Skoči na vsebino
Mazda CX-30 vs. Honda CRV
Napisano
dne 8. 1. 2021 ob 15:16 je Shrek napisal:

Če se išče ročni menjalnik, priporočam 165 CX5, če pa avtomatik, pa CX5 194.

To so zaenkrat preverjeno dobri motorji.

Za CX30 še ne vem na dolgi rok, kako se X motor obnese...bi vzel 150 konjičev.

To je, kar se motorja tiče.

Je pa v CX30 dolgočasna armatura kot v starem trabantu...

Honda mi ne sede zaradi turbine. Če bi, bi vzel 2.0 motor brez turbine..

No, s tem da ima CX 30 armaturo kot v starem trabantu se ne bi strinjal, meni je zelo všečna, pa še osrednji del, ki je digitalen lahko spreminjaš po želji v 3 različnih nastavitvah, je pa res, da vsake oči imajo svojega malarja kot pravi pregovor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

Hvala za pojasnilo. Glede porabe in stroškov je to primerljivo kot imam jaz na svojem Accordu (2.0; 157km), stroški servisa tudi podobni. Še to mogoče ali servis imaš na 15k km oz. 1.leto ali je drug interval?

Servis je na 1 leto oziroma 20.000 km kar prej pride.

Jest:

Hvala za pojasnilo glede opozorilne lučke, očitno premalo berem navodila.

Mazdaman:

Ali mogoče veš je že kje viden (slika) novi infotaiment za CX-5 letnik 2021 ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Imam prav tako Mazdo CX-30 po kateri sprašuješ. Kar se tiče AWD velja kar je napisal Bossek, dejansko niti ne veš kdaj deluje AWD, lučka na armaturni plošči za AWD se prižge le ob kontaktu nato pa nič več (vsaj zaenkrat tega nisem opazil, da bi se ob delovanju AWD prižgala). To je sicer moja 3. Mazda (za M323F in M6) in sem bil z njimi zelo zadovoljen. Seveda je bilo pri vsaki nekaj malenkosti za popravit kar sem rešil v garancijskem roku. Tudi pri CX-30 sem imel težave z navigacijo pa smo jo uspešno rešili (sicer po cca. slabem letu). Z vozilom sem zaenkrat zelo zadovoljen kot tudi z motorjem X180. Imel sem že tudi prvi servis v M BTC s ceno 239,00 € (olje, filter, delo..). Mogoče je le poraba, sedaj ko je zima malo večja - trenutno po računalniku 8.2 l.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Po izpisu napake na displayu - voznikovem in že predhodni zamenjavi GPS modula in nadgradnjo programske opreme je bila to edina opcija za zamenjavo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo  po slabem letu lastništva končno odpravljene težave glede navigacije na CX-30. Kriva je bila pokvarjena antena za navigacijo, ki se nahaja med GPS modulom in prikazom na displayu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glasovno upravljanje CX30
Napisano

Kar se navigacije tiče imam na žalost težave že od samega nakupa Mazde CX-30 (kar bo skoraj eno leto) pa še ni popravljeno (kljub zamenjavi GPS modula in update softwareja). Si lahko pogledaš v temi Mazda CX-30 (moji prispevki pod Robert).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 4. 10. 2020 ob 10:24 je Robert napisal:

Bom dodal kar v to temo, čeprav mogoče spada tudi v temo Navigacija. V čem je težava. Imam Mazdo CX-30 pri kateri je že bil pred časom menjan modul GPS, seveda v garanciji. Mape imam posodobljene na obdobje junij 2020 (mislim da je to zadnja posodobitev), software pa ima oznako: 9.35.2.1.185457 (podatek iz vozila v zvezi z navigacijo). SD kartica je original z možnostjo posodobitev 5 let po nakupu vozila. Občasno mi navigacija deluje (prikazuje pot)

kot da vozim po zračni liniji (glej prilogo sliko in filmček), ne vem ali se splača kaj ukrepati v tej smeri ali ne. Uradni servisi ne vejo kaj bi motilo signal pa tudi napaka kot taka ni prijavljena v mednarodnem servisnem vpogledu. Prosim za vaše mnenje oziroma, če se še pri komu pojavlja taka napaka. Slika (priloga) se mi obrne ko jo prenesem iz računalnika.

20200516_104904.jpg

Jest, prosil bi še za tvoj komentar nastale težave...........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

GPS modul je bil menjan kmalu po prevzemu novega vozila (MS) na servisu v LJ (BTC), problem je bil pred tem isti kot sedaj, s tem da je bila težava še večja saj mi je kazalo neke ulice v Rusiji ali eno od bivših ruskih držav.  Le-te mi je kazalo tudi z novim modulom a je nato po nekaj časa kar naenkrat samo od sebe začelo delovati v SI, sedaj pa so zopet težave....... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bom dodal kar v to temo, čeprav mogoče spada tudi v temo Navigacija. V čem je težava. Imam Mazdo CX-30 pri kateri je že bil pred časom menjan modul GPS, seveda v garanciji. Mape imam posodobljene na obdobje junij 2020 (mislim da je to zadnja posodobitev), software pa ima oznako: 9.35.2.1.185457 (podatek iz vozila v zvezi z navigacijo). SD kartica je original z možnostjo posodobitev 5 let po nakupu vozila. Občasno mi navigacija deluje (prikazuje pot)

kot da vozim po zračni liniji (glej prilogo sliko in filmček), ne vem ali se splača kaj ukrepati v tej smeri ali ne. Uradni servisi ne vejo kaj bi motilo signal pa tudi napaka kot taka ni prijavljena v mednarodnem servisnem vpogledu. Prosim za vaše mnenje oziroma, če se še pri komu pojavlja taka napaka. Slika (priloga) se mi obrne ko jo prenesem iz računalnika.

20200516_104904.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Mogoče malo laično vprašanje ampak me zanima kako sprostite ko ugasnete vozilo parking zavoro predno greste v avtopralnico (na trak) in ali so kakšne posebnosti ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 20 urami je MareCX30 napisal:

Pozdravljeni,

imam CX 30 in sem ob nakupu (začetek marca letos) naročil kljuko, ki pa je še vedno nisem dobil. Zanima me, kje drugje se jo lahko kupi in zmontira? Razmišljam, da jo skenslam na uradnem servisu, ker so komentarji ni na zalogi ali pa sploh ne odgovorijo na mail. Kupil sem v Mazda BTC (Lj.) :angry2:

Hvala

Pred 14 dnevi sem dobil informacijo s strani Mazde BTC Ljubljana, kjer imam naročen GPS modul za CX-30, da imajo blokiran račun.....ne vem pa če to še danes velja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bom uporabil kar to temo, ker je tema o gumah zaprta. Danes sem previjačil pri vulkanizerju  (iz zimskih na letne) gume pa me zanima ali se na infotaimentu gume nastavijo (prikaz pritiska v barih) same z vožnjo ali je potreben še kakšen drug poseg. Avto Mazda CX-30.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne ‎5‎. ‎04‎. ‎2020 ob 8:54 je 323 BA napisal:

Kak?na traparija. Nizkosprese?nih 18tk je ?koda za kolovoze, kaj ?ele kak malo bolj resen teren. Saj ne da bi imele awd razli?ice ve?je zavore, da 16 col ne bi ustrezale... Torej tudi v homologaciji awd nima vpisanih 16 col?

Ne v homologaciji so vpisane samo 215/55 R18 za AWD.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Danes ni bistveno druga?e. Sicer se tudi ljudje ob?utno manj ve?ejo s pasovi, zaradi ?esa je ?e ve? smrtnih ?rtev kot bi bilo druga?e. 

Za primerjavo imam zdaj na Ibizi 185/65 R15. Do sedaj, ko sem priletel v kak?no luknjo, je ?lo vse ?ez, pa ?etudi je bil avto kar mo?no otovorjen. S tak?nimi poletnimi gumami mi ni problem it v Ukrajino. Ve?ja te?ava se mi zdi pozimi, ko je zaradi kombinacije luknje+snega cesta dosti bolj nevarna.

Zato sem tudi razmi?ljal, da bi si za CX-30 za zimo nabavil jeklene feltne z 215/65 R16 gumami. A je CX-30 homologiziran ?e za kak?no drugo kombinacijo kot 215/55 R18 in 215/65 R16? 

Ob prevzemu vozila M CX-30 sem hotel imeti zimske R16 a ker sem vzel pogon AWD sem moral vzeti R18 gume.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Imam CX-30, AWD, ro?ni menjalnik, X180 motor in ti bom na kratko odgovoril na vpra?anja:

1. LED osvetlitev in samodejno (adaptivno prilagajanje) je zakon, sem imel prej xenon na M6 in je to ?isto nekaj drugega. Zatemnene ?ipe so postranska stvar vsaj pri meni. Vsekakor vzemi Style paket.

2. Zaenkrat z X180 motorjem zelo zadovoljen, res da ima ob prvem zagonu pridih dizela?a a se hitro umiri in postane zelo tih. Pospe?evanje pa je res bolj zadu ?eno, a me ni? ne moti. Ko ga malo bolj pritisne? pa "poleti#. Ne bo? zgre?il veliko ?e bo? vzel ali en ali drug motor.

3. Popusta nisem dobil (december 2019)sem pa dobil zimske gume Continental 18' in lita plati??a ter gumi tepihe gratis.

4. Ne vidim mo?nosti rezervnega kolesa.

5. Napram prej?nji M6 je CX-30 mehkej?a za vozit, mogo?e sedaj ko imam zimske gume, bomo videli kako bo poleti ko bodo gor letne. ?e nisem vozil Seat Ibize a ima m ob?utek da je tr?a od CX-30.

Edino kar imam trenutno te?avo je navigacija, ki mi enkrat deluje in drugi? spet ne, kljub zamenjanemu GPS modulu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.