Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano
pred 7 urami je Alex napisal:

1. podatek

Zmogljivosti: 170 km/h, pospešek 7,9 sek od 0 do 100 km/h

2. podatek

Naš amaterizem je postal očiten ob pogledu na druge lastnike e-avtov, ki so drug za drugim prihajali in odhajali s postaje. Komaj so priklopili avto na kabel, so iz enega avta privlekli na plano frizbi, iz drugega žogo in že se je industrijsko parkirišče spremenilo v ad hoc igrišče.

Morda pa bom, obogaten z novimi izkušnjami potreb in zadreg e-potovanja, naslednjič v tisti prostor za kable stlačil še loparje za badminton. Še sreča da ni deževalo. V takšnem primeru bi si sicer v modernem scenicu lahko ogledali kakšno epizodo družinske serije ali kaj podobnega, sem se tolažil.

3. podatek

Nanj smo prispeli le z dobrimi 10 odstotki energije. Tam pa šok, po priklopu in je bila povezava po dobri minuti polnjenja na maksimalni moči že prekinjena. Nič ni pomagalo, niti premikanje med različnimi polnilnimi mesti niti več kot pol ure visenja na telefonu z Ionity klicnim centrom, resetiranjem in iskanjem napake.

4. podatek

....

Je pa res, da nisem sledil tempu kadečih se poljskih dizlov, ki so divjali mimo mene pri legalnih 140 km/h.

....

5. podatek

Poraba energije na poti z veliko večino avtoceste je bila v povprečju 21 kWh/100 kilometrov, oziroma za okoli 300 kilometrov resnično brezskrbne avtocestne vožnje. 

300 kilometrov resnično brezskrbne avtocestne vožnje. 

300 kilometrov resnično brezskrbne avtocestne vožnje. 

6. podatek

... je pa tudi cenejše

Skupaj smo opravili okoli 2.100 kilometrov poti. Za elektriko na poti smo skupaj z neprilikami porabili okoli 130 evrov. Če bi se peljali z dizlom in s povprečno avtocestno porabo sedmih litrov, bi za isto pot preračunano zapravili okoli 220 evrov.

7. podatek

S pravim pristopom, vedno vsaj 25 odstotki energije in z najmanj enim rezervnim scenarijem glede polnjenja pa je mogoče v avtu, kot je renault scenic E-tech, tudi na daljše poti prek Evrope potovati relativno samozavestno, udobno in brez prepirov. A z nujnim upoštevanjem dodatne časovne komponente.

S pravim pristopom...

S pravim pristopom..

S pravim pristopom..

ČRTA ----

1 proti 6

A čm še kej napisat? :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 27. 1. 2025 ob 21:07 je porko-d napisal:

Pozdravljeni,

si bom sposodil to temo za par vprašanj.

Zaradi novega člana družine, je prišla potreba po večjemu avtu.

V ožjem izboru je tudi m6 g194 2019+

Na avtonetu sem zasledil tole https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=20393726

in me mika jo it pogledat. Cena se mi zdi malo nizka zato sprašujem, če mogoče ste se že srečali z njo.

Lep pozdrav

Nimaš kaj sfalit, neuničljiva japonska kvaliteta

ti samo glej da je redno servisirana pa da je čim manj lastnikov pri prodaji

drugače pa so težave z zavorami na teh 6kah, pri zaviranju pač trese - bodi pozoren ko greš na testno vožnjo, lahko zbiješ kak eur na račun tega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 36 minutami je Agerg napisal:

1. Se strinjam. Sicer je tudi vprašanje kaj šteješ pod delo. Delo ni samo kmetija od zore do mraka...

2. Res je, glavni razlog je demografija, kot sem že večkrat omenil. Ljudi se veliko potrebuje, privoščiti si jih ne more nihče. No, lahko si jih, samo se je treba odpovedati malo dobička.

3. Mladina tako, starejši pa na plečih mladih iz pogleda nepremičnin. Zato takšen sistem, ki je bil zamišljen v prejšnjih demografskih trendih, na dolgi rok ne deluje.

Še nekaj - super je, da želijo, da so vsi delavci pri VW-ju plačani kot je treba (pustimo dobavitelje, to je čisto druga zgodba), samo da ima pa vsak, ki zategne 100 šraufov na dan 3000€ plače, je pa tudi dolgoročno nevzdržno.

elaboriraj prosim

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
dne 21. 1. 2025 ob 22:38 je Agerg napisal:

čudovit video, lepo pokaže realno stanje...

...ki je za moje pojme v resnici še slabše

sem mlad pa neumen, pa so me učili da je delo vrednota

v eu trenutno delo ni več vrednota

to, da dobiš kot mlad človek službo, je že samoumevno

mladina se pase na plečetih ljudi, ki trdo delajo za nikakve plače, oni se pa zajebavajo v pisarnah

verjamem da je severno od nas vse samo še slabše

in verjamem, da je cilj vsem automakerjem da bi vse se naredilo na kitajskem za 5k eur, pri nas prodajalo pa za 50k eur

in potem smo prišli v ta cikelj

mislim, da je realna zanesljivost vw koncerta in kako dobre avte delajo tu najmanjši problem :) 

pač materiali so na kitajskem, gre se jim za dobiček, in boom, uspeh zagotovljen

če potem delaš še tako slabe avte, da moraš za pospeševanje prodaje nabijat davek konkurenci, pol veš kje smo :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 22 minutami je Mladem napisal:

Mene pa zanima mnenje starejšega modela Mazda CX-30 2.0 X-186 MHEV. Gledam rabljenega, letnik 2022, prevoženih 100k kilometrov, blagi hibrid bencinar 2.0. 
Ali je vreden nakupa? So kakšni večji problemi? Je naredil kdo že kaj več kot 100k kilometrov? Da ne kupujem jamo brez dna. Bolj me skrbi tisti hibridni del pogona

To te ne rabi skrbet, ker ni to niti h od hibridnega pogona :D Ena baterija pa mal logike na altenatorju

Preveri, da je res X186... prva verzija X180 je imela določene težave s kompresorji

Ali gre za nemški avto?

Preveri redne servise olja in pa da so bile svečke menjanje na 60kkm

Pri 120kkm jih boš mogu spet menjat, tam cca 400 eur te pride ker imajo pooblaščenci prizadete cene, imaš lahko dobro pogajalsko izhodišče.

Pri 100kkm zna bit tut že zavorni sistem znucan, sepravi bodo tudi že ploščice lahko pri konc - preveri tudi to mogoče v sklopu pogajanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
dne 13. 1. 2025 ob 12:24 je skritikrt napisal:

Točno tako...

Torej,če si upaš,in ti je vseeno,koliko boš 6ko "razbil",se lahko zraven spraviš tudi kaj takega...

Je pa res,da tukaj vozi "baba z krivimi nogami"...in ima CX-30 2,5L-Turbo.

Hud video, zdej končno razumem Alexa, ko razlaga, kako gredo 4je odrasli komot smučat v Dolomite s tem autom

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stranska ogledala mazda 3
Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Servis... to je hiba vseh Mazd in če se ne motim ti uradni servisi upoštevajo kulanco tud, ko avto ni več v garanciji.

+ boljše je, da maš kr skos užgano, razn pozimi, da se skos tam pri motorčku smeti "čistijo"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 26 minutami je NevLado napisal:

tale je plugin, obstajajo še "ne plugin" rav4ke

teh 300 konjev ni takšnih, kot si jih predstavljaš pomoje

jaz ne bi kupil tega v lajfu, 57k, si nor?

uvozi si G194 mazdo6 iz njemačke za 35 jurjeu pou leta staro

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=406845616&dam=false&fr=2023%3A&ft=HYBRID&ft=PETROL&isSearchRequest=true&ml=6000%3A&ms=16800%3B7%3B%3B&od=up&pageNumber=7&pw=140%3A&ref=srp&refId=a3f021ae-c6ef-546a-b206-d74952012500&s=Car&sb=p&searchId=a3f021ae-c6ef-546a-b206-d74952012500&st=DEALER&vc=Car

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 28 minutami je Tilen5 napisal:

Slučajno naletel,.. a ta ma tudi dinizavra notri? pa zanimiva konjenica

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19017066&display=Toyota RAV4

tale je plugin, obstajajo še "ne plugin" rav4ke

teh 300 konjev ni takšnih, kot si jih predstavljaš pomoje

jaz ne bi kupil tega v lajfu, 57k, si nor?

uvozi si G194 mazdo6 iz njemačke za 35 jurjeu pou leta staro

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 minutami je sportman333 napisal:

Se javiš ko boš prodajal m6🤣....ce je vsaj po 2021 letnik....

Kolikor jaz poznam @Janez007, bo to M6 prodal šele takrat, ko bo dobil dobro 3ko z G150 ali G140 motorjem :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX5 165 manual
Napisano
Pred eno uro je m1983 napisal:

Pozdravljeni soforumaši.

Sem nov član tukaj.

Pridružil sem se ker že več kot pol leta gledam za Mazdami, enostavno mi ne dajo spati😃🙃

Sem zaprisezen "japonec", vozim jih ze vec kot 10let.

Vozil oz sprobal sem testno CX30, G122, manual. Vse top ampak mi je prostorsko malo majhen.

Ze en cas pa mi ne da spati CX5 2.0 165Km, manual.

Ne sprasujte me zakaj ne vec konjev, zakaj ne avtomatik, zakaj ne AWD...

Konjickov za mojo lagano voznjo je dovolj, obožujem prestavljanje, AWD po ravnini ne rabim.

Za sluzbeno pot naredim dnevno 154km, od tega 130km, torej vecino casa avtocesta.

Zanima me realna poraba po nasi pomurski "avtocesti" na tempomatu 110kmh-120kmh...

Ter strosek zavarovanja osnova, toča, svetlobna telesa, ogledala.

Hvala vsem novim prijateljem😃

Lp

Oba sta dobra motorja, G165 ročni ali G194 AT, je pa pri G194 razlika v nizkih obratih zaradi večje kubiture, pa tudi AT veliko pripomore k ugodnejši vožnji, ker ti včasih šalta 2 brzini dol ko ti po svoji logiki ne bi.

Če gledaš rabljeno in nimaš izbire potem kupi kar kupuješ, če gledaš novo vzami G194.

Kaj pa sedaj voziš?

Edit: Avensis 2.0, dizel ali benz?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Izklicna cena 5500 eur

FURS.EDRAZBE.SI

Vrsta prevoznega sredstva: rabljen osebni avtomobil Znamka: Mazda 6 Karavan (diesel) Datum prve registracije: 30.12.2015 Neto moč: 129 kW Število prevoženih kilometrov po števcu: 206 107 km Število k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je Janez007 napisal:

Ja dinota ... AT ... take so bile želje na osnovi grafa in testne vožnje ... X186 bi bil tudi OK, je pa 2.000 dražji, nekoliko dražji servisi, pa cca 20% nižja poraba ... v 10-tih letih je računica obeh približno enaka (pri naših prevoženih km in trenutnih cenah goriva). 

image.png

image.png

image.png

dobro si kupil, meni se tudi zdi da večino časa voziš do 4k, sploh na AT

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 13. 1. 2025 ob 12:33 je SpEkTr napisal:

Leto naokoli, za mazdo 6 je komplet kasko in delne kombinacije z asistenco 910eur? Drago?  Če vzamem samo delne kombinacije nanese dobrih 250EUR manj. 

Od lani je dražje 30 EUR.

Ker je avto nekaj sicer že star - 8 let bo zdele, se nagibam pač brez kaska. Itak se bolj malo vozim, najbolj racionalno bi bilo tako, vedno imam pa kak 'kaj pa če' moment v glavi, zaradi katerega potem malo tuhtam :)

a to maš od save? jaz sem dal čez jurja, pa sm se cenkal cel teden z njimi in na koncu nisem imel več žiuceu se sploh pogovarjat ker sem ugotovil da ne bom nič spremenil

dne 13. 1. 2025 ob 14:08 je Janez007 napisal:

To je večna dilema - če bi človek vedel, ali in kaj se bo zgodilo ...

Sam se v 35 letih, odkar vozim svoje avte, prvič kasko zavaroval Hondo Accord leta 2008, ene 7 let, potem ne več. Mazde od leta 2020 zavarujem poleg AO+ (to vedno pri vseh avtih) z delnim kaskom: promet, toča, steklo, svetlobna telesa, poškodbe vozila (požar) + asistenca, če nimam Mazdine. Potem zraven pride še kaj, kar ne potrebujem, ampak je ceneje, ker gre za paket.

Na srečo še nikoli nobeden voznik mojih avto ni povzročil nesreče ... Če imam 35 let v povprečju 2 avta in dodatek za kasko nanese cca 300 € bi prišparal 2 x 35 x 300 = 21.000 €. Če bi mi avto ukradli, bi bil na nuli ...

mazdina asistenca ni nujno da krije nadomestni avto, za 28 eur na savi za premium asistenco ne bom reskiral

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 11. 1. 2025 ob 9:20 je Janez007 napisal:

Menda je naša CX-30 nekje na morju, me Japonsko in Evropo. :) 

a si vzel rdečo?????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Janez007 napisal:

To se pa ne strinjam, če govoriva o "LUXURY" - s kovinskim napisom Mazda. Na 6-ki so stari 6 let in še kot novi. Če pa govoriva o "STANDARD" Mazda tepihih, ti so res tanjši, slabšega materiala, veliko prej se obrabijo in veliko težje jih je čistiti (sem kupil pred letom nove za v 3-ko, pa je pod pedalom za gas že skoraj luknja ...)

LUXURY so po mojih izkušnjah mnogo, mnogo boljše kakovosti kot STANDARD.

image.png

Imam leve!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je Janez007 napisal:

Na pooblaščenem servisu sem kupil nove "Mazda" tepihe. Doma ugotovim, da so mi prodali tepihe za japonsko japonski avto ... 😆

image.png

Ničvredni tepihi, po pol leta so dobili že luknjo, čez 3 mesce bodo za v kanto

Pa so kao "premium"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda3
Napisano
dne 7. 1. 2025 ob 21:16 je saso3 napisal:

pozdravljeni

mene pa zanima ali se mogoče da kako izklopit deaktivacijo cilindrov na mazdi 3 g122 letnik 2019?

dne 8. 1. 2025 ob 8:05 je Bini napisal:

Ne. 

Se da, če odklopiš neko cevko ampak potem ti bo skos svetila lučka za check engine, pol moraš pa do enga štručkota da ti jo pobriše :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 12. 12. 2024 ob 14:18 je Jaka32 napisal:

Dobil posiljko, ki sem jo narocil v crnem mesecu. Upam da vse stima za mojo M3.

60 eur.

Mislim da me je @NevLado ali pa @Scr3am spomnil da se tudi na Amazpnu kaj takega dobi, in ceneje kot na Autodocu.

20241210_150752.jpg

tudi jaz naročil isto olje, 37,21 eur za 5 litrov, bomba cena na amazon.de, na autodocu je 2 eura dražje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 5. 1. 2025 ob 13:52 je Senad napisal:

Pozdravljeni

Imam težavo z prikazom google zemljevidov pri Mazdi Cx5, letnik 2023. In sicer imam nastavljeno na avtomatsko prilagoditev in mi ponoči ne priklopi na nočni način prikaza zemljevidov.

ali imaš luči na poziciji "auto"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.