Skoči na vsebino
Mazda 6
Napisano

Ne, niso vse 184KM AWD, ampak bolj redke so AWD, Je pa res, da so vse AWD s tamočnejšim dizlom. Ta sklop dizla z vsemi popravki, AdBlue sistemom in drugačnim DPF je šele od konca leta 2018 oziroma od zadnjega FL-ja. Tko, da kej dost velik uporabnikov v tem času ni naredilo več kot 150.000km in tako ni odgovora ali bo motor zdržal 300kkm. Načeloma bi moral.

Je pa en velik minus pri tem avtu in to je močnejši motor, avtomatik in še v kombinaciji z AWD. Žal tole pač ni šparovček in verjetno se vozi nekje nad 7 litrov/100km. Recimo 150KM FWD z MT pa pod 6 litrov.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je SpEkTr napisal:

A ima kdo kak info, kje bi lahko dobil zadnje obrobe blatnika - tista črna plastika? Sestra je zadnjič v en betonski steber zapela in je ornk zdrajsano vse.

Na aliju se sicer dobi nekaj, vprašanje pa čeje to res enaka plastika kot original :)

https://www.aliexpress.com/i/1005005755277678.html

Ajej pol bo pa spet tema na 50 straneh o zviti plastiki. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

@Agerg no jaz sem pa to celo še doživljal in celo še bil na obveznem služenju vojaškega roka še v jugoslovanski vojski. Tako, da sem marsikej spoznal iz prve roke, Marsikej je bilo drugače, ampak nikoli v jugi ni bilo nekega groznega terorja kot so ga doživljali v državah vzhodnega bloka. Lahko si šel kamorkoli, pasoš je bil en izmed najmočnejših in najboljzaželenih na svetu. Ja je kej primanjkovalo in ni bilo neskončne izbire ampak to je le privid, ker dandanes več ali manj itak opažamo, da posameznik sploh ne rabi neskončne izbire, ker večinoma vsi kupujemo enake izdelke na katere smo navajeni.

To, da imajo nekateri velik povedat čez jugo je pa več ali manj stvar prercepcije. Nisi mogel odpreti podjetja, si pa imel registrirano obrt in tudi marsikdo je bil res premožen. Dva naša soseda sta tekmovala kdo bo pripeljal boljši avto in dokazovala komu boljše gre. Ja vse živo smo mulci v 80-ih gledali tam, od BMW-jev, Mečk, Ford Capri, Chevrolette Corvette Stingray, Porsche 911.

Tko, da kdor je imel poslovno žilico se je dalo. V glavnem juga ni bila idealna sigurno pa ni bila "hell on earth" kot jo nekateri danes prikazujejo. Največkrat taki, ki jim lopovluk ni bil tuj in taki so v jugi imeli res težave, danes so pa taki cenjeni prebivalci, ki se pač znajdejo.🙃

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 1 uro je Agerg napisal:

To je zato, ker imamo še iz prejšnjega sistema malo prednosti - vsi enaki, pa tudi bolj kot ne enako revni.

Če misliš, da je bil folk reven v jugi se motiš. Večino nepremičnin, stanovanj so tudi nižji sloji pridobili ravno za časa juge. Danes ljudje na takih poziciji niti v sanjah ne morejo razmišljati o lastnih nepremičninah. Takrat, če nisi vse zapil pa skadil si je lahko VSAK delavec za tekočim trakom omislil lastno bivališče, svoj avto pa še na počitnice so brez težav hodili. Danes pač to ni samoumevno pa ne glede al si priden in deloven si s povprečno plačo stanovanja ne moreš kupiti pa čeprav gre za osnovno življensko dobrino.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ja pa pri nas mora biti slika Triglava na gumi, v Nemčiji je tam upodobljen Zugspitze, v Avstriji pa Grosglockner.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TPSM ne dela?
Napisano

Ja , ker zdaj je to tvoj vijak... pošteno najden. :D

Ampak to je dobro, da ti kaže kolk imaš še tlaka v gumi. A si se uspel privlečt do vulkanizerja al je prehitro padal tlak?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 10 urami je Jest napisal:

Zanimivo… da objavijo tudi, če zagori avto, ki ni EV ;)

DOMZALEC.SI

Danes, 3. oktobra 2024, so bili poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale obveščeni o požarih cestnega prometa v Lukovici. Jani Jeraj vodja intervencije CZR...

Ampak, a vidiš eno bistveno razliko?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ideje za registrsko tablico
Napisano
pred 23 urami je jures napisal:

Tale je pa skorajda Labiju ukradel idejo...LJ IMUNAD

Jaz imam za mojo CIGI sedaj ze 3 kombinacije LJ - rav4, GO - aygox in PO - tiger baje pa obstaja tud MS CIGI

Namreč del po izbiri ni blokiran dokler je frej krajevni del. Se prav ce ma kdo KR ZMAJ ma lahko drug KK ZMAJ

Ampak NM-CIGI pa KK- CIGI ti pa vseeno odsvetujem.sramezljiv

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Pa ne tolk k pri EV-jih, kjer je notri še mali miljon faktorjev, ki dodatno spremenijo domet in porabo. Pozimi recimo verjetno celo na polovico obljubljene, ki je tudi za najbolj ugodne razmere že tako ali tako pretirana. Drži tudi da ICE radi pretiravajo ampak, kej več kot kakšni 30% razlike navadno ni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
pred 1 uro je DonFelipe napisal:

Brez skrbi, te delovni stroji jih naklepajo brez težav 1.ooo.ooo km, o čemer danes večina le še sanjari. 

A se da v tvoji BT-jki kaj priklopiti na kardan?

Jaz mislim, da boš mal k tvojim LGTBjevcem moral zavit, pa tam povprašat, kdo se ti lahko prklop na tvoj kardan.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Men je pa smešno to kakšne porabe in domete obljubljajo... k da bi na tržnici kupovali te podatke. Men s Smart for two ni uspelo niti blizu pridet oglaševani porabi za tega, ki je 2x težji. Tolk BS-a pa res sam pri EV-jih vidiš.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Uff, ne vem no, če se splača takole eksperimentirat. Če kupiš novega EV-ja verjemi, da boš v enem letu izgubil tretjino vrednosti. Ljudje tudi že vračunavajo popust za subvencijo in se obesijo ne na ceno celega ampak na ceno celega minus subvencija pa še vsaj dodatnih 10 posto dol, ker je EV.

EV moraš kupit zato, da ga boš imel dlje časa, vsaj da bo tolk star, da bo itak brez vrednosti al bi bil EV al pa ICE in ti bo takrat gladko vseeno. Se pravi več kot 10 let in več kot 200kkm. Če je možno pa še dlje, dokler ne rikne al pa se počiš z njim.

Zdaj pa bistvo, ker vidim, da te zanima stroškovno. Koliko km narediš letno? Ali lahko polniš doma? Groba ocena je, da delaš verjetno tam nekje okoli 20.000km letno, voziš verjetno večino po regionalkah, kjer je poraba najbolj ugodna. Če polniš doma boš na 100km prihranil 5€ glede na ICE vozilo. To pomeni letno okroglega tisočaka pa verjetno še za servis tam nekje 300€ več kot za EV. Zdaj si pa izračunaj kolk časa boš rabil, da prideš s ceno skozi oziroma da bo ceneje. Seveda ne pozabit na večji padec cene rabljenega EV-ja.

Seveda ne pozabi stroške z rentanjem za recimo tri tedne. Pazi, da na tako idejo poleti pride mnogo EV lastnikov in se zato cene rentanja dvignejo, tako da verjetno za kak tritedenski dopust boš težko prišel pod 2k€ za avto ranga Mazda 6.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 15 urami je Alex napisal:

Ampak..??

Neki sem še hotel napisat, pa sem zbrisal ker se mi je mudilo, "Ampak" je pa ostal.

Napisat sem pa mislil:

Da od kar pazim na zimske gume, da jih res vozim samo v hladnem vremenu in raje zamenjam prej kot kasneje nisem več imel težav z njimi. Dunlop 3D in predhodnico M2 pa sem verjetno "zažgal" na kakem prevročem asfaltu, ker sem prepozno menjal potem pa je na mokrem in gladkem asfaltu ratala kot, da bi bil na ledu. V glavnem polom.

Hočem namreč povedat, da za obnašanje gume smo velikokrat krivi kar uporabniki sami, ker jih ne uporabljamo v skladu z namembnostjo. Pač tud gojzarje ne uporabljaš za plavanje, s salonskimi čevlji in copati se tud ne rije po snegu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

zakaj zafrkava električna ročna zavora .... 

zato, ker je električna. 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Upam da so se kaj popravli z zimskimi, Winter Sport 3D al 4 ( se ne spomnim točno) so bile samo 2 leti top, potem pa flop.

3D so bile slabe, WS4, kot naslednica so bile pa super. WS5 pa tud nisem imel pripomb.

Ampak

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Upam, da bo res tako... ker ne vem kako moraš biti tolk kratkoviden, da boš uničil vse lastno. Merklco pa Šolca, Vonderlajno pa pol EU lopovskih politikov z njimi pa direkt na sodišče in to promptno. 15-20 let čuze minimalno. To je tipičen primer zlorabe oblasti v škodo državljanom EU.

Sej neki se dogaja v Nemčiji, zeleni so že oreng dobili po pički, pa SPD in CDU tudi. Tko da ja folk ne oprošča idiotizme. Verjetno bo zelo kmalu Nemčija morala nazaj zalaufat nuklearke, kot v ameriki že počnejo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.