Skoči na vsebino
Mazda CX-60
Napisano
pred 52 minutami je vzupan3 napisal:

Jaz sem zadnjič vozil avto z "lane assist" in sem imel res slab občutek, ko me je avto popravljal. Dejansko se boriš proti avtu 🤪

To tud mene moti in imam na svojem izkopljeno...ocetu za razliko od mene to ustreza in ima vklopljeno...se vedno cudim kako to ko vozim njegov avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 22. 5. 2023 ob 17:01 je godlike napisal:

20230522_170302.jpgMoja M2 100k km pa niti praske 😀

Se pa je ročka od menjalnika olupla in je nova.

Tudi pri moji 3ki 2016, k sem jo dal lani iz rok po 6ih letih je bil volan brez prask/vidne obrabe. Sam je treba priznat, da je bilo tisto usnje na otip precej trše...fotrova 6k isto 2016 je imela vseskozi mehkejše/bolj prijetno usnje, sam tudi bolj občutljivo..bi reku da vožnja s kakimi prstani že rizično početje. Je pa še danes s par praskami čist vredu stanje volana, ni zguljen..zdej pri tanovi 6ki je spet druge vrste material na volanu, prijeten za držat, mehek, sam sigurno ne bo brez prask po 6ih letih, kot je bil pri 3ki. Očitno tu, pri iskanju nekih premium občutkov/mehkobe, gre na račun trpežnosti. Potem je pa odvisno kaj komu odtehta..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

pred 20 urami je Tilen5 napisal:

😍

WWW.AVTO.NET

Nikjer ne piše če ima isofix na zadnjih sedežih.. 😕

pred 14 urami je FuManchu napisal:

Preznačkan ja. Obupen.

groza res...zakaj mitsubishi 🤨

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 20 minutami je godlike napisal:

Si preveril na uradni strani Goodyear-a, če obstaja sploh brez XL?

XL gume imajo večjo nosilnost. Tako da če faktor nosilnosti štima ni blo kaj za skrbet.

pred 43 minutami je Tilen5 napisal:

skor ni šanse da bi taka guma bila brez XL

Ja na to sem računal...sem preveril tudi na spletni strani od Goodyeara in nisem našel brez...tudi dost nov model gume, ubistvu se mi je zdel rizik brez dejanskega rizika. Tud ker so iz SLO bi lažje blo urejat, če kaj nebi štimalo..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Aha ja tu priznam malo kalkulacije, vzel sem brez navedene oznake XL, je imela samo FP naveden. Mi je bilo čudno, da bi ravno oni imeli verzijo gume brez XL, k jo na nobeni drugi strani ne morš kupt v tej dimenziji...in guma dejansko je XL...

To bi pa imel kot grajo, da je malo zmede na spletni strani...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Na koncu sem se odlocil za goodyear asm 6, in ker nisem zaupal liderpnevmatik da nebi dobil 5ke, sem iskal domaco resitev in nasel

WWW.GUME-ZIVIC.SI

Največja izbira gum po ugodnih cenah

Nisem sicer prej videl, da bi se kaj dosti oglasevali. Za dostavo so od placila rabili 3 dni, cena je bila dejansko par eurov nizja od lider, gume imajo pa dot 1823, se pravi so bile narejene prejsnji teden v nemciji.

Prevec sveze ubistvu za na avto, se dobro da je dez, sem jih pustil zunaj..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

To ni še nič. Ta hudo šele prihaja. Žal...

Pardon za offtopic, sam da ne bo kej res..ker sem že parkrat zasledil kako nam je bad in kako hudo šele bo.. realno gledano smo evropejci priviligirani napram vsem ostalim celinam, imamo srečo da smo rojeni kjer smo...

Me zanima kje je življenje tolko boljše, če ne gledamo posamezno izbranih "bonbončkov", ampak celokupno kvaliteto življenja, ki jo neka država/celina ponuja..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Malo žalostno da se to grejo. Vidim da je že tista ocena na gumi drugačna...če ima navadna Turanza "A" za dež, je ta 005A verzija "B" in "C", odvisno od dimenzije.

Mal sramotno tako za Mazdo kot za Bridgestone..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Ne... Važna je muzika pred vsem.😉 In ja, ko bom zamenjal gume, bodo tudi premium in ne low budget. 😉

Hočem samo povedati ostalim, da naj ne kupujejo tega šita od gum. 😉

Moj učitelj, razrednik je vedno lepo rejel:" zemlja je za kmete, tehnika je za tehnike".

A imaš kakšno sliko točne oznake te gume?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Z napačne strani si razlagaš.

Če se dva lipicanca pritisneta pri Blatnem jezeru, je zarod kaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 16 urami je scania napisal:

Jaz mislim da je to to. 

Lahko napises prosim mnenje, pa mnenje glede na prejsnje gume. Hvala 🙂

Jaz sem pred temi Hankook zimske vozil še Bridgestone Blizzak LM005 in GOODYEAR ULTRA GRIP PERFORMANCE 2, sicer v drugih dimenzijah kot zdaj tu na 6ki. Obe gumi sta se mi zdeli dobri, tudi Bridgestonova. Ima mogoče Bridgestone na tem forumu kar mal negativnega predznaka, ker očitno na original mazdine avte neko mal čudno varianto gume montirajo. Podobno sem imel leta 2016 na novi 3ki montirane ene letne Michelinke, je bilo tudi bolj žalostno vse skupaj.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Gre za različni gumi, od Alexa je ta https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/hankook/winter-i-cept-evo3-w330/?gclid=Cj0KCQjwuLShBhC_ARIsAFod4fKIYbImV9y_1tsG9xw1Yt0qmdBAlpQfOP-3bpsrB0DK3QL_ZCATEOYaAitCEALw_wcB , ki pa je v tej 225-55-17 nimaš.

To katero gledaš je https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/hankook/winter-i-cept-rs3-w462/225-55-r17-101v-1418728, ki jo zadnjo zimo vozim tudi sam. Me je enako navdušila preko testov in nisem zaznal nobenih slabosti v celi zimi, sem zaenkrat zelo zadovoljen z izborom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 12 urami je Shrek napisal:

Zato gledam VOLVO... 

Previdno tudi tu, menda so pri novejših precejšne težave s pokanjem blokov motorja. Kitajci preveč šparali in so pretanke stene...nevem pa točno povedat kateri motorji.

Kolega, ki ureja uvoze, pravi da jih je cela evropa polna s to napako in se jim posledično raje izogiba..če nima kdo res izrecne želje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 minutami je Janez007 napisal:

Moje mnenje. Žal trende narekujejo želje potrošnikov, ne pa zdrava pamet strokovnjakov. Tako se proizvajalci prilagajajo na mnogih področjih, da ima potrošnik občutek, da za svoj denar dobi največ. Največ čokolade, čeprav se tablice tanjšajo ... namesto 100g so danes 70g, največ avta, na izgled terenca, ki si ga večina nikoli ni mogla privoščit (recimo Toyote Land Cruiserja), sedaj pa si lahko privošči terenca vsaj po izgledu. Potrošniki se pred sosedi radi napihujemo. 😂

Tile SUV igračke bi po mojem mnenju lahko upravičeno pokrile manjši segment trga, za ljudi s težavami v hrbtenici, predvsem starejše.

https://www.24ur.com/novice/tujina/napihljivi-tanki.html

Mislim da je do te situacije s SUVi prišlo tudi zaradi tega, ker je potrošnik, ki kupuje nove avtomobile praviloma starejši, "mlade" družine pa povečini iščejo rabljene zadeve...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Noja proizvajalci že pogruntali da so se ušteli...in pol imaš tak scene

https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/kaj-se-dogaja-fiatov-model-ki-je-uradno-ze-v-pokoju-dozivlja-drugo-mladost/

https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/zdaj-je-uradno-ta-renaultov-model-bo-vseeno-zapeljal-tudi-k-nam-2/

Mogoče si že malo ven iz teh "družinskih tegob", men dosti kolegov in znancev z otroki jamra da nimajo kaj kupt...vprašljivi/pre-stari rabljeni, dragi in neustrezni novi...zraven pa zaradi tega ker nove pametne ponudbe ni, tudi ustreznih rabljenih ni. Ker zaradi neustreznih zamenjav določeni držijo avto dlje kot bi ga sicer in pa ko pride kaj na trg ima še vedno visoko ceno zaradi ponudbe/povpraševanja..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam sem že leta pri Kržišniku, vmes za staro trojko (2006) sem imel tudi enega privat mehanika.

Vedno ko prideš sicer popis narediš pri šaltarju, da se zacahna, sam karkoli je pa naprej potem z mehanikom...tudi če ni nič ekstra. Avto ti tud na koncu mehanik preda...na zadnjem servisu si je tud postregel z malo daljšo testno vožnjo :) prej ko sem hodil s trojko (2016) ni nikol tolko trajala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Osebno se mi ne zdi, da bi kar zamahnil z roko, eh vsaka guma je dobra, sej nismo dirkači...

Če se pogleda čist osnoven parameter tukaj v prvi tabeli, ko imajo zaviranja z 80 kmh v mokrem in s 100 kmh v suhem, so razlike v razdaljah kar konkretne.

Razen če se odločimo in rečemo da so itak vsi testi kupljeni...

Na koncu vsak zase preceni kaj in kako, dejavnikov kaj dat na avto, je pri vsaki taki odločitvi precej.

Zanimivo dogajanje npr. z gumo Semperit Speed Life 3, pri amzs testu 16 velikosti je še v prvi polovici, pod oznako priporočljivo...pri autobildu in testu 18 velikosti je označena kot ena tistih najslabših, katerih nakup odsvetujejo..

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Semperit Speed-Life 3 225/45 R19 96W XL, FR na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Za tega drugega bi prosil še en review od tegale nemca z youtuba, da lahko ocenimo če ima res dovolj placa na zadnjih zicih, glede na to kako ogromen je... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 minutami je SpEkTr napisal:

Katere gume?

Mama Hankook Kinergy 4S 2 X

Tast Michelin Michelin CrossClimate

Ko sem izbiral za mamo sem se orientiral predvsem na rezultate v mokrem...ubistvu me je tale test kar prepričal ko sem naletel...v spominu imam da je bila tud cenovno nekoliko nižje kot ostale. Je pa bilo tako, da smo mogli letne gume zamenjat, ker so ratale tako trde, ne zaradi obrabe...in je potem padla odločitev o celoletni.

WWW.TYREREVIEWS.COM

All season tyres are trying to be one tyre for every situation, but as we know no tyre can excel in every category, meaning tyre manufacturers often take away from one area to be better in ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Mi smo lani mami na njen avto namontiral celoletne. Enako je naredil tast. Oba sta zadovoljna, oba delata manjše število kilometrov po lokalnih cestah. Mama nima niti vinjete..

Občasno vozim mamin avto in poleti ni občutka da ti pobira gumo, kot ti to dela na zimskih. Pozimi kar sem vozil pa tudi nisem imel občutka da bi drsela, tudi ob mokri cesti in speljevanju v klanec ne. Nisem je pa nikol vozil po zasneženi cesti, tudi ona ne. Sem bil pred tem precej skeptičen do teh gum, ampak se mi zdijo dobra opcija za takšne variante. Tud testi kažejo da so neka solidna kombinacija, v nobenih pogojih pa ekstremno ne blestijo.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.