Fiksna obr.mera je fiksna, nima veze inflacija, itd...dejstvo je da jih ponujajo samo do določene vsote (tam cca.5let nazaj tudi za visoke zneske, ker imele itak banke preveč denarja/dobička), zdaj do politiko spremenili (res da tudi že nekaj čada ne spremljam, ker imam fix in me ne zanima več).....
Variabilna je pa odvisna od euribor in pribitka, ki ti ga dajo.(in ne od inflacije, ki pa seveda vpliva na rast/padec euribor)...in dokler je bil po krizi 2008 euribor 0 oz.negativen je bilo to vse ok....ko je bilo pa konec ene od mnogih/katere koli ze kriz je pa euribor raste in to seveda zelo vpliva na variabilo (in tega se folk tudi ne zaveda, ker kar misli da bo to nespremenjeno naslednjih 20.let ko vzamejo preveč kredita).....
In po tem nisobili krediti na tako imenovane čeke tako ugodni kot pred tem...
In je folk naredil bajto ali kupil stanovanje pol pa kredit vrnil za vrednost 1kg bele štruce😉🤣....zlati časi bivše države, sam eni smo bili še premladi takrat....
Danes družinskega avta pod 30k sploh ni....vse kar ima malo bolj spodobno konjenico in opremo je pa takoj 40-50k eur....čeprav po voznem parku si to lahko privošči kar veliko SLO.....🤔😉, sicer glede na standard to ni ravno povsem normalno....
Kje so časi RS Coshwort-a, potem bi bila odločitev logična....moj glas gre ST, ki je res stroj, če res rabiš 280km....kdaj jih bos uporabil je drugo vprašanje....glede zanesljivosti bi pa zih vzel Mazdo, ceprav verjetno je Ford ST program drugacna serija kot ostalo @godlike bo verjetno vedel....
Heh, v Grčiji pa sploh sam ne moreš tankati, vedno stric na črpalki....in vedno na okroglo na eur, brez računa, boli njih....grki lagano sportski, boli njih eu regulativa.... @godlike in ostali....žal je bencin/dizel edina ali pa ena od redkih zadev, s katero se lahko pohvalimo da so nižje kot drugje, no sej so tudi plače, heh....🤔🤣, naši politikom je pa itak vseeno, saj imajo itak vse sponzorirano in free...(p.s. če bi jaz na leto zaslužil 2mio eur v državni firmi bi mi bilo tudi čisto vseeno koliko je benz in vse bi mi bilo poceni in super v SLO....ampak realnost je drugačna, folk pa dela za manj kot 800eur/mesec (neto).....)
Sigurno je pa poceni🤣, bil v IT in sem bil primoran tankat na AC, imajo kar drag bencin (2.30 mislim da...oz.tak nekje).....je pa res da imajo pa večino ostalih zadev bistveno cenejših kot mi....v bistvu je severni del IT krepko pred nami....ne samo cene, tudi ponudba, odnos gostincev, cene v gostilnah, trgovinah (da o raznovrstnosti v neki navadni trgovini supermarketu ne govorim, dvomim da ima kaka aleja v lj na 10x vecji povrsini tako ponudbo)....se vidi da se italijancki znajo it biznis😉🤣
A to tudi Mazde šraufajo? Ker je dokaj blizu mene (približno enako stran kot Selmar, samo v drugo stran), zato sprašujem.
če sprašuješ za Seliča -> ne, on je uradni servis za Hondo (je pa delal pri njem nekaj časa nazaj mehanik po imenu Frenk, ki pa je šel potem na svoje in je tudi iz tistih koncev. In ga pohvalijo, predvidevam, da pa on servisira vse....)
Na Štajerskem naj bi bil za Honde majster nek stric po imenu Vojko -> Vojko iz Žetal 051/684-890, ne poznam pa ali servisira samo Honde, ali tudi vse ostalo....to je vse kar lahko posredujem.....
Kdorkoli bi to kupil tudi za 13k ali pa tudi zaradi tega ne, je verjetno pomislil, da takega avta čez par let ne bo mogel prodati....razen mogoče za drobiž....
Drugače pa žalostno da takšen avto s super ceno ne najde kupca.
Trenutno je cena 13.000€ (19:41), kar je pa res ugodno....koliko so stroški takega avta - servis na pooblaščenem (npr. Močnik KR) in ok zavarovanje in cestna dajatev je malo višja, ker je najvišji rang motorja....
In razlika je 50-100eur za conti/michelin/gy ki so res hude gume....napram vsem ostalim še vedno dobrim gumam....za 4.leta...torej max.25eur na leto...koliko pa doplačate za kavo, pivo, itd...ccccc
Na slovenske ceste smo pospremili zastavonošo serije tourneo, model tourneo custom, ki je naredil še korak naprej v udobju in meri tudi na zahtevne stranke. Pri Fordu v velikoprostorcu ponujajo razkošje...
Ravno kar pogledal oddajo Volan....hm, kam gre oblikovanje in cenovno vrednotenje avtomobilov.....KIA Sorento, 68k €.....heh, da ne govorimo o kakih bolj premijskih znamkah....glede na vozni park po Sloveniji nam ne gre slabo :), četudi standard tega realno ne omogoča (ne vem pa ali se kdo v tej oddaji vpraša zakaj predstavljajo avtomobile, ki si jih realno lahko privošči 5-10% folka...).
Jaz sem včeraj dal nazaj letne Michelin Pilot Sport 4 in opazil, da so po 2 sezonah!! (in cca. 20k km oz. max.25k km) že kar boge, tako da za še eno sezono bodo, potem pa bye bye.....3.sezone komaj
Ko sem imel jaz sluzbeno skoda scalo 1.5tsi 150km turbak, super avto za vozit, ampak ko izklapja 2valja se pa vozis kot s traktorjem in pri skodi je tako opazno, da sem najprej pomislil da je kaj z avtom narobe...in to stalno vklapljanje/izklapljanje sigurno ni poceni😉🤣, učinka pa nobenega....spet neki eu eco green predpisi....
Sorry, ampak R Zoe (vsaj za moje pojme) ni avto....ok za po vasi do trgovine in nazaj...(kar grem lahko peš ali s kolesom).sicer pa za moje pojme daleč od pojma resnega avta, s katerim bi se prevažal vsak dan....
Če na vse zadeve gledaš tako črnogledo potem je najbolje da hodiš peš in s svojim kolesom.....ali pa se voziš z Golf 2 dizl, ki je bil pa res neuničljiv motor oz. sploh ne greš nikamor in si kar samo doma, ker tam se ti nič ne more zgoditi, razen to da se skregaš z boljšo polovico
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tam se lahko piše samo o CX-30 in pogojno o plastikah😉🤣
Povezava za deljenje
Deli na druge strani