Zdaj tudi jaz verjamem tistim, ki govorijo, da so ti testi larifari ... zakaj ... lani najbolj?a Pireli P7 letos sploh ni na seznamu. Naj gredo v tri krasne vsi ti testi, samo zavajajo kupce in rinejo na prvo mesti tisto firmo, ki jim najbolj podkupi!
Ja, prvo si do konca preberi in se potem razburjaj...
"Pirellijevi pnevmatiki P6 in P7 pa sta bili na na?em testu, toda rezultati niso uporabni, ker smo pri nakupu teh pnevmatik dobili nekatere pnevmatike, ki so namenjene prvi vgradnji v Fordove avtomobile. ?al smo prepozno opazili drobno oznako, ki ozna?uje prvo vgradnjo, zato ugotovljeni rezultati niso bili pravi pokazatelj dejanskih lastnosti teh pnevmatik. Ker pa na na?em testu ?elimo posredovati verodostojne podatke, smo se objavi odrekli. Ostaja vpra?anje, kako so tak?ne pnevmatike lahko pri?le v obi?ajno prodajo, saj je tudi za kupce zelo slabo, ?e se na trgu prodajajo izdelki z enako oznako, a razli?ne kakovosti. "
Aja, pa ?e to: Kaka je razlika (v izgledu, voznih lastnostih - oprijemu, udobju...), ?e vzamem 195 65 R15 ali 205 55 R16 ?? zato ker gledam, da je v ceni razlika 80?/komplet, kar se mi pa ?e pozna v mojem ?epu...
(Mam pa navadno jekleno feltno, gor pa mam sedaj zimske 195 65 R15)
Zmagovalne rezultate je dobila Goodyear OptiGrip, sam so ga razvrstili posebej (?ist spodaj), zato ker je to test pnevmatik hitrostne kategorije W, Godyear pa je na voljo le v V.
Kaj pa vi menite Good Year OptiGrip? (mislim, da je pri men kar tale guma favorit zdaj?)
Glede na zgornje teste in ceno mislim, da bi zame bila najprimernej?a Turanza ER300 ali Pirelli P6. Sam zdaj to najbolj ne zastopim, kaka je razlika npr. med P6 in P7, pa npr. med Pirelli P6 in Pirelli CINTURATO P6...???
I??em pa neko VZDR?LJIVO gumo (s ?im manj?o obrabo), da so varne, ?im bolj udobne (manj glasne) in da nimajo prevelike porabe.... nebi pa rad dajal velik dnarja, mislim, da bi bila meja 80?/na gumo primerna.
Glede na zgornje teste ma turanza prednost v glasnosti v kabini, pirelli pa se malo manj obrablja in ma za kan?ek manj?o porabo...
To tudi jaz ?e cel ?as preklinjam... Mene jezi predvsem ta umazanost stranskih ?ip in ogledal, saj se mi zdi, da gre ?ez te ?ipe ... pri drugih avtih mislim da je velik bolje vse skup speljano in za??iteno, pri m6 pa se mi takoj vse userje in ni? ne vidim..
Ja, pa tud ?e je mala luknjica, ki se jo zakrpat s tem polnilom, je pol to baje te?ko ven spucat in so sami problemi... tak da ?e lih ni nujno in ?e ni kaka stara guma, se je bolj? izognit uporabi tega polnila..
Punca je lani mela gumi defekt (pa ima tudi polnilo), pa smo raje gumo z drugim avtom pelal k vulkanizerju, da so zaflikal, in nato nazaj namontirali... ker guma pa je bila druga? nova in je je bilo tudi ?koda..
Ne vem, zakaj nekateri primerjate M6 z golfom, ?e sta pa to neprimerljiva avta in je M6 dale? bolj?i avto... !!
?e ho?ete Golfa primerjat s kako mazdo, potem to lahko storite z Mazdo 3 - to sta primerljiva avta...!! (bi se pa v tem primeru odlo?il za Mazdo 3...)...
Po dobrih 5000 km je moja poraba tudi okrog 7 litrov / 100 km (v?asih pol litra gor ali dol). Vozim pa pribli?no 70% po normalnih cestah in 30% po mestu. Nekaj je tud kratkih vo?enj (vrtec...). Po AC se ne valjam in vozim med 130 in 170 km/h. Precej je tudi vo?nje s polnim avtom (?ena in dva majhna otroka, pa cel kup prtljage...). Jst sem zadovoljen, ?e bi pa recimo ?e kje malo popazil, bi pa ?lo ?e za kake 0,5 litra dol. Tud v "strokovnih" ?lankih so s to porabo zadovoljni, tko da mislim, da je ?ist konkuren?na. Avto ima 140 KM in tehta 1500 kg prazen, kar ni tko malo.
A je to mo?no, da se mi v 1 mescu povpre?na poraba na BC-ju niti enkrat ni spremenila? -zmeraj ka?e 6,4
Odgovor na vpra?anje ?t. 6: v peti prestavi pri 100km/h (po ?tevcu) je natan?no 2.000obratov, pri 150km/h torej 3.000obratov. Ostale podatke si lahko izra?una? na osnovi te informacije.
ja, lahko potrdim to, lih v?eraj sem gledal, da je pri 150km/h 3.000 obratov.
Da ne odpiram nove teme - zanima me, kateri nosilci smu?i so primerni za 5-vratno mazdo 6, letnik 2003 ? (ne bi rabil nekih specialnih, ene take za 5 parov carving smu?i in da ma klju?avnico)
Naslednji? si je v takem primeru treba tablice zapomnit in ?e takoj poklicat policijo, da po cesti divja neka pijandura, in da ga naj izsledijo in zaustavijo preden bo komu kaj naredil..
ja, pa pol sem razmi?ljal, da se vozim ene 2x mese?no tudi ?ez "prelaz" podoben Vr?i?u, tam pa je pol verjetno ?e kar razlika med 1,8bencinarjem in 2,0dizlom..?
Ma, to razmi?ljanje mi je postalo ?e po?as nevzdr?no - sem ratau ?e cel ?iv?en, ker ne vem kaj na - tak da sem se kar za limozino/dizla odlo?il, poklical, in danes jo pol ?e peljem na servis na pregled in potem upam de ?e kar domov ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ja, prvo si do konca preberi in se potem razburjaj...
"Pirellijevi pnevmatiki P6 in P7 pa sta bili na na?em testu, toda rezultati niso uporabni, ker smo pri nakupu teh pnevmatik dobili nekatere pnevmatike, ki so namenjene prvi vgradnji v Fordove avtomobile. ?al smo prepozno opazili drobno oznako, ki ozna?uje prvo vgradnjo, zato ugotovljeni rezultati niso bili pravi pokazatelj dejanskih lastnosti teh pnevmatik. Ker pa na na?em testu ?elimo posredovati verodostojne podatke, smo se objavi odrekli. Ostaja vpra?anje, kako so tak?ne pnevmatike lahko pri?le v obi?ajno prodajo, saj je tudi za kupce zelo slabo, ?e se na trgu prodajajo izdelki z enako oznako, a razli?ne kakovosti. "
http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=34
Druga? sem pa tudi jaz razora?an, da ni rezultatov Pirellija, saj sam bom verjetno kupil novo CINTURANTA P6...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani