Ja, jaz imam 165 KM. ?e bi lahko dobil opremo Revolution ?e pri 145 KM razli?ici, bi verjetno vzel ?vohnej?o. Sem bil s staro ?isto zadovoljen.
?e glede Bose ozvo?enja, pri novi ?estici (Mk III) so zvo?niki 4 ohm-ski in se jih brez te?av zamenja z drugimi, da oja?evalec ostane. Jaz imam ?e pripravljen nov komplet zvo?nikov, le ?asa za vgradnjo ni...
LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.
Zakaj 125 EUR, ?e pa je izdelek skupaj s po?tnino 103 EUR?
Na ta znesek pla?am ?e davek 22% in skupaj to zna?a nekje 125 EUR - torej to je na?eloma kon?na cena za vse skupaj
Carine pa ni, ?e je izdelek pod 150 EUR (?eprav to mi je ?udno, ker je sodelavec pred 2 leti naro?il en Smart TV USB z Androidom, kateri stane okoli 56 EUR in so ga ?e ocarinili pri nas).
Ne gre se za teh par EUR razlike, ampak rad bi vedel, kaj morem pla?ati.
?e je bil TV 56 EUR ne bi smel pla?ati carine, le DDV. Sicer do junija lani ni bilo carine do 90 ali 95 EUR, potem so pa to dvignili na 150.
?e ima? nekaj kar pride skupaj s po?tnino 103 EUR, pla?a? le DDV 22% in stro?ke carinjenja ter obve??anja po?ti (cca. 3-5 EUR), skupaj te bo pri?lo potem okoli 130 EUR.
Ja Wankel, kaj ti ni jasno, saj je vse lepo razlo?il. Jaz imam dokaj nov avto in sem imel tri tanke nazaj povpre?no porabo 5,5 l, zadnja dva tanka imam pa 7,5. Se je ?e zapacala ma?ina in moram dodati ta aditiv.
Verjetno je fora tudi, ?e si bolj ni?je rasti in ti tudi v najni?jem polo?aju vzglavnik, z najbolj izbo?enim delom pride ravno na vrh glave in ti jo tako sili naprej? Kaj pa, ?e bi nastavila naslon sede?a v malo bolj le?e? polo?aj, da ni ?isto pokonci? Bi to vsaj malo pomagalo?
Mesec dni sem lastnik Mazde 6 140GT 2.0. diesel. Poraba zadnji tank to?no 8 litrov. Od tega 300 km avtocesta 400 km LJ in okolica. Garantiram pa, da ga ni 2.0 bencinarja na trgu, ki bi ga spravil pod 10 litrov (govorimo extra urban vo?nji) zato so te govorice o 6ih litrih zame ?ista znanstvena fantastika. Vozim tudi megana 1.6 s porabo 12L in ford fiesto 1.2. , ki zgleda tudi porabi ve? kot 1,5 tone te?ka nova mazda6 s ?e enkrat ve?jim motorjem.
Lahko pa, da ne znam vozit, ker tudi prej, ko sem bil na volvo forumu so imeli lastniki serij 2,7 in 9 neverjetne porabe okoli 8,5, 9 in 10 litrov. Bil sem lastnik vseh treh omenjenih serij in noben mi ni pil pod 14L. Pet let sem imel 960 2.5 24V in rekord je bila poraba 10,5L pri 130-140 km'h na tempomatu relacija LJ-Split.
Zadnji tank:
- prevo?enih: 780 km (100% mestna vo?nja, samo kratke vo?nje po nekaj kilometrov, v glavnem v konicah)
- tankal: 61 l
- povpre?na hitrost: 24 km/h
- povpre?na poraba: 7,82 l/100km
- delovanje I-Stop: 1h 40min (?akanje pred semaforji)
2.0 bencinar (+ i-ELOOP)
Glasovno upravljanje v slovenskem jeziku nima nobena navigacija (niti telefon)... Verjetno pa so misljena glasovna navodila... To pa se da urediti tako, da se jih nalozi. Kartico v citalec in priklopis na racunalnik... Snames TomTom-ov prpgram za nadgradnje in posodobis...
Ja, glasovna navodila sem imel tudi jaz v mislih...
Pero, probaj s posodobitvijo s TomTom Home. ?e, ti SLO vseeno ne bo nalo?ilo, pa sporo?i in ti bom poslal tisto teto po mailu, pa jo samo doda? na kartico.
Za BMW-ja ne vem, pri mazdi pa lahko potrdim, da so tovarni?ki podatki kar to?ni. Sam sem ?e ve?krat spravil povpra?no porabo do 5l (tudi pod) in to brez Hypermilinga. Porabo 7,5l imam pa le pri 100% mestni vo?nji, ob konicah, s hitrimi pospe?evanji in zaviranji v zadnjem hipu.
Mi je pa prav sme?no, ko pogledam prikazovalnik za gorivo in je po prevo?enih 500 km ?e vedno nad polovico (pri stari ?estici je bil takrat kazal?ek ?e kar blizu 0). Da mi niso slu?ajno podtaknili dizla?!?
Niko, ko sem jaz prevzel svojo, sem ?e malo na servisu povpra?al kako je s servisi in so mi med drugim pokazali tudi plastenko posebnega Mazdinega olja, namenjenega prav za nove Skyactiv motorje (olje ima dodatno oznako Skyactiv).
Koliko je dejansko kaj na tem pa ne vem. Bi ti priporo?al, da se obrne? na servis in tam povpra?a?.
sam kako lahko na lagerju zagori, ?e se ne nabira energija - gre za ?isti kur?lus pol, al samo umirjajo zgodbo stran od realnosti?
Ja, ta izjava tudi meni ni bila ?isto jasna. Verjetno so ?eleli povedati, da oba avtomobila, ki sta zagorela, ?e nista bila prodana oz. predana kon?nim kupcem in sta bila ?e v dilerjevih skladi??ih, kaj so z njima delali, pa....
Sicer pa upam, da bodo ?im ve? teh sranj oz. "poporodnih te?av" ugotovili in po?timali ?im prej, preden moja sivka zapusti Hiro?imo....
Kondenzator je ok, zani? je pretvornik 24V>12V pod voznikovim sede?em, ki se lahko toliko pregreje, da se avto vname (dva sta ?e zgorela, en v Nem?iji in en v Avstraliji, sicer oba ?e na lagerju)....
Te pretvornike (za Mazdo jih izdeluje drug proizvajalec) morajo zamenjati.
haha Sem ?e nov, ja! Jaz sem prvotno mislil nekaj takega: http://jquiz.files.wordpress.com/2008/08/i...w=430&h=287. Ne vem pa, kako bi lovilo. ?e zdaj je bolj bogo, pa je original (dolga) gor ... Verjetno bi moral kam dat kak?en oja?evalec. Bi takle shark z oja?evalcem zadovoljivo vlekel?
Tako, ki je na sliki imam jaz. Lovi sicer malo slab?e kot originalna 30 cm antena ampak sem dodal oja?evalec in je tam-tam.
Zadeva bo dokaj te?ko zdru?ljiva (letnik in da bo brez DPF). Kakor vem, ima? mo?nost dobiti sicer letnik 2005, vendar samo za?etne mesece tega leta, ker nekje (ne vem kater mesec to?no) se je zgodil lepotni lifting 1.gen. 6-ke in z liftingom so Dizlce dobile tudi DPF!
Oktober
Kolega je prej?nji teden prodal Passata nekomu v Kranju, v?eraj pa v neki avtohi?i v Celju opazil ta svoj avto. On ga je prodal za 9.500?, v avtohi?i je pa za 10.000?.
Ne bi bilo ni? ?udno, ?e ne bi imel, ko ga je prodal, 250.000 km, sedaj jih ima pa 160.000.
?e zmer me zanima kok majo m6 bencinarji porabe kej..
Uf, to je pa te?ko kar tako povedat. Kolega ma ?estko 1.8 in ima redko kdaj ?ez 8 porabo (tudi, ko bo kupoval novo ?estko bo spet vzel bencinarja 1.8) , jaz imam 2.0 in sem imel tudi ?e 12 povpre?je. Sem pa imel tudi 6,7 na cel tank, povpre?je imam pa nekje med 9 in 10 (z veseljem tudi ve?). Vse je odvisno kako vozi?. Jaz pa? rad dr?im pritisnjeno tisto desno stopalko.
Druga?e pa jaz z rjo nimam nobenih problemov (pa nisem ravno skrben do avta, pranje pa to, in vedno je gara?iran), prav tako nimam nobenih luknjic od kamen?kov po havbi (l. 2005).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, jaz imam 165 KM. ?e bi lahko dobil opremo Revolution ?e pri 145 KM razli?ici, bi verjetno vzel ?vohnej?o. Sem bil s staro ?isto zadovoljen.
?e glede Bose ozvo?enja, pri novi ?estici (Mk III) so zvo?niki 4 ohm-ski in se jih brez te?av zamenja z drugimi, da oja?evalec ostane. Jaz imam ?e pripravljen nov komplet zvo?nikov, le ?asa za vgradnjo ni...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani