Skoči na vsebino
Avto kamera F900LHD
Napisano

Kamerce pri?akujem, danes - jutri

Kako se domenimo? Dva sta ?e po po?ti prosila - se dobimo ala BTC, oz nekje kjer ni take guzve?

jst sm ?ist za BTC, posebej ?e se da do 16:00 ure :P

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto kamera F900LHD
Napisano

je ?e ena frej zame? Prej nism teme videl, ?al.... Samo bom rabil instrukcije za monta?o in handlanje z gizmom.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Potro?nja benza bi se morala gibat nekje med 8 in 9 litri. Po mestu morda nekaj ve?. :D

11 litrov? Madona sej ni bolgarski tank iz 1. sv. vojne. :jezicek:

2.5 ma?ina je to halo. konje mor? futrat madona. In jaz dvomim da je tok?en stroj lahko zadovoljen z enomestno cifro.

ampak ok, ?e porabniki tako trdite... bo ?e dr?alo. Saj nismo BMW forum, kjer M5 ?re 4,7 litra anede?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Sem lastnik M6 2.5 GT (bencin, letnik 2008). Prva ne more biti GT oprema, ker nima serijsko elektri?no nastavitev sede?ev in vseh sede?ev v usnju (ne kombinacija usnje blago). Moja ima tudi senzorje spredaj in zadaj. Avto deluje brez problemov. Redno izvajam servise v Velenju (AS Skoren?ek) kjer sem M6 tudi kupil in sem s servisom zelo zadovoljen. Letos imam predvideno menjavo zavornega olja. Uporabljam poleti 18 colska plati??a original pozimi pa 16 colska plati??a original. Glede na to, da delam zelo malo km na leto (do 10.000) upam da mi bo dobro slu?ila ?e kar nekaj ?asa.

Kok ti pa realno pije? 11?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

ni ve?

Zanimivo. V?eraj je pisalo ?e 3 dni :) Cigoti.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nove dajatve ob registraaciji vozila
Napisano

Dejstvo je, da dlje od forumskega nabijanja ne pridemo.

Ker smo totalno zaposleni, ker nimamo ?asa, in ker, kot pravijo nekateri BMK.

Dejstvo je, da se tega zavedajo ina nam zato to delajo.

Dejstvo je, da je mo? v nas, ?e bi stopli skup, bi jih pohodil, a zavedajo se, da se tega ne da narediti.

In dejstvo Symon je, da jim ?e sedaj da? skoraj 3/4 vsega. Ne da?. Ukradejo ti. Pa ?e legalno je.

Naj dobijo nazaj tistih 6 miljard ki so jih ?enkovali kramarji raznim hildam in bav?arjem ter ostali zalegi.

dokler jih nekaj ne bo no? vzela bo tako.

Najbolj mi gre na organ to, da ko so kradli, mi ni noben ni? dal, sedaj ko se pa re?ujejo, pa meni jemljejo, kreteni.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup MAZDA 6 2008 dizel 140KM
Napisano

Brez zamere. Bi mogla zamenjat zaben tanka bi se vidlo kako in kaj. Al je fora v tehniki, al v prometu (prometne konice itd...), ali pa pac v avtu...

To je kr ideja, nimam kaj re?t... Rezultati bi bili nedvomno hudo zanimivi. :cheers: Sam ti ma? ja 143 KM nima??

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sevede. Gustav je pa? idiot....

Jaz samo vem, da mi je prej?nji avto na isti relaciji ?rl od 4,8 do 7 litra, povpre?ek je bil pa 5,6.

Ve? se mi pa niti ne da razglabljat. Pa nisem ni? jezen ali u?aljen in ne morem imeti in si lastiti 20 Mazd da bom dobil realno oceno porabe. Moja pa? ne ?pila tako kot va?e. Pa je skoz servisirana in nima zbitih kmjev. to je to. Konc debate :)

Vpra?ajmo raj?i avtorja te teme ?e je na?el kaj zase.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V glavnem, jaz se tud la?em glede porabe :blush:

Gustav pa ne more? no tako, sploh nima? tega modela avtomobila pa take stresa? - kak?no tresenje diskov pri novi? ... ma sej je vseeno jaz ne bom nikogar prepri?eval sam mi pa ni jasno zakaj jih prepri?uje? ti Gustav in to vsaki? , ko kdo ho?e kupit Mazdo jo predstavi? kot najve?ji ?rot pod sonce? :ne vem:

To je tko kot si napisal res tako predstavljeno. Moje "stresanje" prihaja od mojega mehanika, ki ?raufa mazde ?e 20 let in tudi dela na mazda servisu in povem pa? daljekar on pove. Sam si lasti 2010 l 2.0 bencinarko in ima ?e druge diske notr avto pa nima niti 30 000km. Od tod moja izjava o diskih.

S porabo se res ne morem kregat, avto ima 20 konji?ev ve?, kt moj, prav tako verjetn kako kilo ve?. Poraba v tem avtu NI NIZKA, me ne bo noben prepri?al. Pri dana?nji tehnologiji je za moje pojme nizka poraba pri avtu te velikosti 5.5 litrov pri normalni in ne po?asno var?ni vo?nji. Pri ti??anju pa max 7. Pri moji se pa pri 7 ?ele za?ne. Pohvalno ?e va?e nove ?rejo manj, ?eprav to res te?ko verjamem. Verjamem pa v napredek tehnologije.

In res, generalno sem nad avtom kot takim razo?aran, ne samo nad mojim ampak tudi nad tem kar se folku dogaja, saj dokaj redno spremljam M forum ?e od leta 2009. Glede na govori?enja o dr?anju vrednosti in nepokvarljivosti sem pri?akoval ve?. Lahko pa da je vse skupaj samo v moji glavi in pa eno samo previsoko pri?akovanje. V tem primeru pa j potrebno vse moje poste enostavno presko?iti. La?em pa nikakor ne, pi?em le tisto kar se mi dejansko zgodi.

In ?e si pa? sprijaznjen s tem da vsake tolko crkne kaj za 300 400 ali ve? ? potem je to to. JAsno, da povsod kaj crkuje. Tudi meni je npr moja ?e danes veliko lep?a kot kak predstavnik zelene perjanice. Pa me kar boli, ko vidim, da je perjanica veliko ve? vredna (isti letnik)

Pa veliko sre?e. <_<:cheers:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Khm....kdo je sedaj v luft sko?il? :danzoman:

Em jst. Sori. Sam zadeva postaja podobna BMW forumu, kjer vsi 500 konjski bemfi ?rejo 4,6 litra. Sej nam ve? :pepsi:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

samo malo, ce mas ti smolo s porabo ne pomeni, da je to edina in ultimativna resnica

moja stara z omenjenim tempom je rabila manj kot 7, nova pa manj kot 6

se nekaj drugih podatkov

http://www.poraba.com/average_car.php?searcht=582

Ok, vzamem vse nazaj. Krasen, super avto. 4 litre ti bo pil pri 180 km/h v ?etrti prestavi, v ?esti pa ene 3,3 litre. Razen moj. Moj pa itak ni naprodaj tako da ni skrbi.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

A ni tuki neka uredba, ki dolo?a da je plin lahko max 60% cene bencina? ?e bo tko ostal, ni panike, LPG not pa wroom wrooom :D

Seveda. Ki se je na?i, kot vsega ostalega, kar je potro?niku v korist, ne dr?ijo. UĆredba pravi da naj bi bila cena plina v okviru 50% cene bencina. Sem ?e enkrat spra?eval na Petrolu. Itak dobil ?ist neuporaben populisti?en odgovor, ki ga je napisal za moje pojme en mal bolj razgledan BOT.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Avto je za vzdr?evanje zelo drag. Razen ?e bo? hodil okoli fu?arjev. Velik servis je en sam obup - men so rekli na original servisu mazda med 1600 in 1800? mal sem ?e pozabil a za ve? kot 100? se nisem zmotil.

Te?ave povzro?ajo diski, ki radi tresejo. Meni so v garanciji menjali dva ali tri komplete. Imam sicer staro letnik 2007 a sem sli?al, da je pri novih isti klinc. Enako zadnje ?eljusti ki so bojda nespremenjene ?e iz ?asov xedosov in okol 100.000 km crknejo zaradi soli, ki nekam vdre. Originali so ohoho, dobi pa se kopije oz obnovljene in jih dobi? za okol 200? komad.

?e se spotaknem ?e ob porabo... ?e pri?akuje? porabo na nivoju VAG motorja 1,9 TDi 77 kW si se po?teno zmotil. Eni bodo sicer sko?ili v luft a pod 7 litrov jo bo? spravil samo ?e se bo? vozil za tovornjakarji. moja poraba zadnjih 3000 km je 7.8 pa se vozim nekje 65% AC s hitrostjo okol 120 do 140.

Sicer pa je v?e?en avto. Vse naj pri nakupu.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Krepko pretirava?, pozna? koga z mazdo ki se mu je to zgodil ?

Nobenga. Sta mi pa ?e 2 mehanika rekla, da se to dogaja, eden ?raufa mazdure drugi pa renolde. Kredibilnost informacije pa ne morem ravno garantirat.

Pa da naj bi avti, ki so ?e v tovarni namenjeni za plin imeli druga?ne ventile in odmi?ne gredi.

Glej jaz pojma nimam, samo zbiram informacije. Tud men gre v nos cena goriva in mi gre doma clio mo?no na pra?nike, k vem, da kuri 7l benza kar je na en delovni dan natanko 12? samo goriva.

Vem pa da ti ?ara? nekaj in hladi? ventile z benzom na vsake x vbrizgov. Pojma nimam.

Se bom pa vsak ?as pozanimal, kje v jugi bi se dobilo instalacijo za pol cene slovenskih pekov ?e bo ?lo tko naprej.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Spet jim daje? zastonj ideje :hudicek: Pice tud ?e pe?ejo neki ?asa, kot tud ostalo hrano - morebiti bi bilo dobro, da bi imel ?e en vrtec, kjer bi otroke ?uval ne pa da je cela trgovina kot eno veliko otro?ko igri??e.

:blush: ampak res :whatever:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Loto je ?e OK... bolj problem je, ko nekdo prinese ?op poloznic :ne vem: ... in to na kak?ni majhni ?rpalki, kot je recimo v Medvodah nasproti tavelike... kjer je notri prostora toliko, da ko sta dva je ?e dren :) ... in seveda samo ena blagajna ... ?zmeden?

To b jst prepovedu prekleta po?rtija kot da nimajo od benza dost ?. ?e se pa ?e grejo dodatno dejavnost, naj se jo pa gredo tko, da se da bencin normalno pla?at in pika ne pa da ?aka? ko kreten.

to je isto, kot ?e bi ti v mercatorju, ko ti delajo sendvi?, ponudili ?e frizerske storitve zram pulta delikatesnega.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ena cvetka s facebooka: "tud ?e je na bencinski pred tabo 5 avtomobilov ve?, da ne bo? rabu ?akat, ker noben ne tanka polno" :)

... al pa od teh 5 ?tirje vpla?ujejo loto ti budala pa ?aka?, da bo? lahko tankal, kar naj bi bil namen petrola oz bencinske ?rpalke.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakaj tukaj nimate....
Napisano

Lojz ?e ti za klobuk zmanjka, bomo Mazda?i zanj zbral samo da nam bo? dobro reklamo z Mazdo delu. :P

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Spet se dra?i, ni? novega. <_<:hudicek:

Kaj ?e bi preko M kluba nekak uvozli cisterno direkt od arabcev? Majke mi da ne bo ve? k 30 centov liter....

:)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Matr tud jst sm car...... Verjetn ?e ve?ji ker se spomnim tud one reklame ?e za petko s tisto hudo bjondo.

Sam a si res mislu car, al si mislu STAR? :hudicek::blink:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ja, sej sem se ?e navadil. Raje imam, da malo ve? pije pa izgleda OK, kot pa da imam neki ?parovni mlin?ek pa izgleda kot kolnki?ta :prstgor:

Sicer pa sem probal ve? razli?nih stilov vo?nje, vsi ve?inoma po AC. Pri 100km/h (jodlbergerji so spet nekaj zmanj?evali hitrosti in sem se moral prilagodit) sem porabil 6.1l, pri 130km/h in zelo upokojenskim pospe?evanjem okoli 6.8-7.2l, pri trenutnem stilu med 150-180km/h pa pije okoli 7.4-7.5l, ?e tankam na MOL-u ali Shellu. ?e tankam na Petrolu pa okoli 8l. Fauve fahrerjem se sicer smilim, ampak meni se oni tudi, da morajo dnevno gledat na?i?kane predpotopne oblike s preobilico kroma, ki je bil moderen 20 let nazaj.

Deloma ti dam prav, je pa tko, da ?e kupuje? avto da na kaj zgleda, VAG in Mazda odpadeta. dokler nam je poraba klju?nega pomena je jasno, da smo preve? na dnu lestvice, da bi kupoval s srcem. ?al. To je rezervirano za tisti promil, za katere delamo in katerim se tako lepo ?olsko pustimo **bat v glavo.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kaka regeneracija je to? Ker mojega je pod 7l ?e tudi umetnost dobit in priznam, da mi taka umetnost ne gre najbolj?e od rok. Povpre?no imam 7,5l/100km. Oni BC imam pa itak izklopljen, ker la?e in glede porabe in glede dometa. Recimo ka?e, da imam ?e 750km dometa, ?ez 5km na novo prera?una vrednost in poka?e ?e 720km recimo. Pa upo?tevajo?, da je vo?nja skoz ista (npr. avtocesta).

Kr navad se. Jst sm ?e roke dvignu od te kamikaze, ne pridem pod 7 kot ti. ?eb hotu ok porabo bi moru met 1,9 Tdi 77kW. ?katla okol je vseen kera je.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pa ne mor? primerjat ?estke s trojko. To je kot bi primerjal kombi z avtobusom. Prav zanima me kera budala, ki kao segmentira avtomobile tla?i tega mini bavarca med ta velke. S ceno ja, jih celo preka?a. Ampak tukaj se pa kon?a. ?e Audi A4 je svinjsko majhen avto napram pasatu in ?estki. 3jka in A4 gresta ob bok morda mazdi 3 in polotu. Govorim o velikosti ne o podkupljenih novinarjih ki te zazipane majhne karjole rinejo razred vi?e kot spadajo. Pa mi je res v?e? BMW trojka in A4 apak sori po nobenem klju?u ne pa?eta v isti kaliber kot 1 meter dalj?a in 1 meter ?ir?a M6 in passat (nala?? pretiravam).

Sicer pa bi jaz izbral passata. Seveda bi bil hudi?evo previden z motorjem. Najbolj? 1,9 77kW sam kaj ko ga ni ve?.... 1,6 mi je pa premali, za 104 kW 2.0 sem pa hude kritike sli?al. Pri Mazdah itak vemo kaj vse crkuje.....

Premo?an avto je pa itak fail zaradi vse dra?jega goriva in pra?i?ev, ki merijo hitrost za vsaki mvogalom.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.