Skoči na vsebino
Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 12 urami je Shrek napisal:

Zato gledam VOLVO... 

Previdno tudi tu, menda so pri novejših precejšne težave s pokanjem blokov motorja. Kitajci preveč šparali in so pretanke stene...nevem pa točno povedat kateri motorji.

Kolega, ki ureja uvoze, pravi da jih je cela evropa polna s to napako in se jim posledično raje izogiba..če nima kdo res izrecne želje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 minutami je Janez007 napisal:

Moje mnenje. Žal trende narekujejo želje potrošnikov, ne pa zdrava pamet strokovnjakov. Tako se proizvajalci prilagajajo na mnogih področjih, da ima potrošnik občutek, da za svoj denar dobi največ. Največ čokolade, čeprav se tablice tanjšajo ... namesto 100g so danes 70g, največ avta, na izgled terenca, ki si ga večina nikoli ni mogla privoščit (recimo Toyote Land Cruiserja), sedaj pa si lahko privošči terenca vsaj po izgledu. Potrošniki se pred sosedi radi napihujemo. 😂

Tile SUV igračke bi po mojem mnenju lahko upravičeno pokrile manjši segment trga, za ljudi s težavami v hrbtenici, predvsem starejše.

https://www.24ur.com/novice/tujina/napihljivi-tanki.html

Mislim da je do te situacije s SUVi prišlo tudi zaradi tega, ker je potrošnik, ki kupuje nove avtomobile praviloma starejši, "mlade" družine pa povečini iščejo rabljene zadeve...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Noja proizvajalci že pogruntali da so se ušteli...in pol imaš tak scene

https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/kaj-se-dogaja-fiatov-model-ki-je-uradno-ze-v-pokoju-dozivlja-drugo-mladost/

https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/zdaj-je-uradno-ta-renaultov-model-bo-vseeno-zapeljal-tudi-k-nam-2/

Mogoče si že malo ven iz teh "družinskih tegob", men dosti kolegov in znancev z otroki jamra da nimajo kaj kupt...vprašljivi/pre-stari rabljeni, dragi in neustrezni novi...zraven pa zaradi tega ker nove pametne ponudbe ni, tudi ustreznih rabljenih ni. Ker zaradi neustreznih zamenjav določeni držijo avto dlje kot bi ga sicer in pa ko pride kaj na trg ima še vedno visoko ceno zaradi ponudbe/povpraševanja..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sam sem že leta pri Kržišniku, vmes za staro trojko (2006) sem imel tudi enega privat mehanika.

Vedno ko prideš sicer popis narediš pri šaltarju, da se zacahna, sam karkoli je pa naprej potem z mehanikom...tudi če ni nič ekstra. Avto ti tud na koncu mehanik preda...na zadnjem servisu si je tud postregel z malo daljšo testno vožnjo :) prej ko sem hodil s trojko (2016) ni nikol tolko trajala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Osebno se mi ne zdi, da bi kar zamahnil z roko, eh vsaka guma je dobra, sej nismo dirkači...

Če se pogleda čist osnoven parameter tukaj v prvi tabeli, ko imajo zaviranja z 80 kmh v mokrem in s 100 kmh v suhem, so razlike v razdaljah kar konkretne.

Razen če se odločimo in rečemo da so itak vsi testi kupljeni...

Na koncu vsak zase preceni kaj in kako, dejavnikov kaj dat na avto, je pri vsaki taki odločitvi precej.

Zanimivo dogajanje npr. z gumo Semperit Speed Life 3, pri amzs testu 16 velikosti je še v prvi polovici, pod oznako priporočljivo...pri autobildu in testu 18 velikosti je označena kot ena tistih najslabših, katerih nakup odsvetujejo..

WWW.LIDERPNEVMATIK.SI

Pnevmatike Semperit Speed-Life 3 225/45 R19 96W XL, FR na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Za tega drugega bi prosil še en review od tegale nemca z youtuba, da lahko ocenimo če ima res dovolj placa na zadnjih zicih, glede na to kako ogromen je... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 minutami je SpEkTr napisal:

Katere gume?

Mama Hankook Kinergy 4S 2 X

Tast Michelin Michelin CrossClimate

Ko sem izbiral za mamo sem se orientiral predvsem na rezultate v mokrem...ubistvu me je tale test kar prepričal ko sem naletel...v spominu imam da je bila tud cenovno nekoliko nižje kot ostale. Je pa bilo tako, da smo mogli letne gume zamenjat, ker so ratale tako trde, ne zaradi obrabe...in je potem padla odločitev o celoletni.

WWW.TYREREVIEWS.COM

All season tyres are trying to be one tyre for every situation, but as we know no tyre can excel in every category, meaning tyre manufacturers often take away from one area to be better in ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Mi smo lani mami na njen avto namontiral celoletne. Enako je naredil tast. Oba sta zadovoljna, oba delata manjše število kilometrov po lokalnih cestah. Mama nima niti vinjete..

Občasno vozim mamin avto in poleti ni občutka da ti pobira gumo, kot ti to dela na zimskih. Pozimi kar sem vozil pa tudi nisem imel občutka da bi drsela, tudi ob mokri cesti in speljevanju v klanec ne. Nisem je pa nikol vozil po zasneženi cesti, tudi ona ne. Sem bil pred tem precej skeptičen do teh gum, ampak se mi zdijo dobra opcija za takšne variante. Tud testi kažejo da so neka solidna kombinacija, v nobenih pogojih pa ekstremno ne blestijo.

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 9 minutami je NevLado napisal:

- človek se zadaj komaj vsede????

No model je 190 visok, zic je nastavil zase kot da vozi in se potem zadaj parkiral...mislim da ne sedi tako slabo ko to upoštevaš...bi reku da bi v najinih 6kah sedel slabše..

Bencinski bo tud premium tehnologija 3.0 X

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano (urejeno)

Trije kolegi z večjimi družinami, dva sta na transporterjih, eden mal starejšem, en mal novejšem, tretji je na fordu..

edit: mogoče zanimiva informacija, starejši transporter zelo zadovoljen, mašina je klasična dizelska in laufa bp. novejši transporter ima pa biturbo dizelsko mašino in je vrgu notr v popravila že med 3 in 4k. Kupljen iz druge roke, zelo se jim dopade uporabnost avtomobila, samo z mašino imajo pa stalno sranje. Začelo s je s popravilom za 1k, pa so še mal dodali, pa menjali mehanika itd...tud po tem celem vložku ni prepričan, a bo delal avto naprej al ne..

Popravljeno od SeekK
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 37 minutami je Liuch napisal:

@NevLado razmišljam, da bi te kupil. Kolikor sem bral recenzije, so vsi zelo zadovoljni. 

Screenshot_20230215_163257_Chrome~2.jpg

Tud jaz se nagibam h tem, po vseh testih kar sem pregledal.

In isto sem šel amzs teste gledat za nazaj pa je ni blo..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Mislim da bo tistle link vedno bolj uporaben...že zdej imam npr. vinjeto do 26.3. in sigurno ne bom kupil nove do dne, ko bom šel na avtocesto. Dnevni transfer v službo delam z vlakom, za lokalno vožnjo vinjete ne rabim. Ja lahko si daš opomnik za par dni prej, samo vseeno je kdaj bolj kamot prevert s številko tablice na webu, kjerkoli že si, brez da iščeš račun.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Zaenkrat nič slabega o Hankook Winter I*cept RS3 W462, sam tud še čist premalo prevoženega, da bi lahko nekaj ekstra hvalil/priporočal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sem imel podobno izkušnjo, prvi mesec lastništva se ni usedla na mesto voznika...

Je pa bila barva požegnana, vprašanje če bi ga imeli, če nebi bila "tako lepo modra barva"

No potem je ta neracionalni strah bil premagan in zdej je to najboljša stvar po namazanem kruhu..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.