Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Ni? bat. To ne jemljem kot tekmovanje kdo ima prav inkdo ne.

Vseeno zaenkrat zagovoarjam svojo teorijo, bom pa sprobal v praksi ?e tvojo in ?e bodo rezultati tak?ni kot jih navaja? - hvala bogu, nau?il se bom nekaj novega ...

Samo ?e nekaj. Recimo pri cestninskih postajah od 40km/h do 140km/h, in pri ustavitvi do 50km/h v mestu pospe?im ?imprej (ne govorim v burnout-u) :P in potem vozim konstantno. Vse ostalo (zaviranje z motorjem in podobno) delam kot ?e dosedaj, ane?

I'm not trying to impress you ... but I have a tractor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Bom naslednji tank vozil po tvoje. Ti sporocim rezultate. Imam vedno iste relacije vsak teden. No, da pa ne bo potem izgovor za mojo visjo porabo nizke temperature, ki jih napovedujejo za naslednji teden pa lahko ti probas po moje.

Deal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Je pa brez veze pritiskat v 6. prestavi do dile pri 40km/h, ker lahko z manjso porabo v 3. prestavi dosezes enake oz. boljse pospeske, ane?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kako pa to ve? ? ?zmeden?

Vidis, da kaze trenutna poraba pri 1100RPM 20l, potem pa z istim pospeskom pri 2000RPM 8l. Pri BMW-ju je to lazje, ker ima analogni prikaz porabe in zato ni zamika. Drugace pa slisis in cutis. Tut ti dobr ves kdaj mori motor. :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

@Boss, kaj pa kaka vmesna varjanta pospe?evanje, se prav niti pol?ja niti brzinska? :P

Tako kot si reku. Pazit moras edino, da se motor ne matra.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

?e ena o kvaliteti nafte ... :closedeyes:

?e celo leto sem tankal na BS Petrol v Lukovici ob AC. Poraba od 4,7 - 4,9l/100km. Zadnji mesec (cca 200l) pa tankam na OMW-ju pravtako v Lukovici ob AC. Poraba ne pade pod 5,1l/100km, v tretji prestavi mi pri po?asnjem pospe?evanju ali konstantni vo?nji pri cca. 1750RPM avto cuka ... in kazalec porabe mi ob?asno trese, kot ne bi vedel ali naj ka?e porabo 4l ali 6 ... :blush:

Nisi edini s takim razmi?ljanjem... cijazenje in po?asna pospe?evanja so smrt za ugodno porabo... treba je vozit dinami?no z odlo?nim pospe?evanjem in potem ohranjat hitrost pa brez "zaletavanja" od semaforja do semaforja. Se pravi mal predvidet kaj se bo dogajalo pa da ni treba preve? zavirat.

Vse razen pod?rtanega ne bo dr?alo. ?e pospe?uje? s porabo 8l/100km do 100km/h bo? v dolo?enem ?asu, ki bo sicer dalj?i kot pri porabi 16l, prepeljal isto dol?ino poti. In poraba gre na prevo?ene km in ne ?as ... Pa treba je zavirat z motorjem. Tega ne po?ne skoraj nih?e, ki se trudi da bi bila poraba ?im manj?a ... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

dobra cena

Pa po moje bo mogla bit ?e ni?ja ... Te?ko je tak avto prodat ... Karavan, ki je poleg tega na a.net-u, ?e 2 leti izgublja na ceni ... <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole Laguno sem pa ravno danes videl v Morav?ah na Petrolu. :hudicek:

In, si se odlo?u, da bo? zamenjal?? :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sam nekaj v oglasu kar je napisal ne gre skupaj:

dobro ohranjen, lepo vo?en

poraba okoli 6L/100km dinami?ne vo?nje.

odli?ne vozne lastnosti

:hohoho:

To pomeni, da je lepo vo?ena ... Ker ?e bi bilo druga?e - citiram iz nekega drugega oglasa: "Lepo ohranjena, lepo vo?ena, nikoli terana, ?e vedno se lepo zavrti do blokade." :P

Na tak na?in namre? Hond?i opi?ejo ?prtno vo?njo ... :harhar:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5087898&show=1

V?eraj je imel pod opombami dopisano ?e: "Nujno prodam, ker imam ?e drug avto in mi ta le stoji na dvori??u."

Seveda, zato pa ga daj pod nepremi?nine, pa bo mogo?e ?la kam ... khmmm, mislim, jo bodo mogo?e pri?li odpeljat ... :harhar::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ni ga VAGa brez popravljenih km. To je verjetno najla?ji avto za popravljat, PC in 1 minuta....strela bo spet preverjene km dobil :)

P.S. Tale me je domov opitega pripeljal po rojstvu 1. otroka pri 620.000km....

S kje pa si pol ti? :D

?e lahko vpra?am ... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda+radioaktivnost
Napisano

In ?e se lotimo okoljevarstva, lahko ugotovimo, da avto sploh ni tako zelo opore?en. Je precej drugih stvari, ki so precej bolj opore?ne, pa se o tem sploh ne govori.

Se da pa fino davke pobirat ... :policaj:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda+radioaktivnost
Napisano

Jao jao, mislu sem, da sem najve?je bedarije prebral na Honda forumu ... ampak tole je pa ZMAGA!!! :bravo:

Pa brez zamere. Ni? osebnega ... :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

napisak je pri 100km/h

Avtomobil ima nizko porabo, katera zna?a na AC pri 100km/h le 6l/100km

kar se pa meni zdi kar visoka poraba ta tak tempo...

To je blo tudi bistvo mojga posta ... ^ :vskalo: ^

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prvi avto
Napisano

kaj pa mx5 nb?

MX-5o?itno ?e ima. Vsaj po podatkih uporabnika sode? ... :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.