotografiji, kjer je pri PRIME LINE zapisana spodaj vzratna kamera, velja za trenutne verzije Mazde CX30. Povedano drugače: na spletni strani mazde so posodobili konfigurator z novimi verzijami, katalog pa je še star s starimi verzijami. Če greste pogledat pod konfigurator pa tam kliknete seznam opreme za posamezno verzijo, niti pri vstopnem modelu več ni zapisana vzratna kamera, ampak samo ˝Na­prej usmer­je­na ka­me­ra, spre­dnji ra­dar˝, ki niti ne vem, kaj pomeni. Zato sprašujem, če je možno, da leta 2024/2025 takšen avtomobil ne bo imel vzratne parkirne kamere vse do zadnjih dveh top verzij, glede na to, da je vzratna kamera skorajda že standardna oprema pri vseh znamkah in modelih avtomobilov? Se opravičujem za gnjavažo, verjetno bo treba počakati, da posodobijo tudi katalog na spletni strani pa bo potem kaj več jasno, oziroma se bo treba pozanimati direktno pri Mazdinem trgovcu/avtohiši. 

Sprašujem pa vse to zato, ker nameravam v roku 2/3 let, kupiti Mazdo CX30, sedaj imam Toyoto Yaris, 1.5. bencinarja s 4 valji, letnik 2019 (ima vzratno kamero), avto dela kot urica brez nobenih problemov. Žal pa Toyota več ne ponuja normalnih atmosferskih 4 cilindrskih motorjev v njihovih manjših modelih (yariske delajo samo še 3 cilindrske), pravega hibrida tudi nočem imeti, nove yariske top opremljene stanejo pa isto kot Mazda CX30. Imam težave tudi s križem in se mi zato zdi SUV boljša rešitev. Mazda je skoraj edina znamka, ki ponuja še normalne motorje, čeprav se komu zdijo dinozaverski, je to meni pomembno, ker so zanesljivejši od turbakov in je še samo ena stvar več, ki lahko crkne. Kakšne so vaše izkušnje glede zanesljivosti in trajnosti Mazd? Pri Toyotah sem navajena, da avto vidi servis 1x letno in to je to in da razen rednih stvari, kot je npr. menjava ploščic, diskov ipd. ne crkne nič oz. zelo redko in da vsaj 10 let nimaš problemov z avtom. 

Se opravičujem za malo daljši zapis in hvala za odgovore že vnaprej. 

Tole je bolj vprašanje za Mazdo Slovenija ...

WWW.FACEBOOK.COM

Mazda Slovenija, Ljubljana. Gefällt 18.160 Mal · 71 Personen sprechen darüber. Dobrodošli na uradni strani Mazda Motor Slovenija. Spoznajte našo filozofijo Jinba Ittai in izkusite

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 28 minutami je Jest napisal:

Pomoje sta glede prostornosti v kabini tam tam… konec koncev je CX-30 povišana Mazda3 …Sicer ocenjujem samo na podlagi videnega… Mogoče bo Bini kaj več napisal, ker je prej vozil trojko, sedaj pa CX-30 …

Na @Bini sem najprej pomislil, vendarle on je imel limuzino, pa še prejšnji model. Mene zanima Mazda 3 HB, oz. alternativno CX-30, če je prostornejša. 

Privlači me tale G140 dinozaverski motor.  6-ke ni več v ponudbi, CX-5 pa tega motorja tudi nima v ponudbi. Ostali večji so zame predragi - ne mislim nabavljat avta za 50.000, ker mi ga lahko naslednji dan zbije toča ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Verjetno je kdo na tem forumu že komentiral prostornost Mazde 3 v primerjavi s prostornostjo CX-30. Mazda 3 je zaradi nižje višine boljša glede lege na cesti, kako pa je s prostornostjo. Verjetno ima CX-30 več prostora na zadnjih sedežih in tudi v prtljažniku? Omembe vredno več, ali minimalno več?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Uff ... super dinozaverski motor z ročnim menjalnikom. 👌

HOMURA = PRIME-LINE + dodatki

PRIME-LINE pa ima kamero (navadno ... meni celo boljša, ker na blizu že slabo vidim)

image.png

Screenshot 2024-08-03 21.45.52.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano (urejeno)
pred 54 minutami je FuManchu napisal:

Kar naj jih imajo. Vozim stare avte in nisem kupec novih jajc:ouje:

čez 10 let boš kupoval stara jajca od jajc, ali kaj? 😀 Imam podoben problem samo da se ga ne veselim.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 17. 7. 2024 ob 11:19 je Janez007 napisal:

Včeraj sem prejel paket iz Berlina in na Cliotu zamenjal odškrbljeno zadnjo luč (še od karabmola spomladi) ter zamenjal omejevalec vrat. Ampak takoj ugotovim, da še veliko bolj poka, kot stari. Kako je lahko nova roba tako slaba? Nobene kontrole kakovosti?

Reklamiral pri Autodoc (dobro dokumentiral, tudi s posnetkom) in so že rešili - za omejevalec vrat bodo vrnili kupnino. Tako da gre sedaj ta nov izdelek v mešane odpadke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Včeraj sem prejel paket iz Berlina in na Cliotu zamenjal odškrbljeno zadnjo luč (še od karabmola spomladi) ter zamenjal omejevalec vrat. Ampak takoj ugotovim, da še veliko bolj poka, kot stari. Kako je lahko nova roba tako slaba? Nobene kontrole kakovosti?

https://www.autodoc.si/fast/18832882

image.png

https://www.autodoc.si/johns/2082351

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.