Poleg vsega mi je na avtu v?e? stre?no okno. Originalno zmontiranega pri nas sploh ni bilo mogo?e kupiti, ?eprav je v Nem?jii ziher vsaka tretja trojka z stre?nim oknom. Ko sem pri nas omenil da bi imel nov avto z originalno vgrajenim stre?nim oknom so mi predlagali naknadno vgradnjo v eni firmi v Ljubljani ( mogo?e Webasto, se ne spomnim ve?), kjer ga z veseljem naknadno vgradijo.
Kar se ti?e tujine, je res da imajo super avtoceste. Imajo pa tudi veliko zastojev, kolon in po?asne vo?nje v ve?jih mestih. Posledi?no ve?ja obremenitev sklopk, ?e posebno ?e je ?ofer tapravi.
Js ne vem, v sobot grem na vransko, naj pusti letne al dam raje zimake za gnjanje po poligonu, ?e bo treba jih peljal msabo in jih bom vmes zamenjal. :ne vem:
Bolje se bo? nau?il lovit avto z letnimi gumami. Zimskih je ?e ?koda za poligon.
Jaz perem avto enkrat na mesec, pogosteje pa ?ipe in notranjost. Me pa jezi, da nekako nimam sre?e s avto ?amponom. Nekako se mi zdijo blagi, slabo se penijo in ne odstranjujejo umazanije. Pred leti sem na Petrolu kupoval avto?ampon, s katerim sem bil zelo zadovoljen. Sedaj pa Sonax in neke malce dra?je zadeve slabo opravljajo svoje poslanstvo. Morda je prevladala ekologija in so ?amponi manj agrasivni.
Pihanje ?ez re?o ni ni? posebnega, saj se s tem zagotavlja pretok zraka skozi kabino ?e se avto pelje in je ventilator ugasnjen. S tem se prepre?uje tudi ro?enje stekel.
Moja tradicija vzrokov praznih gum so ?eblji ali vijaki. ?e je fajn kniping vijak, niti ne ve? da ga ima? v gumi, ker dober dihta. Ponavadi ga najdem spomladi ali jeseni ko premontiram gume. bolj ziher je ?e rezerva kot sprej. Vem pa da sem jih pobral ziher enih 5 v 15. letih, nikoli pa ?e nisem obstal s prazno gumo.
Sprej najbr? ima svojo ?ivljensko dobo. ?e se nekaj let pajsa pri +50 stopinjah v avtu nato pa nekaj zim zmrzuje najbr? zgubi malo kondicije.
ABC je bil po?ten. Z vinjeto se ravno tako hitro peljem ?ez cestninsko kot prej - torej tu ni profita.
Seveda hvalijo vinjeto tisti, ki jim je to slu?enje denarja in so cele dneve na cesti. Jaz pa ko sem bolj redek gost avtoceste pa jo drago pla?am. Drugo leto bo ?e slab?e. Mogo?e bom celo razmi?ljal kaj storiti.
Naj mi vrnejo malo bolj ugoden ABC pa bom najbolj sre?en.
Ni glih dober ob?utek, da se ti to zgodi po dveh letih.
?e ti je Ponudil 20? za njih potem tak ve?, da so vredne ni?. Najbr? bi jih prebarvali in prodali kot bi bile zlate.
?e ti reklamacija ne bo uspela pri njih, pa bo najbr? zalegla na forumu. Ena varianta je, da jih da? nanovo barvat, druga?e pa jih imej za zimske gume, za poletje pa nabavi taprave felege - MAZDINE.
Lani sem nabavil http://www.propip.si/ponjave/toca-p.htm srebrne barve, ki pokrije avto do koles. Za podlogo je dvojna mehur?kasta folija, ki sega do bokov.
Pa? je ?lo en kup denarja, tako mi vsaj ni treba iskati dek in raznih podlog za pokrivanje avta.
Jaz pa mislim da v ve?ini primerov jih ni ?ez tovarni?ko dizajnirane alu felge. Tudi prodat jih ni problem, ker original je le original. Tam ni nobenega dvoma o kvaliteti, dimenzijah, ET...
Seveda se tudi med originali najdejo take cvetke, zaradi katerih ti avto lahko postane antipati?en. Ponavadi prodajalci v katalogih prika?ejo, tisto, kar na avtu najbolj sede, z vsemi spojlerji....in tisto je res v?e?no.
Samo kaj, ko so to ponavadi modeli iz vrha cenovne ponudbe in si jih vsi ne morejo ali no?ejo privo??iti, tako da jih je malo na trgu.
Da pa otrok ne moti sem pa raje dodatna sen?ila kupil na servisu. Krasna ruletica, ko je ne rabi? se lepo skupaj zvije. Ko bom hodil blizu servisa bom stisnil zobe in dokupil ?e malce dra?jo roleto za zadnjo ?ipo. Na prej?njem avtu sem imel tovarni?ko vgrajeno in jo kar malo pogre?am, predvsem pono?i.
Zatemnjena stekla mi niso v??e?, niti ne bi kupil avta z naknadno zatemnjenimi ?ipami.
Da se na zunanjih steklih nabirajo drobne kapljice veliko k temu pripomorejo avto?amponi z voskom.
Zdravilo je razmastitev stekel, druga?e pa se vsako jutro zamudi? dve minuti, da z brisalcem za stekla gre? okoli avta in zbri?e? kapljice. Tudi pozimi ko se na steklih nabira led, ga ni te?ko odstranit.
Tako me na zjutraj ni strah, ko je ?e tema in megla na cesti , da bi koga spregledal in ga izsilil.
Tudi ?i??enje stekel vsake dva tedna v notranjosti pripomore k manj rosenju.
Ko sem ga jaz peljal na ta famozen servisni poseg na 1500 km so mi menjali olje, filter in tesnilo, kar sem tudi pla?al. Brezpla?no je bilo delo in pregled nevem ?esa. Pregledali naj bi zategnjenost vijakov na kolesih in ?e kaj na podvozju. Za servis so mi pri nakupu avta rekli, da je priporo?ljiv, ni pa obvezen.
Bolje je da olje, kjer naj bi bil tudi kak?en opilek menjam, in se nadaljne kilimetre vozim s ?istim oljem.
Tako se tudi naredil in sedaj sem sre?en, ker je v avtu ?isto olje.
Tudi jaz sem na 1500 km peljal menjat olje. Delo ki ga opravijo je menjava olja, kontrola nekaterih vijakov nato pa sem pla?al okoli 50? za olje in sem sre?en lahko od?el, ker ni bilo ve? opilkov v olju. Ra?unajo pa samo olje, tesnilo, za filter pa nisem prepri?an.
S enakim modelom sem naredil ?e okoli 6000 km, pa laufa brez problema . Ne cvili, ne ?kripa, ceste se dr?i kot pribita, pravi u?itek je vo?nja z njo. Pa upam da bo ?e dolgo tako.
Druga?e pa ima avto 3 leta garancije. ?e je res kaj narobe, daj najprej servisu prilo?nost, da odpravijo morebitno napako, ?e pa to ne bo ?lo potem pa so navoljo ?e druge poti. Res pa ni prijetno, da da? celo premo?enje za nov avto, potem pa ne dela tako kot bi mogel, pa ?e ?as zabija? s servisi.
Vozi se nekaj tiso? kilometrov po pameti, ?e ga pa kdaj za kratek ?as stisne? do konca (seveda segretega), ga pa tudi ne bo hudi? vzel.
Avtomatski brisalci v trojki so prva liga in sem zelo zadovoljen z njimi. Kot sem opazil, jih je potrebno pozimi izklju?iti, ker gredo druga?e zjutraj s prvim kontaktom led brisat.
Tudi na?a C3 ima avtomatske brisalce, ki pa se lahko vsaj 26x skrijejo proti Mazdinim.
Avtomatsko pri?iganje lu?i pri nas ni uporabno.
Avtomatika je tako - ?e je dodelana je super, druga?e pa je lahko sranje. Seveda ne morejo biti vsi sre?ni z avtomatiko.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ali ima katera trojka pokrov za rezervoar na levi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani