Jaz sem na CDje za v avto vedno zapisoval ?ez predpisano koli?ino, a razen pri zadnjem komadu (ki se je pred?asno kon?al) nikoli nisem imel problemov. Ne glede na medij, softwer je bil pa ve?inoma K3B.
I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)
Tempomat v nekaterih situacijah vozi precej neoptimalno, kar je razumljivo. Na primer, na AC sam ?e prej vidi? nekoga, ki bo z manj?o hitrostjo zapeljal pred tebe in ustrezno reagira?. Tempomat pa ti??i gas do zadnjega, ko avto zazna in nato celo zavira.
I had a terrible education. I attended a school for emotionally disturbed teachers. (Woody Allen)
- poraba: glede na ra?unalnik se obna?a precej ?udno. Po AC vedno vozim s tempomatom na 140, probal sem tudi na 130, ampak porabe ne morem spraviti pod 7,5. Zadnje ?ase se precej ve? vozim po lokalnih cestah in sem jo tudi zelo priganjal, poraba pa mi je padla!?! Motor je CD 175 AT.
- lega na cesti: v?e? mi je trdo podvozje, izgleda da so tudi originalne gume kar OK, saj ima? v ovinkih tudi pri velikih hitrostih ob?utek, kot da gre? po tra?nicah. Tudi odzivnost je OK.
- ?ibedah: zelo dobro narjen, saj ga imam lahko odprtega do 100 na uro in mi ni? ne piha v glavo.
- centralni ra?unalnik: naj?ibkej?a to?ka tega avta. Pri navigaciji deluje izbiranje po menijih po?asi, ?eprav so meniji pregledni, to?nost kart in navigacije pa ima TomTom med bolj?imi (glede na teste v revijah). O USB predvajanju pa je bilo itak povedano ?e vse.
- radarski tempomat: v 98% primerov super, po AC vedno vozim z njim, ne glede na gu?vo. BMW ima bolj?ega v tem pogledu, da upo?teva tudi smer vo?nje, Mazdin gleda vedno naprej in v kak?nih ostrej?ih ovinkih ne vidi avta spredaj. Mogo?e je edino malo len pri pospe?evanju, ampak ni mote?e.
- lu?i: pri 5000+ km se ?e nisem dogaknil stikala za lu?i, pa sem imel tudi precej no?ne vo?nje.
- lane asist: pri?igam ga na AC, presenetljivo dobro deluje v slabem vremenu, ko niti sam nisem mogel zaznati ?rt na cest. Ne deluje v nizkem jutranjem soncu pred avtom. Privzeta nastavitev je bila preob?utljiva.
- opozorilo Brake: zelo nadle?no, avto vsake toliko ?asa oceni, da se bom zabil. Sam sem se ?e navadil in opozorilo ignoriram, ?ena je zadnji? pohodila zavoro. Ker avto takrat tudi pove?a tlak v zavornem sistemu, bi bilo lahko precej nevarno, ?e bi zadaj vozil ?e kdo. Ob priliki moram pogledati, kje se izklopi.
- glasnost motorja: pri obi?ajni vo?nji in radiju na obi?ajni jakosti se motorja prakti?no ne sli?i, pri gasu do deske pa kar po?teno zarjove.
- klima: napram prvi M6 svetlobna leta bolje.
?e se spomnim ?e ?esa, bom dopisal.
To?no takega sem imel ene 20 let nazaj. In ta s slike ima notri ?tiritakten 1.3 motor sposojen iz VW hleva. To je isti motor kot je bil v golfih II bencinarjih. Ker je avto izredno lahek (?e vedno je osnova ?asija na katero je poveznjena karoserija) saj tehta manj kot eno tono je poraba temu primerna in ?e res ne ti??i? skoz do konca se da ?ist lepo okoli 7 litrov vozit.
Aha, potem ni zame, jaz bi imel dvotaktnega. Edino ne vem, ?e bi ?el skozi tehni?ni.
Na?e napake se merijo v nekaj kosih na milijon izdelkov. Se je pa tudi ?e zgodilo, da smo izgubili kupce zaradi nekaj centov cenej?e konkurence (in jih kmalu dobili nazaj zaradi cele serije nedelujo?ih avtov presti?ne znamke ).
?e bolj?e pa bi bilo, da bi se npr. v volanskem sistemu, zavornem sistemu in mogo?e ?e kje, v aktivni varnosti vozila vgrajevale samo preverjene stvari. Nove pa bi naj preizku?ali v testiranjih, dokler ne bi dosegli z avtomobili neko povpre?no kilometrino v ?ivljenjskem ciklusu avtomobila.
Tudi mi proizvajamo dolo?ene elemente, ki se uporabljajo v t.i. varnistnih sistemih, ampak ne za Mazdo. Zahteve in standardi so tukaj neverjetno visoki, tudi testiranja je veliko. Te?ko pa za 10 let v naprej napove?, kako se bodo ti elementi obna?ali v vseh pogojih. Moramo pa ?e zelo dolgo ?asa hraniti ?isto vse podatke o izdelavi teh elementov, da se lahko v takih primerih izlo?i tiste serije, ki so potencialno problemati?ne.
Mater jaz i??em take prekle za 4 vratno, samo da ne ?trlijo NI? ?ez pritrditve-noge, pa NI?.
Za mojo obstajajo ene dosti lep?e, ampak so nosilci kraj?i in zato ne bi spravil gor ?tirih nosilcev za bicikle. Celo tako dobro so izgledali, da bi jih komot imel kar ves ?as na avtu.
Saj lahko da ni bil samo brez servo mehanizma ampak mu je kaj celo blokiralo volan. Pred leti smo imeli na firmi eno ?kodo, ki je imela tako trd volan, da sem prvih par ovinkov komaj zvozil, ker nisem bil vajen.
meni je bla glede sedenja in bivanja v njem po 9+ ur, prva mazda 6 veliko bolj vsec...
Sam ocenjujem prvo Mazdo 6 za nekoliko udobnej?o od tretje. Tudi odziv je bil bolj?i, ?eprav v tem primeru dopu??am mo?nost, da sem bil prve po osmih letih uporabe precej bolj navajen. Lego na cesti ima pa ta nova neprimerno bolj?o. Sem jo ravno ta teden spistil s povodca po na?ih ovinkih in sem imel ob?utek, kot da se peljem po tra?nicah.
Glede tega, da je enako opremljena Insignia 10K cenejsa od Mazde 6 se pa ne bi strinjal ... Ko sem kupoval sedanjo sestico, sem sel malo pogledat tudi Opel... Takrat sem gledal Zafiro... osnovna cena je bila res nizja... vendar pa sem dobil seznam opreme in naj naredim kljukice pri tistem, kar bi rad imel... in se je cena potem skoraj podvojila ... Res pa je, da se da dobiti veliko popusta... To je fino za tiste, ki ne kupujejo avtomobila ampak popuste .... Ko pa potem na zavarovalnici upostevajo tisto ceno po ceniku, ki je lahko 30% in tudi do skoraj 50% visja, je pa jok in stok
Jaz sem primerjal cene, ki sem jih dobil na ponudbah, ko sem izbral ?e vse kljukice. Insignia je bila okoli 25K, pa mi je prodajalec sam rekel, da se lahko ?e za kaj zmeniva.
Moram pa priznati, da mi je najbolj v?e? Mazdin sistem dodatne opreme s temi paketi, najve?ja mora pa je bilo izbiranje pri Passatu, saj sem eno popoldne kombiniral zahtevano opremo v razli?nih paketih, da sem pri?el do optimalne cene.
Adam Opel, ustanovitelj podjetja, je rojen v Nemciji ... Res da je zacel s proizvodnjo sivalnih strojev, nato nadaljeval kot izdelovalec koles in sele kasneje postal eden izmed vecjih proizvajalcev avtomobilov ... Ampak vseeno se steje kot nemski proizvajalec avtomobilov ...
Clanek o Oplu na Wikipediji se zacne z naslednjim stavkom: Opel je nem?ki proizvajalec avtomobilov. >> http://sl.wikipedia.org/wiki/Opel
Ja, to je vse res, se strinjam, poznavalci so mi hoteli povedati tole, da ?eprav jih delajo v Nem?iji naj ne pri?akujem nem?ke kvalitete. Sicer pa Oplov ne poznam najbolje, z izjemo ene vectre v o?ji dru?ini, ki je bila takrat top model (2L bencin, 4x4, tr?e podvozje, ...) a je ?la po treh letih stran, ker je bila ve? na servisu kakor na cesti.
Aja, pa enako opremljena Insignia bi pri?la skoraj 10K manj od Mazde ali Passata ...
- tako propagirani BOSE zvo?ni sistem ni? kaj bolj?i kot tist osnovni (v bistvu bi skoraj raje imel osnovnega in namest tega rezervno gumo v prtla?niku)...
Tudi sam sem mnenja, da razen pretirano navitih basov ni kak?ne razlike med navadnim ozvo?enjem. Mnogi, ki se spoznajo na akustiko pravijo, da je Bose dale? najbolj precenjena znamka glede na kvaliteto.
Kaj pa je potem? Ce ima (ali je imel) GM lastniski delez, se ne pomeni, da je to potem ameriski avto ...
Pri zadnjem nakupu sem se zanimal tudi za Opla. Za mnenje sem vpra?al tudi nekaj znancev, ki se s takimi re?mi ukvarjajo (mehaniki, prevoz oseb, ...). Vsi so mi odgovorili, da Ople sicer delajo v Nem?iji, a da z nem?kimi avti nimajo ?isto nobene veze.
Jaz sem mojo v?eraj pripeljal iz cca. 1200km dolgega izleta, kjer je izkusila vse, od makadama, avtoceste, mestne vo?nje in trajekta. To je bila njena prva fura.
Ma, saj ne bi rabil, ?e pa bi ?e moral, bi se pa? izklopil, kot tempomat recimo.
Radar v kombinaciji z ro?nim menjalnikom nima kak?nega hudega smisla, ker bi bil preve? omejen. Mora? biti pa kljub temu previden. Ravno zadnji? sem zaradi gu?ve vozil po AC med 80 in 100, tempomat pa je bil nastavljen na 140. Ko sem na izvozu zapeljal iz AC in je bilo pred mano prazno, je avto za?el pospe?evati na 140. Druga?e pa (pri?akovano) zelo dobro zaznava tudi motoriste.
A je ?e kdo vozil model Revolution z radarskim tempomatom?
Pred nekaj dnevi sem jo pripeljal do Splita. Radarski tempomat je bil odli?ilen, da sem vzel Revolution opremo. Prakti?na zadeva, na?tima? na 140 in nato samo ?e volan obra?a?.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na sprednjo masko in vetrobransko steklo skoraj 4 ure nana?al za??itno oblogo iz spe?tanih ?u?elk.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani