Ne nakladat "iz zanesljivih" virov,ker dela ?ez v ?pagateriji kar nekaj mojih kolegov in so nekaterim zni?ali pla?e za 40%.Zato razmi?ljajo,da bi pri?li delat nazaj v slo.
Take tvoje "zanesljive" vire prihrani za nakladanje o politiki.
Poglej Alex konkretno ti bo dal link pa ne govori na nekih posameznih primerih, ker v povpre?ju ni tako kot govori?
Tudi slovaki imajo ni?je pla?e kot mi, pa precej dra?ji benzin.Da ne govorimo o Italijanih, ki imajo sedaj v recesiji precej podobne pla?e kot mi, pa benzin najdra?ji v Europi.
Slovaki imajo kar se pla? ti?e kar primerljive z na?imi, Italjankse pa so ve? kot enkrat vi?je vsaj v moji panogi iz zanesljivih virov, tako da ne nekaj napamet govorit.
Jaz sem ?e enkrat prej priznal, da je to edina svetla to?ka prej?nje vlade.
A to, ?e se zadeve dra?ijo, pla?e pa ostanejo na enaki ravni, je za ene svetla to?ka?
Zame vsaj ni, pa ?e ?e eni tako radi primerjate cene bencina in vinjet z Evropo kot je to po?ela Pahorjeva vlada, zakaj pa ?e pla? ne bi potem imeli primeljivih z njimi, ker potem bi bila ta primerjava realna, ne pa da so pri nas pla?e v primerljivi panogi najmanj 3krat ni?je kot so prav tej Evropi s katero eni tako radi primerjajo cene Tako pa imamo za na? standart predrag bencin in tudi vinjete in ?e marsi kaj drugega, ?eprav kar se vinjet ti?e, je za ve?ino to ?e vedno ceneje kot je bilo pred uvedbo vinjet in ko teh vinjet ne bo ve? , ko bo ?e dra?je kot je sedaj.
Kolkor jaz poznam zadeve, mora? imeti ustanovljeno dru?tvo, pa ?e potem ti mora dati dr?ava ?egen, da dobi? tistih 0,5% dohodnine kar pa spet ni tako lahko, ker imajo neka pravila, tako ne gre kar tako preprosto.
Se strinjam,Boss,da je treba nekaj narediti.Jaz sem to ?e naredil;zmanj?al sem izdatke za nepotrebne stvari (zato pa ne bo zaslu?ka in s tem prodaje-?e slab?e za ekonomijo) ,kredit redno odpla?ujem in ga bom drugo leto v celoti popla?al (skupaj z super oderu?kimi obrestmi vred) ,kjer je mogo?e,grem pe?-spet bo manj zaslu?ka in manj denarja v prora?un na ra?un oderu?kih tro?arin ,redno hodim v slu?bo in pridno delam-pa se samo z pla?o ne da kaj prida ?ivet (rabi? kredit za nujne stvari).Rekel bo?-tudi jaz delam,pa si lahko privo??im marsikaj.Nimajo vsi "pravih" pla?,ampak bolj "?tipendije",ki niso podobne ni?emur.Povej,kaj naj ?e storim,pa bom to naredil z veseljem.In,ko bodo tako ?parali in delali vsi,ne bom ve? bentil ?ez vse.Do takrat pa bom sigurno in ?e ve?.
Pa pizda pa kaj vam ni jasno... slo rabi denar in to "pronto" . A bi radi, da vas kje drugje prvijejo k bo ?e bolj hudo.
Sorry, ampak mam res ?e poln penis tega jamranja nonstop - po eni strani se vsi pizdijo kolk se zadol?ujemo a isto?asno folk na referendumih minira vse ukrepe, joka pri vsaki spremembi tro?arin. Jebemu boga no pa pizda iz jasnega a ni vseeno bolj?, da pri ceni benza vsaj slo pobere tro?arine kot pa, da dnar iz visoke cene goriva poberejo neki borzni me?etarji iz bohvedi kje.
Mislim res fantje, dejte se zresnit, ker ?e se bomo pomalem odpovedoval bomo nekako ?li skozi, ?e pa bomo vtaknil glavo v pesek pa se delal "kaj nas briga" se nam pa res lahko zgodi pot gr?ije.
Dejte mal preverit kaj vse se danes tam dogaja - resno dejte mal pogooglat pa kej si preberte kaj se ti zgodi, ?e ne zna? brzdat prora?una, ?e ?ivi? dale? preko svojih zmo?nosti. Tam je trenutno ?isto noro saj se grejo "var?evalni harakiri". V javni upravi so zni?ali pla?e za 30%, izpla?ujejo z nekaj mese?no zamudo sploh pri paradr?avnih in?titucijah. Mislim, da ministrstvo za kulturo ni dobilo pla? ?e 22 mesecev.
Tretjina podjetij je propadla, druga tretjina pa nima denarja, da bi redno izpla?evala pla?e in obveznosti. Uvajajo davek na nepremi?nine, ki ga bodo vezali na ra?un na elektriko. Ne pla?a? tega davka - odklop elektrike. Cene goriv, energentov, elektrike so se pove?ale v dveh letih za 50-100%, familije, ki so bile neko? navajene ?iveti od 3.000? in ve?, danes ?ivotarijo od socijalne po 400?, ?e jo sploh redno dobijo. Minimalno pla?o so zni?ali na 600? (kolk je ?e pri nas?)
Pa da neham na?tevat, ker danes se Gr?iji dogaja propad in Grki postajajo novi ekonomski migranti in to v srcu Evrope.
Tko, da naslednji? ko vas prime ?elja, da pizdite kar tako malo na hojladri samo, da se pizdi, pomislite zakaj je potrebno, da dr?ava pobere denar pa ?e je to pri tro?arinah za goriva pa naj bo sploh, ker trenutno smo med cenej?imi po ceni goriva v EU. Vsi ostali so tro?arine mo?no pove?ali ravno zaradi teh vzrokov.
Sorry , ampak tebe pa ?e najbolj ne zastopim - si na dr?avnih jaslih in dobiva? pla?o iz prora?una za javne uslu?bence in upam, da ve? od kod pride denar, k se potem znajde na tvojem OR-ju. Al bi rad, da naredijo oreng rez pa ti pla?o za ene 10-20% zni?ajo kar tako, ker je treba ?parat.
Sam Boss. kdo pa nas je pripeljal v to krizo? Menda ja ne delavec, ki bo sedaj vse to pla?eval. Predobro se ve, da med drugim prav tvoji ?efi v banki, ?e bi bila pri nas pravna dr?ava, bi jih ?e zdavnej bilo treba vse zapret, tak pa je pravna dr?ava samo za ene, za one "tvoje" pa ne velja.
Pa ?e na Balkanu so to znal uredit, lepo so jih v keho spravli in jim pobral, kar so pokradli, tak bi bilo treba naredit tudi pri nas, pa bi doti pufov, ki so jih naredili tvoji ?efi in ludje, ki so jim tvoji ?efi posojal denar, ki je ?ude?no izginil v privat ?epe teh ljudi ravno teh ljudi, ki so jim tvoji ?efi posojal denar in to brez kritja samo zato, ker so bili njihovi politi?ni botri (Zidar, Hilda, Bav?ar, ?rot, Korde?, ...) in koliko od teh Boss jih je ?e pravnomo?no obsojenih zaradi finan?nih goljufij in komu od teh so pobrali kar so nakradli, nikomur zakaj le? Ker je to ?iv dokaz, da za velike lopove pravne dr?ave ni, male ribe pa en dva tri zaprejo.
Prokleti k***i glupi ?e preden grejo bojo pa ?e srali z dvigovanjem cen goriva kljub pocenitvam, kreteni pof*kani. Pizda, tale parlament ima ?e sre?o, da se samo kdo z avtom zaleti vanj ne z avijonom ker si zaslu?ijo.
Saj veste k bojo teroristi ugrabili cel parlament in zahtevali 10.000.000? ali pa jih za?gejo bo folk z veseljem daroval.... Kak liter ali dva bencina.
Ja tudi jaz se strinjam, sam naj se raje zaletijo v prostore vlade, ker to sranje dela Pahorjeva vlada in ne parlament. Pa naj to vlado odnese v luft, ker to kar delajo pa presega vse meje zdravega razuma, sedaj jih ?e na ?asopisu FINANCE pomoje ve? ne razumejo, ker dopoldne so po njihovih predvidevanjih napovedovali, da bodo cene ostale zaradi dviga tro?arin na isti ravni kot so bile do sedaj in glejga zlomka pridem iz slu?be me skor kap, ko to vidim.
?e ste uveljavljali kasko ne bo? mel panike so pa ZM eni najve?jih nategunov v Slo, ko je o?kodovanec nekdo, ki ni njihov zavarovanec. To kar je imel Slivka sem sam do?ivel na lastni ko?i in tudi opisal na forumu. Neizpodbitna krivda njihovega zavarovanca, policija ga je dala k sodniku za prekr?ke ampak to zavarovalnici ni bilo dovolj in je ?la naro?at ekspertizo, da mi ja ne bi izpla?ala ?kode.
No moja izku?nja ni taka, sam mam sicer zavarovano ?e skozi pri Triglavu, mi je pa ?e pred ve? kot 3leti na prej?njem avtu povzro?u ?kodo nekdo, ki je imel zavarovano na ZM in se je vse lepo uredilo, je pa res, da je krivdo on takoj priznal, pa glede na to, da je nastrdala bol kot ne samo zadnji odbija? nisva klicala niti policije, sva vse sama uredila na ZM.
Jaz sem lansko vinjeto spravil v 3 minutah brez problema v enem kosu dol, je pa res bil avto na toplem v gara?i, lani pa je prej?nja ?la na prafaktorrje samo je pa bil nekaj ?asa avto na hladnem prej.
Kaj se on norca dela, jaz sem rabil isto predra?un za povzro?eno ?kodo, ker je bil povzro?itelj znan in iz tujine pa mi ni bilo treba ni? pla?evat za kak predra?un, sem pa vse to urejal pri Skorn?ku v Velenju, probaj ?e tam kaj uredit, glede na to, da si Celjskega konca pa Velenje spet ni tako dale?. Samo pri meni je bil stro?ek popravila sicer manj?i, ker je bilo samo lakiranje.
Na zavarovalnici je reku da rabim met predracun od kleparja da lahka razglasi totalko.
Da se lahka potem naprej menimo. Da 3600? z racuni je pa max vrednost ,ki bi jo se popravljali.
Sem sla na Selmarja, ker je tuki zraven pa so rekli da za 150? mi nardijo predracun .
Sem ga tudi sam uporabljal, pa je bil ve?krat na servisu kot bi delall, na za?etku je delal nekaj ?asa, potem pa je kar zmrznil in se enostavno ni aktiviral, sedaj imam GARMIN NUVI 250 in dela kot je treba, posodobitve pa so ravno tako na internetu, seveda se je treba registrirat je pa vse brezpla?no imam tudi ADRIA ROUT in dela vse res kot je treba.
Ok, na?tevam prednosti
* prednalo?ena kartografija: celotna Evropa + Adriatic regija (pokritost Slovenije 99,9% ulice in hi?ne ?tevilke) + 3D
* Adriatic regija prednalo?ena
* enostaven vmesnik za uporabo
* avtomatsko preklapljanje med dr?avami / mejami
* brezpla?no 1-letno osve?evanje kart (od datuma registracije na internetu)
* TMC deluje tudi v Sloveniji
* Slovenski uporabni?ki vmesnik (pisni in govorni del)
* Multimedija: Video (ASF, AVI, MP4, 3GP, WMV), Zvok (MP3, WMA, WAW), Slika (JPEG, BMP, PNG)
* Dimenzije: 124x85x19mm
* Te?a: 218 g
Posodabljanje kart 1 leto brezpla?no preko naviextras.com, uporaba programa je tako enostavna, da lahko to izvede resni?no vsak ra?unalni?ki laik, poleg tega je na voljo tudi podpora v zvezi s tem...
Je pa ql, ?e si ogledate tudi kak?en film?ek in sicer na strani:
No potem pa povej od kod ti ti podatki? Do takrat so vsaj zame samo neko govorjenje na pamet. Pa to, da ima razvitih zahodnih demokracijah kapital desnica ni ravno podatek od Jan?e, to se je govorilo tudi v mnogih medijih in tudi na javni RTV, kjer so vsaj za za zdaj ?e dosti bol objektivni kot POP TV, kjer so nagnali kadre, ki gredo Golobi?u ?e kako v nos, pa ne pozabljat Ploki in tebi podobni, da so ti isti kadri, ko so bili zaposleni ?e na POP TV imeli dosti zapovedat tudi ?ez tebi in ?e komu Ploki osovra?enem Jan?i, toliko o tem koliko je kdo objektiven, ker o?itno je za ene teorija objektivnosti samo dokler ne pljuvajo po eni to je levi politi?ni opciji, ko se spravijo na njih pa so vse najslab?e in jih eni skupaj z levo politi?no opcijo ozna?ite za ne objektivne in ljudi, ki podpirajo desne, ?eprav so imeli tudi za ?ez njih v njihovem ?asu vladanja kaj za povedat, res mogo?e ni bilo v ?asu Jan?e toliko afer kot jih je v ?asu vladanja trojice Pahor, Golobi? in Kresalove, s priveskom Erjavca, ki ga tako in tako ne jemljejo enakopravno ?e tako od samega za?etka, saj so ?e prej vedno govorili samo koalicijskem troj?ku, samo ker nih?e drug ni ?elel z njimi v vlado, ker so vsi vedli kdo bo imel glavno vlogo, je pa? bil za njih dober tudi Karel Erjavec, ki pa? je tako naiven, da bo ?el v vsako vlado ne glede kdo jo bo vodil, samo da mu na za?etku kaj lepega obljubi. pa ?e tudi mu teh obljub kot sedaj Pahor ne izpolni v celoti in niso enotni kot koalicija in kaka vlada so ti to, da znotraj vladnih strank ni enotnosti, to je samo umetna tvorba stran, da pre?ivi na oblasti, ker imajo na koncu vsi neke koristi, samo v tem primeru jih ima najve? ?e samo Karl Erjavec, ostali pa se bodo tako in tako po?asi sprijaznili, da jih dolo?enih na naslednjih volitvah ne bo v parlamentu, drugi pa ?e ?e bojo bodo pa v opoziciji.
Jaz gonim svoje ja, samo jaz svoje baziram na empiri?nih podatkih ti pa na bu?ah...
saj sem reku... . daj mi konkretne primere ker do takrat so to samo jan?izmi in ni? drugega.
Moja teorija je da demokracija nima veze s kapitalom vsaj v konceptu ne..
Kaka je razlika, ?e ima v rokah kapital levica ali desnica po tvoji teoriji? Meni tvoja teorija ni jasna. Jaz saj opa?am, da tam kjer ima v rokah kapital desnica so pla?e vi?je kot pri nas vsaj v EU. Poleg tega pa oni imajo dolgoro?no demokracijo, ki je mi nimamo, razen ?e je zate bila demokracija ?e pred letom 1991.
p.s. tudi goni? svoje
nisem volil ne Golobi?a, ne Pahorja in ne Kresalove.
(In tudi na naslednjih volitvah jih ne bom)
Ti po drugi strani pa verjetno si volil jan?o in ga bo? kljub da je zafural volil ?e enkrat...
:mi pijemoo: :mi pijemoo:
tako da, ja, jaz sem lol ti pa ima? prav.
Prav ima?.
Demokracija se pogojuje s tem katera politi?na opcija ima v rokah kapital.
Ker ko govorimo o kapitalu ne uporabljamo pojma kapitalizem. In ker koncept demokracije je vezan predvsem na gospodarstvo!
In ker je razlika OGROMNA ?e ima v rokah kapital levica ali desnica.
(Mimogrede, glede kapitala in delni?kih dru?b je zelo naizi izvohat podatke, ?elim da mi navede? konkretne primere dr?av in lastnikov njihovih najve?jih kapitalskih dru?b v rokah desni?arjev)
Lej, amerika je imela 8 let republikance na oblasti. Do zdaj niso imeli javnega zdravstva. ?e ve? let so v vojni. Njihova vojska ima ve? denarja kot ?olstvo, zdravstvo in kultura skupaj...
Pravno dr?avo so republikanci pokopali svoboda govora je bil pa imaginaren pojem.
Na?tej mi vsaj eno, dr?avo z dolgoro?no demokracijo v Evropi, kjer ima kapital v rokah levica?
Pa? Ploki prizna? ali ne zelo o?itno ima? nekaj od te vlade od katere ve?ina dr?avljanov nima ni? in zato jo tako zvesto zagovarja? in vedi tudi tvoji ljubi Pahor, Kresalova in Golobi? bodo na naslednjih volitvah kje drugje kot v parlamentu, tako da se malo vpra?aj koliko ljudi ?e zaupa tem 3 ljudem, ki dru?no skrbijo izrecno samo za svoje ?epe in za ?epe svojih ljudi.
lol.
Vid.
Evo ?e demokracija po vidovo:
?e ima kapital v roki levica = ni demokracija
?e ima kapital v roki desnica = je demokracija
kaj ima pa kapital z demokracijo ve pa samo on.
druga?e pa pojdi pogledlat na volitve.gov.si kjer bo? na?el uradne podatke za referendume.
Ja samo, ?e ostalih 90% ne gre volit je to njihov problem, imeli so mo?nost odlo?at, vendar je niso izkoristili, ker jim je bilo vseeno. Na?alost se pri nas nosilci kapitala imajo za levico, vemo pa vsi, da normalni svetovni demokraciji je kapital v rokah desnice, samo pri nas smo ?e dale? od prave demokracije, kar se tega ti?e, ker levica obvlada ve?ji del kapitala, ostalo pa je tako in tako v rokah tujih lastnikov.
Ps v?asih pi?e? take neumnosti, da jih razume? pomojem samo ti.
vid bavbava ni le teli: http://www.kolosej.si/filmi/film/posasti_iz_omare/. Fant ?e je demokracija da 10% volivcev odlo? kaj je prav, jo jaz imenujem diktatura . Pa res daj ?e kaj druzga preber ne sam SDS piara. ?e en hint ljudje z levice ne nosijo Armanija ne vozjo por?e in niso delni?arji v mednarodnih podjetjih(?e ve? o kom govorim). ?e je to levica sem jaz ne vem skin, burek terorist karkol no. Zdaj pa led v kozarc pa za vrat pa en pir si pol nato? chill out.
Ps Ku?an te opazuje, gospa minister prislu?kuje. Ko se za?nejo likvidacije, je ?e o?e pomladi Ivan Oman ugotovu ni va?n ?e je polupismen va?n da je na? ejga
Tega ni predlagala opozicija. v ?asu opozicije je bilo 5 referendumov in niti en ni bil skupen.
edini skupen referendum je bil EU/NATo pod drnov?kovo vlado.
Nima? pojma - preveri dejstva preden klofa?.
14.6% populacije ni "ljudstvo" in o nekaterih stvareh ljudstvo ne more odlo?at ker je ?isto surovo po gaussovi krivulji preve? zabito, druga?e ne bi potrebovali davkov ker bi lahko javne slu?be ?ivele od prostovoljnih prispevkov...
Ja Ploki in podobni, to ste sli?ali od vam ljubih ljudi iz levice, ki ne vejo kaj je demokracija, kar me sploh ne presene?a, ?e vemo kdo je ?lovek iz ozadja, ki jih dejansko vodi, ker je to ?lovek, ki je imel pomembno vlogo v ?asu enoumja in eno partijskega sistema, ki je bil dale? od demokrati?nega in o?itni si ga Ploki in njemu podobni ?e kako ?elite, samo v takem sistemu sem prepri?an si ve?ina ne ?eli ?iveti, ker od tu ni dale?, da se zopet za?ne likvidirat svojih politi?nih nasprotnikov in vseh, ki so proti tvojem enoumju. ?alost pa je to, da ne spo?tujete skoraj 1/4 miljona ljudi, ki smo od?li na referendum in o?itno ne veste, da je te glavne akterje tega zakona Golobi?a in to skupaj z Kresalovo volilo manj kot toliko ljudi in ?e razmi?ljamo pa va?e oni nimajo kaj nam vladati, ker nimajo podpore ve?ine dr?avljanov.
Definitivno... in 90% ljudi bi bilo absolutno proti, kot bi bilo 90% ljudi za ukinitev vseh davkov, 90% ljudi bi bilo za, da bi bil bilo gorivo zastonj, nepremi?nine zastonj, hrana zastonj.
So dolo?ena vpra?anja, kjer ljudje enostavno ne morejo odlo?at, ker pa? to ne gre... ne da se, ker enostavno to pomeni konec neke urejene dr?ave in konec varnosti, anarhija in dokon?ni propad.
?al je tako, da ?e ho?emo imeti urejeno dr?avo, varnost, izobra?evanje zdravstvo, socialo, urejeno okolico ceste, infrastrukturo, kej za pod zob, da smo oble?eni siti in na toplem in da imamo na stara letoa, ko ne morem ve? delat prihodek, ki omogo?a pre?ivetje, je potrebno pa? imeti davke in stro?ke s samo dr?avo.
Ne moremo kot noj zakopati glavo v pesek in reći mene se to ne ti?e jaz denarja ne dam ker ?e crkne dr?ava crknemo vsi. To se dogaja trenutno na podro?ju pokojnin in reforme o tem. Kakor koli pogleda?, pa mi to ni niti najmanj v?e?, se bomo morali sprijazniti, da bo treba delati dlje, ker ?e ne bo preve? upokojencev in premalo denarja zanje, kar posledi?no pomeni, da bo skoraj vsak v penzijonu tolkel rev??ino.
Zdej se pa raje vpra?ajte a raje tol?ete rev??ino in ostanek ?ivljenja pre?ivite le v borbi, da ga samo pre?ivite v popolnem odrekanju ali raje delate ?e par let ve? pa bo tudi pokojnina potem toliko vi?ja, da se bo dalo tudi kak?en pribol?ek privo??it?
Sicer bo Videk zdele rekel, da ga to ne briga, ker je Pahor vse pokradel in da bo Jan?a vse nazaj zrihtal, da bomo bili vsi polni ke?a ampak realnost in projekcija za v prihodnjost je pa pa? taka kot je in tisti, ki ste vsaj malo razgledani veste, da povsod delajo pok. reforme in da marsikje je upokojitvena starost ?e bistveno vi?ja kot pri nas predlagana.
Ja samo ponekod je pa tudi manj?a, naprimer Francija in se ravno tako, ?e ?e ne bolj uspe?no ljudje upirajo takim reformam in to na dosti bol druga?en na?in kot pri nas, gredo na ulice in uni?ujejo vse povprek, pa Boss ali pozablja? da je Francija tudi ?lanica EU? Tako, da lahko takim kot si ti govorit, treba podalj?at delovno dobo, ko samo sedite nekje na toplem in imate lepe in udobne slu?be, delavci v tovarnah in ?e kje druge nimajo teh privilegijev kot jih ima? ti in oni ne bodo morali delat do 65 leta, bodo prej invalidsko upokojeni, ?e ?e ne kje na drugem svetu. Prej bi naj se ukinili tiste bajne pokojnine za zasluge ?e in onih ?asov, ki jih u?ivajo ljudje iz onih ?asov, ki ravno nimajo ?iste vesti, pla?evali, pa tako in tako niso nobenih prispevkov v pokojninsko blagajno.
In Boss o?itno ne razume? pojma demokracije, ker v demokraciji odlo?a ljudstvo, ?e te tega niso ?e nau?ili in referendum je temelj demokracije in ?e je ?e res tak problem pa naj bo kot predlaga opozicija en dan v letu dan za referendume in ne da so v?asih ve?krat na leto.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Poglej Alex konkretno ti bo dal link pa ne govori na nekih posameznih primerih, ker v povpre?ju ni tako kot govori?
http://www.mg.gov.si/fileadmin/mg.gov.si/p...ocilo-Mudri.pdf
ali pa ?e en link:
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/8583
Povezava za deljenje
Deli na druge strani