Skoči na vsebino
MAZDA MX-5 1.6i Base
Napisano

Rada bi kupila rabljeno MAZDO MX-5 1.6i Base. Zanima me, na kaj moram biti pozorna?! Kak?na je kvaliteta platnene strehe in ?e ?elim avto uporabljati tudi pozimi ali rabim hard top?!

Mazda mx5 1.6 je bolj ?voh kar se konjev ti?e ti priporo?am 1.8 saj jo sam ?e furam 6 let in ni bilo nikoli nobenih niti najmanj?ih problemov. Bi bilo bolje da bi imela tam okoli 200 ?rebcev samo... Servis seveda obvezen :bravo:

Jaz se sicer v velikem snegu ne vozim kar se pa mraza ti?e se pa notranjost zelo hitro ogreje saj nima veliko prostora za ogreti,tako da hard top po ?elji...priporo?am pa gara?o ali vsaj nadstre?nico.

Streha ja,vzdr?evanje je fino ?e je. Kak?ni spreji in ne?no pranje poleti in pozimi.... :bravo:

Veliko u?itkov v vo?nji :bravo::bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko kilometrov mx-5?
Napisano

100 000 v prvih desetih letih.. :D

nobenih te?av z mehaniko,

ga je pa enmau rja nemarno na?rla na pragovih zadaj... :angry:

se pa vozim tudi pozimi

zato pa gre ba? jutri h kleparju...

je to res en trpe?en avtomobil?ek , bi rekel, da je narejen po nekih druga?nih

standardih kot ostali "navadni" avtomobili

Ja to je pa res da za?ne zadaj na pragovih malo rjaveti in o?itno je to bolezen mx5 ali pa tudi ostalih in je najbolje takoj popraviti da se ne razleze....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko kilometrov mx-5?
Napisano

Moja mazda mx5 jih je naredila ?e 186.620 in ravnokar je bil narejen veliki servis od menjave jermen in vseh mo?nih olj (motorno s filtrom,zavorno,deferincijal,menjalnik,olje za servo volan pa naj se ne bi menjalo,ne vem...) in mi avto dela kot urica. ?e ga vzdr?uje? in skrbi? zanj ti bo to vra?al pa ne samo mazda...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Mazda mx5 1.8 140 km s ?portnim filtrom prevo?enih 177.000 kilometrov dimenzije gum 225-40-16 poraba 7.4 l, merjeno prej?ni teden po dokaj hitri vo?nji na avtocesti kjer sem tankal do roba,oziroma s kup?kom...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde MX-5
Napisano

?e je mo?no kupi kak?no 1.8 s 140 konji pa ?e tej bi v?asih dodal kak?ni 50-60 da bi bila res taprava petarda :bravo:

Druga?e pa ko kupuje? rabljen avto nikoli ne ve? kaj kupuje?.... Saj te ?e pri novem nategnejo... :angry2::angry2::angry2::angry2:

post-2443-1238684869_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problemi z karoserijo
Napisano

Tudi pri mazdi mx5 letnik 2001 je rja na?ele zadnje amortizereje in predele okoli njih. :angry: Malo sem se pozanimal kako to o?istiti pa so mi predlagali naj to nekako o?istim z ?i?nato krta?o in "?mirgel" papirjem ter prema?e, z ferosanom,pobarvam z temeljno barvo ter pre?pricam z nekim sprejem v katerem je neka teko?a guma ki na zraku otrdi in postane elasti?na. <_< Sem poizkusil in bil presene?en da je res kakor guma. Je pa priporo?ljivo da se to dela poleti da je ?im manj vlage. Jaz sicer nimam veliko rje tako da si bom za to vzel ?as,?e je pa tega veliko je pa potreba VELIKO potrpljenja in ?ASA.... :bravo::bravo::bravo::(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Golf novi avto leta
Napisano

Na splo?no Wolkswagen ni kaj prida vsaj kar imam jaz izku?nje z njimi. Kon?niki,roke,amortizerji...... hmmmmm <_<:blink:

Mazdo imam ?e 6.let in dela kot urca z rednimi servisi seveda...in mi na kraj pameti ne pride da bi menjal.

Za primer crash testa veste kaj je bilo z Haiderjem pa je imel DOBER WOLKSWAGNOV avto? Hmmmmmm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prezimovanje kabrioleta
Napisano

Ja najbolje je dati avto na klocne za streho je pa neki sprej. Jaz ga dobim v ?en?urju pri enemu ki se ukvarja s tem,sicer imam jaz iz takega blaga kot je recimo pri bmw,audi... Prej sem imel plastificirano,a so mi jo lansko leto na dvori??u zrezali...

post-2443-1222103283_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pok in ogenj iz auspuha
Napisano

Zadnji? sem na sre?anju mazd videl eno hondo (verjetno smo jo vsi) ki ji je pri izpu?nem loncu sekal ven ogenj in mo?no pokalo pa me zanima kako je to narejeno in kdo to dela pa vsaj koliko pribli?no to stane. Sli?al sem da je to tam nekje okoli 600 ?...

Hvala za va?e odgovore :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M5- zima
Napisano

Jaz ti predlagam da svojo mazdo ?ez zimo odjavi? lepo da? v gara?o in na klocne ter jo pokrije? za ?ez zimo pa si kupi? kak?en cenej?i avto ki ima ?e zimske gume na feltnah. Saj dobi? ?e kak?en avto kjer ga ponujajo skoraj zastonj samo da gre...

Ne vem to je moje mi?ljenje...

post-2443-1220778148_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.