Nisem prepri?an ampak en na?in, da je legalno je. Namre?, ko uvozi? (starej?i) avto ga lahko homologira? na te papirje kot nadomestno karoserijo. Seveda pa je potem ?e ?vercerski na?in, da se na uvo?en ali ukraden avto na?vasajo tele plo??ice.
Stvari ki se dogajajo so npr. tak?ne....prevrne? svoj avto na streho, motor in notranjost sta super, popravljati se ne spla?a, uvoziti enak avto ne more? (npr. zaradi starosti) oz. se ne spla?a....no in najde? enak avto npr. v ITA brez motorja, zaribanga ipd....pripelje? sem zamenjajo motor, pre?vasajo cifre in voila.
Sicer avta na poznam, sem pa ?e bil pri temu prodajalcub pred leti ko je kolega tam avto kupil, in nisem imel nobenih pripomb....vse je ?timalo kot je bilo opisano, pa ?e se ne motim ima vse oz. ogromno SLO avtov, tako da se da konec koncev vse preveriti.
Pri drugi ti pi?e da ima potrjeno servisno tako da ga pokli?i in naj ti pove VIN cifro iz prometne, gre? na Mazda poobla??enca in ti bodo preverili kako pa kaj.
Sej ko je za blagajno sedi, ko pa ni dela na blagajni pa fila police in ne ?aka na kupca (to sem do?ivel sedaj v nedeljo), ko ni bilo gu?ve, ko se pojavi gu?va, pozvonijo za drugo blagajno da spucajo gu?vo. Sem ?e veliko bral o pla?ah, moram najti tisti ?lanek, in je okoli 700 eur neto za pod 40ur tedensko ?e se ne motim. Pa niti ne menjajo se toliko, sicer hodim redno v enega in so ve? ali manj isti obrazi notri.
Pri bankah bi lahko primerjal (kot sedaj ti navaja?) npr. pri dvigu denarja. Ali gre? na ?alter in ?aka? v vrsti pred penzi?i s knji?ico ipd., pa da ?e kak?no re?e? in tam stoji? 5-10min, ali pa brez besede vtakne? kartico v bankomat, vtipka? cifre in ti plune ven denar v 10 sekundah.
Jest ?elim ?imhitreje nabaviti to kar rabim in to je to...zdej ali kvalitetno vle?e ?ez skener ali ne mi je pa vseeno Tudi spra?evat mi ni potrebno ni? kar rabim vem kje je
Res pa kot pravi? da ima vsak svoje prioritete pri teh zadevah.
Glede na to da SLO trgovcem mo?no pada dele? lepo pomeni da niso vsako leto bolj?i, ve?ina prodajalk je tudi nezadovoljnih in naveli?anih....gu?ve...hmmm...Mercator...vsak faking torek miljon penzi?ov (ga mam 10m od ?ihta), potem so neki ?etrtkovi popusti al kaj je ?e ipd. ipd. pa dvojne pike pa ne vem kaj ?e, sej ?par je nekaj podobnega....Leclerc ?e najbolj normalen od teh treh.
Sicer sam kar je hrane kupujem ogromno v Hoferju (ri?,testenine,tuna,losos,sir,zamrznjena zelenjava-zdej ko ni sezone za na?o iz vikenda,skuta), sve?e meso v Leclercu (predvsem govedino) in kupim masovno pa zamrzem, pi?anca v ind. prodajalni Perutnine Ptuj v BTC (je kar lepo cenej?i) - res da pojem cca- 400g mesa na dan, jajca pa tudi kupujem v ind. prodajalni Jate (jih pojem cca. 100 na mesec) in konec koncev vse skupaj nato konec meseca pride dosti ceneje.
?ipsov,sadnih sokov,smokijev,?okolad,kruha ipd. pa itak ne jem in jih ne kupujem nikjer.
Glede blagajn v teh diskontih se pa ne sekiram...naj ona me?e ?ez, jest ko pospravim v vre?ko pla?am, res da zlagam malo hitreje ampak prej ne pla?am in ni? ne te?i...ona mora samo ?imprej nakup ?ez spravit in pritisnit ra?un (tko je v privat tujih podjetjih-treba je delat ne pa luftat), zato jih razumem.
V Mercatorju opa?am ogromno starej?ih, kateri so navajeni na tega trgovca oz. kjer nimajo izbire iti drugam, pa? stara ?ola in ne ?elijo sprememb v ?ivljenju pa tud ?e je dra?je....ko se bosta generacija ali dve zamenjali bodo samo zaprli vrata ?e se ne bodo v red spravli.
OK avto pa hrane pa res ne more? primerjati. Lahko seveda naredi? razliko kaj dobi? pri Dacii za par jurjev in kaj dobi? pri BMW M5 za 30x ve? razlike. Povej mi kaj ve? dobi? pa pri zobni pasti ki je 10x dra?ja pa izberi katerokoli znamko (lidlova je itak nascala vse po vrsti na testu) in kaj dobi? npr. pri ribah v konzervi (spinove in hoferjeve so top, kjer vidi? celo vidi? strukturo ribe, pri rio je struktura samo na sliki ko pa konzervo odpre? pa notri fa?irana tuna,hehe, da ne govorim o tisti mercatorjevi trgovski), in kaj je razlika v kvaliteti za 1/3 cene pri tistemu siru kjer je gor fotka? ...diskonti so cenej?i tudi zato, ker so vsi narejeni po istem ?imlu, manj prodajalcev pa teli delajo kot je treba in ?e bolj so pla?ani kot v teh megancentrih, asortiman lih prav ?irok, niso zapufani vsepovprek ter niso na 5000m2, oprema preprosta-regal je regal.
Jest nimi malo ne ob?utim da so izdelki v teh diskontih ?e tako re?em kaj manj kakovostni.
No s tem sirom je dejanski primer kdo nateguje, pa je ista kvaliteta in SLO proizvajalec....ga ni junaka ki bo predstavil tehtno dejstvo, da je skoraj za 1/4 po kilogramu vi?ja cena sira upravi?ena zaradi debelej?e folije in nenormalno podalj?anjega roka sira (ker ga tako ali tako v parih dneh poje? 1000%). Doma?i so ?e tako po?re?ni ratali da so nas ?e s takimi bedarijami za?eli nategovati....
Skladi??a?? hehe....ma vse kar sem vzel je TOP, ogromno tudi slovenskega....res pa da meni ni interes odpla?evati kredite ?paru in mercatorju niti pod razno, jest rabim izdelek ne pa 100razli?nih vrst, ki stojijo na top shit policah, po tleh pa marmom idp...ja pa kaj ?e...pa tudi v vrstah za pike, pa super penzionisti?ne torke in podobna sranja, pa polnce cene, cena s kartico in da jih tako ?e brezobrestno kreditiram...ma ni ?ans, kar so si zakuhal....naj ?e po?rejo oz. propadejo. Kar primem v roke, vidim ceno in to ceno pla?am takoj...simpl daj dam in to je to...ne pa da folk ki je zakompleskan in ne zna razmi?ljat da s temi karticami vedno prepla?a? izdelek potem ti pa gor razliko me?ejo...tipi?no kreditiranje trgovca in ti od tega nima? ni?...pa ?e v ?ahu te ma da mora? potem spet k njemu to zapraviti in spet kupi? po vi?ji ceni, nekaj ti obije od tega...kar je potem razlika v ceni izdelka po redni ceni in ceni s kartico ti pa spet na kartico dajo...ma halo, bolano do konca. To bi moral ukint.
Kakorkoli obrne? je to natega....sploh pa ker norc ima pol leta v hladilniku 30dag sira....tako da razlog za dvig cene, nabijajo v izgovoru folije....kekci....kredite za megacentre je treba odpla?evati in to se vidi pri teh cenah in tak?nih bednih razlagah...zato pa 95% hodim Hofer,Lidl...pa sem ?e kar ?iv, pa mal manj reven k prej
Pri 1.4 je razlika potem ko ima? poln avto in ko vklopi? klimo, ?eprav 1 ?lan ima 1.4 motor. Je bil pa 1.6 najbolj prodajan in je lahko re?em neuni?ljiv Jest imam 2005 2.0 GTA in blatniki niso ni? rjavi in nobena lu?ka ?e ni crknila,....pa tudi ?e bi, je to pa? potro?ni material , o prtlja?niku pa prvi? sli?im.
Prozorne lu?i so imele GTA verzije in remake (drugih razlik sam nisi opazil, ker navzven je povsem ista), druga?e so jo pa malo bolj zvo?no izolirali, nekaj malega motor optimizirali da manj pije (verjetno samo elektronika), notri ima potem belo podlago ?tevcev, prozorne lu?i kot si omenil, nekaj so podvozje malo po?timali (?eprav tudi prej ni bilo ni? narobe) in potem je po?asi ?e to to...v bistvu so bili kozmeti?ni popravki. Naj ti pa povem v tola?bo da je tudi potem tista od 2009 do tele nove mazdice, na povsem istem podvozju in z istimi motorji.
Tako, saj konec koncev ti ve? kaj potrebuje? in kaj si ?eli?
Testna vo?nja te zna prijetno pozitivno presenetiti, ?e je le z avtom vse OK, mogo?e zna biti malo ve? hrupa v kabini pri vi?jih hitrostih ampak ni? hudega, malo bolje je bilo z remakeom z letnikom 2007 naprej. Druga?e pa nezahteven avto, motor ima ketno, redno ga servisira? in je to to
Grega, in potem (po potrebi) dokupim ?e ve?jega kot okrepitev voznega parka?
Proda? npr. twingota za 50-100 eur manj ?ez pol leta in kupi? ve?ji avto v kolikor se poka?e poterba. ?e vedno veliko bolje kot da da? 500-1000eur ve? za enoprostorca s katerim bo? imel ve?je stro?ke (od goriva, zavarovanja, gume ipd.), potem se bo pa v npr. 80% z avtom peljala ena oseba.
Druga?e pa ja, ti ?elim da se kmalu pojavi potreba po ?e enem avtomobilu, ker to pomeni da biznis laufa
Jest pa mislim da prvo kupi nekaj bolj poceni, sej konec koncev ?e niti ne ve? kak?en krog ljudi se bo za to odlo?il (starej?i,mlaj?i,dru?ine,mo?ki,?enske) in koliko bo strank. In ?e bo 90% strank brez familije nima smisla kupovat enoprostorca ipd., skratka svetujem prvo poceni avto....potem pa vidi? glede na odziv.
Zdej sem pa res o tem Nexen malo pobrskal pa poklical okoli za mnenja. Prebral da so po?asi ?e pojavljajo kot prva vgradnja na nem?kih vozilih (ma kdo kak?nega novega doj?erja da pogleda?), pa da jih tudi ADAC hvali, s tem da se pa lahko pojavijo ponaredki ki so pa podn...hmmm.
Kako kaj ta streha dr?i po toliko letih? ?e bolj bi bil zihr da bi bil pa? navadna plehnata. Meni je bila npr. ?e ?isto ?udna na Plurielu pa je bil nov avto.
Veliko uspeha, zanimivo vsekakor, in izvirno saj nisem ?e sli?al da bi kdo imel to?no tak?no storitev....za tak namen ti res predlagam kak?en tak kinderjaj?ek kot je Twingo...drugo bi bilo da bi imel npr. VIP prevoze ipd. :) ....samo nekaj, kako bi pa ti potem npr. iz servisa domov pri?el oz. ?el po drugi avto do druge stranke?-kak?en mini scooter v gepeku?tist zlo?ljiv? ali bi pa? tam ?akal da avto poservisirajo?
Tudi jest ?ez twingota ?e nisem sli?al slabe strani od tistih katerih jih imajo. Tako da bi bila to res mogo?e TOP izbira. Sploh pa ?e je nekako namenjeno za max. 1 dan....ne vem s ?im se bo? ukvarjal In tudi ?e se jih ve? pelje se pa? malo potrpi zaradi treh vrat ?e je to sploh problem. Tistega bencinarja ti ?isto vsak poservisira, deli so zihr zelo poceni, pa tudi ogromno jih je na na?ih cestah, pa nekako je ?e avto ?isto preprost.
Symon ne vem zakaj to tako osebno vzema?...avto.net je javna stran, cene so javna stran, na forumu se lahko debatira o teh cenah, vi?inah cene, koliko se komu zdi ali je nizka ali visoka, ve? ali manj vsak pove, kot tudi tukaj, koliko bi bil npr. pripravljen dati za tak?en avto ipd. kar ni ni? narobe, javna stran, javne objave, komentira pa? lahko vsak kakor mu pa?e Drugo bi bilo ?e bi debatirali o lepoti ?ene kak?ega prodajalca, al pa kolk se mu morda lajdra okol
Tisti kateri je meni trojko prodal je dal leto dni predno sem jo kupil zanjo okoli 15-16t eur....nato jo je za?el ?ez pol leta prodajati za 14t eur ?e se ne motim (dobil je slu?beni avto in ta je stala v parkirni hi?i), na koncu sem jo jest kupil za 10.500 eur....seveda ga je srce bolu ker 5-6t eur zgubiti je veliko, avto pa top, resnega zanimanja pa ?e takrat ni bilo..sej vemo kako je pri Mazdah . Zdej po 5 5-6letih kar jo imam pa zanjo ne dobim niti 5t eur ?e jo dam na net, ampak tako pa? je.
Sej ?e vemo da konec koncev tudi ?e je avto TOP je vreden kot je kdo pripravljen pla?ati zanj. Za doti?no ?estko sva trenutno ?e dva ki meniva okoli 9t eur. Seveda je pa potem odvisno ?e so ?e drugi kupci pripravljeni dati ve?...vemo pa da 125kw bencinar v ?estki ni bog ve kak?en strup od performansov. Je pa meni tudi v?e?na, sploh GTA oprema itak ?e ?e jest primerjam pri nakupu svojega...sem dal za 3 leta staro trojko, ki je sicer res razred,dva ni?je in je kot iz ?katlice GTA s 30t prevo?enimi 50% cene novega...in to v ?asu gospodarskega vzpona ko so vsi cene navijali....zdej pa itak ni ve? lih ne vem kolk vredna tko da jo raje mam kot pa prodam pod ceno, ker tudi povpra?evanja bolj ni kot je...razen kak?ni firbci pa preprodajalci.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se strinjam sam nisem hotu napisat....za 7-8t bi pa ?la verjetn.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani